Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 17, 2013 19:10 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

zaznaczam :ok:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Czw kwi 11, 2013 15:33 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Kolejny długowłosy w azylu w Konstancinie
Obrazek
Beauty, przepiękny kocurek, w wieku 8 miesięcy, jest trochę nieufny, najlepiej byłoby, gdyby trafił do domu bez dzieci.

Asia Ronda

Od: Pt lut 25, 2005 15:06

Post » Wto kwi 16, 2013 11:11 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Podrzucam link: http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/k ... -464921944

"puchata" kotka szuka domu - przebywa w Krakowie. Z ogłoszenia wynika, że została znaleziona na ulicy i chyba ludzie z Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha ją złapali/zajęli się nią?

Może ktoś chciałby zaoferować jej domek? :)
Widzę ją już drugi raz na Gumtree, więc chyba ma niewielu zainteresowanych.

Aha, jeszcze zdjęcia, żeby od razu było widać o jakie śliczności chodzi ;)

Obrazek

Obrazek

AnnikAKrk

Od: Nie mar 31, 2013 12:03

Post » Śro kwi 17, 2013 18:28 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Kot ma na imię Kiciuś. Ma 9 lat.
Pilnie szuka domu!
Kotek mieszka na Żoliborzu - sam. Dokarmia go sąsiadka, ale po pierwsze za kilka dni wyjeżdża na działkę, a po drugie – kot nie może zostać w mieszkaniu.

Oto, co wiadomo o Kiciusiu, napisała pani sąsiadka:

Jest kastratem.
Nie ma rodowodu.
Był zawsze pod opieką lekarza w lecznicy przy Pl. Inwalidów i tam jest jego książeczka zdrowia.
Szczepiony był regularnie.
Jada karmę od weterynarza dla seniorów kastratów.
Jest w bardzo dobrym stanie zdrowia. Miał przejściowe problemy z nerkami, ale to juz dawno.
Nie jest zbyt przyjazny, to taki kocurek - trochę samotnik. Nie wiadomo, jaki jest w stosunku do innych kotów, nigdy nie miał z nimi kontaktu.

Więcej zdjęć nie ma, poprosiłam o zrobienie. Ale nie wiem, jak to będzie – kot nie rozumie, dlaczego przychodzi obca osoba, dlaczego nie ma Pani; wychodzi do jedzenia, daje się głaskać, ale trzyma dystans. Pani sąsiadka odwiedza go wieczorem a wtedy światło jest nieodpowiednie.

Czy znajdzie się ktoś, kto da mu dom?

Obrazek

viewtopic.php?f=13&t=152413

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Śro kwi 24, 2013 8:26 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Wybaczcie, że w Puchatkowie, ale nie wiem, czy jest gdzieś wątek z adopcjami syjamów?

Śliczna roczna syjamka do adopcji ze Świebodzina. W ogłoszeniu napisane, że za darmo, ale nie sprawdzałam, czy to prawda.
http://allegro.pl/oddam-za-darmo-kotke-i3189956747.html

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Śro maja 01, 2013 17:57 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Witam! Szukam kota do adopcji(pers,norweski, meine coon) chodzi o to by miał dłuższą sierść. Województwo lubelskie, podkarpackie. Proszę o wiadomości prywatne.

magdalena.zaneta

Od: Śro maja 01, 2013 17:51

Post » Śro maja 01, 2013 18:44 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Mamy nawet dwa takie koty, zajrzyj na wątek : viewtopic.php?f=13&t=151620
Zajrzyj na ten wątek, mamy koty w typie norwegów.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon maja 27, 2013 9:39 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Wczoraj (26 maja) w Warszawie z zabezpieczonego (!) balkonu skradziono persa :(

To 3-letni biały kocurek, wykastrowany i zaczipowany, zadbany.

Bardzo proszę, jeśli ktoś natrafi na takiego persika - czy to w schronie, czy trafi do fundacji, czy u weta, pamiętajcie o nim!
Dzisiaj będą rozesłane ulotki do wetów ze zdjeciem i numerem czipa, ale watpię, czy złodziej zaryzykuje od razu jazdę do weta.
Całkiem mozliwe, ze kocia sie złodziej pozbędzie jak okaże sie, ze wykastrowany ...

Prosze rozpuśćcie wici!
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon maja 27, 2013 10:39 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Avian pisze:Wczoraj (26 maja) w Warszawie z zabezpieczonego (!) balkonu skradziono persa :(

To 3-letni biały kocurek, wykastrowany i zaczipowany, zadbany.

Bardzo proszę, jeśli ktoś natrafi na takiego persika - czy to w schronie, czy trafi do fundacji, czy u weta, pamiętajcie o nim!
Dzisiaj będą rozesłane ulotki do wetów ze zdjeciem i numerem czipa, ale watpię, czy złodziej zaryzykuje od razu jazdę do weta.
Całkiem mozliwe, ze kocia sie złodziej pozbędzie jak okaże sie, ze wykastrowany ...

Prosze rozpuśćcie wici!

Podnoszę :!: :evil:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon maja 27, 2013 11:02 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Uściślę (dostałam dodatkowe informacje) - kot mieszkał w Piasecznie, czyli pod Warszawą.

Czy jest jakas fundacja w Piasecznie? Mamy tu kogoś na miau stamtąd?
Obrazek

Avian

Post » Wto maja 28, 2013 12:42 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Ulotka do rozpowszechniania
http://www.gagatki.com/koty/ulotka.jpg
Obrazek

Avian

Post » Czw maja 30, 2013 19:28 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Avian pisze:Ulotka do rozpowszechniania
http://www.gagatki.com/koty/ulotka.jpg

wrzuciłam na fejsa , trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Czw maja 30, 2013 20:54 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob cze 01, 2013 22:05 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

viewtopic.php?f=13&t=153566

Mamunia Ferdunia pisze:Witam, jak w temacie, jestem skłonna przygarnąć kotka(najlepiej kociczkę), wiek do 3-4 miesięcy. Dlaczego akurat persa? Ponieważ zawsze marzyłam o persie, w zasadzie nie musi być to czystej rasy persik, może być w połowie persem w połowie zaś europejskim, acz zależy mi na tym by w większym stopniu persa przypominał. Oczywiście jestem w stanie takiego kotka sobie kupić, wolałabym jednak adoptować z oczywistych przyczyn( jeden właśnie w taki sposób zagościł w moim domu, adoptowałam go ze Straży dla Zwierząt, jest trochę niepełnosprawny fizycznie-wada genetyczna przednich łapek, dlatego też wybór persa ma tutaj duże znaczenie-kotki te zaś są dość spokojne a ja chce aby mój podopieczny nie musiał przed nim uciekać, gdy ten bedzie go gonił- wyobrazcie sobie np Maine Cona ktory biegnie za moim nie w pelni sprawnym kocurkiem, dodam, ze kotek jest wykastrowany wiec nie ma najmniejszego zagrozenia co do hmm "zaprzyjaznienia" sie z potencjalna kotka. jesli ktos slyszal badz chce oddac kotka do dobrego, bezpiecznego , niewychodzacego domku, w ktorym nasz kocurek jest traktowany jak czlonek rodziny, spi z nami, jest karmiony bardzo dobra karma i piersia z kurczaka (sparzona :D ), jest pod stala kontrola doskonalego lekarza weterynarii, do ktorego mamy zaledwie kilkaset metrow (w razie jakiejs choroby czy innych nieprzewidzianych przykrych sytuacji, to prosze tutaj napisac. Pozdrawiam

Dodam jeszcze, że jestem z województwa pomorskiego.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw cze 06, 2013 10:06 Re: Adopcje Puchatkowa VII potrzebna pomoc w Gdańsku

Jako fanka puchatych kotów :lol: wrzucam te, co na forum domku poszukują:

1.
kotkins pisze:Mamy takie cóś...

Obrazek

Obrazek

kudłata Etiopka w stylu Neva Masquarade, dostępna na wątku kotkins i Neigh, pod patronatem Kociego Świata. Tutaj wątek: viewtopic.php?f=13&t=151620&start=1230#p9871667

2. Eufemia - rasowa Maine Coon (z rodowodem). Trochę przeszła i jest zaniedbana, ale wciąż kochaniutki z niej kotek. Obecnie znajduje się w Domu Tymczasowym na Dolnym Śląsku. Kontakt: gata@onet.com.pl lub PW. Numer telefonu podam podczas kontaktu drogą elektroniczną.
Wątek: viewtopic.php?f=13&t=153400

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

3. Pół długowłosy biało-rudy kocurek Miguel. Bardzo miziasty. Jego wątek: viewtopic.php?f=13&t=153387

Obrazek

Obrazek

4. Kotka norweska leśna - wielka, puchata kula. Cena nieznana, a zapewne jakaś jest ;) wątek: viewtopic.php?f=10&t=153656

Obrazek

Obrazek

5. PILNE! Kotek norweski leśny - został sam po śmierci właścicielki :(
Kot ma czas tylko do soboty, potem osoby, u których kot przebywa mają zamiar go wypuścić/oddać do schroniska/oddać pierwszej lepszej osobie. Kot przebywa w Gdańsku, potrzebuje DT/DS.
Wątek: viewtopic.php?f=13&t=153630

Obrazek

Obrazek

AnnikAKrk

Od: Nie mar 31, 2013 12:03

[poprzednia][następna]