Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 17, 2013 17:15 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kalair pisze:Gajeczko, jakie Ty masz oczyska! :D :1luvu:
Morfuniu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A Joachimek na cóż spogląda? :D

Joachim patrzył jak Morfi sałatę wcina. Zaraz potem się podniósł i poszedł, żeby też pogryźć :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt maja 17, 2013 17:33 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Króliki masz. :lol:
Safik kukurydzę lubi :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt maja 17, 2013 17:55 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Kukurydzy nie dawałam, a im nie udało się jeszcze jej dopaść. Za to kiszonej kapusty i oliwek muszę pilnować - Joachim lubi. Gaja natomiast nabiał twarożek, śmietanka, mleczko.... tylko nie zawsze jej to na zdrowie wychodzi, zwłaszcza po mleczku...
Morfeuszek natomiast jest kocurem nad kocurami - karma, mięsko jedynie kurczaczkowe. A z zieleniny wszystkie lubią sałatę, zieloną pietruszkę, natkę młodej marchewki, seler. Generalnie wszystko, co zielone. Dlatego w domu nie mam kwiatów.... :roll:

Sihaja

Post » Pt maja 17, 2013 18:14 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

I dobrze, ja w pokoju też nie trzymam żadnych. Nie będę ryzykować.
A ja lubię kukurydzę konserwową, i jak jem, to Safcia zawsze przylezie na doczepkę. :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt maja 17, 2013 18:55 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Gaja ma oczyska najpiękniejsze na świecie. A Ty bardzo jesteś biedna z ząbkami. Sama mam 2 leczone kanałowo, już długo się trzymają, zawsze to lepiej, niż wyrywać...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pt maja 17, 2013 19:03 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Mrata pisze:Gaja ma oczyska najpiękniejsze na świecie. A Ty bardzo jesteś biedna z ząbkami. Sama mam 2 leczone kanałowo, już długo się trzymają, zawsze to lepiej, niż wyrywać...

No pewnie, że lepiej leczyć, wyrwać zawsze można. Wezmę pożyczkę od TZ, jeśli będzie trzeba, a na razie spróbuję na raty. Jeden ząb na miesiąc, jeśli chodzi o te zwykłe plomby to dam radę, ale na kanałowe to już się zaciągnę u TZ....
Stomatolog zawsze był bardzo drogi. Ceny w stosunku do naszych zarobków są zawrotne. Nic dziwnego, że widzę w pracy tak wielu młodych ludzi z brakami w uzębieniu.... :(

Sihaja

Post » Pt maja 17, 2013 19:05 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

A Gajeczki oczami też się zachwycam stale i wciąż :) Ostatnio praktykant u wetki nie mógł od niej oderwać wzroku powiedizał, że ma piękne oczy :)
Tylko fotogeniczna nie jest. Na zdjęciu nie wychodzi ładnie, oczy odbijają światło, wychodzi na taką z wybałuszonymi.... No i czarne futerko też trudno dobrze cyknąć...

Sihaja

Post » Pt maja 17, 2013 19:10 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Obrazek Obrazek Obrazek

:)

Sihaja

Post » Pt maja 17, 2013 19:23 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Gajeczko, nie słuchaj Dużej, ślicznie wychodzisz! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt maja 17, 2013 19:59 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sesja łazienkowa. Woda wszak najlepsza jest z kranu. Morfeuszek pije tak:
Obrazek Obrazek Obrazek

A Gajeczka tak:
Obrazek Obrazek Obrazek

Joachimek nie bawi się w takie rzeczy, skoro woda w miseczce stoi.... więc zdjęć nie ma :)

Sesja łazienkowa Gajeczki:
Obrazek Obrazek Obrazek

Sihaja

Post » Pt maja 17, 2013 20:03 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Aaaale masz piękne koty :1luvu:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Pt maja 17, 2013 20:04 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

NatjaSNB pisze:Aaaale masz piękne koty :1luvu:

Dziękuję :)
I witam :)

Sihaja

Post » Pt maja 17, 2013 20:31 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dobranoc :)

Sihaja

Post » Sob maja 18, 2013 7:11 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob maja 18, 2013 7:53 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Hej :)
Piękny dzień dziś. Słońce, ciepło...
Właśnie za chwile wybieram się na rynek po kwiatki na balkon. Może coś kupię, może nie, ale pojadę, zobaczę. Na razie nie mam pomysłu...
Dziś była tak ciepła noc, że balkon był cały czas otwarty. Moje koteczki mogły wychodzić, kiedy miały ochotę :) Teraz słońce tak jest mocne, że nie wszystkie zdjęcia wychodzą, nie wiem czemu, jakieś takie ciemne się robię... ale i tak cyknęłam kilka :)
Joachim najwyraźniej mi mówił "daj spokój, kobieto" :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Gaja chciała dziś zjeść moje śniadanie :)
Obrazek Obrazek Obrazek
No a Morfeuszek, księciunio, położył się w przedpokoju, bo tam chłodniej... :) I leeeżał :)
Te kartony w przedpokoju to już dawno miały być wyniesione na śmietnik, tylko trochę mi szkoda ich zabierać kotkom, które je lubią. I tak na razie stoją. Wiem, że to żadna ozdoba, ale cóż zrobić.... :)
No, to ja biegnę :) Miłego dnia :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Sihaja

[poprzednia][następna]