??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 24, 2013 12:07 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Rustie pisze:http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/region-wielicki/1275057-szukaja-teraz-domow-dla-zwierzat-anny-k.html

Sumienie urzędników ruszyło. Szkoda, że nie wszystkich - Mogilany wypięły się na "swoje" psy :roll:

Dobre i tyle. Może uda się je uratować, ale trauma zamknięcia i głodu zostanie.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt maja 24, 2013 13:48 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Rustie pisze:http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/region-wielicki/1275057-szukaja-teraz-domow-dla-zwierzat-anny-k.html

Sumienie urzędników ruszyło. Szkoda, że nie wszystkich - Mogilany wypięły się na "swoje" psy :roll:

przecież mieli je umieścić w Racławicach :roll: . Kurcze, przecież nie mówimy o starych telewizorach, które mogą czekać miesiącami w magazynie na wyrok sądu :evil:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt maja 24, 2013 13:50 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Co myślicie o jakiejś akcji społecznej wobec gminy Mogilany?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt maja 24, 2013 17:36 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Myślisz, że się przejmą :x
Od dawna wiedzieli z kim maja do czynienia, ale chodziło o to, że tanio..

A w Racławicach, z tego co wiem (napuściłam koleżankę, która działała "pod przykrywką :wink: ), jest nieźle, ale drożej.
Z innej beczki: w najbliższy wtorek w Uwadze ma być I odcinek afery Anny. K.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt maja 24, 2013 21:30 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

muszę terminu pilnować

Natomiast co do sprzeciwu społecznego uważam, że zmasowany atak może odnieść skutek nie dlatego, że nagle zaczną odczuwać coś na kształt odpowiedzialności, ale ze strachu, że się szum ogólnopolski zrobi i ze stołka ktoś poleci.
Obrazek

Femka

Post » Wto maja 28, 2013 14:39 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

ewar pisze:Wczoraj był zwiastun reportażu o tej pseudohodowli na TTV. Ma być wyemitowany "wkrótce", tak powiedział prowadzący.

Był wczoraj w TTV, dziś o 19:50 będzie chyba w TVN Uwaga (zapowiedz pod zwiastunem jest na dziś).
pwpw

Post » Wto maja 28, 2013 14:53 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Na Polsacie też było o tym wczoraj.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro maja 29, 2013 5:56 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Oglądaliście? Przerażające :evil: :evil: :evil:

ewar

Post » Śro maja 29, 2013 6:33 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

ewar pisze:Oglądaliście? Przerażające :evil: :evil: :evil:

Oglądałam wczoraj w Uwadze na TVN.
Jakim trzeba być potworem aby czynić tyle cierpienia :(
A wójt/burmistrz gm. Mogilany po prostu rozbroił moje chude mięśnie czoła - co za facet bez serca, bez empatii, bez rozumu :evil:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro maja 29, 2013 8:57 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

nelka83 pisze:

A wójt/burmistrz gm. Mogilany po prostu rozbroił moje chude mięśnie czoła - co za facet bez serca, bez empatii, bez rozumu :evil:

Nie wiem jak go nazwać ,żeby bana nie dostać.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro maja 29, 2013 17:17 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

nelka83 pisze:

w dodatku kłamał, bo mieli wiedzę ode mnie i prośbę o sprawdzenie adresu, który podała w umowie a zaraz potem od Magdy Hejdy. Przecież jeszcze miałam od p. Anny telefony z wagonami pretensji, że jak mogłam opowiadać w gminie takie rzeczy więc musiała się dowiedzieć od nich, że są zgłoszenia na jej temat.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw maja 30, 2013 6:11 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Słyszałam wypowiedź jednej z wolontariuszek, która dowoziła AnnieK.psy, ale nie miała wstępu na teren posesji, ani do tych mieszkań.Teraz wie, co się z tymi psami działo.Nie wyobrażam sobie, co ja bym czuła na jej miejscu wiedząc, że czekał je taki los :cry: Nie zwróciło to jednak uwagi, że nie wolno było tam wchodzić? Dlaczego nie?
Myślę, że paru urzędnikom należałoby postawić zarzut nie solidnego wywiązywania się ze swoich obowiązków.Nagana, brak premii, bo o czymś surowszym to nawet pewno nie ma mowy :evil:

ewar

Post » Czw maja 30, 2013 9:48 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Może ja jestem odmieńcem o podwyższonym stopniu nieufności, ale nie wierzę w bajki pt. dowoziłam i nie wiedziałam. Po pierwsze to, co podniosła ewar, po drugie skąd nagle duża ilość adopcji?
Myślę, że wolontariusze teraz zwyczajnie ratują własną dupę.
Znowu powołam się na "wolontariuszki" Milińskiej: oficjalnie wszystkie skoczyłyby w ogień za swoją przywódczynią duchową, nieoficjalnie zniżały głos i chyłkiem rezygnowały ze współpracy. Oczywiście dalej milcząc w obawie o własny tyłek. Niektóre dalej współpracują po cichu zdradzając ciekawe tajemnice.
Obrazek

Femka

Post » Czw maja 30, 2013 13:46 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Zofia.Sasza pisze:Mała poprawka. Zbieraczki NIE ROBIĄ tego z serca. To rodzaj natręctwa, albo nałogu. Będę się również upierać, że jest w tej sprawie także aspekt zbieractwa. Bo gdyby wszystko było pod kontrolą, to ta osoba nie siedziałaby dziś w ciupie. "Biznesmeni" (Chrcynno, Wojtyszki) starają się zazwyczaj aby przynajmniej z zewnątrz wszystko wyglądało należycie.

Będzie i o Wojtyszkach:
http://uwaga.tvn.pl/64693,news,,schroni ... ortaz.html
pwpw

Post » Czw maja 30, 2013 14:32 Re: ??? Kolejna pseudofundacja-martwe psy

Cieszę się, że temat zaczyna być interesujący dla dziennikarzy. Nie łudźmy się, że wynika to z ich szczególnej miłosci do zwierząt, ale jakie by nie były pobudki, trzeba to wykorzystać.
I chociaż nie robię sobie wielkich nadziei na spektakularny skutek tego materiału (bo ważniejszy od aspektu moralnego jest prawny, który akurat na Wojtyszki zezwala - formalnie), to z szumu może w końcu temat losu zwierząt zacznie być traktowany jak na to zasługuje.

A ja zupełnie prywatnie zamierzam tę falę wykorzystać w swoich działaniach :lol:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]