KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 14, 2013 22:23 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

The Szops pisze:A jak małe księżniczki od Martyny? Są telefony?

dziś był jeden telfon nawet nawet
pan przyjedzie w sobote...zobaczymy
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto maja 14, 2013 23:10 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

MarKotek pisze:
The Szops pisze:A jak małe księżniczki od Martyny? Są telefony?

dziś był jeden telfon nawet nawet
pan przyjedzie w sobote...zobaczymy
:ok:

Wrzuciłam małe na Fb nadziejowego, na tablicę i na gumtree.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro maja 15, 2013 11:44 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Na zdrowej wszystkie koty w jednym pomieszczeniu. Woliera otwarta, Misia i Zuzia od razu z niej wyszły. Bella też jest z innymi. Bura kotka na górze miała mokre zjedzone, miska była w budce, dałam jej tam następną i suche też było zjedzone. Całe towarzystwo dostało 2 saszetki mokrego i od razu zjadły, miski umyłam. Dosypałam im suchego i wlałam świeżej wody.
Jak odchodziłam to Misia siedziała na oknie i wyglądała. Okna są uchylone, na łańcuszkach.
Triolce dałam lekarstwo ze strzykawki - z trudem, oczka zakropiłam, to poszło lepiej, nadal kicha. Brzuszek chyba w porządku.
Obydwie mamuśki miały straszne pobojowisko w boksach. Tę z pięcioma maluszkami przeniosłam "piętro" niżej, do tego dużego pudła. Jest jej tam wygodniej, może się swobodnie wyciągnąć z maluchami. Resztki tego starego wyrzuciłam. Maluszkom rozrobiłam porcję mleczka i dałam im suche jedzenie zalane przegotowaną wodą (czytałam ,ze tam można podawać), bo jak miały suche wsypane do miseczki to go porozrzucały po boksie, większość była poza miską. Te małe już zaczynają korzystać z kuwety, widziałam dwa jak kucały i zakopywały, co za pocieszny widok. Przy przenoszeniu oglądałam im oczka, wydają się w porządku.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro maja 15, 2013 20:01 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Od dzisiaj w zoologicznym na pasażu - ZOO Afryka - jest zbiórka karmy, a od poniedziałku wstawię tam puszkę. Zawiozłam super kosz od Dorotki, ale pani złapała się za głowę i powiedziała, że jest za duży i nie mogę go wstawić, bo zajmie za dużo miejsca. Pani dała pudło tekturowe, takie podłużne, stoi przy kasie. Jest na nim naklejony plakat zbiórkowy. Baner z informacją o zbiórce jest na szybie. To pudło można jeszcze poobklejać jakimiś zdjęciami, żeby było ładniejsze, może coś wykombinuję do poniedziałku. Jakby ktoś miał jakieś fajne zdjęcie albo plakat do wykorzystania, proszę o info.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Śro maja 15, 2013 22:07 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Marta dziękuję że przyszłaś na dyżur :D inaczej nie dałabym rady :( . Pogodzenie dyżuru z wetem to ciężka sprawa :( Z mamuśką i 3 maluszków objechałam 3 wetów i dopiero w Lupusie mnie przyjęli.
I tak mamuśka miała zrobione USG - wszystko ok, morfologię raczej ok, test na białaczkę ujemny, ma podwyższoną temperaturę dostała 3 zastrzykii w tym antybiotyk, jutro na dyżurze wieczornym trzeba jej podać zastrzyk, a w piątek trzeba jechać z nią do Lupusa. Maluszkowi który ma brzydkie oczko zakrapiać trzeba to oczko gentamycyną.

