Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 23, 2013 22:29 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Biedna Luna . I Rambuś . :cry:
I prezent też , choć gest miły .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt maja 24, 2013 8:57 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witamy się ciepło w zimny piątek :mrgreen:

Dzisiaj Pan Pers mnie mocno zaskoczył i już się denerwuję,czy to był kaprys z jego strony czy mi przypadkiem nie zacznie chorować.
Przyszedł o 4-tej rano do nas do łóżka, wcisnął się między mnie a Lunkę, ułożył się na mojej szyi i domagał się drapanka :roll: więc napółprzytomna drapałam pod bródką, głaskałam łepek i tak pospaliśmy sobie do 7,30:)
Kacperek nie odpuszczał, kiedy wyszłam z sypialni, przyszedł za mną by dalej go drapać i miziać:)
Jedyną przerwą jaką zrobiłam to była na jedzonko, tradycyjnie zjadł swoje, tylko,że było jeszcze talerzy dla koleżanek i kolegi więc nie miał co kontrolować, to miaukoloł, ale tak dziwnie jakoś, nie po "swojemu" :roll:
Dałam mu jeszcze trzy razy po małej porcji...
Gdy zjadł, wskoczył mi na kolana i znowu było drapanko, po czym ułożył się i zasnął.
On nigdy nie pchał się nikomu na kolana, nie lubi głaskania, no chyba, że drapanie pod brodą albo za uszami, po te przyjemności sam przychodzi, ale nie na kolana...
Tak pospał u mnie na kolanach z pół godziny, teraz chodzi i zaczepia dziewczyny, pomrukuje, pomiaukuje i co chwilę je gania, a one radośnie uciekają :ryk:

Pan Pers nigdy nie był takim aktywnym kotem jak dzisiaj :1luvu:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt maja 24, 2013 9:18 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

witaj Artystko :1luvu:
może na Pana Kacpra dobrze działa taka aura w przeciwieństwie do nas :mrgreen:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pt maja 24, 2013 10:15 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Pan Pers taki miziak :mrgreen:
Zuzo nic się nie martw.
Kot chory to kot apatyczny, a nie pobudzony tak jak Kacperek :1luvu: :1luvu:
Pewnie pogoda mu służy, wstał prawą łapą, miał dobre sny :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nic tylko cieszyć się :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt maja 24, 2013 10:29 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Tak jest jak mówi Miraclle,
kotek chory - to kotek gdzies schowany, duzo śpiący, apatyczny
a nie taki miziak jak Pan Pers :D

Persy nie tylko powoli myślą ale jeszcze są INNE
dlatego takie zachowanie Kacperka powinno cieszyć - może już będzie taki słodziak-pieszczoch :ok:
może dopiero teraz dotarło do niego jaki wspaniały mu się trafił domek i Duzi :wink: :ok: :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt maja 24, 2013 12:02 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dziewczyny, dla mnie takie zachowanie Kacpra powoduje ścierpnięcie skóry na plecach :mrgreen:
On nigdy nie był kotem aktywnym, nigdy!

Zawsze miał czas, nigdzie mu nie było śpieszno, za wyjątkiem talerzy z żarełkiem, kochał wylegiwać się na słoneczku, chodził do ogrodu na spacerki, nigdy nie biegał, co najwyżej robił takie uskoki, żeby kości rozruszać, czyli stwarzał wrażenie kotecka chorutkiego :D , a tu dzisiaj......szał w trampkach...

Było trochę przerwy, czyli spokoju, teraz od nowa zabawa trwa...

Lunce chyba się to podoba, też lata jak by ją ktoś poraził prądem :mrgreen:

A jak pięknie Pan Persik pomrukuje :1luvu:

Chyba poszukam i włączę im jakąś skoczną muzyczkę, niech się dzieciaki cieszą :ryk:

Byle nie za głośno....Kropka już padła, już się nie chowa i nie ucieka, poszła spać do drugiego pokoju

Żuczek i Rambiś ganiają......po ogrodzie, jest zimno, więc muszą się rozgrzać...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt maja 24, 2013 16:55 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

wszystkiego najlepszego Zuzanno :1luvu: życzę Ci abyś nadal spełniała swoje marzenia :1luvu: :1luvu:
i pozostała nadal taką jaką jesteś teraz... :ok: :ok: :ok: :D

Obrazek
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pt maja 24, 2013 20:29 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Basiu :1luvu:
Bardzo, bardzo dziękuję.............baaardzo miłe życzenia :1luvu:
Wzruszyłam się.....naprawdę..... :oops:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt maja 24, 2013 20:41 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

STO LAT!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: Bez remontu :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Pt maja 24, 2013 20:42 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Zuziu ja też z dziewczynkami przesyłam cieplutkie życzonka imieninkowe - przede wszystkim zdrówka ,zdrówka i zdrówka bo ono w życiu najważniejsze. :balony: :balony: :balony: :flowerkitty:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt maja 24, 2013 21:24 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Zuziu - ja też składam najlepsze imieninkowe życzenia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

AnnAArczyK pisze: dla mnie takie zachowanie Kacpra powoduje ścierpnięcie skóry na plecach :mrgreen:
On nigdy nie był kotem aktywnym, nigdy!

