WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 29, 2013 5:38 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Neigh pisze:Myślisz, ze to ich wystraszy????

Moje Dziecko Starsze ostatnio było w pracy. Praca była przy psach - w pewnym sensie. Pomagało przy stawianiu namiotów w trakcie psiego eventu antykleszczowego.

Noo i Dziecko Starsze wróciło z info, ze na świecie są normalne psy. I to jest kurcze fajne miec psa, z którym mozna pobiegać, który słucha, piłke jak mu się rzuci to przynosi i takie tam.

Moje Prawie Pełnoletnie Dziecko - psy ma od zawsze..........ale odkąd odeszła ta Najważniejsza......to od tamtej pory mieliśmy same pokręcone......takie co ich nikt nie chciał, a matka skads przyniesli........mieliśmy psa, który się zwijał w kłebek na widok patyka.......takiego, który miał kaszel od zacisków........takiego, który na widok smyczy niemal rozbijal sie o ściane........

Ale TOLA rozwala je wszystkie. Poniewaz o wiele łatwiej wymienić fobie,których Tolka nie ma:-)
Chociaz ci, którzy ja znali tak z 5 lat temu nie wierzą......że tyle sie udalo zrobić. Tiaaa. Czasem jak już nie mam siły to sobie zadaje pytanie - czy gdybym wiedziała to co wiem, to bym sie zatrzymała na tej drodze, na której lezała........Nie wiem kurcze...........pewnie tak........

Ja wiem na pewno:zatrzymasz się zawsze. :D -wymądrzył się Sernik

Ser-niczek

Od: Sob kwi 27, 2013 14:35

Post » Śro maja 29, 2013 5:39 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Blekitny.Irys pisze:
katarzyna1207 pisze:
Neigh pisze:Ja cały czas usiłuje znaleźć początki Kury Wychodzącej

No sssoooo Ty ... :roll: Początkiem Kury Wychodzącej NA PEWNO było JAJO ... :mrgreen:

Turlające się.

Jajo jest zawsze mądrzejsze od Kury :lol:

Ser-niczek

Od: Sob kwi 27, 2013 14:35

Post » Śro maja 29, 2013 6:14 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Tak tak JAJO - najlepiej takie maks do 6 tygodni - to sobie człowiek wychowa..........

( to jest moja osobista krucjata - te wszystkie słitaśne koteczki maks 6 tygodni - żeby sobie wychować )

Bo jak wiadomo kociatko musi byc maleńkie. Kotka rodzić i wychodzić - w dowolnej konfiguracji......A kot mieć syna, posadzić drzewo, wybudować dom.......nooo i umiec obsługiwać face booka........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro maja 29, 2013 8:10 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Neigh pisze:Tak tak JAJO - najlepiej takie maks do 6 tygodni - to sobie człowiek wychowa..........

( to jest moja osobista krucjata - te wszystkie słitaśne koteczki maks 6 tygodni - żeby sobie wychować )

Bo jak wiadomo kociatko musi byc maleńkie. Kotka rodzić i wychodzić - w dowolnej konfiguracji......A kot mieć syna, posadzić drzewo, wybudować dom.......nooo i umiec obsługiwać face booka........

I jeszcze programować...

Tiaaa, kota sobie wychować... Nie wiem czego w takiej postawie więcej - głupoty czy optymizmu.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Śro maja 29, 2013 8:23 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Dziewczyny- trochę tolerancji dla arogancji :mrgreen: :arrow:
Ja też kiedyś chciałam wychować kota.
Do dziś się z siebie śmieję... Kot ze mnie też... :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=Ng0unR0c57I

PS
No- nie 6 tygodniowego- tak mi jeszcze nie odpaliło w
czerep rubaszny...
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro maja 29, 2013 10:35 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Do znudzenia powtarzać będę - mówię głośne i bezustanne NIE - zarówno osobom poszukującym kociaczków maks 4 tygodnie, jak i tym ( a nawet bardziej tym ) upowszechniającym i przeklejającym takie ogłoszenia. Zwłaszcza TU na Miau. NIE NIE i jeszcze raz NIE. WOLNO MI. Takie mam poglądy i nie będę zmieniać.

