Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 29, 2013 11:11 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

podsumowanie majowej listy:

maj - wpływy:

beneficjenci majowi:
1.ĆwirekObrazek - pod opieka MartaK
- zabieg usunięcia oczek

2. Busia Obrazek-w lecznicy, szukamy dt/ds
wątek viewtopic.php?f=1&t=148021&start=270
-badania

Tamago Obrazek pod opieką Szenila
wątek viewtopic.php?f=1&t=153103
Szenila scedowała wsparcie ne inne kotki w potrzebie , z serca dziekujemy :1luvu:
-zabieg usunięcia oczka

3. Grey Obrazek pod opieką Iwonki, kontakt na miau wiiwii
-zabieg po kk
wątek viewtopic.php?f=1&t=152986

Kubuś Obrazek - dt Pani Anna z Warszawy objęty specjalnym patronatem ślepaczków

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro maja 29, 2013 11:12 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

zaznaczam :oops: poczytam w wolnym czasie
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro maja 29, 2013 11:12 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

propozycja na czerwiec -zgłaszam do pomocy Okruszka Obrazek

pod opieką Lidka02, oto watek: viewtopic.php?f=1&t=149235&p=9862086#p9862086

alessandra

Post » Śro maja 29, 2013 11:15 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

puszatek pisze:zaznaczam :oops: poczytam w wolnym czasie

prosze mnie tu nie sikac po kątach, bo jeszcze którys slepaczek w to wlezie :?

witamy :D i serdecznie zapraszamy puszatkowego podczytywacza i miłośnika ślepaczków :D

alessandra

Post » Śro maja 29, 2013 11:26 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

.AnnMarie. pisze:Konkurs jest fantastyczny, przede wszystkim dlatego, że WSZYSCY JESTEŚMY WYGRANI... (wiadomo dlaczego ;))

Ja natomiast mam problem, z którym sie do Was zwracam. Kłopot dotyczy Frodka (Ćwirka). Nie wiem nawet jak to dobrze ująć. Kociul ma krzywicę(?) (krzywe kosci łapek, te z tyłu z X, a przednie jak na beczce formowane), nie ma zębów, jest niewyrośnięty, no i wiadomo - nie ma oczu. Martwi mnie jednak to o czym nie wiedzieliśmy. Chodzi ciągle po domu, często w kręcąc się wokół własnej osi, co wydaje mi sie być sprawą jakiejś wady w mózgu. Natomiast jest on bardzo pobudzony seksualnie, zachowuje się jak kotka w rui - ociera się o wszystko, zostawia "zapach", mruczy, miauczy, ćwieka itd, wypina tyłeczek zupełnie jak kotka, drepce nóżkami wylnymi, a z kolei moją kotką która ostatnio miała ruję, zupełnie nie wykazuje zainteresowania.
Lekarz w poznaniu stwierdził, że kot jest wnętrem. Umówiłam go w przyszłym tygodniu na USG, ale dzis zauważyłam, że w jego mosznie są jakby 2 kulki, tyle, że wielkości małego ziarnka grochu. Czy spotkałyście sie z czymś takim? Czy to możliwe, żeby jądra były na miejscu, ale były w jakimś zaniku wręcz? 8O

Nigdy nie spotkałam sie z podobnym przypadkiem u kota, u psa tak-wet mi opowiadała , wg mnie krzywizna nóżek to obraz krzywicy, widać, jak wielką biedę , głód musiał przejśc ten kotek :( Wydaje mi sie,że te "pląsy" mają podłoże neurologiczne i w tym kierunku dobrze byłoby porozmawiac z wetem, mozna pomóc kotu lekami, witaminami.

alessandra

Post » Śro maja 29, 2013 11:29 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

To specjalnie dla naszej Drogiej Szefowej Alessandry :1luvu:

Michasiowe wielkie, niewidzące oczyska :love:
Obrazek

Tu widać stan sierści :(
Śpi na podłodze, żyje na podłodze. Między miską a kuwetą, w której kopie co chwilę...
Ale wierzę, że po kroplówkach będzie lepiej i że wyleczymy Michasia. Najpierw jednak trzeba się zorientować co dokładnie mu jest :?
Obrazek

Lidko :1luvu: wielkie szczęście miał Okruszek trafiając do Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Również w kwestii Frodka pomóc nie umiem :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro maja 29, 2013 11:45 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

proponowana lista na czerwiec :

1. Okruszek Obrazek
dt Lidka02
wątek: viewtopic.php?f=1&t=149235&p=9861138#p9861138
- zabieg usuniecia obydwu oczek

2. Michaś Obrazek
dt jerzykowka
wątek: viewtopic.php?f=1&t=153474&p=9862134#p9862134
- diagnoza/badania

Kubuś Obrazek - dt Pani Anna z Warszawy objęty specjalnym patronatem ślepaczków
Ostatnio edytowano Czw maja 30, 2013 11:25 przez Klub Ślepaczkowy, łącznie edytowano 3 razy
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Śro maja 29, 2013 11:54 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

