POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 24, 2013 15:56 Re: POKEMONY 9 - z pieśnią na ustach czekamy na truskawki

A TE poziomki tam gdzieś są?
U moich pomidorów zaczyna być widać kwiatki. Jeszcze nie kwitną, ale jesteśmy na dobrej drodze.

Ptysiunio zwiedza nowy dom bardzo ostrożnie. Perfekcyjnie znajduje sobie nowe schowanka. Sam z własnej inicjatywy przyszedł się też miziać. Bo on jest taki miziak, że może nie jeść, ale miziać się musi :oops:

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pt maja 24, 2013 18:34 Re: POKEMONY 9 - z pieśnią na ustach czekamy na truskawki

filo pisze:A TE poziomki tam gdzieś są?
U moich pomidorów zaczyna być widać kwiatki. Jeszcze nie kwitną, ale jesteśmy na dobrej drodze.

A ja się zastanawiam czemu panny ogrodniczki balkonowe nie pójdziecie na całość? Przecież i ziemniaki ładnie kwitną :P

filo pisze:Ptysiunio zwiedza nowy dom bardzo ostrożnie. Perfekcyjnie znajduje sobie nowe schowanka. Sam z własnej inicjatywy przyszedł się też miziać. Bo on jest taki miziak, że może nie jeść, ale miziać się musi :oops:

Aon jest u Ciebie w opcji DS czy DT?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt maja 24, 2013 18:45 Re: POKEMONY 9 - z pieśnią na ustach czekamy na truskawki

Casica, Ptysik to eksmitek. Zgarnęłam go ponad 3 lata temu od p. B i został jako rezydent. Moja Mama rok temu straciła jednego kota i teraz dojrzała do tego, żeby się dokocić. Zdecydowałyśmy, że Ptyś przechodzi do niej, bo będzie pasować do drugiego Mamy kota charakterem. U mnie jest przez to jedno miejsce więcej na tymczasy. A Ptysik i tak zostaje jakby pod moją opieką.

Ziemniaki - ja nie mam balkonu, alby gdybym miała? Dzisiaj rano i tak jedna paskuda zamieniła mi kuchnię w piaskownicę. Uprawa pyr w Pyrlandii to dobra rzecz :ok:

filo

Post » Pt maja 24, 2013 18:47 Re: POKEMONY 9 - z pieśnią na ustach czekamy na truskawki

filo pisze:Casica, Ptysik to eksmitek. Zgarnęłam go ponad 3 lata temu od p. B i został jako rezydent. Moja Mama rok temu straciła jednego kota i teraz dojrzała do tego, żeby się dokocić. Zdecydowałyśmy, że Ptyś przechodzi do niej, bo będzie pasować do drugiego Mamy kota charakterem. U mnie jest przez to jedno miejsce więcej na tymczasy. A Ptysik i tak zostaje jakby pod moją opieką.

Ziemniaki - ja nie mam balkonu, alby gdybym miała? Dzisiaj rano i tak jedna paskuda zamieniła mi kuchnię w piaskownicę. Uprawa pyr w Pyrlandii to dobra rzecz :ok:

Rozumiem już całą historię czyli generalnie kąsam kwestię :) No to trzymam kciuki za Ptysia i jego zadomowienie :ok:

No własnie, pozdiemne pomarańcze :idea:

casica

Post » Pt maja 24, 2013 19:05 Re: POKEMONY 9 - z pieśnią na ustach czekamy na truskawki

filo pisze:Skutecznie trzymacie te kciuki, bo Ptysik wylazł z norki i robi obchód nowego domu. Kuchnię już znalazł.

Znaczy się, będzie chłopak żył :D
A lodówkę naumiał się otwierać ? :P
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt maja 24, 2013 19:08 Re: POKEMONY 9 - z pieśnią na ustach czekamy na truskawki

casica pisze:A ja się zastanawiam czemu panny ogrodniczki balkonowe nie pójdziecie na całość? Przecież i ziemniaki ładnie kwitną :P

Ziemniaki pięknie kwitną, to fakt, ale jako że należą do psiankowatych, są trujące dla kotów tak samo jak bieluń(a zabers jest wygodny i eliminuje rośliny, których trzeba pilnować). Gdyby nie były - czemu nie (w ramach eksperymentu) :P

czymię
za Ptysika (moim zdaniem idzie ku dobremu) :ok:

zarobionam. wpadnę później.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt maja 24, 2013 19:14 Re: POKEMONY 9 - z pieśnią na ustach czekamy na truskawki

anna57 pisze:
filo pisze:Skutecznie trzymacie te kciuki, bo Ptysik wylazł z norki i robi obchód nowego domu. Kuchnię już znalazł.

