Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 05, 2013 22:21 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

koteczekanusi pisze:Bo tak się trochę zastanawiam. TŻ oczywiście jest przeciw. Co prawda tak od razu czwórka to dużo, ale tu viewtopic.php?f=13&t=152878 jest mniejszy miot i w większej potrzebie. Do tego w dość atrakcyjnych kolorach, więc pewnie szybko znajdą się chętni. Ale muszę jeszcze w domu ponegocjować.
A myślisz, że taki kojec http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/koj ... owe/340582 w ogóle ma sens dla kociaków? Wiem, że klatka byłaby lepsza, ale jakoś mnie trochę odrzuca na myśl o trzymaniu kociaków w klatce. A puścić luzem cały czas też niedobrze.

Te jeszcze nie jedzą samodzielnie, więc przez jakiś tydzień-dwa karmienie co 3-4 godziny butelką :roll:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie maja 05, 2013 22:30 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Ma zamykany daszek. Oczywiście można go gryźć. Klatka jest też łatwiejsza do utrzymania w czystości. Ale jeden problem - nie mam jej gdzie przechowywać, a kojec można zwinąć i schować do szafy.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon maja 06, 2013 5:21 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Klatke sie sklada, prawie na plasko, latwiej o schowanie do szafy czy za szafa. :)

Przyznam, ze liczebnosc miotu nie robi mi roznicy. No, moze finansowo, ale roboty tyle samo. ;)
Nie mowie o nie jedzacych samodzielnie - przy takich w ogole nie dalabym rady ze wzgledu na prace.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon maja 06, 2013 5:30 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

koteczekanusi pisze:A powiedzcie mi - jak się opiekuje 4-tyg. kociakami? Już jedzą coś oprócz mleka? Jak często trzeba karmić? I w ogóle?

te u Agi tylko sypania w miski, dokłąanie mokrego i wlewanie mleka potrzebują.Jedzą samodzielnie. Kochanie, kochanie...Już można je ogłaszać a dom poczeka jak pokocha. Czarne, nie czarne uwierz-trudno przewidzieć jakie kolory są chodliwe.
Te ze Szczebrzeszyna jak widać nie są samodzielne. Czort wie co im jeszcze się trafi .Jeśli nie jedzą same wymagają karmienia co 3 godziny na dobę. Pilnowania wypróżnień, ciepłego miejsca...
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon maja 06, 2013 6:45 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Koteczekanusi ja trzymałam takie maleńtasy w kojcu, co prawda metalowym i zabezpieczonym od góry rozpiętą siatką (są do kupienia w sklepach internetowych lub na aukcjach). Kupowałam dwa lata temu na Allegro i był trochę tańszy, ale to taki sam jak: http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/koj ... owe/189252
Kojec musi stać stabilnie (ten metalowy jest z sześciu lub ośmiu elementów, więc nie ma niebezpieczeństwa, że się złoży lub wywróci), ma drzwiczki, ale możesz też odczepić siatkę i wsystko robić od góry. Taki kojec sprawdzał mi się nawet do 3-4 miesiąca u takiego szalejącego stadka. A rzeczywiście dużo wygodniej jest go ustawić (prawie dowolny kształt w ramach tych elementów dopasowany do miejsca gdzie kojec można postawić) i po złożeniu spokojnie wkładam na regał lub pod łóżko np.

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pt maja 10, 2013 14:01 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

UWAGA, WAŻNA SPRAWA ORGANIZACYJNA!

Uprzejma prośba o PILNE zgłoszenie się ze wszystkimi podopiecznymi z naszych DT do dowolnej lecznicy czipującej koty w ramach akcji miejskiej (proponuję najpierw zadzwonić i się umówić, należy mieć ze sobą książeczkę kota oraz własny dowód osobisty).

Przy wypełnianiu dokumentów najlepiej podać dane własne jako opiekuna i do tego info o fundacji.

Np. Fundacja JOKOT, Imię i Nazwisko Opiekuna, adres: (własny, ale jak ktoś z jakiegoś powodu woli to niech podaje fundacyjny). Telefon zdecydowanie do opiekuna :twisted:

Dotyczy to w pierwszej kolejności kotów przyjętych w tym roku, ale generalnie prosimy o pilne zaczipowanie wszystkich.

