kot bez posagu szuka domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 17, 2013 9:08 Re: 5 drapieżnych smoków sudeckich i Ryjek/ zdjęcia str.11 i

Ależ nie ma za co dziękować, to prawie tyle co "symboliczna złotówka". Niestety spodziewam się dzisiaj podobnych smoków u nas, na szczęście tylko dwóch, jak nie zeżrą całego budżetu, coś jeszcze podeślę;]
Zmartwiony Ryjek łapie za serce - żywy dowód, że małe koty to tylko w dwupaku do domu. Szkoda, że Ryjek nie przemyślał sprawy wcześniej i nie dał się złapać, teraz nic, tylko się martwić, biedny smoczek;]
Ta klatka taka duża, czy one takie małe są? Aha, jak im idzie kuwetowanie, bo że żwirek im się podoba, to widać na fotach :lol: Się tak dopytuję, bo jeszcze nie miałam małych kotów i trochę drżączki dostaję;]

A! i gdybyś chciała skorzystać z pakietów ogłoszeniowych na forum, to się chętnie dorzucę.
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Pt maja 17, 2013 9:59 Re: 5 drapieżnych smoków sudeckich i Ryjek/ zdjęcia str.11 i

Hikiko :1luvu:
Oczywiście, że jest za co dziękować -bez tych wpłaconych pieniędzy dla kotów nie miałabym jak wyżywić maluchów
a 20 zł - to prawie 10 nóg z kurczaka (wychodzi mi jakieś 2 -2,50 za nogę) -czyli 5 porządnych posiłków dla kociaków

podaj linka do wątku swoich smoków 8) czy już się pojawiły? na tymczas?

Ryjek już teraz będzie noszony z resztą towarzystwa
-czyli dzisiaj Młoda ma dzień bez veta, a jutro weźmie wszystkie. Czyli sytuacja korzystna jest dla Ryjka.

Klatka jest dość duża -a u Ciebie maluchy tez będą w klatce?
Początkowo były luzem -i korzystały z takiego domku dla pieska; ale jak się schowały któregoś razu -i Młoda szukała ich godzinę - to teraz mają areszt klatkowy
Załatwiają się do kuwety, ale chyba kupiłam za niską, bo żwirek się wysypuje - bardzo energicznie kopią.

Bardzo chętnie skorzystam z pakietów ogłoszeniowych (chociaz mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby :? bo kotki są pod moja opieką tylko chwilowo)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt maja 17, 2013 12:43 Re: 5 drapieżnych smoków sudeckich i Ryjek/ zdjęcia str.11 i

w sobotę będę je odrobaczać

w kuwecie nie ma żadnych obcych
zobaczę jak po tabletce będzie - mozliwe żeby wcale nie były zarobaczone?

(trzeba mieć jakieś nadzieje :oops: brzydzę się robakami wewnątrzkocimi :oops: )

Patmol

Post » Pt maja 17, 2013 12:47 Re: 5 drapieżnych smoków sudeckich i Ryjek/ zdjęcia str.11 i

Słuchaj do odrobaczania takich maluchów to najlepszy moim zdaniem jest fenbenadazol żel.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt maja 17, 2013 12:57 Re: 5 drapieżnych smoków sudeckich i Ryjek/ zdjęcia str.11 i

Vet dał młodej tabletki
Młoda mówiła, że vet je wczoraj dokładnie oglądał i stwierdził,ze one są raczej starsze niż 1,5 miesiąca
- że mają już ok 2 miesięcy.
Tri są dziewczynki, a wśród burasów jest chłopiec.
Tylko, ze Młoda mówiła, że ogladał dwa burasy -i mówił, że to chłopiec i dziewczynka. A są trzy burasy.

Wtedy jak Młoda pytała, czy mają 1,5 miesiąca -to była z Ryjkiem -a on jest zdecydowanie mniejszy od reszty.
a jest taki jeden zdecydowany większy.

Więc jak je rozpiszemy ze zdjęciami pyszczków -to wtedy podopisujemy płeć.
A jak będą szczepione -to vet pozakłada im książeczki - i wtedy wpisze orientacyjną datę urodzenia.

One mięsko jedzą bardzo dobrze.
Nie kroje im, ale odrywam kawałki ugotowane i każdemu kładę przed nosem -żeby każdy zjadł.
Na zapach i widok mięsa -to nawet Ryjek przestaje i sie martwić i szybciutko zjada,

Patmol

Post » Pt maja 17, 2013 13:02 Re: 5 drapieżnych smoków sudeckich i Ryjek/ zdjęcia str.11 i

Ryjek :1luvu:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt maja 17, 2013 13:02 Re: 5 drapieżnych smoków sudeckich i Ryjek/ zdjęcia str.11 i

smoczyca Ryjek
bo to dziewczynka

o,ta -bardzo groźna
Obrazek

Patmol

Post » Pt maja 17, 2013 13:06 Re: 5 drapieżnych smoków sudeckich i Ryjek/ zdjęcia str.11 i

