WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 17, 2013 21:40 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

czarno-czarni pisze:....
kasa się znajdzie :-) teraz ludzie i ich czas "droższe piniędzy"

a konkretnie:

WANTED IN WROCŁAW
........

kilka osób
każda deklarująca "coś" - np obsługę FB i aktualizacje profilu lub/i strony www
:D pomoc transportową
:) "miejsca przetrzymań czasowych" po sterylkach/ innych zabiegach
:P pomoc doraźną
:lol: bazarkowanie
:wink: robienie ogłoszeń

inaczej nie powiedzie się akcja prowadzona od kilku lat przez
wroclawskiekoty.com

potrzebne NOWE osoby - wiek, płeć , doświadczenie w korpo, proaktywność, znajomość dwóch języków (w gębie i w bucie) - BEZ ZNACZENIA

WAŻNE - zaanagażowanie na dłużej, serce dla kotów, umiejętność i chęć współpracy
CENNE - doświadczenie w opiece nad zwierzakiem, orientacja na FB, znajomość tajników tworzenia stron www
ALE NAJCENNIEJSZE: PROKOCIOŚĆ

masz 15 minut dziennie? POTRZEBUJEMY CIĘ !
masz godzinę lub więcej? TEŻ !
masz inny pomysł? PISZ !

kontakt - jessi74

viewtopic.php?f=1&t=153164
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt maja 17, 2013 22:42 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

jessi74 pisze:i jeszcze : Wrocław Karłowice, potrzebna pomoc dla ciężko chorego, oswojonego kota , bardzo pilne z uwagi na stan zdrowia kota

widzę że wokół mojego postu cicho :P

kocurek już po zabiegu, cały zakrwawiony i w ślinie oraz brudzie trafił do lecznicy, zabrany przez Elę, okazało się że ma zęby w masakrycznym stanie, kamień ropa, jedna wielka rana
doktor powiedział, że kot w taki stanie długo by nie pożył...dziękujemy Panu doktorowi A. Czerskiemu i paniom doktor, którzy zostali po godzinach swojej pracy aby pilnie wykonać zabieg :1luvu:
kotek ma około 10 lat, jest oswojony, na pewno był kotkiem domowym, jutro zdjęcia zamieści forumowa akwarystka , która ściągnęła pomoc dla kotka :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt maja 17, 2013 23:50 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

jessi74 pisze: potrzebny też dom tymczasowy na dwa dni,dla kotki od rozmnażaczki, którą udało się namówić na sterylizację kotki
kocica przyjedzie do Wrocławia w sobotę przed południem, potrzebna pomoc w odebraniu ją od Ani - turkawki, zawiezieniu w pon lub wtorek na zabieg , do lecznicy przy ul. Pałuckiej lub Zachodniej i oddanie kocicy we wtorek w godzinach popołudniowych , w okolicy centrum, gdyż osoba odbierająca jest spoza Wrocławia, bez samochodu, więc nie poradzi sobie z jeżdżeniem po Wrocławiu komunikacją Mpk

halo wrocławianie, czy ktoś miałby możliwość odebrać i przetrzymać kotkę? sobota nie aktualna, prawdopodobnie od wtorku do niedzieli

jessi74

Post » Sob maja 18, 2013 20:40 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

jessi74 pisze:
jessi74 pisze:i jeszcze : Wrocław Karłowice, potrzebna pomoc dla ciężko chorego, oswojonego kota , bardzo pilne z uwagi na stan zdrowia kota

widzę że wokół mojego postu cicho :P

kocurek już po zabiegu, cały zakrwawiony i w ślinie oraz brudzie trafił do lecznicy, zabrany przez Elę, okazało się że ma zęby w masakrycznym stanie, kamień ropa, jedna wielka rana
doktor powiedział, że kot w taki stanie długo by nie pożył...dziękujemy Panu doktorowi A. Czerskiemu i paniom doktor, którzy zostali po godzinach swojej pracy aby pilnie wykonać zabieg :1luvu:
kotek ma około 10 lat, jest oswojony, na pewno był kotkiem domowym, jutro zdjęcia zamieści forumowa akwarystka , która ściągnęła pomoc dla kotka :ok:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Nie maja 19, 2013 20:33 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

jeśli chodzi o pomoc, chętnie pomogę w tłumaczeniach na/z języków: niemiecki i angielski. Jestem germanistką, angielskim codziennie się posługuję w pracy w mowie i piśmie.

