WAW-Mikunia. Bardzo smutno.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 08, 2013 11:04 Re: WAW-Mikunia...koci terapeuta :)

Dziś byłam na wizycie kontrolnej z DeeDee ktora miała być 18 marca :roll:
plazmocytarne objęło dwie strony pyszczka. Za tydzień usuwamy - najpierw było, że ząb, dzisiaj - ząbki :roll:
:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw maja 09, 2013 15:52 Re: WAW-Mikunia...koci terapeuta :)

W trybie pilnym wylądowałam dzisiaj z DeeDee u homeopatki. Wczoraj był jakiś problem w labie więc wyniki krwi dostałam na maila w załączniku, gdy juz byłam w drodze. Na mioejscu wręczyłam pani dr wyniki ze stycznia, a wczorajsze pokazałam otwierając plik w menadzerze plików. Było strasznie - okazało się, że wyniki wątrobowe oraz płytki krwi alarmująco i w lawinowym tempie się pogorszyły, z trzeba w trybie pilnym leczyć wątrobę, ze dziąsła nie są tak dużym problemem, na pewno nie nawjażniejszym (nie jest najgorzej, jak powiedziała pani dr) i ze absolutnie w tym stanie wątroby oraz przy takich płytkach nie można robić DeeDee zabiegu. Po wyjściu natychmiats napisałam smsa do mojej wetki z pytaniem co robić i czy zabieg w takiej sytuacji jest bezpieczny.
Alarm, nerwy, emocje po to, aby się okazało, ze w telefonie otrworzyłam plik NIE Z DEEDEE WYNIKAMI tylko Rudej Łapy i to jak była chora :!: :oops: :oops: :oops:
Potem dostałam spokojnego smsa od wetki, ze jej zdaniem wyniki są dobre i kwalifikują do zabiegu.
Godzinę rozmawiałam z dr homeo na temat leczenia wątroby i tego co się mogło stać przez te 4 miesiące, ze tak dramatycznie te wyniki się pogorszyły. Ustaliłyśmy konkretny plan leczenia tej wątroby, łącznie ze zrobieniem usg całej jamy brzusznej u dra Marcińskiego. dostałam receptę z czterema lekami (dobrze, ze nie miałam pieniędzy na wykupienie).
Rozmawiałyśmy też na temat manipulacji i mojego braku dystansu do kotów. I tego co zrobić, zeby się tak nie spalać - bo o zdystansowaniu się nie ma mowy, gdyż - jak powiedziała dr - "pani je bardzo kocha. Ale czasami trzeba stanąć na chwilę i się zastanowić i powiedzieć kotu stop".

I to zamierzam wprowadzać od dzisiaj w życie. I niech mi się uda. :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw maja 09, 2013 16:53 Re: WAW-Mikunia...koci terapeuta :) STOP MANIPULACJI.

:ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon maja 13, 2013 15:22 Re: WAW-Mikunia...koci terapeuta :) STOP MANIPULACJI.

Był pewien piatek, w dodatku trzynastego, który do końca zycia, mam nadzieję, dla tego jednego zycia, istnienia będzie najszczęśliwszym dniem, dniem ponownych narodzin....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Dwa lata temu przyjechała do mnie Mikunia. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Pon maja 13, 2013 15:24 Re: WAW-Mikunia...koci terapeuta :) Piątek 13go....

Dla porównania:

Obrazek

Marzenia11

Post » Śro maja 15, 2013 20:59 Re: WAW-Mikunia...koci terapeuta :) Piątek 13go....

DeeDee po zabiegu - ząb usunięty :piwa: :piwa: :piwa: żeby nie było tal bez problemu to oprócz róznych drobnych rzeczy, które działy się "po drodze" DeeDuś bardzo długo się wybudzała z narkozy, za długo :roll: Na szczęscie wszystko się dobrze skończyło. Teraz waruje pod zamkniętymi drzwiami od kuchni, gdzie zamknęłam miski z chrupkami. Bo z racji polakierowania 8O zębów DeeDee nie może jeść suchej karmy minimum 24 godziny, zeby lakier się utrwalił. Widziałam, ma tak snieżnobiałe zęby że aż blask bije po oczach :mrgreen: nigdy nie miałam lakierowanych zębów :!: Chodzi o to, aby jak najdłużej ząbki się nie psuły. Bo plazmocytarne jest podobno okropne :roll: - wetki zrobiły fotki, ale nie chciałam oglądać. :oops: :oops: :oops:
W sobotę kontrola, a w przyszłym tygodniu mam nadzieję że będę mogła wykupić jej leki homeo i zaczynamy działać. :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt maja 17, 2013 12:59 Re: WAW-Mikunia...Piątek 13go....Basiu...(*)(*)(*)...