Numery czipów należy podać ALEBIE, zmienimy też formularz umowy adopcyjnej i trzeba je tam będzie obowiązkowo wpisać.

Lista lecznic czipujących w ramach akcji miejskiej:
http://www.um.warszawa.pl/aktualnosci/c ... -2013-roku

EDIT: wyedytowałam sposób wypełnienia papierów, bo budził wątpliwości ;)
Ostatnio edytowano Pt maja 10, 2013 15:13 przez jopop, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt maja 10, 2013 14:04 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Jopop, co do umowy - to nie wystarczy wkleić po wklejce? Po zaczipowaniu jest ich jeszcze 5 :roll:
Nry czipów z zeszłych lat też zgłosić? *
U mnie tylko Claude niezaczipowany - już się w zeszłym roku nie wyrobiłam :wink:

*Edit: w ubiegłych latach czipowałam tylko na swoje imię i nazwisko, to zgłaszać?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt maja 10, 2013 14:55 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

te wklejki sa trochę duże, a na naszych umowach zwykle jest mało miejsca. nie wiem czy wlezą, a nie byłoby dobrze redukowac miejsca na np. opis kota. jak wlezą to ja nie mam nic przeciwko.

dla Oli ważne są tegoroczne przyjęcia, nawet jeśli zaczipowane tylko z podaniem danych opiekuna (tylko wtedy to trzeba zaznaczyć, dopisze się taką notkę w rejestrze).
Obrazek

jopop

Post » Pt maja 10, 2013 15:01 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

OK, mam jasność ;)

A co do umów i miejsca na nich, to i tak przydałoby się je trochę rozgęścić. Na ten moment to lekka wada wzroku i już jest problem z odczytaniem.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt maja 10, 2013 15:01 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Konga też mam chipować? :twisted: Jeśli tak, to niestety, ale trzeba go w Boliłapce zachipować, bo lecznice wokół mnie odmawiają obsługi dzikich kotów, a nawet kotów domowych które używają zębów jak im się wet nie podoba :roll: :?

Z Szuflą może sobie sama poradzę, o ile znajdę ochotnika do pomocy w niesieniu ;)

edit: doczytałam, że Boliłapka nie bierze udziału w akcji. No to się przyda chociaż jakiś Marcin :twisted: do przytrzymania kotka w lecznicy, bo ja nie dam rady (weci w okolicy się nie nadają do pomocy w trzymaniu dzikich kotów, a ja sama też nie utrzymam, poza tym nie mam rękawic).
Ostatnio edytowano Pt maja 10, 2013 15:03 przez *anika*, łącznie edytowano 1 raz
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt maja 10, 2013 15:10 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

No to pytanie:

Czy mam wpisać:

Fundacja JOKOT, [moje imię i nazwisko]

czy

Fundacja JOKOT, Joanna Popko + [moje imię i nazwisko]

???

Prawdopodobnie może dziś mi się uda oba koty zachipować (jednak jedna z lecznic obok podobno da radę dzikiego kota utrzymać i mają rękawice).
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt maja 10, 2013 15:12 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Konga też, ja mam podobny problem z Celnikiem, Cłownikiem i jeszcze kilkoma. Chyba umówimy kiedyś wyjazd hurtowy takich miłych inaczej kotów, razem z klatką iniekcyjną :twisted:

Ale one nie sa takie pilne, bo nie tegoroczne. Pewnie jakoś w czerwcu to ogarniemy.

EDIT: wpisujesz Fundacja Jokot, "Twoje imię i nazwisko", ta Joanna Popko to był tylko taki przykład :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Pt maja 10, 2013 15:17 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Aaa... ok :twisted:

I tak je zrobię dzisiaj, oba :twisted:
Bo akurat mogę chłopaka wykorzystać, więc czemu nie :P

Powiedziałam lecznicy, że "Kongo trochę nie lubi przytrzymywania na siłę" :twisted: Mam nadzieję, że sobie poradzą :mrgreen:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt maja 10, 2013 16:54 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Parę już poszło do adopcji, typu Bibi, Delfinka ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia][następna]