masKotka? pisze:terenia1 pisze:The Szops pisze:Marcin dzwonił, że Trikolorka ma brzydki brzuszek i mocno go wylizuje. Byliśmy w Chatce i oglądałam ten brzuszek, faktycznie jest spuchnięty, czerwony i ropiejeCzy ona miała zdejmowane szwy? Jutro niestety Lupus zamknięty, może ktoś może ją zabrac do jakiegoś innego weta? Lepiej żeby nie czekała do poniedziałku
Mara z trikolorką podjedzie do weta i wet oceni co to jest,Kasia dziś tez dzwoniłą w tej sprawie, albo rozlizała tą ranę albo robi się jej przepuklina.
A prosiłam żeby pilnować żeby sobie kubraczka nie sciągałabo wylizuje ranę
![]()
Mam dla kotki bardzo fajny domek w Jaworznie, Pani maiła kotkę rosyjsa neinieskę i deszła jej neistety z powodu nowotworu, domek niewychodzacy okna i balkon zasiatkowane. Będzie do mnie dzwoniła w środę w sprawie adopcji Triolki.
Wg mnie to nie wygląda na wylizywanie rany. Zgrubienie jest od środka i ropa się zbiera. Nie mam w tym doświadczenia ale chyba by miała zaczerwienioną skórę od zewnątrz gdyby nadmiernie lizała. Nie wiem czy miała zdejmowane szwy, bo ja z nią byłam na kontroli na trzeci dzień po zabiegu.
Chudzinka/Lara pojechała do DT. Reszta kw. spokoPogubiłam się już w imionach
Biało-czarna (Lilu?) stęskniona za głaskaniem zeszła do mnie na dół
Czarnej dziczce dałam drugą kuwetę, bo w jednej śpi, niech drugą ma na siusiu
wiem, że to nic nie da ale niech ma
Kiedy ta bura dziczka wróci na wolność? Teoretycznie wg p.wet. w piątej dobie już można ją wypuścić.
Na zdrowej jest niezdrowa atmosferaSzara sieje postrach, Zuzia jest przesympatyczna i miziasta ale ze strachu też woli nasyczeć, Bella tak bardzo się boi, że ucieka do przedsionka i żadną siłą nie da się wepchnąć z powrotem, Piracik ma niespożyte siły
Zostawiłam na zdr. 5-litrowy żwirek.
moja kotka miała tak po sterylce-okazało się ze szwy były za mocno zaciśnięte i zaczęła się zbierac ropa.po sciagnieciu wszystko zeszło