[PILNE] Adopcja - Dwa norwegi

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 01, 2013 14:18 [PILNE] Adopcja - Dwa norwegi

Dwa norweskie do adopcji.
Szczegóły na pw

bluewitch

Od: Pon gru 17, 2012 18:14

Post » Śro maja 01, 2013 18:13 Re: Adopcja

jestem zainteresowana, jednak nie moge wysłąc wiad. na priv(nowe konto)

magdalena.zaneta

Od: Śro maja 01, 2013 17:51

Post » Pt maja 03, 2013 13:09 Re: Adopcja

Trochę to dziwne , bo na forum już kilka lat , choć na kociarni po raz pierwszy - gdzie się podziała moja historia wpisów ?

bluewitch

Post » Pt maja 03, 2013 18:52 Re: Adopcja

Napisz do admina i dopytaj.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Śro maja 08, 2013 8:17 Re: Adopcja

Ponawiam informację.
Norwegi do adopcji. Sytuacja jest nagła , pilna, przede wszystkim bolesna - zbyt bolesna aby o tym pisać publicznie na forum.
Proszę Wszystkich , jeśli Macie info o kimś sensownym szukającym miziaka długowłosego - piszcie na maila : konrad-69@tlen.pl.
Nie muszę chyba dodawać , że domki wyłącznie niewychodzące , odpowiedzialne...
Pozdrawiam

bluewitch

Post » Śro maja 08, 2013 17:10 Re: [PILNE] Adopcja - Dwa norwegi

Wiesz, ale dobrze byłoby coś więcej o kotach napisać.
W jakim są wieku, jaki mają charakter, dać jakieś zdjęcia.

To ogromnie ułatwia szukanie domu.

Sama informacja że są dwa norwegi, nawet bez informacji o płci, do adopcji - to naprawdę niewiele i w sumie nie wiem z czego wynika bo napisanie kilku dodatkowych słów nic nie kosztuje.

Można by to nieco porównać do ogłoszenia: sprzedam stół.
Nie wiadomo gdzie, nie wiadomo jaki, nie wiadomo za ile.

Warto też napisać od razu jakie masz wymagania od nowych, potencjalnych właścicieli.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Śro maja 08, 2013 19:51 Re: [PILNE] Adopcja - Dwa norwegi

Blue- poprosiłam o pomoc, to wszystko , jeśli możesz pomóc - będę wdzięczna , za komentarze dziękuję.
Nie piszę więcej bo znam forum od dawna , ewentualne domki i tak dopytam czego oczekują i przetestuję we własnym zakresie.

A koty są oczywiście cudowne - jak to norwegi , kto zna rasę , zna ten typ charakteru i temperamentu ...

Nie chcę wybieranki jak w domu dziecka - to dziecko ładniejsze , tamto młodsze ... dlatego bez fotek.

Oddaję swoje ukochane dzieci.

bluewitch

Post » Czw maja 09, 2013 12:46 Re: [PILNE] Adopcja - Dwa norwegi

Witam, jestem zainteresowana, jednak jestem nowa na forum, założyłam konto przed minutą w celu odpowiedzi na to ogłoszenie :) Od pewnego czasu szukam kota do adopcji/kupna. Tak też trafiłam na forum. Nie potrafię znaleźć opcji by napisac na priv ?
Nie jestem pewna czy regulamin forum pozwala na kontakt w taki sposób, jeśli tak to podaję p.maj89@wp.pl i proszę o jakiegoś maila.
Pozdrawiam serdecznie,
Paulina

majałuki

Od: Czw maja 09, 2013 12:32

Post » Czw maja 09, 2013 13:44 Re: [PILNE] Adopcja - Dwa norwegi

a moze nam sie uda zaadoptowac kociaki dzieci wciąz szsukamy i nici moz\e akurat czekamy na wiadomosc pozdrawiamy jestesmy z katowic 504118906

damcik

Od: Sob maja 31, 2008 9:39

Post » Czw maja 09, 2013 13:56 Re: Adopcja

Bluewtch prosi zainteresowanych o kontakt mailowy
bluewitch pisze:Ponawiam informację.
Norwegi do adopcji. Sytuacja jest nagła , pilna, przede wszystkim bolesna - zbyt bolesna aby o tym pisać publicznie na forum.
Proszę Wszystkich , jeśli Macie info o kimś sensownym szukającym miziaka długowłosego - piszcie na maila: konrad-69@tlen.pl.
Nie muszę chyba dodawać , że domki wyłącznie niewychodzące , odpowiedzialne...
Pozdrawiam
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw maja 09, 2013 16:09 Re: [PILNE] Adopcja - Dwa norwegi

