Tymczasy u horacy7-Basia patronką nowej kociarni w Szczytnie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 17, 2013 13:05 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Jestem.
Wszystkie pomysły odnośnie rozdysponowania gotówki, która zostanie (a jak sądzę zostanie na pewno) są super.
Niestety ja za mszę Basi opłaty nie zrobię, bo zupełnie się na tym nie znam i do żadnego kościoła nie należę - ale mogę poprosić o to swoją Mamę, lub nadpłatę przekazać komu trzeba.
Jestem również za zakupem znicza/zniczy. Jeden duży znicz mogłabym na spokojnie zapalić na Basi grobie jutro, po południu czy wieczorem. Taki zresztą i tak mam plan, żeby na spokojnie się tam z Basią pożegnać.
Jestem też za przekazaniem pieniędzy na zaproponowany tu "fundusz pomocowy im. Basi" - myślę, że Basia też by sobie tego życzyła.

Błękitny Irysie - cudowne pożegnanie z Basią.

Wieniec zamówiłam ze świeżych kwiatów (róże i goździki), będzie kosztował 250-260zł. (wpłaciłam 100zł zaliczki, reszta przy odbiorze). Niestety wieniec będzie do odbioru dopiero o godzinie 10.00, ale prosto z kwiaciarni pojadę do kaplicy przy szpitalu i tam mam nadzieję zdążę wieniec położyć. Jeśli nie, zawiozę je od razu do kościoła. Msza w kościele jest o 11.00 i pewnie koło 12.00 pogrzeb.

Muszę tylko zadzwonić do kwiaciarni i podać napis na wstęgę.
Proszę, zaproponujcie co napisać.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt maja 17, 2013 13:06 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

poproszę nr konta

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Pt maja 17, 2013 13:09 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Kochani,tak jak napisała Julia,Pożegnanie Basi jest jutro rano i wiem,że kilka osób z forum bardzo chciało być w tym dniu razem z Basią,ale wszystko dzieje się tak szybko,że ciężko jest to wszystko ogarnąć i dojechać.Rozumiem to i Basia pewnie też by to zrozumiała,dlatego niech każdy pożegna jutro Basieńkę po swojemu.
Pomysł z wieńcem jest wspaniały,jesteście cudowni.Ja już zamówiłam wiązankę ode mnie i mojej rodziny,ale do mszy za Basieńkę także chcę się dołożyć(lub przelać pieniążki na fundusz im.Basi,jeżeli taki powstanie).

Trzymajcie się kochani w tych trudnych chwilach.Jutro wszyscy myślami będziemy razem we wspólnej modlitwie za Basieńkę.

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Pt maja 17, 2013 13:09 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Może coś w stylu

"Niezapomnianej Basi przyjaciele z forum miau.pl"
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt maja 17, 2013 13:11 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Goyka pisze:Może coś w stylu

"Niezapomnianej Basi przyjaciele z forum miau.pl"
oraz pracownicy schroniska dla zwierząt ?
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pt maja 17, 2013 13:12 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

ja bym dała tylko przyjaciele
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt maja 17, 2013 13:15 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Niezapomnianej Basi - przyjaciele i pracownicy schroniska dla zwierząt?

A może jakaś wstawka króciutka, o tym, że tyle istnień uratowała?
Nie mam głowy...
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt maja 17, 2013 13:20 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

mamaGiny pisze:ja bym dała tylko przyjaciele

Ja też.Po prostu.Mówi wszystko.
Tak sobie myślę, że kwiaty zwiędną, znicze się wypalą, powolutku przyzwyczaimy się do myśli, że Basi nie ma.Tak się dzieje, kiedy ktoś z rodziny odchodzi, wydaje nam się, że nie potrafimy już żyć, ale jednak podnosimy się i nawet śmiejemy.Tak bardzo bym chciała, aby zostało po Basi coś trwałego,chociażby właśnie fundusz Jej imienia.Ten pomysł mi się podoba.Basia z pomocy zwierzakom uczyniła sposób na życie, proszę, kontynuujmy to, co zaczęła.To tak przyszłościowo.Jutro Ją pożegnamy, wielu z nas tylko myślami będzie mogło towarzyszyć Jej w ostatniej drodze, ale będziemy.Możemy jednak zrobić coś, z czego będzie bardzo zadowolona patrząc z góry i uśmiechając się do nas.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt maja 17, 2013 13:21 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Jutro o 10-tej wszystkie będziemy przy Basi stały.
Cąłym sercem, myślami będziemy stały przy Basi
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt maja 17, 2013 13:22 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Poproszę nr konta
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt maja 17, 2013 13:23 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Tej która koty pokochała ponad wszystko-Przyjaciele kociarze :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt maja 17, 2013 13:24 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

ewexoxo pisze:Nie wiem czy to dobra pora, żeby o tym pisać, ale pomyślałam o jakimś uczczeniu pamięci Basi... nie teraz, za jakiś czas, jak każdy z nas dojdzie trochę do siebie. Myslałam o zamieszczeniu zdjęcia Basi, napisaniu kilku słów o Niej, o tym co robiła, ile dobra zostawiła, ile istnień uratowała... żeby pozostał ślad nie tylko w naszej pamięci.
To oczywiście tylko pomysł, propozycja...

Ewelinko, mi też się ten pomysł podoba.
Kolega z lokalnej gazety też zaproponował napisanie tekstu o Basi - co Wy na to?
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt maja 17, 2013 13:25 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

alab108 pisze:Tej która koty pokochała ponad wszystko-Przyjaciele kociarze :ok:

Niezapomnianej Basi, która swoje życie poświęciła ratowaniu kocich istnień- Przyjaciele kociarze?
Obrazek

Goyka

Post » Pt maja 17, 2013 13:25 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Nowa_Sztno pisze:
ewexoxo pisze:Nie wiem czy to dobra pora, żeby o tym pisać, ale pomyślałam o jakimś uczczeniu pamięci Basi... nie teraz, za jakiś czas, jak każdy z nas dojdzie trochę do siebie. Myslałam o zamieszczeniu zdjęcia Basi, napisaniu kilku słów o Niej, o tym co robiła, ile dobra zostawiła, ile istnień uratowała... żeby pozostał ślad nie tylko w naszej pamięci.

Kolega z lokalnej gazety też zaproponował napisanie tekstu o Basi - co Wy na to?

no pewnie że tak
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt maja 17, 2013 13:26 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Nowa_Sztno pisze:

wspaniały pomysł, chciałabym móc Basię jakoś zobrazować w swojej głowie, nie znałam jej więc nie wiem jak wyglądała (zdjęcie) warto też upamiętnić to co zrobiła za życia, mimo ciężkiej choroby!
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]