W piątek jak się pojedzie na kontrole trzeba zebrać kupę mamuśki do badania.
Mamuśka na szczęście mleko ma , generalnie to bardzo fajna kotka wszystkie zabiegi u u weta dała sobie zrobić bez problemu - niemniej jednak była źle odżywiana, miała kleszcze, sierść wychodzi garściami i pod tym futrem to chudzinka :(

Przeniosłyśmy kotkę pięterko niżej dostała nowe legowisko, jedzenie suche proszę jej podawać indestinal + ewentualnie można mieszać z Royalem, mokrego tak troszeczkę, jak przyjechała od weta to od razu rzuciała się na suche.
Gdyby juutro kotka nie jadła nic proszę mi dać znać.

terenia1

Post » Śro maja 15, 2013 23:30 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Wczoraj do schroniska trafiło 8 kociaków w tym te 4 maluszki, czyścutkie, zadbane jeszcze zdrowe - bardzo by im był potrzebny tymczas bo wiadomo jak to w schronisku :( Zdjecia z komórki więc kiepskiej jakości
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Czw maja 16, 2013 8:14 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 06.05.2013r. do 12.05.2013 r.
13.05. pon. rano Wiola wiecz. Mara
14.04. wtorek rano Beatka wiecz. Teresa
15.05. środa rano Mirka wiecz. Teresa
16.05. czwartek rano Kasia wiecz. Ewa
17.05. piątek rano Beatka wiecz. brak
18.05.sobota rano Iwonka wiecz. brak
19.05 niedziela rano brak wiecz. brak

Wezmę dyżur jutro wieczorem. Chyba, że Ewa (nie mam numeru telefonu) by się zamieniła ze mną na dziś - wtedy jutro mogłabym wziąć kociaki na kontrolę...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw maja 16, 2013 9:38 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Z kotką do weta pojedzie Wiesiu do południa :D Beatko do Ciebie prośba może się uda od kotki mamuśki 3 maluszków pobrać kupę jak tak to daj ją Wiesiowi niech zabierze z kotką i zostawi w lecznicy.

terenia1

Post » Czw maja 16, 2013 9:46 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Ok to ja dyżur jutro.

Lilka często śpi z ojcem w łóżku, czasem nawet wyganiając jego kota :D

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw maja 16, 2013 10:41 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

terenia1 pisze:Wczoraj do schroniska trafiło 8 kociaków w tym te 4 maluszki, czyścutkie, zadbane jeszcze zdrowe - bardzo by im był potrzebny tymczas bo wiadomo jak to w schronisku :(

Boże one jeszcze mają niebieskie ślepka. co za człowiek oddaje takie maluchy :(

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Czw maja 16, 2013 10:47 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

margoth82 pisze:
terenia1 pisze:Wczoraj do schroniska trafiło 8 kociaków w tym te 4 maluszki, czyścutkie, zadbane jeszcze zdrowe - bardzo by im był potrzebny tymczas bo wiadomo jak to w schronisku :(

Boże one jeszcze mają niebieskie ślepka. co za człowiek oddaje takie maluchy :(

Niestety ludzie oddają jeszcze mniejsze kociaki do schroniska, nawet takie które nie potrafią samodzielnie jeść :(

terenia1

Post » Czw maja 16, 2013 10:57 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

cholera, że też nie da się tych ludzi w jakiś sposób zmusić do oddawania ich później, jak matka trochę odkarmi (albo zmuszać ich do sterylizacji matki) :/
popytam o DT

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Czw maja 16, 2013 17:48 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

wieści z domu Józia :D
wbrew powszechnej opinii, że koty są przeszczęśliwe w domu z ogrodem, Józio nie przejawia ochoty na wychodzenie z domu :lol:
woli oglądać świat przez okno :D
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw maja 16, 2013 18:40 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

margoth82 pisze:cholera, że też nie da się tych ludzi w jakiś sposób zmusić do oddawania ich później, jak matka trochę odkarmi (albo zmuszać ich do sterylizacji matki) :/
popytam o DT

No niestety tu akurat sytuacja jest taka że kociaki przywiozła do schroniska karmicielka, kotka zostawiła kociaki i dała nogę i nie wróciła do kociąt, karmicielka już dłuższy czas próbuje kotkę złapać próbowała wszystko ale kotka jest cwana niestety :twisted:
Kociaki wylądowały u na w Kociej Chatce niestety nie jedzą same i mamy niezły problem :cry: Trzeba je karmić strzykawką.

terenia1

Post » Czw maja 16, 2013 18:56 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

wrzuciałam prosbę o DT na FB bardzo prosze udostępniajcie

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 345&type=1

terenia1

[poprzednia][następna]