Pomoc kotom z Jaroszówki! Kocice w ciąży!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 01, 2013 15:20 Re: Pomoc kotom z Jaroszówki! Kocice w ciąży!

natureminemka pisze:Tak, schronisko Zielonogórskie deklarowało się, że gdyby kotki były z lubuskiego to by je wysterylizowali. Radzą zgłosić się do gminy o kasę na sterylizację i uśpienie maluchów.

Uderzaj do gminy. Coraz częściej nie odmawiają pomocy ! Tylko męcz ich porządnie, powinno się udać. Trzymam kciuki :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro maja 01, 2013 17:43 Re: Pomoc kotom z Jaroszówki! Kocice w ciąży!

Ktoś już zwracał się z takimi prośbami do gmin? Co trzeba napisać? List motywacyjny?

natureminemka

Od: Sob kwi 27, 2013 16:11

Post » Śro maja 01, 2013 18:10 Re: Pomoc kotom z Jaroszówki! Kocice w ciąży!

Po prostu trzeba tam pójść osobiście.Gmina ma ustawowy obowiązek opieki nad bezdomnymi i wolno żyjącymi zwierzętami.Czasem trudno od nich wyegzekwować to, przyznaję, ale trzeba być stanowczym.Znajdź w google ustawę, będziesz miała argument.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro maja 01, 2013 18:34 Re: Pomoc kotom z Jaroszówki! Kocice w ciąży!

Najlepiej pójść i na żywo przedstawić sytuację. Opisuj dramatycznie. :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Czw maja 02, 2013 12:15 Re: Pomoc kotom z Jaroszówki! Kocice w ciąży!

natureminemka pisze:Ktoś już zwracał się z takimi prośbami do gmin? Co trzeba napisać? List motywacyjny?

możesz podeprzeć się Ustawą o Ochronie Zwierząt:
http://prawo.legeo.pl/prawo/ustawa-z-dn ... -zwierzat/
powodzenia!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Sob maja 04, 2013 17:49 Re: Pomoc kotom z Jaroszówki! Kocice w ciąży!

Udało się coś załatwić ?
Obrazek

kinia098

Post » Sob maja 04, 2013 18:08 Re: Pomoc kotom z Jaroszówki! Kocice w ciąży!

Na razie nic, ja nie mieszkam w tamtych okolicach więc jest to dla mnie problematyczne, a na majówce wg mnie nie było. Jadę dopiero w poniedziałek, ale wiem, że na dzień wczorajszy kotki jeszcze nie urodziły.

natureminemka

Post » Nie maja 05, 2013 9:36 Re: Pomoc kotom z Jaroszówki! Kocice w ciąży!

Przenoszę na KOTY.
Teraz najpilniejsza sprawa to sterylizacje.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Nie maja 05, 2013 9:47 Re: Pomoc kotom z Jaroszówki! Kocice w ciąży!

Proszę, wysterylizuj, nawet na własny koszt, jakoś pieniądze zdobędziemy.Nie wiem jak, ale już obiecałam bazarek.Gmina powinna pomóc.Masz o tyle łatwiej, że kotki dadzą się złapać.Nie ma na co czekać, dość późno założyłaś wątek.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie maja 05, 2013 11:37 Re: Pomoc kotom z Jaroszówki! Kocice w ciąży!

Z tym na własny koszt będzie ciężko. Nie mam stałych zarobków bo pracuję na zlecenia (przy treningu koni), w jednym miesiącu mogę mieć duży dochód, w następnym może nie być nic zupełnie. Na chwilę obecną nawet nie mam co myśleć o sterylizacji na własny koszt. Do połowy maja muszę czekać na pieniądze. Postaram się załatwić z tą gminą jak tylko znajdę chwilę. Na razie jestem na wyjeździe. Wracam w przyszłym tygodniu.

natureminemka

Post » Nie maja 05, 2013 14:42 Re: Pomoc kotom z Jaroszówki! Kocice w ciąży!

Jak nie dogadasz się z gminą, zapłacę za kastrację i ew. uśpienie miotów. Dostałam trochę za nadgodziny, dam radę. Podaję nr tel na pw.

edit: nie podoba mi się to, że wycieczka jest ważniejsza od dobra kotów. A takie wrażenie odnoszę czytając Twoje posty.
Ostatnio edytowano Nie maja 05, 2013 14:54 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 2 razy
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie maja 05, 2013 14:43 Re: Pomoc kotom z Jaroszówki! Kocice w ciąży!

