Dzięki za kciuki ...
Co do sąsiada dziś lub w sobote przyjeżdża do mnie Prezes Animalsu żeby im troche przemówic do rozsądku zobaczymy...Jak się nie uda bede psiakom szukała nowych domków ale z tym problem bo dwa psiaki bardzo niszcza a ostatnia dziewczyna boi sie ludzi żyła 1.5 roku w lesie co się dziwić jest zgłoszona juz do adopcji ale nikt takiego psa nie chce , jest sliczna wysterylizowana , wszystkie psiaki mam posterylizowane i koty ..Ale ludzie chcą takie zwierzęta żeby z nimi nie mieli problemu ....
Nie moge się odnaleźć weszłam na wątek horaś i się załamałam biedactwo poszła do hospicjum , jakie to niesprawiedliwe taki dobry człowiek , tyle dobrego zrobiła i tak się męczy ...Cały czas mam nadzieje że da rade , tylko najgorsze to że jest coraz słabsza a musi mieć siłe zeby walczyć z chorobą .Ma dwóch synów samych w domu co oni muszą przechodzić
Tyle mendów chodzi po ziemi robią tyle złego , krzaczek dla niego ważniejszy jak życie zwierzęcia i takim nic nie jest...W Bydgoszczy walczą ze spółdzielnią mieszkaniową bo zamurowali ptaki co z tymi ludzmi się robi ..Nie wiem czy to z dostatku czy głupoty , czy chamstwa ludziom tak odbija...Prezes wściekła tam bo najpierw muszą przejśc przez papierki to chore a ptaki mogą umrzeć z głodu pragnienia , dzwonili na Policje .....Ja kiedyś walczyłam o gołębie jak je przed zimą wygnali i dziury pozatykali a one wciąż wracały nie rozumiały że pan człowiek ich nie chce

była gazeta , hodowca się wypowiadał mówił że marne szanse mają na przeżycie że na zime tak nie można postępować , ja dzwoniłam na Policje ale co wygrał człowiek

Ja jak zwykle tylko sie pokłóciłam z ludźmi i tyle ..Potem jak chodziłam to widziałam co raz mniejsze grupki gołębi , nie wiem czy poumierały czy się przeniosły ..Ale gołąb wraca tam gdzie się wychował ....Ja nie potrafie już żyć z ludźmi nie wiem czy to starość , czy cos ze mną nie tak czy ludzie tak się zmieniaja...Ja żyje cały czas ze zwierzakami od dziecka i tak już zostanie ..Chciała bym tylko je przezyć , żeby się gdzieś nie poniewierały , ale moja córa jest głupia za mną więc mam spokojną głowe krzywdy im nie zrobi...Ech ...