Patmol pisze:smoczyca Ryjek
bo to dziewczynka

o,ta -bardzo groźna
Obrazek

Mi tam bez różnicy :wink: i tak Ryjek jest the best :1luvu:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt maja 17, 2013 13:29 Re: 5 drapieżnych smoków sudeckich i Ryjek/ zdjęcia str.11 i

A tam groźna, ona tylko nie wie jeszcze, że jest miziak :roll:

Nie lubię tabletek do odrobaczania dla maluchów takich. Wogóle boje się odrobaczania takich malizn. Tym bardziej, że nie są pod stałym nadzorem tylko dochodzicie do nich.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt maja 17, 2013 13:38 Re: 5 drapieżnych smoków sudeckich i Ryjek/ zdjęcia str.11 i

Smoki sudeckie i Ryjek :ryk: :ryk: :ryk:

Doskonała nazwa :1luvu:

Bardzo się ciesze, że miski tak fajnie zaskoczyły z żarciem, ilez to oszczędności czasu :ok:
Świetnie sobie radzicie Patmolowe :1luvu:
Oczka jeszcze zasmarkane ale widac wyraźną poprawę !
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt maja 17, 2013 14:02 Re: 5 drapieżnych smoków sudeckich i Ryjek/ zdjęcia str.11 i

AgaPap pisze:A tam groźna, ona tylko nie wie jeszcze, że jest miziak :roll:

Nie lubię tabletek do odrobaczania dla maluchów takich. Wogóle boje się odrobaczania takich malizn. Tym bardziej, że nie są pod stałym nadzorem tylko dochodzicie do nich.

to dochodzenie to jest takie -jakby były pod stałym nadzorem 8)
dostają jeść cztery razy dziennie, albo i częściej
ostatnie dni kręcą się wokół maluchów - uznałam, że albo trzeba się bardziej przyłożyć albo nie robić sobie nadziei, że zaskoczą
to zesmy się z Młodą (we dwie :mrgreen: ) przyłożyły

nikt inny sie przyłożyć nie chciał :?

gorzej w domu :strach:-
Młoda mówi, żeby się nie czepiać bałaganu u niej w pokoju :evil: bo ona nie ma kiedy się uczyć, a co dopiero sprzątać

cieszę się, ze się nazwa wątku podoba :1luvu:

Patmol

Post » Pt maja 17, 2013 16:24 Re: 5 drapieżnych smoków sudeckich i Ryjek/ zdjęcia str.11 i

Buka jest zimna i samotna :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt maja 17, 2013 20:52 Re: 5 drapieżnych smoków sudeckich i Ryjek/ zdjęcia str.11 i

To Muminek tak myśli, że Buka jest samotna i że jest jej przykro z tego powodu.
A Mama Muminka tłumaczy mu ( w Tatuś Muminka i morze), ze Buka nie jest samotna w takim sensie, jak myśli Muminek.
Ani nie jest nieszczęśliwa.
Ona jest zimna i lubi zimno i ciemno -i stara się tak zmienić świat, żeby jej się podobał - w zimny i ciemny.
Ona jest jakby z innego wymiaru niż Muminki. Nie ma uczuc Muminków ani marzeń Muminków.

Proszę Państwa -przedstawiamy koty.
z tymi zdjęciami pojedynczymi -to trochę jest trudno, a koty przedstawić trzeba
wiec
zapraszamy

Patmol

Post » Pt maja 17, 2013 20:58 Re: OKAZJA 5 drapieżnych smoków sudeckich(miniaturowych) i R

Obrazek
1.ZORRO -ten kotek, co siedzi po prawej stronie, cały widoczny - w takich jakby okularach (na każdym oku okrągła plama)
to jest kotek najbardziej 8)
największy
ma najładniejszą sierść
najzdrowszy
najbardziej odważny
najbardziej ciekawski (szczególnie w poszukiwaniu jedzenia)
najbardziej oswojony
najbardziej żarłoczny
najbardziej fotogeniczny
na dolnym zdjęciu -po prawej stronie -ten, który wyszedł najładniej
Obrazek

Patmol

Post » Pt maja 17, 2013 21:18 Re: 5 drapieżnych smoków sudeckich i Ryjek/ zdjęcia str.11 i

tutaj już każdy rozpozna Zorro 8)
Obrazek

to ten kotek co siedzi na środku, z tyłu
i wyszedł - oczywiście najładniej

oczy nieprzymrożone
postawa prawidłowa
pyszczek lekko otwarty

na samym przodzie leży 2. Elbert
ma całkiem biały pyszczek - z taka jakby górą/trójkątem na czole
i takie małe oczka
sami popatrzcie
słowo Elbert kojarzy mi się z szalonym naukowcem -bladym i takim trójkątnym na czole i zawsze nad czymś myślacym
Elbert na razie niczym sie nie wyróżnił -chętnie je chrupki, chętnie je mięsko
nie jest nadmiernie strachliwy, ale i nie jest nadmiernie odważny
gdzie siądzie -tam przysypia

CDN 8)
Ostatnio edytowano Pt maja 17, 2013 21:21 przez Patmol, łącznie edytowano 1 raz

Patmol

[poprzednia][następna]