PROSZĘ O POMOC W STERYLKACH I KARMIENIU BEZDOMNIAKÓW Z ELEKT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 27, 2013 20:01 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Dziękuję jaga1666 :1luvu: 50 zł dotarło :D

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pon maja 27, 2013 20:50 Re: PROSZĘ O POMOC W STERYLKACH I KARMIENIU BEZDOMNIAKÓW Z E

Rozmawiałam dzisiaj z karmicielem. Przyjedzie po puszki kiedy będzie wracał od żony ze szpitala ok 22-giej.
Powiedziałam że zaraz na początku czerwca musi łapać tą drugą kotkę na sterylkę. Zaczęła przychodzić na jedzenie jeszcze jedna ciężarna kotka, która dotąd nie przychodziła :( . Tam jest mnóstwo kotów, całej elektrowni nie wysterylizuję :( Szkoda tylko tych maluchów, które będą się rodziły. Niewiele z nich przeżyje :(
Na razie dług w lecznicy ponad 200 zł :( pieniążki od jagi1666 pomogły w kupnie karmy :D
Gdybym nie miała 14 kotów w domu kazałabym łapać tamtą ciężarną kotkę na sterylkę, ale utrzymanie moich kotów i dokarmianie jeszcze innych bezdomnych pochłania masę pieniędzy. Przede wszystkim muszę uregulować dług w lecznicy i wysterylizować jeszcze mamcię Śnieżki, drugą kotkę i zaszczepić obie. To masa kasy.
Beti - mamcia Śnieżki kiedy już będzie po sterylce i zaszczepieniu pojedzie prawdopodobnie do KP gdzie zostanie do chwili znalezienia domu a Śnieżka po zaszczepieniu również będzie szukała domu.
Ostatnio edytowano Wto maja 28, 2013 13:14 przez iwoo1, łącznie edytowano 1 raz

iwoo1

Post » Pon maja 27, 2013 21:47 Re: PROSZĘ O POMOC W STERYLKACH I KARMIENIU BEZDOMNIAKÓW Z E

a pieniążki z bazarku to tez poki co kropla w morzu :oops: :oops:
agula76

Post » Pon maja 27, 2013 22:08 Re: PROSZĘ O POMOC W STERYLKACH I KARMIENIU BEZDOMNIAKÓW Z E

Na szczęście sprawa kotów na podwórku restauracji sama się rozwiązała. Dzisiaj mąż pojechał, aby zabrać matkę z małymi i okazało się że maluchy zabrali do domów pracownicy restauracji a matka poszła gdzieś. Kazałam ją łapać gdyby się pokazała znowu, trzeba ją wysterylizować.

iwoo1

Post » Wto maja 28, 2013 12:22 Re: PROSZĘ O POMOC W STERYLKACH I KARMIENIU BEZDOMNIAKÓW Z E

Oj martwi mnie to bardzo Iwonko-wyślę jeszcze kasę i będę pomagać -ale może najpierw kotki posterylizować.U siebie jakoś ogarnęłam sytuację -dlatego wiem co czujesz.Ale coś wymyślimy :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Śro maja 29, 2013 0:31 Re: PROSZĘ O POMOC W STERYLKACH I KARMIENIU BEZDOMNIAKÓW Z E

Dziękuję Aniu i Agulu, bardzo mi pomagacie, co ja bym bez Was zrobiła :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mam do zrobienia:
- sterylizacja Mamci Śnieżki czyli Beti
- szczepienie Beti - jest to warunek przyjęcia jej przez KP i szukania jej domu
- szczepienie Śnieżki
- sterylizacja drugiej mamci na elektrowni, której małych nie ma :( - podobno już chodzi z brzuszkiem
- ewentualna sterylizacja ciężarnej kotki, która zaczęła przychodzić na jedzonko do karmiciela (jeżeli ją złapie)
- uregulowanie długu w lecznicy za badania, testy, leczenie Beti i Śnieżki
Jak na razie to wystarczy 8O
Oby nie weszła na moją drogę następna bieda.