I prosze mi nie wyjezdzac z informacjami o kotkach, które mamusię straciły. TAK WIEM BYWA. Sama takowe odchowywałam......Ale nie zmieniło to postaci rzeczy, że do domów rozeszły się jak miały po 14 tygodni. Malwina wprawdzie została bullterrierem, ale nikt jej do domu stałego nie wypychał jak miała 4 tygodnie kurna......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro maja 29, 2013 10:38 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Czasem jak wiadomo, że dom kocio doświadczony i chce dwa maluszki, to nie ma wielkiej różnicy, czy kociaki najpierw pojadą do domu tymczasowego, czy takiego stałego ;)
Więc i od tego jest wyjątek. Tylko, że taki wyjątek tu na miau widziałam jeden - pani chciała się dokocić jednym kocurkiem, ale że było rodzeństwo 5tygodniowe szukające DT, to wzięła dwójkę. I wie, że albo zostanie dwójka, albo jak podrosną, to jeden będzie szukał nowego domu.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro maja 29, 2013 10:44 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Wyjątek potwierdzający regułę. Wejdz sobie na wątek z ogłoszeniami o ludziach poszukujących kotów. Ja nie wchodze, bo mi się podnosi ciśnienie. To po kiego.

Chociaż ja bym takich maluchów nie oddała. Ale ja nie wierzę ludziom. Od pewnego czasu ZWŁASZCZA doświadczonym z Forum.

Obrazek

Neigh

Post » Śro maja 29, 2013 15:45 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Mam tzw. dłuuugi weekend. Przyniosłam sobie do domu a ze 30 kg makulatury. Musze plan wynikowy napisac. Bo się własnie uparłam mieć własnoręcznie program napisany. Mam dość gniotów za które ludzie biorą kupę kasy........Jestem totalnie powalona. Na co mi to było .........NIE WIEM. Ale programu nigdy nie pisałam. Rozszerzenia tak.........nie jedno - ale programu nie. To sobie napiszę. Zajmie mi to długie tygodnie - walnięta jestem, nie?:-)

Ale nie o tym otóż okazuje się, ze mam wielce podejrzany dach:-) W kolorze zielonym .........jak garnek Kotkinsa pod kaloryferem. Coś jest z tą zielenią.......

Ty Kotkins kolega za tydzień leci do Lizbony........hmm mnie się też zamarzyło. Moze do Lizbony, hę? jest tam coś fajnego do zobaczenia?

Obrazek

Neigh

Post » Śro maja 29, 2013 16:00 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

A z zielonym dachem było tak:
Przyjechałam wcześniej do domu i makulaturę sobie wniosłam ( normalni ludzie papiery z domu wynosza.....ja odwrotnie........zwłaszcza jak mam wolne .......). Nawozy miałam rozsypywać i na chwasty opryski robić, ale do tego jest min 3 dni bezdeszczowe potrzebne - co w naszej szerokości geograficznej powoli robi się niemozliwe. NO.

I nagle dzwonek do domofonu. Odbieram. Pan mnie elegancko informuje, ze jest tym takim od Prądu. Nie zrobiło to na mnie nalezytego wrażenia i zachęciłam do skopania furtki, która sie na skutek deszczu opuściła i jak się nie przykopie to nie współpracuje.......
nie chciał kopać, wejść tez nie......zachęcił natomiast do wyjścia. Ok nie ma sprawy wyszłam przed uwaga......... POSESJĘ

i rozpoczęła się uprzejma konwersacja
Pan Prąd : tu jest żle założony licznik!
Ja: ( z życzliwym zainteresowaniem) Taaa?:-)
PP: ( surowo ) ma pani protokoł odbioru?!
Ja: ( ubawiona coraz bardziej ) : i owszem, gdziś zapewne mam.
PP: bo to jest źle założone!
Ja: doprawdy? i tak po 15 latach panowie dziś nagle zauwazyli? Czy tez od 15 lat się przyglądacie, ale ciiiiii
PP: ( nieco stropiony moim zachowaniem urzedowym tonem) : bo to była prowizorka budowlana!
Ja: (odwracając się w strone mojego domu, pytającym tonem, na dom wskazując) TO??? Oj to troszkę mi przykro............nie jest taki zły.........
PP: licznik był na prowizorkę !
Ja: acha i tak 15 lat był?
PP: (wyraźnie wkurzony).....p. Agnieszka M..........
Ja: Agnieszka i owszem, reszta w żadnym razie:-)
PP: TO JAK SIE PANI NAZYWA?!
Ja: przepraszam, ale co to pana obchodzi?:-)
PP: a to jest Lasowa 19?
Ja: nie:-)
PP: jak to?
Ja: No jak pan widzi 14 - wskazując na numer na domu
PP: ( oskarżycielskim totnem ) - ale dach zielony!
Ja: (ze skruchą) to faktycznie podejrzane.......Kazdy facet w czerwonym kapeluszu też!
PP: coś tam mamrocze do siebie
Ja ( niezmiennie życzliwie ) wie pan co? Ja sobie idę......a pan jak sie ogarnie, to moze pan jeszcze raz zadzwonić. Do widzenia:-)