sporo ogłoszeń maluchów z Oleśnicy namierzyłam :(

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/o ... -485605368 Oleśnica. Kilka miotów co roku. Na moje maile nie reagują... 727647166 gg 2938928

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/w ... -485618372 pisałam 698854614 kotka wychodząca (było ogł o zaginięciu z 2010), chyba nie pierwszy raz

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/w ... -485499407

2 inteligentne kotki poszukują domu. Zadbane, wychowane w domu (tylko kuweta), 3-letnie. Zostały same po śmierci właścicielki. Najlepiej gdyby były razem, ale może trzeba będzie rozdzielić – lepsze to niż oddanie do schroniska. Koteczka wielobarwna, kocurek czarno-biały sterylizowany. Telefon: 502.234.109.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/k ... -485876358 niepokojące :( może kotki po sterylkach mogłyby tam zostać? 694866861

Oddam 3 kociaki oraz ich 2 mamy.
Mamy mają niespełna rok. Są opiekuńcze, grzeczne, korzystają z kuwety. Jedna jest bura, druga biało-czarna ze strzałką na mordce.
Gdyby ktoś się zdeklarował na zabranie mamy z młodym, byłoby pięknie.
Małe kocięta natomiast to również tylko koteczki.
Jeden jest biały w łatki, jak krówka.
Drugi, jej siostra jest biało-czarna ze 'strzałką' na mordce. Prawie identyczne umaszczenie jak jej mama.
Trzebia koteczka jest buro-biała. Ma prześliczną mordkę.

Kociaki są odrobaczone, uczone czystości. W sumie były 2 mioty, 3 kotki i 4 kotki. Reszta jest już zarezerwowana.
Kotki są do odebrania 26 maja i później.

http://tablica.pl/oferta/oddam-kotki-w- ... e987969e70 kolejna rozmnażalnia :( 694 047 053

witam.mam do oddania 5 kotkiw.2 kotki sa duze maja 10 miesiecy a 3 kotki maja 2,5 tygodnia.kotki sa zadbane,towarzyskie,udomowione,lagodne.kotki nigdy nie byly na dworze.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/w ... -485912562 co ze sterylkami?

Witam szukam naprawdę dobrego domu dla rodzeństwa kotków/parka/, są to przecudnej urody czarno-białe szkraby, urodziły się w ponurej piwnicy 5 marca br. Cały czas dokarmiam matkę/bezdomna/ i koteczki.Maluchy teraz już pięknie same jedzą i korzystają z kuwety/zdolne samouki/. Ich braciszek-rudasek znalazł dom a te bidulki miały pecha, bo potencjalni nabywcy okazali sie niepoważni i wycofali sie w ostatnim momencie... może teraz znajda się dobrzy i odpowiedzialni ludzie, chętni przygarnąć cudne i wesolutkie stworzonka :) pojedyncze adopcje wchodzą w grę ale jeśli ktoś mógłby wziąć rodzeństwo, to jeszcze lepiej. Czas by kotki poznały,wreszcie, piękny ,prawdziwy świat i dom -zasługują na to. Ja,osobiście, mam taką 4 letnią kotkę "garażówę" - to 3 kg kochania i wzajemnej miłości Polecam. moj.tel. 667 773 078

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -485917100 794623007

Roczny kocurek, szaro biały, chudy, bardzo strachliwy, lubiący ludzi, przyzwyczaijony do innych kotów. Proszę o jaka kolwiek pomoc.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -485899749