Wysterylizuj te co są najbardziej kotne, poproś może weta o to, czy może Ci zrobić " na zeszyt ".... Może udałoby się zebrać kasę na miau :(
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 05, 2013 17:24 Re: Pomoc kotom z Jaroszówki! Kocice w ciąży!

VeganGirl85, wycieczki to są właśnie do Jaroszówki a nie z, jak pisałam pochodzę z Zielonej Góry, to 100 km, jeżdżę tam dorywczo jako pomocnik hodowcy. Nie mieszkam cały tydzień, wyjazdy są parodniowe i niezależne ode mnie. Nie mam swojego samochodu żeby dojechać, a nawet jakby to niestety paliwo kosztuje. Dojazd w jedną stronę pociągiem tudzież pks, później jeszcze z przesiadką na bus do stadniny też nie jest tani, a jak nie jestem potrzebna na miejscu to nie dostanę za przyjazd grosza. Pieniądze mi z nieba nie spadają niestety... Może wkrótce będę miała tam większe perspektywy zarobku, na to się zapowiada i byłabym tam wtedy praktycznie cały tydzień. Ale na razie jest jak jest. Oczywiście, że mam swoje życie, swoje zwierzęta, te koty nie są moje, mogłabym tak jak wszyscy, którzy przebywają w tamtym miejscu albo je olać albo tylko gadać "trzeba je pooddawać, wysterylizować...". Chcę pomóc oczywiście, ale mam ograniczone możliwości. Prawdopodobnie jutro będę już na miejscu to skontaktuje się z Tobą, dziękuję za chęć pomocy.

natureminemka

Post » Nie maja 05, 2013 18:05 Re: Pomoc kotom z Jaroszówki! Kocice w ciąży!

natureminemka pisze:VeganGirl85, wycieczki to są właśnie do Jaroszówki a nie z, jak pisałam pochodzę z Zielonej Góry, to 100 km, jeżdżę tam dorywczo jako pomocnik hodowcy. Nie mieszkam cały tydzień, wyjazdy są parodniowe i niezależne ode mnie. Nie mam swojego samochodu żeby dojechać, a nawet jakby to niestety paliwo kosztuje. Dojazd w jedną stronę pociągiem tudzież pks, później jeszcze z przesiadką na bus do stadniny też nie jest tani, a jak nie jestem potrzebna na miejscu to nie dostanę za przyjazd grosza. Pieniądze mi z nieba nie spadają niestety... Może wkrótce będę miała tam większe perspektywy zarobku, na to się zapowiada i byłabym tam wtedy praktycznie cały tydzień. Ale na razie jest jak jest. Oczywiście, że mam swoje życie, swoje zwierzęta, te koty nie są moje, mogłabym tak jak wszyscy, którzy przebywają w tamtym miejscu albo je olać albo tylko gadać "trzeba je pooddawać, wysterylizować...". Chcę pomóc oczywiście, ale mam ograniczone możliwości. Prawdopodobnie jutro będę już na miejscu to skontaktuje się z Tobą, dziękuję za chęć pomocy.

OK, teraz rozumiem. Numer podałam, czekam na kontakt, przed 21 najlepiej SMSowy. Przepraszam jeśli coś źle zinterpretowałam.

edit:

Hebi pisze:Zanim uśpisz może faktycznie lepiej pomyśleć o adopcjach? Z dorosłymi ciężko, ale maluszki odpowiednio zareklamowane bywają "chodliwe". Tak czy inaczej będę trzymać kciuki :ok: :ok: :ok:

Jeśli kociaki zostaną odchowane i wyadoptowane, nie pomogę. Sorry, nie widzę sensu w powiększaniu bezdomności zwierząt i robieniu konkurencji tym, których narodzinom nikt nie mógł zapobiec. Kotów jest więcej niż ma szansę na dom. Najlepiej zrobić kastracje aborcyjne, jeśli nie uda się zdążyć- uśpić ślepe mioty i ciachnąć kotki za 2-3 tygodnie. Trzymam kciuki!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie maja 05, 2013 18:13 Re: Pomoc kotom z Jaroszówki! Kocice w ciąży!

VeganGirl85 pisze:Jeśli kociaki zostaną odchowane i wyadoptowane, nie pomogę. Sorry, nie widzę sensu w powiększaniu bezdomności zwierząt i robieniu konkurencji tym, których narodzinom nikt nie mógł zapobiec.

sorry, nie chcę robić chlewu w tym wątku, ale faszyzm zwierzętom nie pomoże, wiesz?
KotkaWodna

[poprzednia][następna]