Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 22, 2013 12:08 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- bazarek dla Ćwirka s..42, Busia-pilne d

Widziałam i nawet wysłałam maila zanim je odczytałam ;) Dzięki !
Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale zmieni się świat tego jednego zwierzaka... a w naszym przypadku trzech... :)
Obrazek Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=149299

ZABEZPIECZENIA OKIEN I BALKONÓW WARSZAWA I OKOLICE - POLECAM SERDECZNIE !!!
http://balkondlakota.cba.pl/

.AnnMarie.

Od: Nie wrz 23, 2012 21:10

Post » Śro maja 22, 2013 13:15 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- bazarek dla Ćwirka s..42, Busia-pilne d

.AnnMarie. pisze:
Ćwirko - Fryderyk dziś miał przełom w swoim zachowaniu, mianowicie z przyjemnością dał się wygłaskać. W dodatku coraz częściej spaceruje po mieszkaniu. Generalnie ciężko mu jest się przestawić, to niesamowicie wrażliwy kot, ale widać światełko w tunelu. Widać, że chce kontaktu, ale po prostu się obawia. Apetyt ma MEGA, nie wiem czy wszystkie ślepaczki jedzą, jedzą i końca nie widać? ;)

nie wiem, jak inne, ale dla Rolfika jedzenie to podstawa- z najgłębszego snu budzi sie natychmiast, odgłos otwierania szafki kociej lub lodówki to dzwon weselny :mrgreen:
a jak nie dostanie nic, nie , nie obraża sie , tylko robi taka minkę ....
Obrazek

i, kurna ,odchudzanie trwa kilka latek dlatego :roll:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro maja 22, 2013 13:18 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- bazarek dla Ćwirka str.42, Busia-wyniki

.AnnMarie. pisze:
alessandra pisze:Prosimy zatem, kochane nowe domki futrzastych o zdjęcia kotków, które mają własnych Dużych i ds :D

My z wieeelką przyjemnością się dołączamy :1luvu:

Obrazek

Aniu, Gucio jest typowym przykładem "cudu", to słowo dla mnie to miłość ogromna, opieka i wielkie serce dla tak wyglądającego niebożątka :1luvu:

alessandra

Post » Śro maja 22, 2013 13:26 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- bazarek dla Ćwirka s..42, Busia-pilne d

Patrzę na Fryderyczka, Gucia i Rolfika i po prostu serce mi rośnie :!: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Oby wszystkie koty w potrzebie miały tyle szczęścia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro maja 22, 2013 14:19 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- bazarek dla Ćwirka s..42, Busia-pilne d

Gucio jest już w naszej galerii na www.japaczesercem.pl :ok: Poprawiliśmy też troszkę zdjęcie :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Śro maja 22, 2013 15:04 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- bazarek dla Ćwirka s..42, Busia-pilne d

Jejku, ale ładnie !!! Dziękujemy ślicznie !!!

PS. Z ostatniej chwili: Frodek pierwszy raz wytulił się ze mną w łóżku, wręcz robił fikołki, tarzał się na przestrzeni 360 stopni, wbijał główkę we mnie i mruczał głośno ! Szok ! A jak się przy tym obślinił hehe... Aż sie zastanawiam, kto tu ma ruję, Samba czy Fryderyk ;)
Właśnie nastąpił przełom... :piwa:

Obrazek

edit: Dodanie zdjęcia Frodka z wyżej opisanej chwili :)
Ostatnio edytowano Śro maja 22, 2013 15:59 przez .AnnMarie., łącznie edytowano 1 raz
Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale zmieni się świat tego jednego zwierzaka... a w naszym przypadku trzech... :)
Obrazek Obrazek

.AnnMarie.

Post » Śro maja 22, 2013 15:16 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- bazarek dla Ćwirka s..42, Busia-pilne d

.AnnMarie. pisze:Jejku, ale ładnie !!! Dziękujemy ślicznie !!!

