Muchomorek ['] walczyliśmy 9 m-cy, na próżno

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 15, 2013 8:25 Re: Muchomorek - jest AUTOSZCZEPIONKA!!! foty gila ;)

Magija pisze:oczyszcza się?

nie wiem, Madzia, ale wygląda to po prostu koszmarnie :( po całym mieszkaniu mamy porozkładane - jak to TŻ mówi - zestawy naprawcze dla Muchomora, czyli kawałeczki papierowych ręczników. Wycieramy nos kilkanaście razy dziennie. Kilka razy dziennie - odmaczamy zaschnięte na nosku gile. Smarki są znów już na łapkach i nawet ogonie. Zielony glut płynie nieprzerwanym strumieniem :crying:
a najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że on wciąż w miarę dobrze się czuje - bawi się i je z apetytem 8O
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon kwi 15, 2013 12:00 Re: Muchomorek - jest AUTOSZCZEPIONKA!!! foty gila ;)

Georg-inia pisze:
Magija pisze:oczyszcza się?

a najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że on wciąż w miarę dobrze się czuje - bawi się i je z apetytem 8O

To zdanie jest pocieszające, ale straszne Muchomorek przeżywa przygody :(
Oby się oczyścił prędko, oby było koteńkowi już tylko lepiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro kwi 17, 2013 10:25 Re: Muchomorek - jest AUTOSZCZEPIONKA!!! foty gila ;)

i jak?
lepiej choc troszkę?
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro kwi 17, 2013 10:40 Re: Muchomorek - jest AUTOSZCZEPIONKA!!! foty gila ;)

niech gil znika. Takiego samego miała Nelly - aż w niej bulgotał ten gil, a wylewał się, gdy tylko pochyliła łebek. okropne, krztusiła się przy jedzeniu i tak od pół roku w schronisku było mimo leczenia i potem u mnie tez ale już gil SE poszedł, czego Muchomorkowi życzę z całego serca
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro kwi 17, 2013 11:41 Re: Muchomorek - jest AUTOSZCZEPIONKA!!! foty gila ;)

Daga, lejesz mniót na moje serce zbolałe. Muchomorek w czasie jedzenia to wydaje takie dźwięki, jakby miał skonać za chwilę :roll:

nic lepiej, gile wiszą, czasem cała buzia zasmarkana, wycieramy, odmaczamy, mały ucieka :( wczoraj było cieplutko więc wypuściłam wszystkich na wolierę. To bardzo mądry kotek jest - jako pierwszy załapał, że te pochyłe deseczki to są do schodzenia i wchodzenia. Co prawda jemu jest łatwiej, bo jest leciutki i jak tupta po trapie to się te deseczki nie trzęsą. Pod Gabryniem się wręcz uginają.
TŻ panikuje, że się Muchomor doziębi. Niemożliwe. Gorzej już nie będzie. A niech wietrzy te swoje bakterie...

Georg-inia

Post » Czw kwi 18, 2013 1:08 Re: Muchomorek - jest AUTOSZCZEPIONKA!!! foty gila ;)

Ten gil to wstretny jest! Trzyma dłużej niż zima!!!!

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Pt maja 10, 2013 11:06 Re: Muchomorek - jest AUTOSZCZEPIONKA!!! foty gila ;)

Jak tam u Was i u gila?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt maja 10, 2013 11:17 Re: Muchomorek - jest AUTOSZCZEPIONKA!!! foty gila ;)

bez zmian. Było kilka dni, które zaczęły napawać mnie nadzieją, niestety - były to krótkie dni. Gil leci, Muchomor czuje się dobrze, jeszcze dwie dawki szczepionki przed nami.

Georg-inia

Post » Pt maja 10, 2013 12:12 Re: Muchomorek - jest AUTOSZCZEPIONKA!!! foty gila ;)

My na razie się inhalujemy co drugi dzień - mocny roztwór z rumianku i lipy z sola fizjologiczną wymieszany. Jakiś super efektów nie ma ale gil mniejszy. Tylko nieraz stanie i jak zacznie kichać to potem wokoło potop gilowy :twisted:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt maja 10, 2013 20:24 Re: Muchomorek - jest AUTOSZCZEPIONKA!!! foty gila ;)

Georg-inia pisze:bez zmian. Było kilka dni, które zaczęły napawać mnie nadzieją, niestety - były to krótkie dni. Gil leci, Muchomor czuje się dobrze, jeszcze dwie dawki szczepionki przed nami.

oby zadziałały! :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pt maja 17, 2013 11:42 Re: Muchomorek - znowu źle. Nie wiem, czy nie przegrywamy :(

nie było nas dwa i pół dnia, "na kotach" została moja mama. Po powrocie, we wtorek, Muchomorek dostał swoją przydziałową, przedostatnią dawkę szczepionki i się zaczęło :( w środę lecieliśmy na biegu do Ań: kociak osowiały, koszmarny gil, ropa z krwią, kot oddycha przez otwarty pyszczek, cały czas ma uniesioną bródkę, do tego spuchła mu głowa - wygląda jak bullterrier...
natychmiast rtg, na szczęście nie ma osteolizy, to obrzęk tkanek miękkich. Konsultacje wzajemne obu Ań, szlag trafia tę całą autoszczepionkę, została jedna dawka, ale tu trzeba życie ratować - antybiotyk :( dziś rano, po dwóch dawkach linco - jest nieporównywalnie lepiej, choć pyszczek dalej opuchnięty...
nie wiem, co dalej, nie mam zielonego pojęcia :cry:

Georg-inia

Post » Pt maja 17, 2013 11:43 Re: Muchomorek - znowu źle. Nie wiem, czy nie przegrywamy :(

biedny malec

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt maja 17, 2013 11:53 Re: Muchomorek - znowu źle. Nie wiem, czy nie przegrywamy :(

Kurcze no, czemu taka reakcja na szczepionkę.
Nadreakcja. Może mniejsza dawka powinna być?
Muchomor, koniecznie chcesz, by Inga zrobiła doktorat z gila?

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pt maja 17, 2013 11:57 Re: Muchomorek - znowu źle. Nie wiem, czy nie przegrywamy :(

Przedziwna historia tego choróbska :evil: :(
Mocno, mocno, mocno kciukuję za Muchomorka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trzymajcie się :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt maja 17, 2013 14:12 Re: Muchomorek - znowu źle. Nie wiem, czy nie przegrywamy :(

rany :(
trzymajcie się
Muchomor, grzybku jeden, weź nie martw Georg-inii i reszty ciotek
zaskocz wreszcie gilku mały

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

[poprzednia][następna]