Dzięki Nitka :)

bluewitch

Post » Pt maja 10, 2013 17:58 Re: [PILNE] Adopcja - Dwa norwegi

PONAWIAM
Jesteśmy ze Szczecina , to chyba ważne ...
Wszystkim z odległych stron bardzo dziękuję , ale dowiezienie kota mało realne.

bluewitch

Post » Pt maja 10, 2013 21:24 Re: [PILNE] Adopcja - Dwa norwegi

Nie miałam nic złego na myśli i na pewno nie chciałam Ci dokuczyć.

Wielokrotnie szukałam domów dla kotów, zresztą jestem na forum od początków jego działalności i obserwuję jakie są odzewy na ogłoszenia, co się sprawdza.
To dla mnie wiedza na przyszłość.

Szukasz domów dla kotów, a ja wiem jak się to robi.
Wiem że bardzo ważne w ogłoszeniu jest zdjęcie, podstawowe informacje.
Przyciągają uwagę, stanowią wstępne sito, trafiają w serce, są wyrazem szacunku dla ewentualnych chętnych (bo powinni wiedzieć zanim się napalą czy kot ma 2 lata czy 16, czy jest towarzyski czy odludek, czy jest zdrowy czy wymaga przewlekłego podawania leków, czy jest z Nowego Targu czy Szczecia - są to informacje podstawowe, wiele nie kosztuje ich podanie, a bardzo się przydają).
Wcale nie jest niczym złym to że ktoś zakocha się w kocie ze zdjęcia choć wcale nie planował dokocenia.
Bardziej mnie niepokoją reakcje na ogłoszenie takie jak Twoje, bez żadnych danych, nic absolutnie o kotach nie wiadomo poza tym że rasy norweskiej - a są osoby które mają chęć je adoptować.

Ja nawet szukając kota norweskiego dla siebie - nie odpowiedziałabym na Twoje ogłoszenie.

Nie piszę o tym by Ci sprawić przykrość, zapewniam.
Znalazłam dom dla sporej ilości kotów, wszystkie mają się doskonale.
Chciałam podzielić się doświadczeniem.
Pisząc więcej, dając zdjęcie, masz więcej osób do wyboru, nie odstraszasz fajnych potencjalnych opiekunów oziębłym ogłoszeniem - to daje kotom większe szanse na znalezienie fajnego nowego domku.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Sob maja 11, 2013 6:34 Re: [PILNE] Adopcja - Dwa norwegi

Blue - OK
jestem świeżo po pogrzebie , rozwalona zupełnie, nie stać mnie teraz zupełnie na serdeczne klimaty...

Też z mojego domu wyszło trochę kocich dzieci ...

Doświadczenia mam takie - już z wspomnień, z dystansu ...
Dobry dom nie zależał ani od jego zasobności , ani od "podobania "się kota .
Wręcz przeciwnie , nie chcę domku który zakocha się w zdjęciu - zdjęcia potrafią być powalające , u norwegów szczególnie.
Nie myśli się wtedy o ciemnych stronach posiadania tej rasy - czesanie , dredy , kłaki po kątach , łażenie po najwyższych półkach itd.
Po prostu - CHCĘ TEGO KOTA - i tyle , kaprys , zachcianka ; najlepiej żeby jeszcze leżał na skórzanej kanapie w reprezentacyjnej pozie , przy kominku ... ale nie daj boże aby ją potraktował pazurkiem , nie mówiąc już że zawartość kuwety często żle się komponuje i z kominkiem i kanapą.

Czasami myślę , że mieszańcom jest łatwiej - bierze się je jak się jest NAPRAWDĘ ZDECYDOWANYM na kota i nic nie oczekuje...
Pozdrawiam

bluewitch

Post » Sob maja 11, 2013 7:09 Re: [PILNE] Adopcja - Dwa norwegi

Bluewitch przykro mi że znalazłaś się w takiej sytuacji, życzę Twoim skarbom ciepłego domku. :(

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

[następna]