OSTRZEŻENIE-weterynarz Okapa- wyrok

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 09, 2013 14:03 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

delfinka pisze:Z przyjemnością i satysfakcją informuję, że przetarg gminy Włochy w tym roku wygrał dr Górny z lecznicy na ul. Racławickiej 25A.

Lekarz o dużym doświadczeniu zawodowym i organizacyjnym.
Człowiek z sercem do zwierząt i chęcią niesienia pomocy.
Nie opuszcza rąk przed trudnymi przypadkami i zawsze, zanim wyda opinię czy podejmie leczenie, bardzo dokładnie analizuje dane.
Nie znam przypadku, aby przywożone na Racławicką koty, traciły niepotrzebnie jakieś części ciała.

Znam dra Górnego z kilkuletnich akcji mokotowskich.

Mam nadzieję, że w związku z powyższym wyborem, kryzys związany z panem Okapa został definitywnie zażegnany.

amen :ok:
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Sob maja 18, 2013 17:56 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

no niestety nie długo to trwało. Przetarg anulowany. Kolejny wygrał ponownie Okapa :evil: i jakaś lecznica na Popularnej.
Ostrzeżenie wciąż aktualne!

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto maja 21, 2013 13:40 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

delfinka pisze:Z przyjemnością i satysfakcją informuję, że przetarg gminy Włochy w tym roku wygrał dr Górny z lecznicy na ul. Racławickiej 25A.

Nie opuszcza rąk przed trudnymi przypadkami i zawsze, zanim wyda opinię czy podejmie leczenie, bardzo dokładnie analizuje dane.
Nie znam przypadku, aby przywożone na Racławicką koty, traciły niepotrzebnie jakieś części ciała.

Mam nadzieję, że w związku z powyższym wyborem, kryzys związany z panem Okapa został definitywnie zażegnany.

Czy to ta lecznica przy kaplicy?
Jeśli tak, to mam dokładnie odwrotne odczucia.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto maja 21, 2013 13:42 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

No to pięknie :?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto maja 21, 2013 15:56 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Pan Okapa ma też zwolenników, w sobotę rozmawiałam z osoba, która regularnie leczy u niego koty (bezdomniaki) i jest bardzo zadowolona.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw maja 23, 2013 17:55 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Prakseda pisze:

Czy to ta lecznica przy kaplicy?
Jeśli tak, to mam dokładnie odwrotne odczucia.

Której części wypowiedzi dotyczy Twoje pytanie Agnieszko?
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw maja 23, 2013 17:57 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Jana pisze:Pan Okapa ma też zwolenników, w sobotę rozmawiałam z osoba, która regularnie leczy u niego koty (bezdomniaki) i jest bardzo zadowolona.

I założę się, że jest to ciągle ta sama osoba, która walczy o niego jak lwica
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Czw maja 23, 2013 19:28 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Nie mogę się dowiedzieć, czy to nie on akurat uśpił bezdomnego kota, bo test na FeLV wyszedł pozytywny.Dziewczyna chciała dać kotu dom viewtopic.php?f=1&t=153231 To Włochy, więc możliwe, że to Okapa.Który wet tak na ochotnika robi kotu testy? 8O
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw maja 23, 2013 19:49 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

chyba nie znam.

Jeszcze chciałam napisać dwa słowa na temat drugiej "włoskiej" lecznicy. Na ul. Popularnej.
To jest filia Strzeleckiego. Tę ursynowską lecznicę polecam, więc sądzę, że podobnie mogę ocenić filię.
Nigdy na Strzeleckiego nie miałam tam jakiegokolwiek "wypadku".
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw maja 23, 2013 19:58 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

delfinka pisze:
Jana pisze:Pan Okapa ma też zwolenników, w sobotę rozmawiałam z osoba, która regularnie leczy u niego koty (bezdomniaki) i jest bardzo zadowolona.

I założę się, że jest to ciągle ta sama osoba, która walczy o niego jak lwica

No właśnie nie, to ktoś zupełnie inny (a nawet dwie osoby).

Jana

Post » Czw maja 23, 2013 20:32 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

ewar pisze:Nie mogę się dowiedzieć, czy to nie on akurat uśpił bezdomnego kota, bo test na FeLV wyszedł pozytywny.Dziewczyna chciała dać kotu dom viewtopic.php?f=1&t=153231 To Włochy, więc możliwe, że to Okapa.Który wet tak na ochotnika robi kotu testy? 8O

dorcia44 pisze:nikt tego nie wie ,wetka się tłumaczyła że gdzieś dzwoniła i podobno od górnie tak jest że bezdomniaki z białaczką usypiać.
:roll:

Tam jakaś kobieta pracuje? Jeśli nie, to nie ta lecznica.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw maja 23, 2013 20:45 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Jana, daj spokój. Dopóki nie wymienimy się nazwiskami, to piszemy w powietrze. Naprawdę nie szkoda Ci na to czasu? Nudzisz się? Idź złap jakiegoś kota, albo pomóż komuś zamieszczać ogłoszenia, albo przeczytaj dobrą książkę.
Ja w każdym razie nie mam na to czasu i to tym bardziej, że wiem, przez co koty przeszły, bo w końcu i ja też i widziałam i odbierałam je okaleczone, widziałam świadomie rozmnożoną kotkę, a koleżanka (wolontariuszka!!!) usłyszała od p. okapy słowa, które nie kwalifikują się do publicznego cytowania (w sprawie k...ew odławiających te biedne kotki - to nie oddaje tak do końca wyrafinowanego słownictwa ani głębi i długości "wypowiedzi"). Zdanie długie, ale jeśli się skupić, można zrozumieć.
Długie, bo ostatnie w tej sprawie.

A tak przy okazji pozwolę sobie wyrazić zachwyt nad wieloma świetnymi wetami, do których chętnie pójdę po np. preparat na pchły, ale w żadnym wypadku nie powierzę im leczenia czy operowania kota.

To niestety na tyle, znowu muszę się na jakiś czas wyłączyć z forum.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw maja 23, 2013 20:46 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Gretta pisze:Tam jakaś kobieta pracuje? Jeśli nie, to nie ta lecznica.

Tam raczej kobieta nie pracuje :wink:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw maja 23, 2013 20:51 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

No cóż, nie wartościuję, jednak wydaje mi się, że warto wiedzieć, że ta lecznica ma też swoich zwolenników. Osoby zajmujące się bezdomnymi kotami, "zrzeszone" itd. Nie wiem dlaczego tak jest, ale jest i warto to brać pod uwagę w razie skarg itp.

I nie trzeba mi organizować czasu, mam go za mało zazwyczaj.

Jana

Post » Wto maja 28, 2013 22:22 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Jana pisze: ta lecznica ma też swoich zwolenników. Osoby zajmujące się bezdomnymi kotami, "zrzeszone" itd. Nie wiem dlaczego tak jest, ale jest i warto to brać pod uwagę w razie skarg itp.
.

Wydaje mi się,że znam parę z tych osób. Zajmują się odławianiem i wypuszczaniem pod krzak/do piwnic po sterylizacji/kastracji. Nikt z nich nie kontroluje ile z tych okaleczonych kotów przeżywa,nie szukają im domów,nie biorą na tymczas,w związku z tym nie mają pojęcia o skutkach tej rzeźni. Nie mają pojęcia również,że cała ich "praca" idzie w kanał,a konkretnie do piachu. Spytaj ich ile kotów z zeszłego roku przeżyło po takiej terapii? Z moich wypuszczonych żaden!

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

[poprzednia][następna]