WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 17, 2013 23:35 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Obawiam się, że z wielką nagrodą KW oraz w bonusie ZJ (zlote jajo) może być jak z maliną - nie wszystkim laureatom* wystarczy jaj (jakże adekwatnie brzmi w tym miejscu), żeby odebrać nagrodę :)

* chyba powinno być laureatą
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt maja 17, 2013 23:51 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

kotkins pisze:Cairo, GDZIE można kupić TAKĄ kurę???

Kurę można kupić tutaj: http://www.ebay.co.uk/itm/Shabby-Chic-O ... 1095344423 , z tym że nie wysyłają do Polski. Ale jak jesteś kotkinsie w potrzebie to mogę przez angielskich znajomych kurę załatwić.

Z Polskich kur to takie mamy: http://allegro.pl/kwietnik-kura-zaba-do ... 12413.html

Ja kotka siedzącego na półce widziałam. Chciałam nawet napisać, że widzę 5 stworów, ale zanim napisałam to do mnie ktoś zadzwonił i konkurs wyleciał mi z głowy.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Sob maja 18, 2013 5:11 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

.. :ryk:
Ostatnio edytowano Sob maja 18, 2013 5:20 przez Ser-niczek, łącznie edytowano 1 raz

Ser-niczek

Od: Sob kwi 27, 2013 14:35

Post » Sob maja 18, 2013 5:14 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

casica pisze:Obawiam się, że z wielką nagrodą KW oraz w bonusie ZJ (zlote jajo) może być jak z maliną - nie wszystkim laureatom* wystarczy jaj (jakże adekwatnie brzmi w tym miejscu), żeby odebrać nagrodę :)

* chyba powinno być laureatą

zaczynam współczuc kurą....bo kotą to żadna sztuka. :lol:
I słynne kultowe stwierdzenie z Kilera"urwałes kurze złote jaja" nabiera nowego wydżwieku w kontekście....

Ser-niczek

Od: Sob kwi 27, 2013 14:35

Post » Sob maja 18, 2013 6:45 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Wiecie co? Można stworzyć Klub Wzajemnej Adoracji........w skrócie KWA. Skrót zawiera jednoczesnie całą istotę Klubu - czyli Kurę Wychodzącą......

Coraz bardziej mi się to zaczyna podobać. Legitymacje członkowskie, członkostwo honorowe. wykluczenie z klubu.........i takie tam.

I tak sobie dziś pomyslałam, że Miau zaczyna przypominać nieco zbór opowiadań dla dzieci. W takich bajkach to się wyprowadzało dzieci do lasu ( Jaś i Małgosia ) a nastepnie sprawdzało spryt, stopień przywiązania do rodziny i szczeście. Wrócili - znaczy warto dalej chować.......nie wrócili to i lepiej po kiego tam takie bezużyteczne darmozjady

na Miau proszę ja Was pojawiła się nowa teoria - jak sprawdzić stopień przywiązania do właściela, oraz moc relacji z kotem. Otóż nie ma innego wyjscia. Trzeba go po prostu wypuścić...........Jak zda egzamin to super, jak obleje.......jw w bajce.

Miałam 15 lat psa - karnego z PO II zrobionym, udokumentowanym stosownymi zaświadczeniami zdanego egzaminu - i wiecie nigdy mi nie przyszło do głowy żeby sprawdzac jego np. stopień posłuszeństwa i karności szczujac na ludzi. A w sumie to przecież idealny sposób żeby sprawdzić czy pies się posłucha i nie zagryzie.......

Albo zostawiajac pod sklepem, nieuwiązanego.........w końcu na waruj zostań reagowała bezbłędnie.........

A wiecie czemu? Bo zwierzę pozostaje zwierzeciem. I jakby wyszkolone i przywiazane nie było reaguje instynktem a nie rozumem.

Bardzo jednak wszystko smutne..........ech
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob maja 18, 2013 8:46 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Neigh pisze:na Miau proszę ja Was pojawiła się nowa teoria - jak sprawdzić stopień przywiązania do właściela, oraz moc relacji z kotem. Otóż nie ma innego wyjscia. Trzeba go po prostu wypuścić...........Jak zda egzamin to super, jak obleje.......jw w bajce.

skąd taki wniosek? ja tego zupełnie nie czytam i nie znajduję w wątkach forumowych
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob maja 18, 2013 9:19 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Neigh - to moja Ofelia postanowiła się sama sprawdzić i zdała egzamin. Dała nogę podczas mojego urlopu. I sama wróciła (i dobrze, bo moja mama chyba nie dałaby rady jej znaleźć). Ale ja się cieszę, że dowiedziałam się o kocim "gigancie" po fakcie, bo chyba bym zeszła na zawał.

Wiecie co? KWA mi się podoba. Zawsze lubiłam kaczki. Jeść kaczki też lubię :wink: . To może dla członków KWA statuetka/odznaka/wisiorek w formie kaczuszki?

A może Kotkins sprezentuje miłośnikom Kotkinsowa jakiś weekendowy felietonik?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob maja 18, 2013 10:21 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Pomysł KWA jest wspaniały.
I będziemy przyjmowali.
Chyba poprosimy o złożenie aplikacji.

Sprawdzimy cały dorobek na Miau i w ogóle w necie.
To jest warunek sine qua non.
Sprawdzimy też stopień karalności (nie karani są bez szans) oraz zaświadczenie o niemoralności z parafii.
Tak będzie.
Neigh kurczę- pięć punktów i kredki!!!! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob maja 18, 2013 10:43 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Ech, chyba mam szanse tylko na to ostatnie zaswiadczenie...
Za to oczami wyobrazni widze radosc na obliczu plebana wydajacego... zaczyna mi sie podobac...
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Sob maja 18, 2013 12:49 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Kotkinsie, może będziesz wiedzieć..
Czy znasz kogoś w rejonie Śląsk-Częstochowa, kto zajmuje się jamnikami w potrzebie?
Znajomy znalazł takiego długisia, maszerującego poboczem i zaczepiającego samochody.
Raczej młody, płci męskiej, domowo-kanapowo-lózkowy. Na smyczy chodzi, czystość w domu utrzymuje.
Znajomy ma go w tej chwili na działce, ale do domu nie zabierze, ma dwa briardy, więcej nie zmieści.
Kurna, ja kompletnie nie siedzę w psich tematach, nie znam psiarzy...

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Sob maja 18, 2013 12:53 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

fairey ostatnio ratowala jamnika w tym rejonie chyba?
ObrazekObrazek

Anemon

Post » Sob maja 18, 2013 13:15 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

Ooo! A możesz podrzucić jakiegoś linka?

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Sob maja 18, 2013 13:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

O, juz wiem - edytka850 z Fundacji Jamniki Niczyje go przejela
viewtopic.php?f=21&t=152844
ObrazekObrazek

Anemon

Post » Sob maja 18, 2013 13:41 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

ObrazekObrazek

Anemon

Post » Sob maja 18, 2013 14:19 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- trzepanie kury wychodz

dalia pisze:
Neigh pisze:na Miau proszę ja Was pojawiła się nowa teoria - jak sprawdzić stopień przywiązania do właściela, oraz moc relacji z kotem. Otóż nie ma innego wyjscia. Trzeba go po prostu wypuścić...........Jak zda egzamin to super, jak obleje.......jw w bajce.

skąd taki wniosek? ja tego zupełnie nie czytam i nie znajduję w wątkach forumowych

bo nie wszystko jest napisane wprost...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

[poprzednia][następna]