DeeDuś malutko je, ale troszkę chrupie chrupek, dopiero dzisiaj zrobiła qpkę. Ale na szczęście jelitka zaczęły pracować, bo z nerkami nie było problemu od pierwszych godzin po zabiegu.
Z racji zajmowania się bardziej DeeDunią Milenka ma cały łysy bok. Wygląda okropnie. nie mam pomysłu na tego kota, naprawdę. To znaczy jest jeden: oddać pozostałe i zostać jedynie z Milenką. Drugi - chyba lepszy - wyadoptować Rudą Łapę. Trzeci - równoważny z drugim (byc moze): kupić w końcu drapak, zrobić półki, aby zwiększyć kotom przestrzeń. Milenka kochała najwyższą półeczkę na drapaku, niemal pod samym sufitem, to był jej azyl, tam siedziała i patrzyła z wysoka, ale i tez spała. Czwarty pomysł - obrózka znów, ale to 50zł więc nie wiem czy nie lepiej odłożyć na drapak :roll:
Mika schudła. Notka jest ruba jak bombka, a Nutusia chudziutka jak patyk - ech, siostrzyczki.

Marzenia11

Post » Sob maja 18, 2013 13:03 Re: WAW-Mikunia...Piątek 13go....Basiu...(*)(*)(*)...

DeeDee po kontroli - miałam nie jechać, ale pojechałam :roll: - wszystko jest ok, choć stan zapalny w pysiu się powiększył (ale to podobno moze taka być reakcja na grzebanie w i przy ząbkach).
Mikusia schudła - zobaczyłam dzisiaj to wyraźnie.
MOje stadko wyraźnie przerzuciło się na mięso i ignorują wszelką saszetkową karmę, a ja nie mam po drodze pod Halę Mirowską :roll:

Marzenia11

Post » Pt maja 24, 2013 16:33 Re: WAW-Mikunia...Piątek 13go....Basiu...(*)(*)(*)...

Własnie niedawno się dowiedziałam, że moje pannice dostały w prezencie niewiarygodnie superowski drapak!!!!! jest już w drodze.
Co te koty mają w sobie takiego, ze dostaja takie prezenty? :D :D :D

o, taki :D

http://allegro.pl/x41-drapak-dla-kota-l ... 29497.html

Marzenia11

Post » Wto maja 28, 2013 23:58 Re: WAW-Mikunia..Basiu...(*)(*)(*)... Będzie DRAPAK! :)

Właśnie się rozpoczęły 7 Urodziny DeeDusi :D :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Niunia grucha i czeka na prezent.

Zaliczyłam z Milenką wetkę i wszystkie byłyśmy w szoku. Okazało się, ze Milenka jest bardziej wylizana niż widziałam, a ściślej: jest cała goła od wewnątrz, także na przednich łapinkach. Dostała obróżkę (była walka z założeniem) i antydepresant (sprzedali mi zamiast tabletek kapsułki więc stoczyłam iście horrendalną walkę - potem zrozumiałam, proszek po rozpuszczeniu ma gorzko-słodko-cytrynowy smak.) . Jutro będę musiała poszukać jej tabletek. Czekakm też na wynik badania krwi oraz muszę zanieść mocz do analizy. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Śro maja 29, 2013 19:25 Re: WAW-Mikunia..Basiu...(*)(*)(*)...7 Urodziny DeeDee!

Milenka śpi, śpi, śpi.... czasami poliże pazurki. Albo leży z przymrużonymi oczkami.
Kotuchy dzisiaj okupują parapet, pierwszy raz od wielu długich deszczowych dni...
DeeDucha dostała ulubione kocie mleko. I kilka razy wyśpiewane przeze mnie życzenia :mrgreen:

Ale smutek ogormny mam w sercu, że dopuściłam do takiego stanu Milenkę. :cry: :oops: :oops: :oops:

Marzenia11

Post » Śro maja 29, 2013 19:34 Re: WAW-Mikunia..Basiu...(*)(*)(*)...7 Urodziny DeeDee!

Męlduje się z :ok: :ok: :ok: :ok:
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Śro maja 29, 2013 19:40 Re: WAW-Mikunia..Basiu...(*)(*)(*)...7 Urodziny DeeDee!

iwaka pisze:Męlduje się z :ok: :ok: :ok: :ok:

Witamy, zapraszamy, dziękujemy :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Śro maja 29, 2013 22:02 Re: WAW-Mikunia..Basiu...(*)(*)(*)...7 Urodziny DeeDee!

Milenka aż się spociła z nerwów gdy jej dawałam tabletkę. Ilez lęku i napięcia jest w tym kotku.... okropne to :roll:

Marzenia11

Post » Pt maja 31, 2013 19:41 Re: WAW-Mikunia..Basiu...(*)(*)(*)...7 Urodziny DeeDee!

Marzenia11 pisze:Milenka aż się spociła z nerwów gdy jej dawałam tabletkę. Ilez lęku i napięcia jest w tym kotku.... okropne to :roll:

Lepiej już :?:
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

[poprzednia][następna]