Michaś bezapelacyjnie skradł mi serce, nie chcę i nie mogę mysleć, co by było gdyby nie znalazł sie na fb w ogłoszeniach, gdyby nie Joasia :(
Tak naprawdę nie wiadomo do końca co jest Michasiowi: czy faktycznie ślepota jest efektem choroby siatkówki, nie można wykluczyć,że nastepstwem bardzo zaawansowanej cukrzycy, raczej , jak mówią weci, nie wypadku komunikacyjnego.
Trudna jest droga do zdiagnozowania Michasia, część badań ma robionych, wyniki będą wkrótce, Joasia z pewnością napisze więcej na ten temat...
Kotek bardzo słabo się porusza,bardzo dużo pije , wygląd sierści , zachowanie jest bardzo niepokojące...

alessandra

Post » Śro maja 29, 2013 12:53 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

Michaś serdecznie dziękuje Cioci za zgłoszenie - oczywiście po znajomości :lol:

A tu mój drugi kandydat do konkursu - Laluś :1luvu:

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro maja 29, 2013 13:07 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

jerzykowka pisze:Michaś serdecznie dziękuje Cioci za zgłoszenie - oczywiście po znajomości :lol:

oj tam, oj tam... :wink:

Joasiu, jak dasz rade, proszę, skontaktuj sie z Jolek, może juz będziemy mogli przymierzyć sie do rozliczenia maja - dzisiaj jeszcze przelałam ostatnią wpłatę na ogólne konto

Laluś już jest na liście, czekam tylko czy Ewelinka ściagnie stad zdjęcia czy na maila wysłac powinnam, bo wiem ,że ma jakąś awarię z kompem

alessandra

Post » Śro maja 29, 2013 16:33 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

Kochane dziewczyny, laptop dzisiaj trafił do mojego kolegi, który naprawę wycenił na 300zł (a nie jak poprzedni serwis 550zł!) Zapadła decyzja o naprawie, ponieważ maszyna jest warta zachodu :wink:
Niestety potrwa to około tygodnia i do tego czasu klepię wszystko na notebooku, który do takiego klepania jest świetny. Niestety do momentu naprawienia laptopa nic więcej tu nie zrobię ze względu na ograniczenia tej malizny :roll:

Co do Michasia... nie wszyscy wiedzą, że informacja o nim trafiła na naszego FB za sprawą osoby, która niewiele o kocie wiedziała (znalazła ogłoszenie w internecie), ale wiedziała że jesteśmy. Dzięki temu Michaś miał szansę na ratunek u jerzykowki :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Śro maja 29, 2013 16:41 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

czyli jeszcze tydzień mamy czas na zbieranie zdjęć kandydatów :wink: -pierwszy termin już mamy :ok:

alessandra

Post » Czw maja 30, 2013 10:59 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- do 7.06.zbieramy zdjęcia do konkursu -o

Strasznie biedny ten Okruszek... :cry:

Jeśli chodzi o kotka .AnnMarie. to ja miałam tymczaskę Tanię, która zatacza takie koła (obecnie mieszka u katgral). Tania jest ślepinką.
Natomiast inny mój tymczas, Puchatek, który widzi, robi to samo, ale to jest ewidentnie neurologiczne, był badany we Wrocławiu.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw maja 30, 2013 11:20 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- do 7.06.zbieramy zdjęcia do konkursu -o

Okruszek musi mieć usuniete oba oczka, jedno juz pękło , a dzisiaj zero pomocy ze względu na wolny dzień nawet aby pomóc przeciwbólowo, to potworny ból, niczego nie da sie z nim porównać...
na watku Okruszka jest więcej informacji w jakiej był sytuacji, stanie, że to człowiek jest przyczyna tego cierpienia, bo głupota i nie wiem jeszcze co nie ma granic :evil:

lidka02 pisze:Tak mała ma oba oczka do usunięcia to drugie też , wyglada fatalnie leciutka i te oko oczy , tylko uszka jej chodza :( wiedziałam że kot podobno nie widzi ale nie spodziewałam się zobaczyć coś takiego....załamka dziewczyna miała ją dwa tygodnie , podobno były dwa na mieście jeden uciekł a ona siedziała na krawężniku i się nie ruszała ..nie wiem już czy mówiła prawde że nie może jej mieć itd...nie było na nią chętnych pytała po znajomych , myślała o schronie ale wstawiła ją na fb też była cisza.Ja jak się odezwałam zaraz chciała ją oddac ..powiedziała że oczy takie zrobiły się teraz..Jak wysiadłam w Inie zaraz poszłam do weta wet powiedział że te oczy już takie od kilku tygodni to nie jest kwestia dni...nie można już nic zrobic drugie też peknięta rogówka wygląda fatalnie .Mała ma 2.5 miesiąca.Mała dostała antybiotyk o przedłużonym działaniu i została odrobaczona , wet mówi że antybiotyk powinien wyleczyć rope która jest w oczkach//...Siedziała cichutko w pociagu jak myszka ...Mała ma świeżbowca , ma sierść na główce powycieraną , próbuje się myć , albo ją boli nie wiem ...Nie jest dobrze ....A tak mi się wstać nie chciało , bo wczoraj byłam długo na zebraniu na działce , ludzią przeszkadza wszystko koty , psy itd ale szczury sa ok....Dobrze że wstałam i pojechałam mam nadzieje że bedzie teraz tylko lepiej .....
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Czw maja 30, 2013 14:46 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- do 7.06.zbieramy zdjęcia do konkursu -o

biedactwo :(
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

[poprzednia][następna]