Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 07, 2013 11:30 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Wiesz Wibryska mój Mąż to weteran Mocnej daty.Ja wogóle powiem szczerze to Mu sie dziwię.Ostatnio posprzeczalismy sie co nie co, kłócimy sie czasem o pieniadze , :roll: kiedy przez koty brakuje na podstawowe rzeczy :| i On mnie zapytał czy ja na Jego miejscu, bym to tak długo wytrzymała?Byłam szczera - nie wytrzymałabym - i chyba za to najbardziej Go podziwiam. :D

A mimo to robi budki kotom, pomaga mi w zakupach, odbiera rybe, w czasie wolnym od pracy kiedy powinien leżec ,zasuwa i robi szkolenia w pracy oraz pomaga naszym Rybakom.Efekty sa bo i ryba teraz w gratisie i my też dostaniemy wtedy jakąś smaczna rybke dla siebie.

Masę kotów zawiózł na sterylki, wysłuchujac ich miauczenia po drodze, czego ja czasem nie wytrzymuje.Wiele razy pomagał mi przy łapankach, kiedy mnie juz rece opadały na jakąś mocno uparta sztukę.Teraz kotek chwilowo nie wozi, bo samochód popsuty, ale wozi dla nas Dobra Dusza za zwrot kosztów paliwa.

No super chłopak.Czasem mi powie ze ma dość, ze ma to w nosie, ze to moja sprawa i nic go moja pasja nie obchodzi, droga pasja jak to nazywa. :roll: :| Ale za chwilke pyta mnie co ma kupic, czy jest piasek, pellet itd.Albo mówi mi - idz już do kotów i zostaw te kuwety , ja posprzatam w pokoju.....Wiec jak mówię - Mocna data! :1luvu:

Fundacja Viva! NAM pomaga w zdobyciu suchej karmy.Potrwa to juz nie długo , tylko do końca roku i to mnie chyba najbardziej martwi. :| Kiedys ta Pomoc była innego wymiaru.Miesiecznie otrzymywaliśmy około 90-120 kg suchej karmy.Było wiecej wpłat, Opiekunów Wirtualnych.W tej chwili od dawna oscylujemy wokół 60 kg karmy maksymalnie.Reszte karmy musimy zdobyc sami a nasze zapotrzebowanie to około 200 kg miesięcznie. :|

Tutaj wszystko idzie na tony....

Numer konta mogę podać na pw jeśli jesteś zainteresowana Pomocą. :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto maja 07, 2013 11:33 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

skarbonka pisze:Kochani to nasz wszystkie bazarki :kotek: :

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=152428

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=152831

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=152869

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=152868
zbieramy fundusze na zakup suchej karmy dla stada :catmilk: :catmilk: :catmilk:

Kochani nasze Bazarki są martwe. :roll: :| Podrzucajcię proszę.Zrobilismy przecenę. :wink:

iza71koty

Post » Wto maja 07, 2013 11:36 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Dobre Duszyczki :1luvu: :1luvu: :1luvu: ofiarowały nam kolejne wpłaty. :D :1luvu:

Zaraz uaktualnię.

Wczoraj w biegu zamówiłam dzięki temu worek taniej Josery Catelux , co wynalazłam.Miałam zapewnienie że karma będzie z dnia na dzień.Czekam kurde i nie wiem czy dojedzie a strasznie mi zależy jak nie wiem co.

Dalej będziemy planować.Czekamy jeszcze z Ania na dwie wpłaty z Allegro żeby wiedzieć co dalej robić.

iza71koty

Post » Wto maja 07, 2013 11:48 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kochani dotarły wpłaty od

200 zł - Taizu :1luvu: dla kotków :D
75 zł - Alicat :1luvu: dla Mamy Bakusia :D

Dziękujemy Wam Kochane :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Wto maja 07, 2013 11:51 Re: w trakcie

ROZLICZENIA

Rozliczenie wpłat Opiekunów Wirtualnych :1luvu: i Darczyńców :1luvu: za miesiac maj 2013r.

Wnusia i Klusek :1luvu: dla Sary i Halinki :D - 50 zł
Key_west :1luvu: dla Jogurta i Niedżwiadka :D - 100 zł

Marmotka :1luvu: dla Serafinka :D - 30 zł
Kotydwa12 :1luvu: dla kotków :D - 50 zł
Magnolia.bb :1luvu: dla Róży :D - 20 zł
Panikota :1luvu: dla Szarusi :D - 25 zł
Willow_ :1luvu: dla Zulu i Aiszy :D - 50 zł
Afatima :1luvu: dla Nikusia i Malinki :D - 50 zł
Taizu :1luvu: dla kotków :D - 200 zł
Alicat :1luvu: dla Mamy Bakusia :D - 75 zł

Dziękujemy Wam Kochani :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Wto maja 07, 2013 11:55 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Dopiero wczoraj zrobiłam przelew na Juniorka. Mam nadzieje, że jeszcze dziś dotrze.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto maja 07, 2013 13:52 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kochani pogrzebcie z fantami proszę. :roll: :oops: Nasze fanty nie idą..... :| mam tutaj jeszcze rzeczy od Basidrak20 :1luvu: ale musze pofocić, a to znowu wymaga czasu.Opisy zrobić.Nie moge teraz.Musze najpierw ogarnąć sprawy.Mam tutaj kotke przed wykoceniem :| .Bardzo ważna kotke.Co dziennie ide z dusza na ramieniu, czy nie przypadkiem już......mamy termin dopiero na czwartek.Nie wiem czy wytrzyma.... :roll: Nie biore jej do siebie, bo jak mi sie tutaj okoci to masakra. :| Jak sie okoci tam gdzie jest, to też masakra :| ale ja nie mogę......nie uśpię kociaków. :| Nie mam głowy teraz.Pliss poszukajcie proszę. :roll: :oops:

iza71koty

Post » Wto maja 07, 2013 17:03 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Iza taki mąż to prawdziwy skarb - widać, że bardzo Cię kocha.

