Tymczasy u horacy7-Basia patronką nowej kociarni w Szczytnie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 17, 2013 7:50 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

[*]

misia007

Od: Nie lip 08, 2007 11:24

Post » Pt maja 17, 2013 7:51 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Nie wiem, czy to już ten moment by przejść do prozy życia ale chciałam zaproponować forumową zbiórkę na kwiaty/wieniec dla Basi od kociarzy. Czy ktoś, kto będzie na pogrzebie podjął by się tego - udostępni swoje konto na przelewy i kupi kwiaty?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt maja 17, 2013 7:51 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

strasznie przykro :cry:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt maja 17, 2013 8:00 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Prakseda pisze:Nie wiem, czy to już ten moment by przejść do prozy życia ale chciałam zaproponować forumową zbiórkę na kwiaty/wieniec dla Basi od kociarzy. Czy ktoś, kto będzie na pogrzebie podjął by się tego - udostępni swoje konto na przelewy i kupi kwiaty?

też o tym myślałam, chętnie się dorzucę
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt maja 17, 2013 8:02 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt maja 17, 2013 8:04 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Prakseda pisze:Nie wiem, czy to już ten moment by przejść do prozy życia ale chciałam zaproponować forumową zbiórkę na kwiaty/wieniec dla Basi od kociarzy. Czy ktoś, kto będzie na pogrzebie podjął by się tego - udostępni swoje konto na przelewy i kupi kwiaty?

Operacje bankowe trochę trwają więc to dość sensowna propozycja.

Co do kotów dla których nie ma na razie DT/DS na pewno na razie za wcześnie organizować przerzut, ale powinnyśmy chyba szukać dla nich miejsca?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt maja 17, 2013 8:06 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Goyka pisze:

też o tym myślałam, chętnie się dorzucę

Ja również chętnie czy to na kwiaty/wieniec czy na świeczuszkę.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt maja 17, 2013 8:07 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

[*]

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt maja 17, 2013 8:08 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Alienor - jedynie Zosia, która jest u synów Basi, potrzebuje dt/ds, mam nadzieję, ze rozumiesz, ze narazie trudno jest z nimi rozmawiać nt kota (zabrania jej, transportu itp). Sytuacja Śniezynki, która jest od niecałego tygodnia w dsie jeszcze nie jest wyjaśniona, nie ma zdecydowanej informacji o tym, ze ds jej nie chce. Pozostałych 5 kotów jest już zaopiekowanych (w dt/dsach). 2 zostają z synami Basi.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt maja 17, 2013 8:14 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Alienor pisze:

Co do kotów dla których nie ma na razie DT/DS na pewno na razie za wcześnie organizować przerzut, ale powinnyśmy chyba szukać dla nich miejsca?

Teraz rzeczywiście pewnie nie da się rozmawiać o kotach ... Ale gdyby było dla nich "zaklepane" miejsce to z pewnością potem byłoby łatwiej. Bardzo się o te kociska martwię :(
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt maja 17, 2013 8:17 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

a tak pewnie wygląda teraz nasza Basia ...

Obrazek
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt maja 17, 2013 8:24 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Nie znałam Basi osobiście...
Jedynie z podczytywania wątku kotów z schroniska w Szczytnie.
Jednak smutno mi się zrobiło :( Piszę to i płacze...
Dobrzy ludzie nie powinni odchodzić tak szybko. To takie niesprawiedliwe.
Jest tylu złych ludzi niezasługujących na dar życia... , a wspaniali ludzie odchodzą.

Odpoczywaj w pokoju [*]
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt maja 17, 2013 8:32 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

[']

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt maja 17, 2013 8:33 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

villemo5 pisze:
Alienor pisze:

Teraz rzeczywiście pewnie nie da się rozmawiać o kotach ... Ale gdyby było dla nich "zaklepane" miejsce to z pewnością potem byłoby łatwiej. Bardzo się o te kociska martwię :(

O ktore się martwisz? 5 kotów jest w dt/ds, została Zosia u chłopców. I ewnetualnie Śniezynka, ktora będzie szukała domu jeślu ds obecny sobie z nią nie poradzi.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt maja 17, 2013 8:37 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ...

Marzenia11 pisze:Alienor - jedynie Zosia, która jest u synów Basi, potrzebuje dt/ds, mam nadzieję, ze rozumiesz, ze narazie trudno jest z nimi rozmawiać nt kota (zabrania jej, transportu itp). Sytuacja Śniezynki, która jest od niecałego tygodnia w dsie jeszcze nie jest wyjaśniona, nie ma zdecydowanej informacji o tym, ze ds jej nie chce. Pozostałych 5 kotów jest już zaopiekowanych (w dt/dsach). 2 zostają z synami Basi.

Wiem, że to nie moment, by rozmawiać z Jej synami o kotach, ale chodziło mi o to by pamiętać o kotce Zosi i nadal szukać jej miejsca.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]