Moderator: Estraven
i dobre fluidy Cioteczek dalej mocno potrzebne.Kociara82 pisze:Justa&Zwierzaki pisze:Śnieżynka coraz słabsza, traci ciepłotę ciała , jest na termoforze opatulona kocem ( przed chwilka zmieniłam jej na ciepły ) , kurcze niepotrzebne w sobotę miała rtg w narkozie bo to bardzo obciąża organizm , a ona już wtedy była bardzo mocno odwodniona i wychudzona , boje sie czy damy rade ją ocalić
a za chwile muszę wyjść na 3 godziny i mam nadzieje że nic sie w tym czasie nie stanie
nie mow, ze niepotrzebnie, bo nie wiedzialas, nie moglas wiedziec bez tego badania, czy nie ma jakis pourazowych zmian, krwotokow, zlaman ktore by zagrazaly zyciu kotki, ktore trzeba by bylo operowac natychmiast mimo, ze kicia bardzo slaba. Owszem, bylo to ryzykowne podejscie, ale konieczne.

Alienor pisze:Mam nadzieję że brak wieści to dobre wieści i że kici się uda![]()

Avian pisze:Poczekaj, może niekoniecznie aż tak źle z tymi nerkami - mocznik jest niski, a kreatynina jest wysoka, bo pewnie mała głodowała długo, ma ubytek mięśni plus jest w szoku, to wszystko się pewnie dołożyło do takiego wyniku. Często koty powypadkowe mają tak wysoką kreatyninę.
A do anemii pewnie się kroplówki dołożyłyNo ale nie było wyjścia inaczej jej podtrzymać.
Może EPO?
Justa&Zwierzaki pisze:Avian pisze:Poczekaj, może niekoniecznie aż tak źle z tymi nerkami - mocznik jest niski, a kreatynina jest wysoka, bo pewnie mała głodowała długo, ma ubytek mięśni plus jest w szoku, to wszystko się pewnie dołożyło do takiego wyniku. Często koty powypadkowe mają tak wysoką kreatyninę.
A do anemii pewnie się kroplówki dołożyłyNo ale nie było wyjścia inaczej jej podtrzymać.
Może EPO?
Co to jest EPO ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: askaaa88, kota_brytyjka i 53 gości