Nim 7schr. Łódź.Marlon chory- powrót z adopcji:(( od str.81

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 29, 2013 8:31 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

W łódzkim schronisku naprawdę nie usypia się zwierząt, jeśli nie ma ku temu mocnych podstaw - naprawdę...
Piszę to z absolutnym przekonaniem - bo wiem, jak jest - jeżdżę tam od ponad 4 lat
Ale Skarpetka siedzi już tak długo i nie ma poprawy... Nie jest też kotem łatwoadopcyjnym :( , a jej stan z tygodnia na tydzień się pogarsza :(
Choroba nerek uleczalna nie jest - to dla kota choroba śmiertelna - przy dobrym prowadzeniu i opiece, oraz wtedy, gdy kot dobrze reaguje na leczenie - jest szansa na parę lat, parę miesięcy całkiem miłego zycia - ale w schronisku to jest absolutnie nierealne :(
Kotów jest ponad 100 - w 3-ch małych boksach, cały czas przychodzą nowe, które powinny być izolowane bo przechodzą kwarantannę. Izolować nie ma gdzie :( Błędne koło :(
Dom tymczasowy lub stały - to dla Skarpetki w tej chwili jedyny ratunek.
dzwoniłam do schroniska
Wyniki się nie poprawiły:
mocznik 198
kreatynina 3,8
Poprosiłam o czas dla Skarpetki chociaż do niedzieli. Mam obiecane, ze poczekają z ostatecznymi decyzjami, ale czas działa na naszą - i Skarpetki - niekorzyść :(

Pomoc Kotyliona może być zawsze - pod warunkiem zaangażowania w szukanie tej pomocy również Domu Tymczasowego - czyli zdjęcia, informacje na fundacyjną stronę, pisanie tekstów do aukcji charytatywnych...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro maja 29, 2013 8:40 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

:cry: :cry: :cry: kto da tej pięknej koteczce szansę na zaznanie czym jest prawdziwy dom? :cry: :cry: serce mi pęka jak na nią patrzę
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro maja 29, 2013 8:48 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

Zapytam znajomych (żaden kota nie szuka, ale może... bo kumpela mająca kota z PNN ciągle w szpitalu z dzidzią i w lipcu ma urodzić, więc odpada nawet jakby nie wiem jak chciała); ale na odpowiedź może nawet kilka dni trzeba będzie poczekać (bo czasami są trudno uchwytni) - niech jej dadzą choć trochę czasu, szczególnie że jest poprawa. A czy w razie czego skarpetka zniesie transport tak do 200-300km? Pytam, bo moi znajomi w większości są z moich okolic (choć lepiej by było, żeby zlitował się ktoś bliżej - dla kota każda podróż będzie mocno wyczerpująca - i fizycznie, i psychicznie: im dłuższa, tym bardziej, a to jest mocno niewskazane w jej stanie); może któremuś serce będzie pękać na tyle, że nie tylko stwierdzi "biedny kotek", ale go przygarnie.

Nawet jak jej wiele życia nie zostało, to powinna choć trochę domu zaznać, a nie odchodzić w przytułku za kratami.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro maja 29, 2013 9:10 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

Tez mi Skarpetka nie schodzi z myśli - a u mnie w obu domach, moim i mamowym rozpoczęte remonty i to takie raczej ciężkiego kalibru. No i w obu domach psy i koty. No szlag z tej bezsilności. Znajomi zakoceni po kokardę. Ide po zakupy no i przy okazji "przetrawić" wszystko .
A dla Skarpetki w jej stanie najlepszy byłby DS.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Śro maja 29, 2013 10:20 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

DS nie znajdziemy w 3 dni a czas ma koteńka do niedzieli :cry: potrzebny na gwałt DT a potem szukanie DS, ja tak jak deklarowałam wcześniej wspomogę DT karmą... a tak wogóle to ile Skarpetka ma lat bo nie doczytałam i jak trafiła do schronu?
Obrazek

Goyka

Post » Śro maja 29, 2013 11:04 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

To prawda.
Nie wiem, ale może byłaby możliwość przeniesienia Skarpetki do lecznicy, tam gdzie był m.in. Emirek. To by zwiększyło jej szanse na przeżycie. W schronie wiadomo...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Śro maja 29, 2013 13:03 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

Banerek dla Skarpetki:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/h8zp9][IMG]http://img716.imageshack.us/img716/8285/skarpetka.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro maja 29, 2013 13:41 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

przypięłam bannerek
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro maja 29, 2013 14:07 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

I ja przypielam banerek dla chorutkiej Skarpetki :cry: :cry: :cry:
Trzymamy kciuki i lapki za DT dla Koteczki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Śro maja 29, 2013 15:46 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

Mogę tylko przypiąć banerek :(

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro maja 29, 2013 17:24 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro maja 29, 2013 17:30 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

potrzebny Dt dla dziewczynki jest taka piękna :cry:
Obrazek

Goyka

Post » Śro maja 29, 2013 19:17 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

ja też tylko mogę przypiąć banerek bo Emirkowi już nie potrzeba. Skarpetka jest taka podobna do mojej nieżyjącej już, cukrzycowej Czarnuszki

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Śro maja 29, 2013 19:26 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

Śliczna Skarpecia :1luvu: Niestety, pomóc nie mogę :( Też przypięłam banerek. Mam nadzieję, że zdarzy się cud :ok: :ok: :ok: Domku, pomoc bardzo potrzebna.
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro maja 29, 2013 20:30 Re: Nim7...EMIR,w DOMu u fifi2005! Skarpetka nerkowa w schr:

gpolomska pisze:Zapytam znajomych (żaden kota nie szuka, ale może... bo kumpela mająca kota z PNN ciągle w szpitalu z dzidzią i w lipcu ma urodzić, więc odpada nawet jakby nie wiem jak chciała); ale na odpowiedź może nawet kilka dni trzeba będzie poczekać (bo czasami są trudno uchwytni) - niech jej dadzą choć trochę czasu, szczególnie że jest poprawa. A czy w razie czego skarpetka zniesie transport tak do 200-300km? Pytam, bo moi znajomi w większości są z moich okolic (choć lepiej by było, żeby zlitował się ktoś bliżej - dla kota każda podróż będzie mocno wyczerpująca - i fizycznie, i psychicznie: im dłuższa, tym bardziej, a to jest mocno niewskazane w jej stanie); może któremuś serce będzie pękać na tyle, że nie tylko stwierdzi "biedny kotek", ale go przygarnie.

Nawet jak jej wiele życia nie zostało, to powinna choć trochę domu zaznać, a nie odchodzić w przytułku za kratami.

i co udało Ci sie porozmawiać z kimś ze znajomych ? :cry:
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]