PS. Z ostatniej chwili: Frodek pierwszy raz wytulił się ze mną w łóżku, wręcz robił fikołki, tarzał się na przestrzeni 360 stopni, wbijał główkę we mnie i mruczał głośno ! Szok ! A jak się przy tym obślinił hehe... Aż sie zastanawiam, kto tu ma ruję, Samba czy Fryderyk ;)
Właśnie nastąpił przełom... :piwa:

super! :D :piwa:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Śro maja 22, 2013 17:14 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- bazarek dla Ćwirka s..42, Busia-pilne d

mam dzisiaj troche czasu, tak sobie siedzę i myslę...(Ewelina mnie prześwięci za dociążenie Jej dodatkowymi zajęciami :roll: ) -a może by tak jakiś konkurs ogłosić nowy? Tytuł: najpiękniejszy łabądek - kotków , które jak Gucio z brzydkiego kaczątka stały się pięknymi łabędziami -inspirujacy dla ludzi, którzy boja się wziać "brzydkie kaczątko, a przecież tak niewiele trzeba, aby wydobyć piękno kota...

alessandra

Post » Śro maja 22, 2013 17:25 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Proponuję nowy konkurs ślepaczka str.45

Czy ktos coś wie o tych kotach?

PILNE trudne sprawy - zrzucam z FB, bo nie wszyscy mają i korzystają

Pretzel jest... całkiem sam. Wielki, dojrzały kocur, który pewnego dnia znalazł się w piwnicy jednego z warszawskich bloków. Może po prostu komuś się znudził? Albo stracił kogoś, dla kogo był ważny, a inni skazali go na... śmierć. Na śmierć, bo Pretzel w piwnicy nie miał żadnych szans. Niewidomy kot, nieznający terenu i zbyt ociężały, żeby uciec przed niebezpieczeństwem. Przeganiany przez inne kocury ukrył się na jednej z rur i tkwiłby tak pewnie do samego końca, gdyby nie Karmicielka, która cudem dostrzegła bure futerko... I tak Pretzel trafił do Koterii, gdzie po przeglądzie okazało się, że jest wykastrowanym, dojrzałym kawalerem, spragnionym kontaktu z człowiekiem. Niestety kocurek praktycznie nic nie widzi...
Pretzel nie może zostać w Ośrodku, nie ma też dokąd wrócić. Dlatego pilnie szukamy dla niego domu tymczasowego lub stałych opiekunów. Kocur miał zrobione podstawowe badania - prócz, obecnie leczonej, infekcji uszu praktycznie nic mu nie dolega. Także testy na Fiv/Felv wyszły ujemne.
Czy Pretzel ma szanse spędzić jesień swojego życia we własnym domu, bezpieczny, wśród ludzi, którzy otoczą go troskliwą opieką?
Kontakt w sprawie adopcji: 884 669 138 lub koteriaodkuchni@gmail.com

Obrazek

porzucona Szandi

Obrazek

[i]Szandi ma około 2 lata. Jej historia jest bardzo smutna... Właściciele pozbyli się tej istotki ponieważ w wyniku ich zaniedbania mała częściowo straciła wzrok... Nie była już 'idealna' - dlatego spakowali maliznę do maleńkiego kartonika i wyrzucili jak zalegające śmieci... Na szczęście w porę się o tym dowiedziałyśmy i zdąrzyłyśmy Ją zabrać... Po konsultacji weterynaryjnej dowiedziałyśmy się,że Szandi przeszła chorobę wirusową,która trwale uszkodziła Jej oczy... Zmian w żaden sposób nie da się cofnąć... Kotka świetnie sobie radzi, jednak aktualnie jest bardzo zagubiona - straciła wszystko - straciła poczucie bezpieczeństwa... Trafiła do nas bardzo zakatarzona. Aktualnie jest na kuracji antybiotykowej i kroplówkach, ponieważ jest bardzo słaba. Czekamy na wyniki badań krwi - trzymajcie kciuki,aby były dobre...

Szukamy dla Szandi dt/ds. Jednak musi Ona być jedynaczką w domu, bo źle reaguje na inne koty. Bardzo prosimy o pomoc. To wyjątkowa kotka. Korzysta z kuwety i lubi się przytulać.
Kontakt 782 241 515 / 782 341 515, fundacja@zwierzeca-arkadia.org

Prosimy o wsparcie! Możemy tego wszystkiego finansowo nie udźwignąć. Będziemy wdzięczne za każdy grosz:
06 1540 1128 2081 9100 7566 0002
Fundacja "Zwierzęca Arkadia"
ul. Sarenek 10B, 43-215 Jankowice
tytułem: Szandi