W domu dostałam ataku śmiechu:-) Nie jest trudno tu uchodzić za wariata...........ale czy to moja wina, że pan zamiast zacząć od sprawdzenia adresu, to na mnie naskoczył i mój dom obrażał? Może żaden wypas, ale z tą prowizorką to pojechał:-)

Obrazek

Neigh

Post » Śro maja 29, 2013 16:16 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Padłam :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Neigh pisze:Wyjątek potwierdzający regułę. Wejdz sobie na wątek z ogłoszeniami o ludziach poszukujących kotów. Ja nie wchodze, bo mi się podnosi ciśnienie. To po kiego.
Chociaż ja bym takich maluchów nie oddała. Ale ja nie wierzę ludziom. Od pewnego czasu ZWŁASZCZA doświadczonym z Forum.

Domek akurat nie był forumowy, w domy z forum to ja już od dawna nie wierzę. Przy czym ja mam alergię w drugą stronę - wydaje mi się, że tutaj trochę na siłę szuka się chorób - ale jak człowiek przez pół dnia naczyta o kk, grzybicach, świerzbie, chlamydiach i innych robakach - to sam się jakoś nieswojo czuje i na kota podejrzliwie zerka...

No i ten domek to faktycznie był wyjątek. Bo większość ludzi pod "doświadczenie" wpisuje "miałem kota, poszedł w cholerę, nie wrócił, chcę następnego".

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro maja 29, 2013 17:48 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Neigh pisze:I prosze mi nie wyjezdzac z informacjami o kotkach, które mamusię straciły. TAK WIEM BYWA. Sama takowe odchowywałam...

Tia, odchowałam pewnego smarkacza od 4 dnia jego życia. I przysięgam, jest najbardziej nieznośnym i niewychowanym kotem, jakiego widział świat. Może służyć za doskonały, ikonograficzny przykład tego, że kociątka NIE DA SIĘ :!: :!: :!: wychować.
Aniada

Post » Śro maja 29, 2013 19:00 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Aniada pisze:
Neigh pisze: kociątka NIE DA SIĘ :!: :!: :!: wychować.

Pozwolę sobie polemizować - wy, ludzie małej wiary nie doceniacie po prostu roli CIERPLIWOŚCI w procesie wychowawczym. Mój Doopek już po 12 latach zachęcania wychodzi pokazać się gościom (skrajny przypadek autyzmu), moja Lola już po 14 latach treningu zastępowania agresji nie leje uzbrojoną łapą za każdym razem gdy się wkurzy (znów motyw KURY). I co - jak się chce - można osiągnąć nawet tak spektakularny sukces pedagogiczny :king:
PS: na fali propagandy sukcesu i hurra -optymizmu ja bym się podjęła socjalizować te jaja, Sz.P. ser-niczek potraktowałaby je muzykoterapią :mrgreen: i tak wespół w zespół........c.d.n.

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Śro maja 29, 2013 19:10 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

Ja też dorzucę swoje trzy grosze.
Kota da się wychować - Borys coś o tym wie.
Od czasu jak Yoko przybyła w nasze progi , Borys zaczyna być świetnie wychowany.
Zacznę chyba pisać opasłą pracę kociumsterską " O wychowaniu kota i obrotach ciał niebieskich ".
Yoko będzie moim promotorem. 8) :lol:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Śro maja 29, 2013 19:19 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- RATUNEK DLA WASI!!!

I nie wiem czemu w tym miejscu przypomniało mi się, że Witkacy miał ukochaną kotkę syjamską - o wdzięcznym imieniu Schyzia. :ryk:

Monika_Krk

[poprzednia][następna]