Kocia Koalicja 4: Samotny Moher

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 10, 2013 18:35 Re: Kocia Koalicja 4: sezon odmyszania uznajemy za otwarty

:ryk: Cóż tak od razu oddawać?
A jak nastepny trafi sie gorszy? :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro maja 15, 2013 20:23 Re: Kocia Koalicja 4: sezon odmyszania uznajemy za otwarty

Strasznie dawno mnie Tu nie było :oops: Pozdrawiam serdecznie :) I wygłaskać całe trio proszę :D

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Śro maja 15, 2013 21:35 Re: Kocia Koalicja 4: sezon odmyszania uznajemy za otwarty

Jak znajdę :roll: , to wygłaszczę. Przyjechaliśmy na wieś. W domu są, od zmierzchu. Moher chyba zaklina klapę na poddasze, Sybirek drzwi do piwnicy, a Rudy... Rudy zaginął w wietrzącej się zapasowej pościeli na dole. Ja, a konkretnie mój dolny kręgosłup nadwyrężony po plewieniu, jesteśmy gdzieś pośrodku....
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro maja 15, 2013 21:45 Re: Kocia Koalicja 4: sezon odmyszania uznajemy za otwarty

Monostra pisze:Jak znajdę :roll: , to wygłaszczę. Przyjechaliśmy na wieś. W domu są, od zmierzchu. Moher chyba zaklina klapę na poddasze, Sybirek drzwi do piwnicy, a Rudy... Rudy zaginął w wietrzącej się zapasowej pościeli na dole. Ja, a konkretnie mój dolny kręgosłup nadwyrężony po plewieniu, jesteśmy gdzieś pośrodku....

Ciekawie mają...tyle miejsc do zwiedzania i poleżenia :) Fotka z fotelem przy kominku świetna, inne też.
Z kręgosłupem wiem jak bywa, mój się tak zbuntował, że aktualnie chodzę na Solux niebieski,jak mi poświecą to mnie potem prądem traktują(diadynamik) :evil:

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Pt maja 17, 2013 13:19 Re: Kocia Koalicja 4: sezon odmyszania uznajemy za otwarty

Chciałam po powrocie z zakupów zrobić zdjęcia kotom, to zaczęło padać. Z drugiej strony dobrze, bo znowu przy ostrym słońcu był pustynny wiatr.
Sybirek znalazł sobie nowy sport ekstremalny. Ponieważ śnieg, a potem słońce i i nieszczęsny wiatr załatwiły mi na górze trawę, to podlewam rano i wieczorem, żeby odbiła. Punio towarzyszy i co jakiś czas przebiega pędem pod strumieniem wody z węża. Strumień dość rozproszony, ja dodatkowo nim macham, więc czasem się nie zgramy i kotek obrywa lekkim prysznicem. Nic mu to nie przeszkadza - otrząsa się i za chwilę próbuje ponownie :lol: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pt maja 17, 2013 16:23 Re: Kocia Koalicja 4: sezon odmyszania uznajemy za otwarty

:ryk: Wodolubny koteczek.

U nas tez chyba lunie,ziewam, tak ,jakbym miala polknac monitor-dzis chyba zaraz zalegne do wyrka choc dzungla kusi :lol: mam 6 sztuk lobelii i 5 makow wieloletnich takich smiesznych :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt maja 17, 2013 19:29 Re: Kocia Koalicja 4: sezon odmyszania uznajemy za otwarty

Niewiele popadało, wiatr wrócił :? , ale już dziś wieczorem nie podlewałam trawy, za to sporo wyplewiłam, a raczej wykarczowałam. Jakiś dobry sezon był dla stratyfikacji nasion i u mnie postanowiły wykiełkować chyba wszystkie jesiony i klony z okolicy, a żeby im nie było smutno to w towarzystwie jaskrów :evil: .

Koteczki wiatru nie lubią, więc się sporo smędziły się po domu, ale o zmierzchu poszliśmy na tradycyjny obchód. Ja idę, wołam koty po imieniu. Pierwszy przy nodze jest oczywiście Sybirek. Wołam resztę, oni dobiegają po kolei, za to Punio za każdym wołaniem podnosi łepek i miauczy: ja jeeeeeestem, wiiiiiidzisz mnie, meeeeeeeee? Widzę - biorę na ręce, przytulam grzecznego, karnego kotka, stawiam na ziemi. Idziemy dalej, powtarzamy numer z przytulaniem, aż wszystkie kotki zostają, bo coś zauważyły. Jak już zobaczą, że odeszłam na dobre 40 m, zaczynają wyścig. Na krótkie dystanse wygrywa Sybirek, drugi jest Moher. Rudy ostatni - jest szybki, tylko ma opóźniony start :wink: . Jeszcze ostatni kawałek pod górę wąwozem i kotki meldują się pod tarasowymi drzwiami. Czas na mięsko.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pt maja 17, 2013 19:35 Re: Kocia Koalicja 4: sezon odmyszania uznajemy za otwarty

Monostra pisze:Niewiele popadało, wiatr wrócił :? , ale już dziś wieczorem nie podlewałam trawy, za to sporo wyplewiłam, a raczej wykarczowałam. Jakiś dobry sezon był dla stratyfikacji nasion i u mnie postanowiły wykiełkować chyba wszystkie jesiony i klony z okolicy, a żeby im nie było smutno to w towarzystwie jaskrów :evil: .

