BORYS i YOKO czyli Galimatias Krakowski - dołączył SZANDOR

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 19, 2013 16:57 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

:kotek: Monika mu powie temu Prasowanemu o mleku - że fuj ono jest .Tylko sposobem mu powie - mianowicie, że słyszała, iż mleko ponoć dla kotom nie służy, jak dowodzą najnowsze badania i czy on to potfierdza i co on o tym sądzi.
Ftedy on chyba sprawdzi gdzie bęndzie umiał ( podrzuci sięm mu w rozmowie magiczne słowo : internet ) a ptem on zabłyśnie erudycją podśmietnikową.
Zresztą Wyprasowany ... Gourmety też przynosi (Monika widziała puszeczkę w siatce a potem pod śmietnikiem ) więc Kancik wyjdzie na ludzi---Yoko -Znafczyni Ludzi

:kotek: Borys pise - hamletowcy u nas som pod blokiem, remontują masyny dziwacne, warcą jako ja 8) silnikami i całkiem fajne ludzie są z nich - oni koty lubią.
Kobiet brodatych nie stfierdzono póki co , ale Monika powiedziała , że się przyjrzy baczniej , czy któryś z nich baba nie jest.
Ostatnio edytowano Nie maja 19, 2013 17:27 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 3 razy
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie maja 19, 2013 17:02 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Nowa_Sztno pisze:Czytając o śmietnikowej przygodzie, oplułam monitor ze śmiechu i padłam :ryk:
Nie wiem czy się dźwignę :mrgreen:

Ino sie nie śmiać :mrgreen: to na serio, serio przeżywałam.

Villentretenmerth pisze:A tak swoją drogą Moniko, to masz fajnie że swoich stołowników widujesz. Ja rzadko i z daleka. Boją się. Widzę tylko, że jedzenie znika. Wieluń. Miasto szczególne. :|
:wink:

U nas też tak jest, bardzo często. Tu gdzie mieszkam teraz jakaś enklawa dobrych ludzi jest.
Tfu, tfu - żeby nie zapeszać.
Nawet Ci co z psami wychodzą kupy sprzątają 8O i nie pozwalają kotów gonić.
Kawałek dalej, już tak nie jest...
Nic to - ja uważam, że dobro powoli, powoli się rozprzestrzeni.
Świeczka jedna rozświetli każdą noc . Jednak noc nie zgasi świecy. :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Nie maja 19, 2013 17:38 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Yoko.
Wy-prasowanemu zagadek nie róbcie. To samiec. Dobry Człowiek ale
prostego rozumowania. Trzeba mu jasno powiedzieć o co biega. Zanim sprawdzi, pojmie, zrozumie - to spadnie na nas wszystkich gówniany deszcz!

Borysku.
Uprzedź Monikę. Harleyowcy są naprawdę życzliwi, ale bliższe próby sprawdzania im tak zwanej "pci" mogą być potraktowane jako naruszenie godności. A to skutkuje "wydutkaniem" jeśli "pć" jest męska lub kilkoma energicznymi strzałami w dziób gdy natrafi się na dziewczynę z brodą.
Summa-summarum, odradzam te studia. :wink:
----------------------------------------------------------------------------------
Ja wiem, to zabawa... Ale od Waszej ortografii zeza dostałem...
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Nie maja 19, 2013 18:06 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Villentretenmerth pisze:(...)
----------------------------------------------------------------------------------
Ja wiem, to zabawa... Ale od Waszej ortografii zeza dostałem...

:ryk: Yoko i Borys piszą już prawie poprawnie, uczą się - było kiedyś gorzej.

Co do Wyprasowanego spróbuję wprost, ale jakoś tak grzecznie, żeby nie wyszło na pouczającą dziunię.
Chodzi w końcu o koty ... no i sraczkę ... Obrazek

Monika_Krk

Post » Nie maja 19, 2013 20:44 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Nowa_Sztno pisze:Czytając o śmietnikowej przygodzie, oplułam monitor ze śmiechu i padłam :ryk:
Nie wiem czy się dźwignę :mrgreen:

ja co kawałek tak mam jak tu wlezę :ryk:
Ale dobrze dobrze,mięśnie brzucha wyćwiczone ,a monitor się błyszczy jak ...... :mrgreen:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon maja 20, 2013 12:31 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Sylwuś, a jak co?? :mrgreen: :lol:
Monia, jak zwykle super się Ciebie czyta, witajcie Kochane, miłego dzionka! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto maja 21, 2013 15:10 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Ale akcja.
Wyprasowanemu powiedz, że TE koty wolą śmietankę.
A zamiast miseczek - pojemniki po jogurtach, ramach, delmach, sałatkach albo tacki styropianowe (czasem mięso na takie pakują). Może mało estetyczne ale przynajmniej wiadomo, że nikt się nie połąkomi na kawałek plastiku.

