Mia w nowym domu :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 05, 2013 20:00 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Nowa_Sztno pisze:Nie wiem czy Mię pocięli, ale chyba nie, bo w majówkę lecznica była nieczynna, a przed majówką masa ludzi się przewinęła i oba gabinety działały pełną parą. Jutro i pojutrze pewnie też się sporo pacjentów przewinie, ale zobaczymy ;)

Ufff - znalazła się...
Zgubiłam wątek z Mią - ale już mam. :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie maja 05, 2013 20:05 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

No to :ok: :ok: za sterylkę i powrót Mii do formy :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie maja 05, 2013 20:59 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Mia trzymaj się mała :ok:
Obrazek ANATOLEK [*] 25.03.2000 - 18.02.2015.

Anatolek

Od: Nie mar 11, 2012 14:07

Post » Czw maja 09, 2013 11:05 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Monika_Krk pisze:
Nowa_Sztno pisze:Ale Władek nie do adopcji!
On jest kotem lecznicowym, mieszka tam, jest pod dobrą opieką, ma odpowiednią dietę, leczenie (ma nawracające problemy z zatokami czy coś), jest kąpany, czesany, pielęgnowany, głaskany przez wszystkich i nienawidzony przez pacjentów, których uwielbia denerwować siadaniem przed nimi na długość o paznokieć większą niż długość smyczy pacjenta :mrgreen:
Lecznica jest Władka domem, bo Władek też jest kotem ze schroniska, starszym już. Nigdy nie opuszcza lecznicy, pomimo otwartych drzwi. Czasem wychodzi usiąść tuż przed wejściem, żeby złapać trochę słonka na futro, ale zdarza się to sporadycznie i za chwilkę wraca, na wypadek, żeby mu ktoś drzwi przed nosem nie zamknął.
Monia, Ty już pomalutku myśl o jakimś nowym tekście dla Mii, a nie dla Władka! :ryk:
A tak wygląda Włodzimierz :mrgreen: (zdjęcie podkradłam):
Obrazek

Jeeeeny - przecież to magiczny kot, na pierwszy rzut oka widać.
On tam robi za Dobrego Ducha Lecznicy.
No ale magia w tym zdjęciu, on wygląda jakby faraonowi z Egiptu nawiał.
Włodzimierz - Tutenhamona znasz osobiście co ? 8)
Przejrzałam Cię magiczny kocie.

Co do Mii jak tylko się zrównoważy po pobycie u tego babska klempiastego - myślę, że
przy magicznym Włodzimierzu potrwa to maksymalnie 2 tygodnie, robim jej nowy tekst.

Obrazek

Czy szybciej chcecie ogłaszać ją ? Bo muszę wenę załapać, Mia to nie tak hop siup
po łebkach :mrgreen: tu musi być cacuś glancuś.

Ja też podkradłam, Władek jest na moim pulpicie :D
A za Mię :ok:
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Czw maja 09, 2013 17:52 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Obrazek
.
.
.
:mrgreen:

Mia - daj znać jak już będziesz po sterylce i opowiedz jak ciocie się sprawują w opiece nad
rekonwalescentką.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Czw maja 09, 2013 18:30 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

ehhhh, bo człowiek to za mało rąk ma :mrgreen:

Mia jeszcze nie ciachnięta, bo cały czas z czasem pod górkę :D ...ale niebawem będzie :ok:

A to zdjęcia sprzed kilku dni (nie doliczę ilu, bo całkowicie straciłam poczucie czasu, ale chyba z czwartku (?) :roll: )
Mii nie da się zrobić zdjęć, no nie da się, bo się wierci i nie rozumie, że należy stać prosto i uśmiechać się do telefonu :mrgreen:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Czw maja 09, 2013 18:34 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

No jak to? Przecież na drugim zdjęciu Mia się śmieje ... a że z operatorki telefonu ... no cóż, życie to nie bajka :ryk:

Mia super dziewczyna z Ciebie :1luvu:

Nowa spokojnie, przecież widać wyraźnie, że dziewczynce jest dobrze i wcale jej się nie spieszy :D

Anatolek

Post » Czw maja 09, 2013 18:41 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Anatolek pisze:Nowa spokojnie, przecież widać wyraźnie, że dziewczynce jest dobrze i wcale jej się nie spieszy :D

Oj dobrze jej, dobrze :)
W dzień siedzi w klatce, ale popołudnia i noce szaleje z Władkiem :mrgreen:

Tak sobie po cichu myślę, że chyba mojej wetce też "nie przeszkadza", skoro się z tą sterylką nie spieszy. Wiadomo, że bez sterylki do adopcji nie pójdzie, a moja wetka wciąż ma "ważniejsze i pilniejsze" sprawy :mrgreen:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Czw maja 09, 2013 18:45 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Nowa_Sztno pisze:Tak sobie po cichu myślę, że chyba mojej wetce też "nie przeszkadza", skoro się z tą sterylką nie spieszy. Wiadomo, że bez sterylki do adopcji nie pójdzie, a moja wetka wciąż ma "ważniejsze i pilniejsze" sprawy :mrgreen:

Hmmm ... to może Królewna nie szuka już domku... :kotek:

Anatolek

Post » Czw maja 09, 2013 18:49 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Na razie niby szuka, ale jak widać się nie spieszy :wink:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw maja 09, 2013 19:57 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Tak spieszy się powoli :P
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw maja 09, 2013 22:12 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

.MIa. na tych zdjęciach wygląda jak surykatka. :mrgreen:
Z tym, że na pierwszych dwóch, jak chytrze śmiejąca się surykatka.

Monika_Krk

Post » Pon maja 13, 2013 23:52 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Mia surykatkę ? Uśmiechniętą surykatkę ? Obrazek
Hmm!Obrazek No może troszeczkę :ryk:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Sob maja 18, 2013 16:56 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Mia koteńko, co u Ciebie słychać? :)

Anatolek

Post » Sob maja 18, 2013 19:33 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Anatolku Kochany, żegnaliśmy dziś Basię [*], forumową Horacy7 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152779&start=795

Przepraszam najmocniej, nawet mam jakieś zdjęcia Mii z ubiegłego tygodnia w telefonie, których tu jeszcze nie wrzuciłam, ale jakoś nie wiem... no jakoś nie wrzuciłam, bo nie miałam do tego głowy. Wstawię niebawem.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]