Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 29, 2013 6:38 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Dorota pisze:
morelowa pisze:Toto jest do kruchego ciasta, do serniczka jest co inne :mrgreen: Ale spoko, o ile na Wooda jest po drodze 8O

Nic nie rozumiem :oops: :oops: :oops:

Znaczy - czego nie rozumiesz? Rozdrabniacza, serniczka czy Wooda?
Masz pw.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro maja 29, 2013 6:42 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:
Dorota pisze:
morelowa pisze:Toto jest do kruchego ciasta, do serniczka jest co inne :mrgreen: Ale spoko, o ile na Wooda jest po drodze 8O

Nic nie rozumiem :oops: :oops: :oops:

Znaczy - czego nie rozumiesz? Rozdrabniacza, serniczka czy Wooda?
Masz pw.

Rozumiem ino "serniczek" :oops: :lol:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro maja 29, 2013 6:48 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

:ryk:
Przeczytaj jeszcze raz posty POOOOMAAAAŁU od linku z rozdrabniaczem... :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro maja 29, 2013 6:54 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze::ryk:
Przeczytaj jeszcze raz posty POOOOMAAAAŁU od linku z rozdrabniaczem... :mrgreen:

Ale ja zawsze (prawie) sie spiesze.
I czytam w locie :oops:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Śro maja 29, 2013 7:58 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Kiedyś chciałam kupić takie noże do kruchego ale jak dotąd nadal siekam nożem :)
Od miesiąca u nas na tapecie kruchy placek z rabarbarem - TZ tak lubi że jak blacha się kończy to życzy sobie kolejną i sam zjada praktycznie całe bo ja nie przepadam za rabarbarem więc kończę na spróbowaniu jednego maleńkiego kawałeczka ciasta :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro maja 29, 2013 8:23 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Kruche ciasto, rabarbar, sernik.... Pycha.
Niczego więcej nie muszę rozumieć :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro maja 29, 2013 8:47 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Revontulet - Ty masz prawidlowe podejście :D

Luuubię z rabarbarem. Ale nie mogę :cry:
Siekam ciasto w misce -no, bo tak- a to niewygodnie nożem bardzo i źle mi sie potem zagniata. A potrzebuję szybko zrobić, bo jestem leń :mrgreen:
Więc będę dążyła do nabycia siekacza :lol:

I mi właśnie radio przypomniało, że muszę zakupy... mięso kotom sie skończyło.. planowałam jutro, po jakiejś drodze, a tu niespodzianka - święto 8O i sklepy nieczynne :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Śro maja 29, 2013 11:22 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Taa, wlaśnie wrócilam ze sklepu - udalo mi się zalapać na ostatni caly chleb, a nie jakieś świństwo w plastikowej prezerwatywie :twisted:
Czy ci ludzie poglupieli? Przecież w piątek będą normalne dostawy pieczywa, a kupują tak, jakby przez tydzień wszystko mialo być pozamykane :roll:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro maja 29, 2013 13:05 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Masz rację - pogłupieli. Pogoda jest też taka trochę ogłupiająca..
Byłam w castoramie - wąż prysznicowy mnie się rozlazł :twisted: . Już miałam w rękach wycieraczkę do butów, duuużą, kokosową ... w trzy duże koty! :D Z żalem zostawiłam [były 3 ostatnie], zaraz by mi ktoś ukradł, albo sąsiadka-baba by mi czymś oblała :( - tak jak obecną. Mam na niej plamę czarną.
I do trawy się przymerzałam, sztucznej - takie kwadraty do spinania, całkiem fajnie wyglądały, na dość wysokich wypustkach oddeszczowych.. Ale bym się po prostu nie zabrała z kilkoma takimi elementami...

Obrazek

morelowa

Post » Śro maja 29, 2013 13:11 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

felin pisze:Taa, wlaśnie wrócilam ze sklepu - udalo mi się zalapać na ostatni caly chleb, a nie jakieś świństwo w plastikowej prezerwatywie :twisted:
Czy ci ludzie poglupieli? Przecież w piątek będą normalne dostawy pieczywa, a kupują tak, jakby przez tydzień wszystko mialo być pozamykane :roll:

Zawsze przed dniem wolnym wariują. Robią zapasy jakby sklepy miały być zamknięte co najmniej przez tydzień :roll:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro maja 29, 2013 13:42 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Revontulet pisze:
felin pisze:Taa, wlaśnie wrócilam ze sklepu - udalo mi się zalapać na ostatni caly chleb, a nie jakieś świństwo w plastikowej prezerwatywie :twisted:

Zawsze przed dniem wolnym wariują. Robią zapasy jakby sklepy miały być zamknięte co najmniej przez tydzień :roll:

Bo wiedzą, że potem może się okazać, że w długi weekend zamiast otwierać robią urlop/remanent/biorą tylko kosz pieczywa "bo przeciez ludzie maja i nikt nie kupi/bo przecież wszyscy powyjeżdżali". Ale fakt, spora część tego pieczywa trafi na śmietnik :( . Ja tam pieczywo niezjedzone mrożę i jak mam mało świeżego albo jak mam smaka to odpiekam w piekarniku z serem żółtym i masłem czosnkowym :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro maja 29, 2013 13:57 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

A ja nie mam w ogóle żadnych problemów z pieczywem bo sama piekę :mrgreen:
I nie wiem co to problemy zakupowe przed długim weekendem bo my i tak robimy duże zakupy co jakiś czas bo do sklepów mamy za daleko na codzienne wypady :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro maja 29, 2013 14:10 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

A ja nie jem chleba :ok: [w sensie pieczywo ogólnie] i też nie mam problemu :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Śro maja 29, 2013 14:24 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:A ja nie jem chleba :ok: [w sensie pieczywo ogólnie] i też nie mam problemu :mrgreen:

Niedlugo ino prana Ci zostanie :wink:

Dorota

Post » Śro maja 29, 2013 14:26 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:(...) sąsiadka-baba by mi czymś oblała :( - tak jak obecną. Mam na niej plamę czarną.
(...)

:strach:
Zartujesz?

Dorota

[poprzednia][następna]