to super, że fundacja Viva! Wam pomaga :kotek:
do końca roku jeszcze jest trochę czasu
może znajdzie się inna fundacja, sponsorzy
jestem optymistką i wierzę, że tak właśnie będzie :D

poproszę o numer konta :) myślę, że każda wpłata jest bezcenna

a może dobrym rozwiązaniem byłoby utworzenie fundacji ?
na poczatek potrzebne są fundusze, żeby założyć fundację
ale może znaleźliby się dobrzy ludzie, którzy by wsparli finansowo

a potem można przyjmować darowizny, 1% podatku,
można negocjować ceny karmy, może udałoby się nawiązać współpracę
z życzliwymi fundacjami z zagranicy

Twoja historia jest niecodzienna, wyjątkowa
myślę, że powinnaś zostać Kociarzem Roku 2013 Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto maja 07, 2013 17:47 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Żeby założyć Fundacje oprócz środków potrzebni są ludzie.Potrzebny jest pion i ktoś kto zajmie się sprawami papierkowymi a takich w Fundacji jak wiesz jest sporo.Na dzień dzisiejszy wszystkie obowiązki przy stadzie wykonuje sama.
Brakuje czasu na wszystko.Nie wyobrażam sobie żebym jako Fundacje wzięła na barki jeszcze dodatkowy ciężar a taki wziąść bym musiała.Wystarczy poczytać wątki żeby wiedzieć jak to jest.

Przykro mi ale nie dysponując ludżmi, zapleczem niewiele samemu można zrobić a ja się takiej próby nie podejmę.

Oddałam kotom 13 lat życia.Zero życia prywatnego, przyjemności, odpoczynku czy wolnego w wypadku choroby.
Gdybym mogła z tym skończyć wierz mi zrobiłabym to.Jestem tym zmęczona.

Znam wiele osób które pomagały przez lata i skończyły z tym.Znam i takie które ledwo zaczęły pomagać i szybko się przekonały, że to wymaga zbyt wielu poświęceń.

W tej chwili ciąży na mnie doprowadzenie spraw stada do końca.To potrwa jeszcze lata, bo stado jest bardzo żywotne, dobrze karmione i w dobrym zdrowiu.Więcej nie wezmę na swoje barki.

To nie dla mnie Kochana.Przepraszam.

iza71koty

Post » Wto maja 07, 2013 18:20 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kilka lat temu złożono mi nieśmiało propozycje przejęcia obowiązków w przyszłości innej Fundacji.Tyle tylko że w tej Fundacji trzeba być bardzo medialnym i mieć czas na to, na co ja czasu nie mam.Musiałabym zostawić stado, aby Fundacja mogła realnie Funkcjonować.I jak widzisz tutaj jedno wyklucza drugie.

iza71koty

Post » Wto maja 07, 2013 18:21 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Muszę lecieć Kochani.Koty czekają.Podrzucajcie Bazarki proszę.....

iza71koty

Post » Wto maja 07, 2013 19:02 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Iza ja miałam nadzieję, że jednak ktoś Ci pomaga chociaż dorywczo :(
albo że można by było zebrać w Szczecinie grupę przyjaciół kotów,
którzy mogliby taką fundację prowadzić (gdyby były fundusze na założenie i księgową).

Masz rację, Ty już nie możesz brać na siebie żadnych nowych obowiązków.
13 lat dla kotów to bardzo dużo, to wynika z odpowiedzialności za te bezdomne stworzenia
one nie mają nikogo oprócz Ciebie...

jak to zrobić żeby chociaż jedno miejsce karmienia przejęła inna osoba
potem następne inna, tak żebyś była spokojna o los kotów

przepraszam, jeśli to co piszę wydaje się naiwne
ale po prostu nie znam sytuacji

podrzuciłam bazarki
Ostatnio edytowano Wto maja 07, 2013 21:50 przez wibryska, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto maja 07, 2013 21:46 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

pozdrawiam wszystkich przyjaciół Izy i jej kotów :kotek:

a jak można przekazać coś na bazarek ?
tak od strony technicznej - wystawia się na forum
a potem wysyła ten kto przekazuje fant na bazarek ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto maja 07, 2013 22:14 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wibryska pisze:pozdrawiam wszystkich przyjaciół Izy i jej kotów :kotek:

a jak można przekazać coś na bazarek ?
tak od strony technicznej - wystawia się na forum
a potem wysyła ten kto przekazuje fant na bazarek ?

Najprościej by było, gdyby osoba wystawiająca bazarek sama wysyłała wylicytowane fanty kupującym, oszczędza się na dodatkowych kosztach wysyłania. Czasem zdarza się, że fanty przesyłane są hurtowo komus innemu, kto np. ma wiecej czasu, i ten ktos potem rozsyła.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto maja 07, 2013 22:39 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

bardzo dziękuję za wyjaśnienie :)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]