prawie 2 lata bez człowieka - pomocy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 16, 2013 12:31 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

To ogłoszenie już poszło i tak cudem w ostatniej chwili, w następnych dodam charakter. Ma mi też pomóc ktoś z Vivy. Do tej pory z ogłoszeniami nie startowałam bo dziewczyny nie bardzo były do oglądania. Trudno reklamować kota w szafie/na szafie/pod szafą albo wychodzącego po zmroku. Gdzieś tak dopiero po weekendzie majowym są bardziej komunikatywne i zachowują się jak koty domowe a nie dzikie. Myślę, że jak ktoś zadzwoni to przede wszystkim będzie chciał zobaczyć dziewczyny no bo mieszka blisko skoro ogłoszenie lokalne, dlatego podałam tez swój telefon, a wtedy wszystko mu opowiem albo zobaczy sam.
Dzisiaj tez oddalam siuśki Czarnej i czekam niecierpliwie na wynik. Oby było dobrze, ani ona ani ja nie chcemy rygorystycznej diety.
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Czw maja 16, 2013 13:25 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Mnie się wydaje, że kot może się przestraszyć wszędzie, nawet w swoim ogródku, czy na swoim tarasie bo np. jakiś głupek odpali petardę, przeleci głośno samolot itp. I wtedy kot może chcieć wskoczyć na drzewo a jedyne "drzewo" które będzie w jego zasięgu to pani trzymająca smycz. Kotu nic się nie stanie ale pani może zostać oskalpowana.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Czw maja 16, 2013 13:29 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Kot właśnie tak postępuje może przestraszyć się u weta i zrobić krzywdę swojemu właścicielowi nawet bardzo łagodny kociak...
Byłam świadkiem takich rzeczy dlatego do weta zawsze biorę gogle przy moim kocurku (na co dzień łagodnym jak baranek)

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Czw maja 16, 2013 13:42 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Potrzebne są JAKIEKOLWIEK ogłoszenia, czas nagli.Kocham buraski, to najpiękniejsze koty ( i czarne też ) , jest wiele takich osób jak ja, ale muszą mieć możliwość przeczytania o nich.Zawsze prowadzę też bardzo przejrzyste ( tak mi się wydaje) wątki tymczasów.Wiele z nich znalazło domki przez forum, warto więc i to forum wykorzystywać.Poza tym, zawsze wysyłam potencjalnemu domkowi link do wątku.Działa.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw maja 16, 2013 13:55 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

piano pisze:.
Byłam świadkiem takich rzeczy dlatego do weta zawsze biorę gogle przy moim kocurku (na co dzień łagodnym jak baranek)

Takie narciarskie ? Naprawdę? Czy jaja sobie robisz? :ryk:
Ja się u weta wtulałam w moja Mukę i szeptałam jej do ucha, wet nawet prosił żebym ja jej rozmasowywała kroplówkę bo jak on to robił to warczała a jak ja to była spokojna.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Czw maja 16, 2013 20:58 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Komary już nam nie straszne
Obrazek
Obrazek

Ewa.KM

Post » Czw maja 16, 2013 23:17 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

a ja dziś miałam stan przed zawałowy....balkon mam nieosiatkowany ( miałam to teraz robić, ale że się przeprowadzam to bez sensu ) na balkon wychodzę zapalić i zawsze zamykam, a dziś nie wiem jak to się stało...ok 30 min po tym jak paliłam mój tż mówi " o balkon otwarty " a ja już palpitacje, 2 koty zgarnęłam i dawaj szukać reszty, nie ma !! już ryk i krzyk, bo już noc, wołanie, błaganie
jeden jest--Karmel ( zwiedzał wannę ) gdzie Milka ?? znalazła się w szafce w kuchni...uffffffffffffffffffffff
jo.anna

Post » Pt maja 17, 2013 6:53 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Ewa, moskitierę - robiłaś, zamówiłaś, kupiłaś - jak i za ile? Głównie za ile :?:
Mnie tam komary wiszą - dla kotów zamowiłam, ale sprawa sie przeciągła i nie wiem czy nie odwołam..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt maja 17, 2013 8:32 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Mój znajomy trudni się zabudowa balkonów, wiec zrobił mi po kosztach. 2 okna za 140 zł. Firmy w internecie też znalazłam które robią na zamówienie po ok. 100 zł za metr kwadratowy.
http://www.fajnerolety.pl/strona/Moskitiery
albo tu zrozumiały cennik
http://www.rolety-moskitiery.warszawa.p ... mkowe.html
Montaż wtedy samodzielny. No a ja miałam razem z montażem. Joanna jakbyś chciała tego mojego znajomego do osiatkowania balkonu to mogę dać namiar. Morelowa do Opola z W-wy raczej nie pojedzie.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Pt maja 17, 2013 8:45 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

U nas też ok. 100 za m2. A na ogół troche więcej.. :twisted:
Montaż przy tym 'typie' praktycznie nie istnieje. Wstawia się i cześć.
Super osiatkowania są na 'kocim oknie', ale cena.. nie jest super.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt maja 17, 2013 10:09 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Ania ...... nie zazdroszczę .... oj..... to horror po prostu ..... Przeprowadzasz się?

Ewa bardzo ładna siateczka i futerka bezpieczne bardzo :D .

Wczoraj gdy wracałam z pracy dostałam zapytanie o czas "wyjścia" gangu.....
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt maja 17, 2013 23:26 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

tak, przeprowadzam się, z końcem sierpnia....tam gdzie będę ja i moje skarby balkon osiatkowany ( parter i pranie kradli więc teściu ciasną metalową siatkę założył ) dojdą mi tylko ona a właściwie jedno okno )

już nie mogę się doczekać :lol:
jo.anna

Post » Sob maja 18, 2013 22:38 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Za domy, choćby tymczasowe dla Burasków :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob maja 18, 2013 22:44 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Coco rządzi, niby taka pierdoła, w szafie albo pod materacem siedziała jak Chanel już dawno przemierzała wszystkie katy, ale jak ona coś chce to tak ma być. Jak chce jeść akurat z miski Czarnej chociaż w swojej ma to samo to barankuje Czarną w łepetynę i bez skrupułów jej wyjada. Jak wymusi na mnie plasterek szynki to z nim pędzi i warczy po drodze, żeby jej nikt broń Boże nie zabrał. Chanel jest wszystko jedno co je. Jeszcze nigdy nie warczała przy jedzeniu i wręcz trzeba ja wołać, że ryba już się kończy bo Coco pochłania w trybie ekspresowym warcząc przy tym rozanielona. Chanel ociągając się w końcu przychodzi. O nie ma już rybki no to zjem chrupki. A jak Coco na nią syknie to w ogóle do michy nie podejdzie. Ale Coco potrafi też być milusia, łasi się do Czarnej, ociera się o nią, chętnie śpi na jej kocyku.
zdjęcia z dzisiaj
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ewa.KM

[poprzednia][następna]