Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 28, 2013 8:50 Re: SZCZYTNO. POMAGAMY KOTOM ZE SCHRONISKA! DOŁĄCZ DO NAS!

Miłej niedzieli Wam życzę :)

A tymczasem na "budowie"...
Obrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Nie kwi 28, 2013 12:43 Re: SZCZYTNO. POMAGAMY KOTOM ZE SCHRONISKA! DOŁĄCZ DO NAS!

Jak to na budowie, burdel, ale dobrze, że ruszyło :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie kwi 28, 2013 20:47 Re: SZCZYTNO. POMAGAMY KOTOM ZE SCHRONISKA! DOŁĄCZ DO NAS!

Super że ruszyło :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro maja 01, 2013 16:31 Re: SZCZYTNO. POMAGAMY KOTOM ZE SCHRONISKA! DOŁĄCZ DO NAS!

Z nieskrywaną radością donoszę, iż w niedzielę Filemon pojedzie do swojego domu! :1luvu:

Córka i wnuki naszej wolontariuszki zakochały się w kocie, i po majówce zabiorą kota do teściowej, która też czeka już na niego z wytęsknieniem i przebiera nóżkami :)
Filemonisko będzie jedynakiem, będzie miał swoją Dużą i jej ręce na wyłączność, a w weekendy także dodatkowe ręce do mizianek :)
Już dzisiaj nadstawiał się całym kotem do głaskania i prosił o zabranie, ale do niedzieli musi jeszcze poczekać :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Śro maja 01, 2013 20:14 Re: SZCZYTNO. POMAGAMY KOTOM ZE SCHRONISKA! DOŁĄCZ DO NAS!

To było do przewidzenia :mrgreen: Sama bym go chętnie "ukradła" :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie maja 05, 2013 19:13 Re: SZCZYTNO. POMAGAMY KOTOM ZE SCHRONISKA! DOŁĄCZ DO NAS!

Hej hop - dziewczyny wcięło mi gdzieś wątek Mii :oops:
Gdyby trzeba było opis - dajcie znać na priv. :ok:
Nie piłam w ten długi weekend ruskiego spirytusu, a nie widzę :wink: :mrgreen: wątku koteczki.
W każdym razie gdyby "cóś" dajcie znać.
Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie maja 05, 2013 19:26 Re: SZCZYTNO. POMAGAMY KOTOM ZE SCHRONISKA! DOŁĄCZ DO NAS!

Monia, wątek Mii jest tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=149856&start=330 , ale na razie jeszcze tekstu nie robimy ;)

A Filemon jednak do domu dziś nie pojechał, bo przed wyjazdem się wnuczka na ospę pochorowała, i teraz trzeba się wnuczką zająć.
Ciekawe jak to teraz będzie, czy pojedzie po chorobie :(
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon maja 06, 2013 22:00 Re: SZCZYTNO. POMAGAMY KOTOM ZE SCHRONISKA! DOŁĄCZ DO NAS!

Witam po długim weekendzie :P
Bardzo, bardzo cieszę się z rozpoczęcia budowy :piwa: :balony:
Trzymam kciuki za domek Filemona :ok: Mam nadzieję, że się nie rozmyśli!

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro maja 08, 2013 14:25 Re: SZCZYTNO. POMAGAMY KOTOM ZE SCHRONISKA! DOŁĄCZ DO NAS!

Potrzebna jest natychmiastowa pomoc kotom jednej z wolontariuszek (Basia- horacy 7)
Jeśli ktoś chce i może pomóc, zapraszam do wątku viewtopic.php?f=1&t=152779

dana.b

Post » Śro maja 08, 2013 15:48 Re: PILNE! Potrzebna pomoc kotom chorej wolontariuszki!Szczy

Dobrze Danusiu, że wstawiłaś link do Basi wątku :ok:

A ja tylko dodam (z dobrych wiadomości), że Filemon i Fredek zostali adoptowani w dwupaku :ok: :ok: :ok:

Gdyby ktoś chciał maluszka, to są 4 działkowe do oddania (2 kotki i 2 kocurki). Ich mamusię podobno już m.in. Joanna i Wat próbowały kiedyś złapać, ale się nie udało :(
Dzieciaki urodziły się w marcu i wyglądają tak (czarno białe to kocurki):
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro maja 08, 2013 16:20 Re: PILNE! Potrzebna pomoc kotom chorej wolontariuszki!Szczy

Ale super wiadomość!!! :1luvu: Niech im się dobrze wiedzie :ok:
A te maluszki słodziutkie! Julia- a może by je poogłaszać ?

dana.b

Post » Śro maja 08, 2013 16:22 Re: PILNE! Potrzebna pomoc kotom chorej wolontariuszki!Szczy

Ale ja nic o nich nie wiem za bardzo. Mam tylko nr tel do pani, która do mnie w ich sprawie dzwoniła.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro maja 08, 2013 16:35 Re: PILNE! Potrzebna pomoc kotom chorej wolontariuszki!Szczy

Skoro pani dzwoniła, to raczej tam gdzie są teraz, zostać nie mogą ? :roll:

dana.b

Post » Śro maja 08, 2013 16:42 Re: PILNE! Potrzebna pomoc kotom chorej wolontariuszki!Szczy

One są na działkach, pani je tylko (aż) dokarmia i zapewnia cieplutki schowek.
Jak teraz tam zostaną, to albo za kilka miesięcy przyprowadzą swoje młode, albo trafią w końcu do schroniska. I tak źle i tak niedobrze :(

Wiem o nich tyle, że są 2 koty i 2 kotki, i że urodziły się pod koniec marca.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro maja 08, 2013 16:53 Re: PILNE! Potrzebna pomoc kotom chorej wolontariuszki!Szczy

:? To co zrobić? Może poszukać im choćby domu wychodzącego?
A pani czego oczekiwała dzwoniąc w ich sprawie?

dana.b

[poprzednia][następna]