Dnia 19.05. w godzinach nocnych zaginął pies rasy husky w okolicy ulicy Kruczej. Znalazcę proszę o kontakt. 690688829

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -485500653

Witam. 12,05,2013 Zaginął kot,wybiegł na podwórko i ślad po nim zaginął...Kot ma ok 1 roku,niebieskie oczy oraz charakterystyczne plamki na pyszczku.Jeśli ktoś widział albo znalazł,bardzo proszę o kontakt 884094555 lub e-maila na gumtree.Za wszystkie informację z góry dziękuje,

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -484778503 może ktoś pytał...

Czarna suczka, z białym krawatem na klatce piersiowej. Ma około 8-9 miesięcy. Zadbana, ładna sierść. Raczej posłuszna, nie rozrabia. Znaleziona 11 maja o godzinie 3 w nocy w okolicach Niemcewicza. Nie miała żadnej obroży.
Kontakt 663712934 lub 508581553.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -477871737

W rejonie Stabłowic w okolicy ulic Jędrzejowskiej-Świeżej dnia 20.04 (sobota) zaginął czarno biały kotek (wykastrowany) wiek nie całe 2 lata, kot nie posiadał obroży, ale nie boi się ludzi. Jeżeli ktoś go widział, albo znalazł prosiłabym o kontakt.

tel 723 867 091

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -483619717 503125762

Znaleziono pieska kundelek, ma na karku obrożę z zapinką jakby do łańcucha. Pies był na przystanku 130 na ul.Kamieńskiego (Polanowice). Obecnie jest przy domu na ul.Polanowickiej.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon maja 20, 2013 16:27 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

jessi74 pisze:
[b]potrzebny też dom tymczasowy na dwa dni,dla kotki od rozmnażaczki, którą udało się namówić na sterylizację kotki
kocica przyjedzie do Wrocławia w sobotę przed południem, potrzebna pomoc w odebraniu ją od Ani - turkawki, zawiezieniu w pon lub wtorek na zabieg , do lecznicy przy ul. Pałuckiej lub Zachodniej i oddanie kocicy we wtorek w godzinach popołudniowych , w okolicy centrum, gdyż osoba odbierająca jest spoza Wrocławia, bez samochodu, więc nie poradzi sobie z jeżdżeniem po Wrocławiu komunikacją Mpk

Agita bardzo dziękuję za pomoc tej kotce :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ogólnie na wątku pomór , każdy tylko dzwoni jak coś potrzebuje :? wybaczcie moje rozżalenie, ale na prawdę ciężko jest cokolwiek robić w takiej małej grupie osób pomagających przy ogromie kocich potrzeb i niestety nasze moce przerobowe się kończą

jessi74

Post » Pon maja 20, 2013 16:37 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

kolejna wiadomość na FB :

zwracam się do Państwa z prośbą, otóż na moim osiedlu okociły się dwie kotki (kolejny raz) i mają 6 kociąt, które mają około 4 tygodni i zaczynają powoli wychodzić z gniazda, a że dzieje się to na posesji pana , który bardzo nie lubi kotów , więc los ich jest zagrożony. Ponieważ wielokrotnie , tyle ile udało mi się wyłapać lub tyle ile przeżyło kociaków, odwoziłam maluchy do schroniska, lecz też chciałam prosić Państwa o pomoc w wyłapaniu chociaż jednej kotki do sterylizacji, bo mioty mają dwa razy w roku, ten jesienny raczej nie przeżywa. Nie mam doświadczenia w łapaniu kotek, ostatnio miałam pomoc p. Pawła i Mateusza ze schroniska i udało się jedną kotkę wyłapać , ale teraz pan Paweł nie mieszka blisko mnie i nie mam z nim kontaktu. Tak więc zwracam się z prośbą , czy Państwo mają taką możliwość , jak również w zapewnieniu maluchom jakiś DT, ja sama nie mam możliwości , bo 2 kotki które posiadam są bardzo terytorialne. Proszę o informację

jessi74

Post » Pon maja 20, 2013 16:39 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

Magdalena424 pisze:
jessi74 pisze:
Magdalena424 pisze:
jessi74 pisze:Wrocław ul. Bema potrzebna pomoc w złapaniu kocicy z kociętami

Mogę pomoc , czekam tylko aż się pani odezwie które to podwórko dokładnie ...