Koteczki wiatru nie lubią, więc się sporo smędziły się po domu, ale o zmierzchu poszliśmy na tradycyjny obchód. Ja idę, wołam koty po imieniu. Pierwszy przy nodze jest oczywiście Sybirek. Wołam resztę, oni dobiegają po kolei, za to Punio za każdym wołaniem podnosi łepek i miauczy: ja jeeeeeestem, wiiiiiidzisz mnie, meeeeeeeee? Widzę - biorę na ręce, przytulam grzecznego, karnego kotka, stawiam na ziemi. Idziemy dalej, powtarzamy numer z przytulaniem, aż wszystkie kotki zostają, bo coś zauważyły. Jak już zobaczą, że odeszłam na dobre 40 m, zaczynają wyścig. Na krótkie dystanse wygrywa Sybirek, drugi jest Moher. Rudy ostatni - jest szybki, tylko ma opóźniony start :wink: . Jeszcze ostatni kawałek pod górę wąwozem i kotki meldują się pod tarasowymi drzwiami. Czas na mięsko.

cudne kotki :D
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt maja 17, 2013 21:15 Re: Kocia Koalicja 4: sezon odmyszania uznajemy za otwarty

Cudne..., jak kiedy :D

Sprzed chwili.
Łałaaaaał, łałaaaaał. Idę do biednego, skrzywdzonego kotka.
Otwórz wreszcie to poddasze :evil:
Obrazek

Albo jak się kotek dziś nudził w domu...
Robiłam obiad, gdy z góry usłyszałam coś w rodzaju upiornego wycia :roll: . Z wizją zaklinowanego/uwieszonego/zagryzionego kota (nie żeby było tam coś, co mogło to spowodować) pognałam na górę galopem - z rozpędu z chochlą w ręce. Nastroszony Trykot polował na mysz z IKEI...
Myszy z IKEI wg Trykota i Sybirka są lepsze od szczurów, bo są tak samo miękkie, za to mniejsze i lepiej się je nosi oraz morduje.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pt maja 17, 2013 22:19 Re: Kocia Koalicja 4: sezon odmyszania uznajemy za otwarty

Nie nudzisz się. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Sob maja 18, 2013 5:20 Re: Kocia Koalicja 4: sezon odmyszania uznajemy za otwarty

no przeca mówię że cudne kotki :1luvu: :twisted:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob maja 18, 2013 5:55 Re: Kocia Koalicja 4: sezon odmyszania uznajemy za otwarty

:ryk: U mnie proby terroryzmu syrena mglowa za ignorowane-trzeba isc na kompromis ,no to kompromis jest-latam odkrecac wode z kranu jak wyje syrena.....ale do okna i otwierania drzwi jestem wybiorczo glucha :twisted:
Ostatnio edytowano Sob maja 18, 2013 20:52 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz

anulka111

Post » Sob maja 18, 2013 20:19 Re: Kocia Koalicja 4: sezon odmyszania uznajemy za otwarty

To miało być zdjęcie niezapominajek samosiejek, bez kotka.

Jak to tak bez kotka? :roll: Wyjdę z paproci, to się załapię.
Obrazek

Moher w biegu na dochodzenie podczas obchodu.
Obrazek

Uwaga! Stop! Swój czy wróg?
Obrazek

Tu z opóźnieniem dobiegł Trykot, wysunął się na czoło i rozpoznał sąsiadkę, która go często mizia przez oczka siatki.
Spokojnie, panowie, ja ją dobrze znam - nieźle głaszcze.
Obrazek

Chwila oddechu pod koniec dnia. Miała być moja. Zaolejowałam drewniane meble i schły, więc postawiłam leżaczek i zapasowe plastikowe krzesełko, żeby wygodnie oprzeć nogi. Poszłam po papierosy...
Obrazek
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Sob maja 18, 2013 20:26 Re: Kocia Koalicja 4: sezon odmyszania uznajemy za otwarty

Zaniedbalas przyszykowanie krzeslek dla kotkow, to same o siebie zadbaly! :twisted: :lol:

Cudne foty :1luvu:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Sob maja 18, 2013 20:27 Re: Kocia Koalicja 4: sezon odmyszania uznajemy za otwarty

Pięknie wyglądają. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

[poprzednia][następna]