Zuziu, nie dziwię się. Mam tak samo. :oops: :oops: Bo każde zachowanie kota inne niż standardy jest niepokojące. To nie zawsze jest tak , że kot chory , to kot apatyczny. Mój Kocur / już cztery lata za TM / , zawsze niezależny włóczykij i niedotykalski, jakos na jesień 2008 zaczął przesiadywać w domu , pchać się na kolanka , do łóżka, bawić się nawet z Misią. Wiosną 2009 odszedł na nowotwór , raptem tydzień po diagnozie. On już wtedy musiał czuć się żle, szukał pomocy , wsparcia, pocieszenia....A ja nie zrozumiałam :cry: 5 dni orzed śmiercia , podłączony do kroplówki, na moich kolanach, zerwal się , bo Misia przyniosła i puściła żywą mysz , a on chciał zapolować
I jak Misia pakuje się TZtowi na kolana to ja cała cierpnę , bo to mój kot. Oddycham z ulgą jak go oprycha i opyskuje.
Zuzka , ja nic nie sugeruję , ale rozumiem.

Obrazek zapowiada sie przecudnie, choć mnie taki szkic przypada do gustu, lubię minimalizm i oszczędną kreskę - daje polę dla wyobażni.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt maja 24, 2013 21:56 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Wszystkiego naj Zuziu :balony: :partygirl: Dużo zdrowia dla Ciebie i ferajny . I niech takie zachowanie okaże sie tylko tylko fanaberią a nie chorobą kotusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt maja 24, 2013 22:03 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Mam podobnie jak autorka postu wyżej.
Dla mnie każda zmiana zachowania kota obojętnie czy uspokojenie czy pobudzenie jest zwiastunem ...... powiedzmy czegoś.
Moje doświadczenia utwierdzają mnie w tym.
Wiem, że to marny czas na dzielenie się tego typu refleksjami, obserwacjami ale może lepiej wiedzieć?

Słyszałam, że masz imieniny...... Życzę tego co dla Ciebie jest spokojem i radością, zdrówka oczywiście i ..... weny twórczej z rozmachem w jej realizacji. :balony: :D
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt maja 24, 2013 22:56 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

halinka1403 pisze:STO LAT!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: Bez remontu :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Obrazek

Dziękuję bardzo mocno Halinko :1luvu:
Najbardziej podoba mi się ta wersja bez remontu :dance:

Ewa L. pisze:Zuziu ja też z dziewczynkami przesyłam cieplutkie życzonka imieninkowe - przede wszystkim zdrówka ,zdrówka i zdrówka bo ono w życiu najważniejsze. :balony: :balony: :balony: :flowerkitty:

Bardzo dziękuję Ewuś:)
Masz rację, ZDRÓWKO najważniejsze :1luvu:

izka53 pisze:Zuziu - ja też składam najlepsze imieninkowe życzenia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zuziu, nie dziwię się. Mam tak samo. :oops: :oops: Bo każde zachowanie kota inne niż standardy jest niepokojące. To nie zawsze jest tak , że kot chory , to kot apatyczny. Mój Kocur / już cztery lata za TM / , zawsze niezależny włóczykij i niedotykalski, jakos na jesień 2008 zaczął przesiadywać w domu , pchać się na kolanka , do łóżka, bawić się nawet z Misią. Wiosną 2009 odszedł na nowotwór , raptem tydzień po diagnozie. On już wtedy musiał czuć się żle, szukał pomocy , wsparcia, pocieszenia....A ja nie zrozumiałam :cry: 5 dni orzed śmiercia , podłączony do kroplówki, na moich kolanach, zerwal się , bo Misia przyniosła i puściła żywą mysz , a on chciał zapolować
I jak Misia pakuje się TZtowi na kolana to ja cała cierpnę , bo to mój kot. Oddycham z ulgą jak go oprycha i opyskuje.
Zuzka , ja nic nie sugeruję , ale rozumiem.

Obrazek zapowiada sie przecudnie, choć mnie taki szkic przypada do gustu, lubię minimalizm i oszczędną kreskę - daje polę dla wyobażni.

Dziękuję za podwójne życzonka Izuś :) na Twoim wątku nie podziękowałam...wiec teraz to czynię :1luvu:

Wiem,wiem o czym mówisz, INNE zachowanie kota daje powód do myślenia, w najgorszym do obaw...zobaczymy...

barbarados pisze:Wszystkiego naj Zuziu :balony: :partygirl: Dużo zdrowia dla Ciebie i ferajny . I niech takie zachowanie okaże sie tylko tylko fanaberią a nie chorobą kotusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękuję Basiu za życzenia :1luvu: , może to faktycznie fanaberia, w końcu dziewczyny są niczego sobie:) jedna Piękna Niebieska, druga Marmurkowa :wink: to Persiowi odbiło:)

Kinnia pisze:Mam podobnie jak autorka postu wyżej.
Dla mnie każda zmiana zachowania kota obojętnie czy uspokojenie czy pobudzenie jest zwiastunem ...... powiedzmy czegoś.
Moje doświadczenia utwierdzają mnie w tym.
Wiem, że to marny czas na dzielenie się tego typu refleksjami, obserwacjami ale może lepiej wiedzieć?

Słyszałam, że masz imieniny...... Życzę tego co dla Ciebie jest spokojem i radością, zdrówka oczywiście i ..... weny twórczej z rozmachem w jej realizacji. :balony: :D

Również dziękuję za życzenia Kiniu:)
Właśnie inne zachowanie Kacperka mnie dzisiaj lekko zdziwiło...fajnie się bawił...biegaj jakby był malusim koteczkiem, ganiał za dziewczynami z wysuniętym ozorkiem :D i dużymi okrągłymi oczętami:)
Nie wiem, czy te duże oczka to z wysiłku czy z zachwytu :mrgreen: :ryk:

Jutro będę obserwować Pana Persa...
Tak czy inaczej kocio ma termin w połowie czerwca na badanko moczu i krwi, jakby coś to pójdziemy wcześniej...

Jeszcze raz Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia imieninowe :dance:

Wszystkim życzę Dobrej nocki:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt maja 24, 2013 22:59 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dobrej nocki Zuziu! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

[poprzednia][następna]