Moderator: Moderatorzy
Iwooona pisze:Dzisiaj kot obudził się w lepszym nastroju,zjadł śniadanie nawet z chęcią,popił i poszedł dalej spać. Ciesze się ,ze w końcu trochę zjadł.Cukier niestety -445. Podałam 2j. caninsulin,bo niestety w dyżurującej aptece nie mają lantusa.Myślę,ze jutro zakupie w innej aptece, strzykawki zamówiłam i czekam. Wieczorem podam znowy 2j.caninsulin, bo nic nie wymyśle. Ketony sprawdzam w moczu-nic eis jeszcze nie pojawiło na szczęście. Mamy takie wysokie wyniki od czwartku,może zdążę z lantusem przed ketonami.Z dawkami nic już nie modzę,podaje stale po 2j. tak jak jest na zaleceniach producenta.Ok 14 zbadam kotu znowu cukier, a potem wieczorem. Teraz spróbuję zrobić ten dzienniczek,ale myślę,ze konkretne zapisy zaczną się jak będzie lantus.Nie wiem tez jak mój kot zareaguje na nowa insuline. Całe dnie jestem w pracy,widzimy sie z kotem rano i wieczorem. do tego wszystkiego chodzę do pracy na zmiany tygodniowe, wiec muszę przesuwać przez weekend godziny podawania- dodatkowe utrudnienie,ale muszę to sobie chyba rozpisać.
Dziękuję wszystkim za wsparcie.
Mamrot pisze:Iwooona pisze:Dzisiaj kot obudził się w lepszym nastroju,zjadł śniadanie nawet z chęcią,popił i poszedł dalej spać. Ciesze się ,ze w końcu trochę zjadł.Cukier niestety -445. Podałam 2j. caninsulin,bo niestety w dyżurującej aptece nie mają lantusa.Myślę,ze jutro zakupie w innej aptece, strzykawki zamówiłam i czekam. Wieczorem podam znowy 2j.caninsulin, bo nic nie wymyśle. Ketony sprawdzam w moczu-nic eis jeszcze nie pojawiło na szczęście. Mamy takie wysokie wyniki od czwartku,może zdążę z lantusem przed ketonami.Z dawkami nic już nie modzę,podaje stale po 2j. tak jak jest na zaleceniach producenta.Ok 14 zbadam kotu znowu cukier, a potem wieczorem. Teraz spróbuję zrobić ten dzienniczek,ale myślę,ze konkretne zapisy zaczną się jak będzie lantus.Nie wiem tez jak mój kot zareaguje na nowa insuline. Całe dnie jestem w pracy,widzimy sie z kotem rano i wieczorem. do tego wszystkiego chodzę do pracy na zmiany tygodniowe, wiec muszę przesuwać przez weekend godziny podawania- dodatkowe utrudnienie,ale muszę to sobie chyba rozpisać.
idź na nowe forum
Iwooona pisze:Mamrot pisze:Iwooona pisze:Dzisiaj kot obudził się w lepszym nastroju,zjadł śniadanie nawet z chęcią,popił i poszedł dalej spać. Ciesze się ,ze w końcu trochę zjadł.Cukier niestety -445. Podałam 2j. caninsulin,bo niestety w dyżurującej aptece nie mają lantusa.Myślę,ze jutro zakupie w innej aptece, strzykawki zamówiłam i czekam. Wieczorem podam znowy 2j.caninsulin, bo nic nie wymyśle. Ketony sprawdzam w moczu-nic eis jeszcze nie pojawiło na szczęście. Mamy takie wysokie wyniki od czwartku,może zdążę z lantusem przed ketonami.Z dawkami nic już nie modzę,podaje stale po 2j. tak jak jest na zaleceniach producenta.Ok 14 zbadam kotu znowu cukier, a potem wieczorem. Teraz spróbuję zrobić ten dzienniczek,ale myślę,ze konkretne zapisy zaczną się jak będzie lantus.Nie wiem tez jak mój kot zareaguje na nowa insuline. Całe dnie jestem w pracy,widzimy sie z kotem rano i wieczorem. do tego wszystkiego chodzę do pracy na zmiany tygodniowe, wiec muszę przesuwać przez weekend godziny podawania- dodatkowe utrudnienie,ale muszę to sobie chyba rozpisać.
idź na nowe forum
Jeszcze nie wiem do jakiego wątku sie tam przypiąć.Podaje teraz caninsuline,czekam na lantusa i strzykawki. Jestem w trakcie robienia dzienniczka. Myslę,ze jak zaczne podawać lantusa to podepnę sie pod wątek " Lantusowy". Tinka powiedziała,ze coś może podpowie jak będę miała dzienniczek, więc nie mam co się chyba jeszcze tam pojawiać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości