KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 26, 2013 13:12 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Po dyżurze:
Maluchy od Hildy pięknie rosną, bawiły się dzisiaj jak szalone. Hilda chuda jak przecinek, ale poza tym porządku.
Nowa kotka z maluchami czarnymi miała wypitą wodę, przy mnie nie jadła, kuwetę miała czystą.

Zdrowa:
Któryś kociak ma sraczkę, w kuwecie było sporo śmierdzącej rzadzizny, może to Piracik, ktoś kiedyś pisał o jego rozwolnieniu. Nie zlokalizowałam żwirku na zdrowej, chyba brakło :roll: Mokrego też nie było, ale może to lepiej, biorąc pod uwagę sraczkę. Czy ktoś wie co to za karma jest w łazience w takim dużym pojemniku na szafce naprzeciwko zlewu, takie jakby gwiazdki brązowe? Dosypałam jej dzisiaj do miseczek, ale nie wiem czy to Royal czy jakieś badziewie.
Piracik wydaje się sfrustrowany brakiem zajęcia i towarzyszy zabawy. Dzisiaj ze złością gryzł po pupie Misię, która się wypinała, licząc na innego rodzaju atrakcje.
Amandę dzisiaj pierwszy raz widziałam w całej okazałości, ma piękne pręgi, ale ten guzior na brzuchu - aż mi ciary przeszły, jak go zobaczyłam.
Tigra i Bella - dwie matrony - przechadzają się dumnie, od czasu do czasu prychając i sycząc na inne koty i siebie nawzajem :)
Była pani Beata ze Stalowej, zostawiła 3 worki proszku do prania, przyda się osobom, które biorą pranie. Dzwoniłam Teresa do Ciebie, bo mogłabym od razu Ci podrzucić po drodze, ale chyba jeszcze spałaś. Zaczęłam dzisiaj wcześnie i skończyłam wcześnie. Worki są w przedsionku na zdrowej.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Nie maja 26, 2013 14:45 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Może zapiszmy wstępnie Misię i Amandę na operację np. w czwartek czy piątek - jak któraś będzie już po rujce to się je zawiezie...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie maja 26, 2013 19:47 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

ogłoszenie Tajgi się ukazało i miałam dziś jeden konkretny telefon w sprawie adopcji, dzwoniła Pani z Katowic, ma w domu psa Yorka, ale podobno pies ciapa :) opowiedziałam jej co i jak, umówiłam się jutro na telefon, ale Pani określiła się że może podjechać zobaczyć Tajgę i dogadać szczegóły...
na FB też pisała jakaś Pani z Chorzowa, ma jednego 10 letniego brytyjczyka, i chciała mu "dobrać" towarzyszkę, odeszła jej kotka 8 letnia w ubiegłym roku, może czytałyście wpis na fb. Pisała że jutro będzie dzwonić w tej sprawie.
I teraz proszę pomóżcie mi o co pytać? nie ma doświadczenia za bardzo, do tej pory lokowałam koty po rodzinie i znajomych, wiem czego mogłam się spodziewać, a teraz....Jeżeli obie Pani byłyby zdecydowane to co?
towarzysko psa nie wydaje się złe z tego co widzę w domu, bo z psami nie wchodzą sobie zupełnie w drogę, natomiast z 2 strony Pani mająca już w domu kota wie czego się można spodziewać ...

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Nie maja 26, 2013 20:04 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Dorota Wojciechowska pisze:Powinien być Convalescent w chatce - na dole w szafce zamykanej, a i nie wiem czy w piątek Wiesiu odebrał z Lupusa 3 saszetki convalescenta w proszku i puszkę mleczka - co zakupiłam i zostawiłam właśnie wpiątek do odbioru- przypominałam o tym Wiesiowi sms-em, ale nie wiem czy nie był zakręcony przy tej ilości kociaków

czy mogę zabrać ze 2 saszetki ??
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie maja 26, 2013 20:12 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

MarKotek pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Powinien być Convalescent w chatce -

Pewnie - jak trzeba do dokupię :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie maja 26, 2013 20:17 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

fruciu pisze:ogłoszenie Tajgi się ukazało i miałam dziś jeden konkretny telefon w sprawie adopcji, dzwoniła Pani z Katowic, ma w domu psa Yorka, ale podobno pies ciapa :) opowiedziałam jej co i jak, umówiłam się jutro na telefon, ale Pani określiła się że może podjechać zobaczyć Tajgę i dogadać szczegóły...
na FB też pisała jakaś Pani z Chorzowa, ma jednego 10 letniego brytyjczyka, i chciała mu "dobrać" towarzyszkę, odeszła jej kotka 8 letnia w ubiegłym roku, może czytałyście wpis na fb. Pisała że jutro będzie dzwonić w tej sprawie.
I teraz proszę pomóżcie mi o co pytać? nie ma doświadczenia za bardzo, do tej pory lokowałam koty po rodzinie i znajomych, wiem czego mogłam się spodziewać, a teraz....Jeżeli obie Pani byłyby zdecydowane to co?
towarzysko psa nie wydaje się złe z tego co widzę w domu, bo z psami nie wchodzą sobie zupełnie w drogę, natomiast z 2 strony Pani mająca już w domu kota wie czego się można spodziewać ...

