K-ów BARDZO PILNIE POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE-23 koty błagają

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 17, 2013 10:19 K-ów BARDZO PILNIE POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE-23 koty błagają

Witajcie

Bardzo pilnie szukamy w Krakowie domów tymczasowych.

Byliśmy ostatnio na interwencji, gdzie w mieszkaniu zastaliśmy 23 koty w stanie delikatnie mówiąc średnim.

3 koty trafiły do nas do fundacji (AFN KRAKÓW), pozostałe czekają w tym mieszkaniu bo fizycznie nie mamy miejsca gdzie można by je umieścić :(

Mamy zebrane pieniądze na sterylizację, szczepienie itd większości z kotów, mamy karmę, ale...........nie mamy gdzie umieszczać kotów wyciąganych z tego mieszkania

jeśli ktoś może pomóc, ma kawałek miejsca i może przyjąć jednego biedaka będę wdzięczna za odzew.

koty są w większości bardzo proludzkie

Tutaj link do wydarzenia na FB, wejdźcie proszę i udostępnijcie dalej

https://www.facebook.com/events/175893452568815/

W razie czego podaję telefon do mnie 510 022 118, odpowiem na wszystkie pytania, opiszę sytuację bardziej szczegółowo

Bardzo dziękuję za każdą pomoc

Kasia
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pt maja 17, 2013 10:30 Re: K-ów BARDZO PILNIE POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE-23 koty bła

Nie mam konta na FB.Czy one mają coś wspólnego z tym ? viewtopic.php?f=1&t=153135
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt maja 17, 2013 10:35 Re: K-ów BARDZO PILNIE POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE-23 koty bła

ewar pisze:Nie mam konta na FB.Czy one mają coś wspólnego z tym ? viewtopic.php?f=1&t=153135

NIE NIE NIE

To są koty które Pani dostała w spadku po zmarłej mamie i babci

23 koty, 2 psy i 100 ptaków :/

ptaki zostały już zabrane, koty są w stanie średnio złym, tzn głodne, ale nie zagłodzone (dostarczamy tam teraz regularnie karmę), w uszach świerzb taki, że głowa odpada, uszy jakby były zacementowane :(

Nie sterylizowane (kotki dostawały prowerę)

udało nam się zebrać karmę (dostaliśmy za symboliczna kwotę), większość szczepień i sterylek jest opłacona, są opiekunowie wirtualni dla kilku kotów tylko nie ma gdzie ich dać , a my jesteśmy przytkani z miejscem :(
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Post » Pt maja 17, 2013 13:59 Re: K-ów BARDZO PILNIE POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE-23 koty bła

Witam -

nie mam konta na FB - jednak udało mi się przeczytać treść - link do strony otwiera się.
Przesłałam na konto fundacji pieniądze - podnoszę wątek.

Jeśli porobicie zdjęcia i prześlecie krótkie opisy - mogę parę kotów poumieszczać na portalach ogłoszeniowych.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt maja 17, 2013 15:42 Re: K-ów BARDZO PILNIE POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE-23 koty bła

Monika_Krk pisze:Witam -

nie mam konta na FB - jednak udało mi się przeczytać treść - link do strony otwiera się.
Przesłałam na konto fundacji pieniądze - podnoszę wątek.

Jeśli porobicie zdjęcia i prześlecie krótkie opisy - mogę parę kotów poumieszczać na portalach ogłoszeniowych.

Moniko bardzo dziękujemy :) aktualnie 3 zabrane przez nas koty mają.................zacementowane świerzbem uszy :( myślę, że minie trochę czasu zanim którekolwiek będą mogły iść do domu, chyba że ktoś zakocha się z nich na wejściu, ale to raczej ludzie z wydarzenia nie z ogłoszeń :( ale na pewno będziemy pamiętać i zgłaszać się po pomoc w ogłaszaniu
Obrazek

katgral

Post » Pt maja 17, 2013 16:17 Re: K-ów BARDZO PILNIE POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE-23 koty bła

katgral pisze:[(...) ale na pewno będziemy pamiętać i zgłaszać się po pomoc w ogłaszaniu

Jakby była potrzeba piszcie do mnie na priv, ja "smerfuję" po wielu wątkach - nie zawsze zdążę na czas się
dowiedzieć.
No a świerzb... świerzb to paskuda, ale tak ogólnie to mały pikuś jest - wyleczy się , ważne żeby czegoś gorszego nie było.
:ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pt maja 17, 2013 16:30 Re: K-ów BARDZO PILNIE POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE-23 koty bła

Kasiu, mam po Florci oridermyl, duże opakowanie zużyte tak w połowie.Otwarte 1,5 miesiąca temu.Mam też Dermatisan do czyszczenia uszu, mogę je przesłać.Chcesz?
Obejrzałam zdjęcia kotów, są bardzo ładne, naprawdę.Zrobiłabym im ogłoszenia.Koty mają świerzb, ale to przecież nie śmiertelna choroba.

