Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Avian pisze:Wczoraj (26 maja) w Warszawie z zabezpieczonego (!) balkonu skradziono persa
To 3-letni biały kocurek, wykastrowany i zaczipowany, zadbany.
Bardzo proszę, jeśli ktoś natrafi na takiego persika - czy to w schronie, czy trafi do fundacji, czy u weta, pamiętajcie o nim!
Dzisiaj będą rozesłane ulotki do wetów ze zdjeciem i numerem czipa, ale watpię, czy złodziej zaryzykuje od razu jazdę do weta.
Całkiem mozliwe, ze kocia sie złodziej pozbędzie jak okaże sie, ze wykastrowany ...
Prosze rozpuśćcie wici!
Avian pisze:Ulotka do rozpowszechniania
http://www.gagatki.com/koty/ulotka.jpg
Mamunia Ferdunia pisze:Witam, jak w temacie, jestem skłonna przygarnąć kotka(najlepiej kociczkę), wiek do 3-4 miesięcy. Dlaczego akurat persa? Ponieważ zawsze marzyłam o persie, w zasadzie nie musi być to czystej rasy persik, może być w połowie persem w połowie zaś europejskim, acz zależy mi na tym by w większym stopniu persa przypominał. Oczywiście jestem w stanie takiego kotka sobie kupić, wolałabym jednak adoptować z oczywistych przyczyn( jeden właśnie w taki sposób zagościł w moim domu, adoptowałam go ze Straży dla Zwierząt, jest trochę niepełnosprawny fizycznie-wada genetyczna przednich łapek, dlatego też wybór persa ma tutaj duże znaczenie-kotki te zaś są dość spokojne a ja chce aby mój podopieczny nie musiał przed nim uciekać, gdy ten bedzie go gonił- wyobrazcie sobie np Maine Cona ktory biegnie za moim nie w pelni sprawnym kocurkiem, dodam, ze kotek jest wykastrowany wiec nie ma najmniejszego zagrozenia co do hmm "zaprzyjaznienia" sie z potencjalna kotka. jesli ktos slyszal badz chce oddac kotka do dobrego, bezpiecznego , niewychodzacego domku, w ktorym nasz kocurek jest traktowany jak czlonek rodziny, spi z nami, jest karmiony bardzo dobra karma i piersia z kurczaka (sparzona), jest pod stala kontrola doskonalego lekarza weterynarii, do ktorego mamy zaledwie kilkaset metrow (w razie jakiejs choroby czy innych nieprzewidzianych przykrych sytuacji, to prosze tutaj napisac. Pozdrawiam
Dodam jeszcze, że jestem z województwa pomorskiego.
kotkins pisze:Mamy takie cóś...
Użytkownicy przeglądający ten dział: imatotachi i 51 gości