Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 17, 2013 23:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Zagłosowałam :ok: jako 64 głos :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt maja 17, 2013 23:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Przypominam wydarzenie konkursu na FB https://www.facebook.com/events/555082341210035/ - jest nowe więc zapraszamy do dołączenia!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob maja 18, 2013 6:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

zgodnie z obietnica http://www.tcz.pl/index.php?p=1,62,0,tc ... grac-karme

I chcialam prosic o pomoc w znalezieniu DT lub DS mlodej koteczce.
Przyszla do mnie na podworko, wzielam do domu. Niestety moja mama nie ma zamiaru sie zgodzic by dac jej chwilowe schronienie. Powiedziala, ze jak wieczorem wroci z pracy kota ma nie byc... moze trafic z powrotem na ulice, i prawdopodobnie prosto w rece osiedlowej zbieraczki. Tlumaczy ze niesterylzowany i bedzie smierdziec, dodala tez ze nie da kasy na puszke i zwir... ;/
Kotka jest mloda, ma ok 4-5 miesiecy. Jest w bardzo nietypowym kolorze. Jej grzbiet jest czarny, pregowany z rudymi plamami. Lapy i brzuszek biale. A jej przyszczek przeuroczy- wielkie zielone oczy, na szaro bialo czarno rudym futrze. Futerko ma mieciutke i mile w dotyku. Boi sie gwaltownych ruchow, ale daje sie glaskac, przy czym glosno mruczy. Zdjecia dodam pozniej.

Kontakt
Gg: 7612424 tel. 721365922

EDIT:
Zdjęcia kotki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Sob maja 18, 2013 15:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Faktycznie kotka wyjątkowo piękna. Dużo ogłoszeń i powinien być odzew.

A przy okazji:
Wszystkich kupujących w zooplusie, bardzo serdecznie zapraszam do wchodzenia na stronę sklepu poprzez banerek umieszczony na stronie kotangens.org
http://kotangens.org/onas.html
W ten sposób pomożecie kotom pod nasza opieką oraz wesprzecie akcję sterylizacji kotów wolnożyjących w Trójmieście.
Taka forma pomocy nic Was nie kosztuje a jest to wymierna pomoc dla kotów!!!
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob maja 18, 2013 20:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Witam :)
Wiem, że w tym miesiącu wszyscy miłośnicy zwierząt głosują na Pomorski Koci Dom Tymczasowy. I na to wygląda, że uda Wam się wygrać. Zgłosiliśmy po raz drugi Schroniska dla bezdomnych zwierząt w Oświęcimiu i w tym miesiącu już odpadamy :( Dlatego, gdy uda wam się wygrać, to chcielibyśmy Was ogromnie prosić o pomoc. Schronisko prowadzimy od ponad 3 lat. Gdy je przejęliśmy, było w opłakanym stanie i przez te wszystkie lata udało nam się wybudować boksy dla psiaków i wyremontować pomieszczenia gospodarcze. W 2012r. nie poddaliśmy eutanazji żadnego psiaka. Prowadzimy akcję sterylizacji dzikich kotów na terenie Oświęcimia. Przeprowadzamy ibnterwencjie, gdy tylko wiemy, że zwierzętom dzieje się krzywda. Udało nam się uzyskać pierwszy w Polsce wyrok skazujący na rok pozbawienia wolności i zakaz posiadania zwierząt do 10 lat, za wyrzucenie psiaka yorka z drugiego piętra. Niestety nie mamy wybiegu na kotów, co jest dla nas bardzo ważne. Nie stać nas na to :( Niedawno zapłonął nam jedyny samochód do przewożenia zwierząt i wszystkie zaoszczędzone pieniądze musieliśmy przeznaczyć na jego naprawę. Dach w magazynie o mało co się nie zawalił:( Marzy nam się woliera dla kotów, by chociaż na chwilę mogły zapomnieć gdzie są :( Więc gdyby się udało w przyszłym miesiącu wygrać konkurs Krakvetu, to zaoszczędzone pieniądze na karmie, będziemy mogli przeznaczyć na wybudowanie wybiegu. Przepraszam, że wtrącam Wam się w wątek, bo wiem jak bardzo wygranie konkursu jest dla Was ważne, ale jak tylko Wam uda się wygrać, z całego serca prosimy o pomoc.