ewar

Post » Pt maja 17, 2013 16:53 Re: K-ów BARDZO PILNIE POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE-23 koty bła

ewar pisze:Kasiu, mam po Florci oridermyl, duże opakowanie zużyte tak w połowie.Otwarte 1,5 miesiąca temu.Mam też Dermatisan do czyszczenia uszu, mogę je przesłać.Chcesz?
Obejrzałam zdjęcia kotów, są bardzo ładne, naprawdę.Zrobiłabym im ogłoszenia.Koty mają świerzb, ale to przecież nie śmiertelna choroba.

ewar dziękuje Ci bardzo :) odezwę się do Ciebie w poniedziałek, próbuję wybłagać coś u producenta, jak się nie uda leżymy i będziemy szukać wszędzie

Wiesz czego się obawiamy że świerzb to czubek góry lodowej :( zresztą takiego świerzba nikt z oglądających te koty jeszcze nie widział :( uszy są dosłownie zatkane aż do ujścia czopem ze wszystkiego :(
Obrazek

katgral

Post » Pt maja 17, 2013 17:01 Re: K-ów BARDZO PILNIE POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE-23 koty bła

Ja już coś takiego widziałam :cry: , kot dosłownie wytrzepywał paprochy z uszu ( wyglądało jak tytoń), a w środku był cement, jak napisałaś.Kilkunastoletnia ( tak!) bezdomna kotka, której nie udawało się złapać była kompletnie głucha, uszy zaczopowane były świerzbem.
Myślę, że istnieje ryzyko wirusówek w takim stadzie :cry: , ale koty wyglądają nieźle, przynajmniej na zdjęciach.
Jakby coś, wiesz, czym dysponuję.Płyn do czyszczenia jest fajny, rozpuszcza te knoty w uszkach.Zużyłam malutko.

ewar

Post » Pt maja 17, 2013 17:03 Re: K-ów BARDZO PILNIE POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE-23 koty bła

ewar pisze:
Myślę, że istnieje ryzyko wirusówek w takim stadzie
:cry: , ale koty wyglądają nieźle, przynajmniej na zdjęciach.
Jakby coś, wiesz, czym dysponuję.Płyn do czyszczenia jest fajny, rozpuszcza te knoty w uszkach.Zużyłam malutko.

Ryzyko jest ogromne, nic nie szczepione :( dlatego pilnie szukamy DT, kasa się zbiera, karma jest tylko nie ma gdzie ich wyciągać :(
Obrazek

katgral

Post » Nie maja 19, 2013 17:36 Re: K-ów BARDZO PILNIE POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE-23 koty bła

Stronghold na świerzba działa.
Jakby kupic te duże dla największego psa to można podzielić. Jedna pipetka to w zależności od wagi jakieś 8-10 kotów.
Odrobaczy też trochę.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie maja 19, 2013 19:21 Re: K-ów BARDZO PILNIE POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE-23 koty bła

Kasiu - obiecany tekst ukaże się jutro :ok:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Nie maja 19, 2013 19:24 Re: K-ów BARDZO PILNIE POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE-23 koty bła

Dziewczyny ja nie mogę zaoferować DT - wśród moich znajomych nie ma opcji też - ale pamiętajcie - ogłoszenia wstawię - nawet wszystkim kotom ( podniosłam swe możliwości ) gdy będzie trzeba.
:ok: No .

Monika_Krk

Post » Sob maja 25, 2013 9:08 Re: K-ów BARDZO PILNIE POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE-23 koty bła

Co u kotów?

ewar

Post » Nie maja 26, 2013 13:12 Re: K-ów BARDZO PILNIE POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE-23 koty bła

ewar pisze:Co u kotów?

Niestety nie jest dobrze, 3 kociaki nie żyją: jeden którego zabraliśmy do nas, dwa zmarły w mieszkaniu.

Zleciliśmy sekcję, badania toksykologiczne, konsultujemy się z 4 weterynarzami, ale wszyscy rozkładają ręce. Nie wiadomo co się stało :(

Musimy odczekać jeszcze tydzień przed zabraniem stamtąd kolejnego kota - tak zalecił weterynarz, jeśli coś jeszcze miałoby się rozwinąć to w czasie 2 tygodni od ostatniego zgonu

Jak na razie wszystko jest w porządku - dowozimy regularnie karmę, dostarczamy leki na świerzb, był tam weterynarz i przebadał wszystkie zwierzaki

Niestety nadal brak domów tymczasowych , nawet jeden się nie zgłosił :(
Obrazek

katgral

[następna]