iwoo1

Post » Pt maja 31, 2013 11:29 Re: PROSZĘ O POMOC W STERYLKACH I KARMIENIU BEZDOMNIAKÓW Z E

Czerwiec zacznie się znowu większymi wydatkami. Zaraz na początku miesiąca Beti jedzie na sterylkę, Śnieżka do szczepienia i za dwa tygodnie Beti szczepienie. Karmiciel musi jeszcze złapać drugą mamcię na sterylkę.

iwoo1

Post » Pt maja 31, 2013 21:16 Re: PROSZĘ O POMOC W STERYLKACH I KARMIENIU BEZDOMNIAKÓW Z E

To się będziemy zrzucać :mrgreen: po wypłacie wyślę grosza,jadę w delegację to też się coś wysępi i będzie-martw się żeby kotkę złapać :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Pt maja 31, 2013 21:59 Re: PROSZĘ O POMOC W STERYLKACH I KARMIENIU BEZDOMNIAKÓW Z E

jaga1666 pisze:To się będziemy zrzucać :mrgreen: po wypłacie wyślę grosza,jadę w delegację to też się coś wysępi i będzie-martw się żeby kotkę złapać :ok:

Aniu, nie możesz, za dużo pomagasz, nie mogę od Ciebie tyle przyjmować, w końcu to była moja decyzja o ratowaniu tamtych kotów, więc ja powinnam za to płacić. Nie wymagam nic od nikogo :oops:
Jestem Ci dozgonnie wdzięczna, ale już mi strasznie głupio :oops:

iwoo1

Post » Nie cze 02, 2013 16:13 Re: PROSZĘ O POMOC W STERYLKACH I KARMIENIU BEZDOMNIAKÓW Z E

Dzisiaj rozmawiałam z karmicielem. Nie chcę nalegać, ponieważ jego żona jest w stanie krytycznym, tak mu powiedzieli lekarze, jest załamany :(
Ale musi łapać drugą mamcię, chciałabym ją wysterylizować jak najszybciej. Kotka ciężarna, która zaczęła przychodzić do jedzonka ostatnio nie pokazuje się :(
Beti chyba będzie miała rujkę, zachowuje się tak, jakby miała się zacząć :( Szkoda, pokrzyżuje mi plany, ale może to nie rujka, może takie ma humorki.

iwoo1

Post » Nie cze 02, 2013 20:25 Re: PROSZĘ O POMOC W STERYLKACH I KARMIENIU BEZDOMNIAKÓW Z E

O rany same problemy :(

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon cze 03, 2013 19:34 Re: PROSZĘ O POMOC W STERYLKACH I KARMIENIU BEZDOMNIAKÓW Z E

Tak strasznie mi żal tych ludzi. Tacy dobrzy, spokojni, kochają zwierzęta, Ona taka biedniusia. Ona musi żyć, nie zasłużyła na śmierć, żeby jakoś się z tego wygrzebała. On ja nosił na rękach, karmi, poi, myje, dobry mąż.

iwoo1

Post » Pon cze 03, 2013 19:37 Re: PROSZĘ O POMOC W STERYLKACH I KARMIENIU BEZDOMNIAKÓW Z E

iwoo1 pisze:Tak strasznie mi żal tych ludzi. Tacy dobrzy, spokojni, kochają zwierzęta, Ona taka biedniusia. Ona musi żyć, nie zasłużyła na śmierć, żeby jakoś się z tego wygrzebała. On ja nosił na rękach, karmi, poi, myje, dobry mąż.

Mało takich ludzi :( takiej miłosci między małżonkami :( co zrobić , jak pomóc......

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon cze 03, 2013 20:39 Re: PROSZĘ O POMOC W STERYLKACH I KARMIENIU BEZDOMNIAKÓW Z E

lidka02 pisze:
iwoo1 pisze:Tak strasznie mi żal tych ludzi. Tacy dobrzy, spokojni, kochają zwierzęta, Ona taka biedniusia. Ona musi żyć, nie zasłużyła na śmierć, żeby jakoś się z tego wygrzebała. On ja nosił na rękach, karmi, poi, myje, dobry mąż.

Mało takich ludzi :( takiej miłosci między małżonkami :( co zrobić , jak pomóc......

Jeśli medycyna i silna wola życia jej nie pomogą....
Może będzie dobrze, może wreszcie. Już tyle wycierpiała.

iwoo1

[poprzednia][następna]