Obrazek
to jednooczka Matylda, młodziutka Kicia,
przyszła z oczkiem w strasznym stanie
w schronisku od razu oczko zostało usunięte,
niestety, to nie są warunki do rekonwalescencji,
pełno wirusów, bakterii, nie ma komu pilnować, przemywać
i Matylda się rozłożyła :( przeklejam ze schroniskowego>
Duszek686 pisze:Byłam dziś w schronisku na chwilę :(
Nie jest najlepiej :(
Obrazek
Matylda zagilana i w kiepskim stanie :( Puściły jej szwy w oczku i cały oczodół jest na wierzchu, sączy się z niego jakieś coś, jest tam duży stan zapalny :(
Zabrałam ją...
Na razie jest w lecznicy. Jutro - jeśli jej stan na to pozwoli - będzie miała zabieg czyszczenia oczodołu i doprowadzania tego oczka do porządku. Biedna, nawet się tak mocno nie skarżyła... :(
Nie wiem, co potem...

(...)

Z CAŁEGO SERCA PROSIMY O DT :!:[/quote]-kontakt ruru
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Śro maja 22, 2013 17:51 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Proponuję nowy konkurs ślepaczka str.45

Klub Ślepaczkowy pisze:Czy ktos coś wie o tych kotach?

Pretzel pojechał do ds, a Szandi nadal szuka.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro maja 22, 2013 18:56 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- bazarek dla Ćwirka s..42, Busia-pilne d

alessandra pisze:mam dzisiaj troche czasu, tak sobie siedzę i myslę...(Ewelina mnie prześwięci za dociążenie Jej dodatkowymi zajęciami :roll: ) -a może by tak jakiś konkurs ogłosić nowy? Tytuł: najpiękniejszy łabądek - kotków , które jak Gucio z brzydkiego kaczątka stały się pięknymi łabędziami -inspirujacy dla ludzi, którzy boja się wziać "brzydkie kaczątko, a przecież tak niewiele trzeba, aby wydobyć piękno kota...

Pomysł świetny, aż dziwne, że ja na to nie wpadłam he he... Myślę, że wiele osób chętbie by obejrzała takie metamorfozy, a i można by było wykorzystać je do promocji Ślepaczków.
Obrazek Obrazek

.AnnMarie.

Post » Śro maja 22, 2013 19:11 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Proponuję nowy konkurs ślepaczka str.4

Akurat myślałam o jakimś konkursie wczoraj lub przedwczoraj... Jestem jak najbardziej za :D

odnośnie Matyldy - proszę jak zwykle o fotki na maila z opisem.

szefowa ankietę nam zafundowała? :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Czw maja 23, 2013 11:03 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Proponuję nowy konkurs ślepaczka str.4

Dorotko, dziękuję za wspaniałe wieści o Pretzlu -oby mu sie jak najlepiej działo, a może opiekun trafi tutaj do nas ?...

Znaczy sie, mamy intuicję, dziewczyny-czegoś brakowało, prawda? -a jajcowy konkurs nie wypalił trudno orzec czy z racji nieśmiałości ślepaczków czy przyzwoitości opiekunów :lol:

Pisze do ruru odnośnie Matyldy

ankieta -ba, czegóż sie nie robi dla polepszenia oglądalnosci :lol:

póki co, jasno widać,że mimo braku czasu, zaglądaja także do nas nie tylko opiekunowie, ale i przyjaciele ślepaczków , bardzo mnie to cieszy :1luvu:

jeśli chodzi o zdjęcia, także uważam,że trochę ich za mało-sama lubię pooglądać futerka obce :D -tylko jak namówić opiekunów do współpracy?-hmm musimy wymyśliic jakąś "marchewkę"

AnneMarie, rozumiem,że jako pierwszy do konkursu na łabądka zgłaszasz Gucia? :ok:

alessandra

Post » Czw maja 23, 2013 12:09 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Proponuję nowy konkurs ślepaczka str.4

Słyszę konkurs i już biegnę :lol:
Zgłaszam Lalusia i Bąbla :mrgreen: Zdjęcia za troszkę :oops:
Pomyślę też nad jakąś nagrodą dodatkową :wink:

Olu Droga, Matylda już poza schroniskiem (Kotylionki zabrały ją na leczenie do lecznicy CC), ale szczegółów nie znam, ruru na pewno napisze :ok:

Kochana, przygotuj się - dziś po wizycie w lecznicy z białaskami dzwonię do Ciebie :mrgreen: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw maja 23, 2013 12:40 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Proponuję nowy konkurs ślepaczka str.4

zgłaszam Morfeusza. Prosze jak coś o instrukcje na pw co dalej.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]