Dobra dusza z Ciebie.
Pozdrawiam Boryska i Yokusię. Sisunia też.
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Wto maja 21, 2013 19:02 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

A zamiast miseczek - pojemniki po jogurtach, ramach, delmach, sałatkach albo tacki styropianowe (czasem mięso na takie pakują).
Cienkie przezroczyste tacki jak najbardziej. Styropian po mięsie odradzam. Soczek ze świeżego mięska wsiąka w styropian i jest nie do wymycia. Po jakimś czasie wali jak stado przepoconych małp. A koty nie lubią małp. Powąchają jedzonko i z dezaprobatą odchodzą. Gąbczaste, chłonne tacki raczej polecam won. :wink: :D
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Wto maja 21, 2013 20:23 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Wynosić będziem w plastikach przeźroczystych - takie jednorazowe opakowania.
Śledztwo dalsze wykazało , że Pani która sprząta pod blokiem 2 X w tygodniu doookładnieeee :wink: ,
też z marszu wyrzuca "tałatajstwo plastikowe"- ażeby jej nikt nie zarzucił , że źle sprząta.
Pani ma troje dzieci i się boi o posadę .
"Co zrobisz? Buta nie zjesz..." -jak mawiała moja babcia .
Kompromis winien być, przeźroczyste będą niewidoczne dla oka i "te" Pani ma odkładać na bok .

Haaa - czasem trzeba wnikliwie zbadać o co chodzi. Obrazek

Monika_Krk

Post » Wto maja 21, 2013 20:44 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Z tym smrodkiem to ja przecież sam nie wymyśliłem. Albertos parchnął, fuknął, plunął w miskę, zostawił kolację i poszedł na "Statoil" po hamburgera. Jeszcze kartę mu musiałem dać... Bo własnej nie ma - w banku nie chcą z nim gadać. Nie rozumiem, ja z nim rozmawiam, a oni nie potrafią. To paprocie jakieś...
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto maja 21, 2013 21:09 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Villentretenmerth pisze:Z tym smrodkiem to ja przecież sam nie wymyśliłem. Albertos parchnął, fuknął, plunął w miskę, zostawił kolację i poszedł na "Statoil" po hamburgera. Jeszcze kartę mu musiałem dać... Bo własnej nie ma - w banku nie chcą z nim gadać. Nie rozumiem, ja z nim rozmawiam, a oni nie potrafią. To paprocie jakieś...

No i miauuu rację Albertos :ok: - my będziem wynosić nie w styropianach, bo to fuuuj, tylko w takich plastikowych przeźroczystych.
8)
§ 21 ust 1 Kodeksu Kociarnego - "kotów mądrych słuchać należy-bez wyjątku. "

Monika_Krk

Post » Śro maja 22, 2013 13:25 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

a to nie wiedziałam z tymi styropianami... ja mam najczęściej po serze bo mięso mało kiedy kupuję paczkowane.

Alberta nie znam ale mądrze kot gada więc odnotowuję.

Villentretenmerth pisze:Albertos parchnął, fuknął, plunął w miskę, zostawił kolację i poszedł na "Statoil" po hamburgera

jejku, tylko dlaczego hamburgera ze Statoila...? Dobre to?
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Deborah A. Edwards

Bedetka

Post » Śro maja 22, 2013 13:54 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

na dłuższą metę pewnie nie, ale na pocieszenie i w ramach rekompensaty.. :lol:
Pozdrawiamy cieplutko! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt maja 24, 2013 14:07 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Czekam na wyniki morfologii mojej Yoko.
Profil wątrobowy i nerkowy, szczególnie mnie interesuje.
Znów będziem usuwać ząbki, bo w paszczy masakra. Antybiotyk podaję, steryd od jutra ma iść.
Jeśli nerki byłyby chore to rzutują na zęby , no ale i narkoza do usuwania zębów wtedy raczej dyskusyjna ... kotka mogłaby nie przeżyć.
Jak by nie patrzyć d... z każdej strony.
Wyniki mamy mieć około 19 stej.
Dobre fluidy potrzebne.
:evil: :| :cry:

Monika_Krk

Post » Pt maja 24, 2013 16:29 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Monia trzymam z całych sił! Nie wiedziałam, że ona ma takie problemy.....
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Deborah A. Edwards

Bedetka

[poprzednia][następna]