otoz Animals

Od: Wto wrz 28, 2010 18:53

Post » Nie maja 19, 2013 8:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Mulesia pisze:Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16624&sid=97ae82841d7005d17f67181e4102c8b1][img]http://images50.fotosik.pl/1928/5bc6a4bce1ffa303mc.jpg[/img][/url]

Zaktualizowałam banerek ( póki nie ma ładniejszych, można wstawiać ). Prowadzi do wątku z głosowaniem na KV.

Ja i mój mąż zagłosujemy w przyszłym tygodniu :ok:

banerek do głosowania :ok:

otoz Animals Dziewczyny z PKDT w kwietniowym konkursie przegrały, więc mam nadzieję że w maju im się w końcu uda, bo na prawdę dużo robią na terenie Trójmiasta i na pewno przyda im się pomoc w formie karmy itd. Oczywiście wtedy w czerwcowej ankiecie ja oddam głos na Was i mam nadzieję że wtedy się Wam uda, a każdy będzie zadowolony z wygranej :ok:
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

Post » Nie maja 19, 2013 13:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Obrazek

Po kotkę jedzie już nowa rodzinka :) Zamieszka w domku jednorodzinnym w towarzystwie psa, chomika i świnki morskiej. Są tez jakieś dzieci :kotek:
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Nie maja 19, 2013 16:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

inusia00111 pisze:Po kotkę jedzie już nowa rodzinka :) Zamieszka w domku jednorodzinnym w towarzystwie psa, chomika i świnki morskiej. Są tez jakieś dzieci :kotek:

Fajnie. Tylko niech koniecznie dziewczynkę wysterylizują. Dopilnuj tego.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie maja 19, 2013 20:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Kochani, mam prośbę o podpowiedzi: zgłosiły się do mnie 2 osoby chętne wykastrować kotki, jeśli nie za darmo to jak najtaniej...

1. Pani mieszka między Tczewem a Malborkiem, kotka jest wiejska, dotąd na przeszkodzie kastracji stał brak pieniędzy. Dojedzie ewentualnie do Gdańska

2. Starogard Gdański, pani chętna ale trzeba będzie chyba nad nią troszkę jeszcze popracować, kotka przybłąkana. Rodziła już 2 razy, tym razem kociaki odeszły (same) w pierwszej dobie życia.

Z góry bardzo dziękuję!!!

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -472585820

W sobotę 06.04.2013 r w godzinach wieczornych przy ul. Beniowskiego zginęła 13 letnia kotka tricolor. Znalazcę proszę o pilny kontakt telefoniczny 509383986.
Dziękuję

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/w ... -484748240 na zdjęciu są też starsze koty. Rozmnożyła i ma problem?

Witam, oddam w dobre ręce dwa miesięczne kotki. Jest to kocur i kotka. Chowane w domu, same jedzą i załatwiają się w piasek. Są bardzo przyjazne i towarzyskie. Oddaje kotki z powodu braku czasu na ich opiekę.Więcej informacji pod numerem: 504492611.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon maja 20, 2013 9:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

148 do 140 dla PKDT :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon maja 20, 2013 12:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

mpacz78 pisze:Faktycznie kotka wyjątkowo piękna. Dużo ogłoszeń i powinien być odzew.

A przy okazji:
Wszystkich kupujących w zooplusie, bardzo serdecznie zapraszam do wchodzenia na stronę sklepu poprzez banerek umieszczony na stronie kotangens.org
http://kotangens.org/onas.html
W ten sposób pomożecie kotom pod nasza opieką oraz wesprzecie akcję sterylizacji kotów wolnożyjących w Trójmieście.
Taka forma pomocy nic Was nie kosztuje a jest to wymierna pomoc dla kotów!!!