Znaczy się, będzie chłopak żył :D
A lodówkę naumiał się otwierać ? :P

Ptysik jest z opcji "suche lubię". On sobie chętnie worek z suchym otworzy, a nie lodówkę.

filo

Post » Pt maja 24, 2013 19:41 Re: POKEMONY 9 - z pieśnią na ustach czekamy na truskawki

zabers pisze:
casica pisze:A ja się zastanawiam czemu panny ogrodniczki balkonowe nie pójdziecie na całość? Przecież i ziemniaki ładnie kwitną :P

Ziemniaki pięknie kwitną, to fakt, ale jako że należą do psiankowatych, są trujące dla kotów tak samo jak bieluń(a zabers jest wygodny i eliminuje rośliny, których trzeba pilnować). Gdyby nie były - czemu nie (w ramach eksperymentu) :P

ja moich nie pasam to i nie wiem.
Ale cóż, są też inne piekne rośliny, w zasadzie wszystko się da uprawiać na balkonie :p

casica

Post » Pt maja 24, 2013 21:30 Re: POKEMONY 9 - z pieśnią na ustach czekamy na truskawki

...

TE poziomki są tak maleńkie, że nie wiem doprawdy kiedy dorosną do przepikowania. Coś czuję, że jak na jesień mi sie uda je wpakować na balkon, to będzie cut.
casica pisze:ja moich nie pasam to i nie wiem.
Ale cóż, są też inne piekne rośliny, w zasadzie wszystko się da uprawiać na balkonie :p

Nooo, ja pasam. Pasam, bo , kurde, lubię się babrać w ziemi. Dawniej się zarzekałam przed sezonem, że "tym razem to już nic a nic, i w ogóle, i nie "zakładam balkonu", i potem zawsze jakoś tak wychodziło, ze nie dotrzymywałam obietnicy. W końcu parę lat temu spojrzałam prawdzie w oczy i poddałam się z gracją :mrgreen:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Pt maja 24, 2013 22:04 Re: POKEMONY 9 - z pieśnią na ustach czekamy na truskawki

zabers pisze:
...

TE poziomki są tak maleńkie, że nie wiem doprawdy kiedy dorosną do przepikowania. Coś czuję, że jak na jesień mi sie uda je wpakować na balkon, to będzie cut.

Będą na zaś. Znaczy się na przyszły rok.

filo

Post » Pt maja 24, 2013 22:07 Re: POKEMONY 9 - z pieśnią na ustach czekamy na truskawki

filo pisze:
zabers pisze:
...

Będą na zaś. Znaczy się na przyszły rok.

Śniegiem ogacę (jak co roku o tej porze - tylko na tyle mnie stać) i zobaczymy co się stanie :lol:

zabers

Post » Pt maja 24, 2013 22:09 Re: POKEMONY 9 - z pieśnią na ustach czekamy na truskawki

zabers pisze:Nooo, ja pasam. Pasam, bo , kurde, lubię się babrać w ziemi. Dawniej się zarzekałam przed sezonem, że "tym razem to już nic a nic, i w ogóle, i nie "zakładam balkonu", i potem zawsze jakoś tak wychodziło, ze nie dotrzymywałam obietnicy. W końcu parę lat temu spojrzałam prawdzie w oczy i poddałam się z gracją :mrgreen:

W ziemi mówisz? No w ziemi to ja lubię :) ale inaczej jak wiadomo.
Żadnego więc pasania :twisted:

edit: właśnie dobre ludzie wczoraj dostarczyli parę "dilerek" trupa, z ziemi a jakże, ale tym nie pasam też

casica

Post » Pt maja 24, 2013 22:12 Re: POKEMONY 9 - z pieśnią na ustach czekamy na truskawki

casica pisze:
zabers pisze:Nooo, ja pasam. Pasam, bo , kurde, lubię się babrać w ziemi. Dawniej się zarzekałam przed sezonem, że "tym razem to już nic a nic, i w ogóle, i nie "zakładam balkonu", i potem zawsze jakoś tak wychodziło, ze nie dotrzymywałam obietnicy. W końcu parę lat temu spojrzałam prawdzie w oczy i poddałam się z gracją :mrgreen:

W ziemi mówisz? No w ziemi to ja lubię :) ale inaczej jak wiadomo.
Żadnego więc pasania :twisted:

edit: właśnie dobre ludzie wczoraj dostarczyli parę "dilerek" trupa, z ziemi a jakże, ale tym nie pasam też

skąpiradło :twisted:

zabers

Post » Pt maja 24, 2013 22:14 Re: POKEMONY 9 - z pieśnią na ustach czekamy na truskawki

Tam zaraz skąpiradło, kolega zważy, zmierzy, popatrzy, opisze to będzie można zużyć :P w końcu zawsze problem co z tym zrobić :idea:

casica

Post » Pt maja 24, 2013 22:19 Re: POKEMONY 9 - z pieśnią na ustach czekamy na truskawki

casica pisze:Tam zaraz skąpiradło, kolega zważy, zmierzy, popatrzy, opisze to będzie można zużyć :P w końcu zawsze problem co z tym zrobić :idea:

A nie, jak zużyć to zwracam honor :ok:

zabers

[poprzednia][następna]