» Pt maja 10, 2013 21:24
Re: [PILNE] Adopcja - Dwa norwegi
Nie miałam nic złego na myśli i na pewno nie chciałam Ci dokuczyć.
Wielokrotnie szukałam domów dla kotów, zresztą jestem na forum od początków jego działalności i obserwuję jakie są odzewy na ogłoszenia, co się sprawdza.
To dla mnie wiedza na przyszłość.
Szukasz domów dla kotów, a ja wiem jak się to robi.
Wiem że bardzo ważne w ogłoszeniu jest zdjęcie, podstawowe informacje.
Przyciągają uwagę, stanowią wstępne sito, trafiają w serce, są wyrazem szacunku dla ewentualnych chętnych (bo powinni wiedzieć zanim się napalą czy kot ma 2 lata czy 16, czy jest towarzyski czy odludek, czy jest zdrowy czy wymaga przewlekłego podawania leków, czy jest z Nowego Targu czy Szczecia - są to informacje podstawowe, wiele nie kosztuje ich podanie, a bardzo się przydają).
Wcale nie jest niczym złym to że ktoś zakocha się w kocie ze zdjęcia choć wcale nie planował dokocenia.
Bardziej mnie niepokoją reakcje na ogłoszenie takie jak Twoje, bez żadnych danych, nic absolutnie o kotach nie wiadomo poza tym że rasy norweskiej - a są osoby które mają chęć je adoptować.
Ja nawet szukając kota norweskiego dla siebie - nie odpowiedziałabym na Twoje ogłoszenie.
Nie piszę o tym by Ci sprawić przykrość, zapewniam.
Znalazłam dom dla sporej ilości kotów, wszystkie mają się doskonale.
Chciałam podzielić się doświadczeniem.
Pisząc więcej, dając zdjęcie, masz więcej osób do wyboru, nie odstraszasz fajnych potencjalnych opiekunów oziębłym ogłoszeniem - to daje kotom większe szanse na znalezienie fajnego nowego domku.