Broszka & Company cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 27, 2013 17:48 Re: Broszka & Company

To ja mam szczęście - zawsze dostaję co chciałam i w całości 8) .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon maja 27, 2013 17:54 Re: Broszka & Company

Kurza twarz, ja to już nawet nie policzę ile razy coś bylo zgniecone albo pomylone :roll:
Inna sprawa, że jak mi potem dadzą 10% rabatu, to w sumie nie ma się o co awanturować. Dreszczyk emocji jeno zostaje związany najwyraźniej ze specyfiką tego sklepu :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon maja 27, 2013 22:26 Re: Broszka & Company

A wy o Zooplusie mówicie? Raz miałam połamaną łopatkę do żwirku i oddali kasę, poza tym nigdy nic złego.
Broszeczko, kto jest na zdjęciu z Pippinkiem - Broszka czy seniorka?
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon maja 27, 2013 22:55 Re: Broszka & Company

Może zależy od tego ile waży paczka. Bo moje zwykle okolo 30 kg albo więcej.
Tym razem byly dwa pudla o lącznej wadze 50 kg.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto maja 28, 2013 8:22 Re: Broszka & Company

felin pisze:Kurza twarz, ja to już nawet nie policzę ile razy coś bylo zgniecone albo pomylone :roll:
Inna sprawa, że jak mi potem dadzą 10% rabatu, to w sumie nie ma się o co awanturować. Dreszczyk emocji jeno zostaje związany najwyraźniej ze specyfiką tego sklepu :mrgreen:

Ja lubię reklamacje w zoo+ :mrgreen:
Kiedyś reklamowałam psią karmę błędnie opisaną na stronie tzn pisało że z łososiem a na puszce okazało się że ryba to rdzawiec - kupiłam duży pakiet 24 puszek po 400g. Zwrócili mi pieniądze a karmę kazali zatrzymać :ok:
Na stronie nadal widnieje że karma jest z łososiem więc pewnie kiedyś powtórzę ten sam numer :lol:

Conchita pisze:Broszeczko, kto jest na zdjęciu z Pippinkiem - Broszka czy seniorka?

Flip i Flap to otyła seniorka Bruster i szkieletor Pippin :mrgreen:

felin pisze:Nie mogę się napatrzeć na Pippina z "otylą seniorką" :P
Wygląda, że się lubią. No chyba, że seniorka cierpliwie znosi Pippinowe spoufalanie :?

Chyba się lubią tzn na pewno Pippin lubi Brustera - zamęczać oczywiście :lol:
Nasze koty się nie spoufalają i nigdy się nie przytulają ani nie śpią razem - ale Pippin nie przyjmuje tego do wiadomości i bardzo spoufala się z Brusterem, nawet wbrew jej woli :mrgreen:
A ona ze względu na tusze ma trochę problemy z poruszaniem więc odpuściła uciekanie ale burczy i złorzeczy kiedy Pippin się do niej przytyka lub kładzie na niej jak tu:
Broszka pisze:Z cyklu Flip i Flap :P

Mówisz że się nie ma szans żebyśmy zmieścili się razem na miejscówce 35x35cm?
Obrazek

Udowodnić? Prooosz: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto maja 28, 2013 8:29 Re: Broszka & Company

Z zooplusem jeszcze nie miałam takich przygód.
Ale za to z krakvetem... oj działo się.
Nigdy nie wiedziałam co będzie w paczce. Nawet po rozmowie telefonicznej, gdy teoretycznie wszystko było ustalone, czekały mnie niespodzianki :roll: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto maja 28, 2013 8:36 Re: Broszka & Company

To przynajmniej macie 'coś sie dzieje' z tymi sklepami :mrgreen: Nigdy nic nie miałam z zoo+ i krakvetem.
Dziś też czekam na paczkę - kurier zadzwonił o 7.00 :roll: Nie to, że można kogoś obudzić [mnie nie, ja wcześniej], ale myślałam, ze sie gdzies coś komuś stało, bo raczej nie miewam o tej porze telefonów.
Tylko, że moje paczki to jakieś pikusie w porównaniu do Waszych :?

Przy okazji - pamiętacie jak to jest z tą odroczoną płatnością? Nie ma opisu na stronie, a nie pamietam jak pisało przy zamawianiu. Czy te 14 dni to od zamowienia, czy otrzymania paczki?
Zalezy mi...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto maja 28, 2013 8:46 Re: Broszka & Company

Gdzieś pisze że od otrzymania paczki.

Revontulet pisze:Ale za to z krakvetem... oj działo się.

Rzeczywiście :lol: Szybko zrezygnowałam z ich usług :twisted:

Jezu jak u nas leje :evil:
Ledwo wypuściłam kopytne i muszę szybko lecieć do stajni szykować i zamknąć bo przemokły strasznie a jest b.zimno i do tego silnie wieje lodowaty wiatr :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto maja 28, 2013 9:19 Re: Broszka & Company

To dobrze by było.. bo mi się trochę ..obsunęło.. :mrgreen:

Jak rano otworzyłam oczy, chyba przed 5.00, a miałam rozsunięte zasłony, to na dachu na przeciwko zobaczyłam... ŚNIEG! No, taki opruszony dach. Chyba wcześniej padał grad, bo dość intensywnie stukało :roll:
Zimno, mokro, ogólnie kanał. I cały czas w radiu ostrzegają przed intensywnymi opadami, burzami, powodziami itd na Dolnym Śląsku :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto maja 28, 2013 9:21 Re: Broszka & Company

U mnie leje dzień w dzień. Już chyba od tygodnia :roll:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto maja 28, 2013 9:43 Re: Broszka & Company

Przykro patrzeć jak pisklaki głodują bo w taką pogodę rodzice nie są w stanie wykarmić - owadów nie ma :(
Konie już w stajni. Martwię się szczególnie o kopciuszkowe pisklęta bo nie wiem czy ptaszki w ogóle przylecą do gniazda jak są konie - normalnie kopytne są na dworze od świtu do zmierzchu ale dzisiaj zbyt mocno leje i wieje :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto maja 28, 2013 10:04 Re: Broszka & Company

Też o tych robakach myślałam jak zobaczyłam co się dzieje :(
Podobno jutro cieplej, ale padać ma nadal... Niedobra ta wiosna jakoś..

Obrazek

morelowa

Post » Wto maja 28, 2013 10:11 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Przykro patrzeć jak pisklaki głodują bo w taką pogodę rodzice nie są w stanie wykarmić - owadów nie ma :(
Konie już w stajni. Martwię się szczególnie o kopciuszkowe pisklęta bo nie wiem czy ptaszki w ogóle przylecą do gniazda jak są konie - normalnie kopytne są na dworze od świtu do zmierzchu ale dzisiaj zbyt mocno leje i wieje :|

Spytaj czitki - ona też miała kopciuszki w domu/garażu (?) i zna też pana ornitologa, który w razie czego podpowie co i jak :ok: .
U nas też wietrznie, zimno i pada - w domu też lodowato a udało mi się spalić farelkę i nie kupiłam nowej, bo ciągle coś wypadało.... Teraz by się przydała.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto maja 28, 2013 10:21 Re: Broszka & Company

Współczuję zimna w domu - u nas przyjemne ciepełko bo kominki i kuchnia kaflowa są świetne na taką pogodę :wink: :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto maja 28, 2013 10:44 Re: Broszka & Company

Na forum jest ornitolog.. ale nie pamiętam kto.. :oops:
Chyba Pleiades...

Włączyłam dziś na noc ogrzewanie, ale i tak grabieją mi ręce..
Farelka w łazience nie do przecenienia.

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]