Magda, bardzo bardzo dziękuję za rozeznanie i za pomoc w sprawie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

maluchy są naprawdę słodkie :)

Obrazek

Obrazek

a może ktoś miałby ochotę porobić ogłoszenia maluszkom?
kontakt w sprawie ogłoszeń : Magdalena424

jessi74

Post » Pon maja 20, 2013 19:20 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

ja mogę wykupić dla maluchów pakiet ogłoszeń
mogłabym też pomóc w łapaniu kotek, ale pod warunkiem, że to na Krzykach/w okolicy, póki co widziałam, że Pani nie napisała gdzie to jest

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pon maja 20, 2013 20:07 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

jessi74 pisze:
Magdalena424 pisze:
jessi74 pisze:
Magdalena424 pisze:
jessi74 pisze:Wrocław ul. Bema potrzebna pomoc w złapaniu kocicy z kociętami

Mogę pomoc , czekam tylko aż się pani odezwie które to podwórko dokładnie ...

Magda, bardzo bardzo dziękuję za rozeznanie i za pomoc w sprawie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

maluchy są naprawdę słodkie :)

Obrazek

Obrazek

a może ktoś miałby ochotę porobić ogłoszenia maluszkom?
kontakt w sprawie ogłoszeń : Magdalena424

ja już porobiłam maluchom trochę ogłoszeń i mam dwie wstępnie zainteresowane osoby :D więc trzymajcie kciuki, żeby się zdecydowały :)

dzięki za chęć pomocy :)
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pon maja 20, 2013 20:09 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

michalinadzordz pisze:mogłabym też pomóc w łapaniu kotek, ale pod warunkiem, że to na Krzykach/w okolicy, póki co widziałam, że Pani nie napisała gdzie to jest

ja też się zgłaszam do łapania :)

moje rejony to centrum :)
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Pon maja 20, 2013 21:16 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

poczekamy aż ta pani odpisze
a co zrobić z maluchami ? czterotygodniowe w schronisku sobie nie poradzą, a jak zostaną na ulicy to zdziczeją, porozchodzą się i też kicha.... :?

jessi74

Post » Pon maja 20, 2013 21:19 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

michalinadzordz pisze:ja mogę wykupić dla maluchów pakiet ogłoszeń
mogłabym też pomóc w łapaniu kotek, ale pod warunkiem, że to na Krzykach/w okolicy, póki co widziałam, że Pani nie napisała gdzie to jest

no to czekamy jaki to rejon, jak padnie na moje okolice to ja będę łapać :wink: , ale jak gdzieś dalej to awykonalne
czyli miasto częściowo obstawione, jeszcze Ela może pomóc na Psiaku, klatka na razie w użyciu, ale już zarezerwowałam kolejkę

jessi74

Post » Pon maja 20, 2013 21:32 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

jessi74 pisze:poczekamy aż ta pani odpisze
a co zrobić z maluchami ? czterotygodniowe w schronisku sobie nie poradzą, a jak zostaną na ulicy to zdziczeją, porozchodzą się i też kicha.... :?

jak będą się zgłaszać do mnie ludzie z ogłoszeń to będę miała też te maluchy na uwadze .....

Magdalena424

Post » Wto maja 21, 2013 9:29 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

W jaki sposób można Was znaleźć na FB? Gdzie są zamieszczone aktualne informacje jakie są potrzeby - czy tutaj na wątku?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]