Musisz działać intuicyjnie.
Rozmawiając z potecjalnymi domkami - informuj że jest to rozmowa wstepna, że trwaja tez rozmowy z innymi domkami i chcesz wybraćdomek najlepszy dla kici.
Ty juz poznałaś Tajgę - wiesz jaka jest i jakie ma przyzwyczajenia.
Trzeba rozeznać czy osoba chętnama świadomość że taka adopcja to stres dla kociaka. Czy się z tym liczą , że poczatki mogą być trudne, że może będzie koniecznośc wizyt u weterynarza.
Że to nie jest młoda kotka i wiadomo że z wiekiem mogą się trafić choroby - co na to domek i jakie ma doświadczenie w tym względzie.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Nie maja 26, 2013 20:18 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Dorota Wojciechowska pisze:
MarKotek pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Powinien być Convalescent w chatce -

Pewnie - jak trzeba do dokupię :ok:

ok :) to jutro podjade jak dam rade -dzięki ;)

Dorota Wojciechowska pisze:
fruciu pisze:ogłoszenie Tajgi się ukazało i miałam dziś jeden konkretny telefon w sprawie adopcji, dzwoniła Pani z Katowic, ma w domu psa Yorka, ale podobno pies ciapa :) opowiedziałam jej co i jak, umówiłam się jutro na telefon, ale Pani określiła się że może podjechać zobaczyć Tajgę i dogadać szczegóły...

Musisz działać intuicyjnie.
Rozmawiając z potecjalnymi domkami - informuj że jest to rozmowa wstepna, że trwaja tez rozmowy z innymi domkami i chcesz wybraćdomek najlepszy dla kici.
Ty juz poznałaś Tajgę - wiesz jaka jest i jakie ma przyzwyczajenia.
Trzeba rozeznać czy osoba chętnama świadomość że taka adopcja to stres dla kociaka. Czy się z tym liczą , że poczatki mogą być trudne, że może będzie koniecznośc wizyt u weterynarza.
Że to nie jest młoda kotka i wiadomo że z wiekiem mogą się trafić choroby - co na to domek i jakie ma doświadczenie w tym względzie.

jak dla mnie to zawsze lepszy ten dom który chce kota na dokocenie :ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie maja 26, 2013 20:54 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Mara, nie wiem czy to ważne :D ale od Maszy jest jedna kotka i dwa kocurki a nie 3xkocurki ;)

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Nie maja 26, 2013 21:30 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Ostatnio edytowano Pon maja 27, 2013 16:35 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmieniłam za duże zdjęcie na link

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Pon maja 27, 2013 12:02 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pon maja 27, 2013 13:34 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Piracik po wczorajszej przygodzie z drapakiem wylądował dzisiaj u weta.Okazało się że ma mocne stłuczenia takanek miękkich w lewej tylnej łapce,łapka jest troszkę opuchnięta.Dostał zastrzyk przeciwbólowy i przeciwzapalny.Na jutro i środę rano ma lek przeciwbólowy,dopyszcznie. Leży w woreczku na zdrowej.W środę do kontroli.Pojedzie z nim Wiesiu :1luvu:
Na zdrowej koncert na trzy głosy:Amanda,Misia i Bela.
Tigra wybawiła się tą wędką z piórkiem :D
Na kwarantannie ta nowa kotka coś mało je.Taka jest cichutka.W kuwecie było co trzeba.
Maluchy i Hilda- rodzinna sielanka.Wypuściłam całe towarzystwo na czas dyżuru z boksu.Miałam niezły ubaw.Niezłe rozrabiaki,szczególnie ta mała burasia :roll: ogień w d....,a mały Pieprzyk tylko przy miskach.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon maja 27, 2013 14:32 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

jaka wyluzowana
widać, że szczęśliwa
Ostatnio edytowano Pon maja 27, 2013 16:36 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawiłam cytat
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon maja 27, 2013 14:34 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

balbina38 pisze:Piracik po wczorajszej przygodzie z drapakiem wylądował dzisiaj u weta.Okazało się że ma mocne stłuczenia takanek miękkich w lewej tylnej łapce,łapka jest troszkę opuchnięta.Dostał zastrzyk przeciwbólowy i przeciwzapalny.Na jutro i środę rano ma lek przeciwbólowy,dopyszcznie. Leży w woreczku na zdrowej.W środę do kontroli.Pojedzie z nim Wiesiu :1luvu:
Na zdrowej koncert na trzy głosy:Amanda,Misia i Bela.
Tigra wybawiła się tą wędką z piórkiem :D
Na kwarantannie ta nowa kotka coś mało je.Taka jest cichutka.W kuwecie było co trzeba.
Maluchy i Hilda- rodzinna sielanka.Wypuściłam całe towarzystwo na czas dyżuru z boksu.Miałam niezły ubaw.Niezłe rozrabiaki,szczególnie ta mała burasia :roll: ogień w d....,a mały Pieprzyk tylko przy miskach.

a co się stało Piracikowi?
Bella też ma rujkę?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon maja 27, 2013 16:17 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Zdjęcia tajgi z DT :)
Obrazek + Obrazek

sielanka :ok:
Obrazek

śniadanko :catmilk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon maja 27, 2013 16:19 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Bardzo bardzo pilnie
Potrzebujemy na poniedziałek transportu na trasie Dąbrowa Górnicza-Bielsko Biała i z powrotem dla nas( 2 osoby) i mojej suni. Dziewczyna jest łagodna, leży całą trasę i grzecznie czeka. Mamy bardzo pilną wizytę u weta, a transport nam się wykruszył. Jazda pociągiem jest niemożliwa-suka jest po operacji. PROSIMY O POMOC:(

Dodam jeszcze że w razie czego zwrócimy pieniążki na paliwo...
Od kilku miesięcy pojawiam się sporadycznie..
Powód?
Choroba, przepraszam.

Jetrel

Od: Pon gru 06, 2010 13:15

[poprzednia][następna]