Zakupy zrobione :ok:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon maja 20, 2013 14:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Dziewczyny trzeba się bardziej zmobilizować - znowu trudny miesiąc i naprzemiennie raz prowadzi PKDT a raz Oświecim :|
Nawet banerków prawie nikt nie wkleił :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon maja 20, 2013 15:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

otoz Animals pisze:Witam :)
Wiem, że w tym miesiącu wszyscy miłośnicy zwierząt głosują na Pomorski Koci Dom Tymczasowy. I na to wygląda, że uda Wam się wygrać. Zgłosiliśmy po raz drugi Schroniska dla bezdomnych zwierząt w Oświęcimiu i w tym miesiącu już odpadamy :( Dlatego, gdy uda wam się wygrać, to chcielibyśmy Was ogromnie prosić o pomoc. Schronisko prowadzimy od ponad 3 lat. Gdy je przejęliśmy, było w opłakanym stanie i przez te wszystkie lata udało nam się wybudować boksy dla psiaków i wyremontować pomieszczenia gospodarcze. W 2012r. nie poddaliśmy eutanazji żadnego psiaka. Prowadzimy akcję sterylizacji dzikich kotów na terenie Oświęcimia. Przeprowadzamy ibnterwencjie, gdy tylko wiemy, że zwierzętom dzieje się krzywda. Udało nam się uzyskać pierwszy w Polsce wyrok skazujący na rok pozbawienia wolności i zakaz posiadania zwierząt do 10 lat, za wyrzucenie psiaka yorka z drugiego piętra. Niestety nie mamy wybiegu na kotów, co jest dla nas bardzo ważne. Nie stać nas na to :( Niedawno zapłonął nam jedyny samochód do przewożenia zwierząt i wszystkie zaoszczędzone pieniądze musieliśmy przeznaczyć na jego naprawę. Dach w magazynie o mało co się nie zawalił:( Marzy nam się woliera dla kotów, by chociaż na chwilę mogły zapomnieć gdzie są :( Więc gdyby się udało w przyszłym miesiącu wygrać konkurs Krakvetu, to zaoszczędzone pieniądze na karmie, będziemy mogli przeznaczyć na wybudowanie wybiegu. Przepraszam, że wtrącam Wam się w wątek, bo wiem jak bardzo wygranie konkursu jest dla Was ważne, ale jak tylko Wam uda się wygrać, z całego serca prosimy o pomoc.

Ta wygrana w maju zadecyduje o tym czy będziemy dalej istnieć, mamy ogromne długi u weterynarzy a kotów do wykarmienia prawie 500 :( codziennie po kilkadziesiąt zgłoszeń z prośbą o pomoc, nie dajemy rady finansowo bo koszta nas zjadają, kupujemy już kotom najtańszą karmę za własne prywatne pieniądze (których mamy ograniczoną ilosć) i co raz rzadziej karmimy koty w stoczni :( Prawie wygrałyśmy w kwietniu, ostatni wieczór był decydujący, nie wiem jak Bernardyny to zrobiły ale przybyło Im 100 głosów w ciągu 3 godzin. Osobiście wolałabym zaoszczędzić nasz czas i zamiast siedzieć przy komputerach pozyskujmy pieniądze na leczenie i sterylizacje zwierzaków. Zróbmy akcje i uzbierajmy na woliere dla kotów w Waszym schronisku a w czerwcu zagłosujemy na Was jesłi my wygramy w maju, co Wy na to? :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon maja 20, 2013 15:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

OTOZ Oświęcim można znaleźć tutaj :arrow: https://www.facebook.com/otozoswiecim?fref=ts i to Ich wydarzenie :arrow: https://www.facebook.com/events/387423028041974/
Tutaj przypuszczam, że nikt nawet nie zagląda - ostatnie zalogowanie to był ten zacytowany post :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon maja 20, 2013 17:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Sprawdzam banerek

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

[poprzednia][następna]