Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski- odeszła...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 29, 2013 11:30 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Skonsultowaliśmy w piątek Malagę u okulisty bo ma na jednym oku brązowe przebarwienia tęczówki. Pani doc powiedziała, że to stan zapalny i dała jej kropelki. Niestety również wysłała Malagę na konsultację do dr Marcińskiego bo na takim czymś czasami rozwija się czerniak. (Tylko dr Marciński jest w stanie właściwie to ocenić) Niestety jeśli podejrzenie się sprawdzi, trzeba będzie amputować oko. Na razie czarnego scenariusza nie biorę pod uwagę. Nie wyobrażam sobie kota z ADHD z jednym okiem i groźbą utraty drugiego. Tak nie będzie. Strachy na lachy i już. :evil:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw maja 02, 2013 18:59 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Jak po konsultacji?
Takie plamki w oczach też ma kot z nowotworem.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw maja 02, 2013 19:58 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Na razie jestem na krótkim łańcuchu bo jest u mnie przez cały tydzień mama. Nie mogę się nigdzie ruszyć bo jej się nie zostawia samej. O dr Marcińskim pomyślimy w przyszłym tygodniu.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro maja 15, 2013 11:26 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Modjeska pisze:Na razie jestem na krótkim łańcuchu bo jest u mnie przez cały tydzień mama. Nie mogę się nigdzie ruszyć bo jej się nie zostawia samej. O dr Marcińskim pomyślimy w przyszłym tygodniu.

:ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro maja 15, 2013 12:22 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

USG na razie nie udało się zrobić. :oops:
Usiłuję wpuszczać panience krople do oczu ale to wymaga lisiego sprytu i niemałej ekwilibrystyki. :evil: Malaga jest czujna jak ważka. Lustruje uważnie stan moich dłoni i ich ewentualna zwartość. Jeśli coś trzymam w ręku daje dyla i równie dobrze mogę łapać wiatr. Wczoraj wpadłam na pomysł żeby jeśli mi się ją uda chwycić, zapakować do transportera. Tak zrobiłam wczoraj i dziś rano. Wpuszczam pierwsze krople, zamykam transporter i w ten sposób za 10 minut mam kotę do wpuszczania drugich kropelek. Bardzo jest oburzona moim podstępem ale w ten sposób nawet ACC udaje mi się wlać je do pysia.
Czarny Kotek przy Maladze jest po prostu aniołem.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro sie 14, 2013 14:32 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Usg będzie dopiero 3-go września
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie wrz 08, 2013 16:24 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Jesteśmy po usg. Wszystko jest w najlepszym porządku, żadnych zmian ani nowotworowych ani żadnych innych ku mojej nieukrywanej radości.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie wrz 08, 2013 16:26 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Modjeska pisze:Jesteśmy po usg. Wszystko jest w najlepszym porządku, żadnych zmian ani nowotworowych ani żadnych innych ku mojej nieukrywanej radości.

I mojej :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro wrz 11, 2013 11:07 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

uf
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie gru 01, 2013 21:50 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Co u panny Malagi słychać?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie gru 01, 2013 21:59 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Jest smutna, co w jej przypadku świadczy o bardzo złym samopoczuciu. Gluty jak zwykle jej wiszą i kaszle jak stary gruźlik ale mam niejasne przeczucie, że jest coś jeszcze. Będę starała się ją pokazać specjaliście ale Malaga tak źle reaguje na leczenie, że nie wiem czy dodatkowy stres nie zniweluje korzyści z podawania leków.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pon gru 23, 2013 14:05 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto gru 24, 2013 13:01 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Bardzo dziękuję Aniu.

:aniolek: Wszystkim, którzy zaglądają do Malagi i śledzą jej losy życzę (tak jak i sobie ) żeby nie spotkało nas w nadchodzącym roku nic, z czym nie moglibyśmy sobie poradzić.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw sty 09, 2014 22:39 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Zdecydowałyśmy z Doc, że podamy Maladze Sumamed. Ma zalety bo jest w płynie a tę drogę aplikowania leków Malaga znosi najlepiej a poza tym kiedyś jej zdecydowanie pomógł.

Teraz też tak się stało, Malaga nie ma kataru i nic nie leci jej z oczu. To dla mnie duży komfort jak w nocy nie słyszę jej sapania i chrychania, podejrzewam jednak, że jak tylko skończymy flaszkę to katar się znów pojawi a z nim "nocne atrakcje".
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pt sty 10, 2014 20:35 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Nie pamiętam, czy Malaga miała robiony wymaz?
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]