Z piekła rodem II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 03, 2013 21:26 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

OKI pisze:duże, duże ufff... :wink:

Ale koleżanka jopop prosiła o przekazanie, że jakby kto był bardzo rozczarowany i potrzebowal się zająć jakąś dzieciarnią, to w połowie maja będziemy zgarniać jakiś miot. Na pewno będzie krowiasty i zakatarzony - sama radość :roll:

uff, uff :!:
Ja mam przykazane, coby na razie nie czuć się bardzo rozczarowaną :twisted: :evil:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Sob maja 04, 2013 0:30 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Hania66 pisze:
OKI pisze:duże, duże ufff... :wink:

Ale koleżanka jopop prosiła o przekazanie, że jakby kto był bardzo rozczarowany i potrzebowal się zająć jakąś dzieciarnią, to w połowie maja będziemy zgarniać jakiś miot. Na pewno będzie krowiasty i zakatarzony - sama radość :roll:

uff, uff :!:
Ja mam przykazane, coby na razie nie czuć się bardzo rozczarowaną :twisted: :evil:

Działania wyprzedzające...?
:mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon maja 06, 2013 20:59 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

ech... Wyjątkowo Udane Kotecki znowu zaliczyły weta...

Kara waży 2,8 kg, wygląda jak okaz zdrowia, zachowuje się jeszcze gorzej.
Jedyne co, to gruczoły się znowu zatkały :roll: Zresztą z takim podejrzeniem pojechała - sama się tym nie zajmę, skoro w dwie osoby ledwo można wijca przytrzymać :mrgreen:
Jej sraczka to dolega raczej mi :evil:

Kirysowi za to diabli wiedzą co jest, bo coś na pewno - znowu schudł, waży 2,2 kg.
W weekend go przyłapałam dwukrotnie na puszczaniu pawia przez sen... Tzn. budzi się, ale już wymiotując :?
Serducho znowu dziwnie bije, temperatura dla odmiany 38,1 :roll:
Czekamy na wyniki badania kału - mam nadzieję, że jutro mi się wreszcie uda dotrzeć do labu.
Muszę też skonsultować jego RTG. I zbadać kilkukrotnie tętno w warunkach domowych :roll:
I będziemy się zastanawiać, czy robić wszystkie badania od początku, czy już bardziej specjalistyczne w konkretnym kierunku.
Szlag by to...
:(

OKI

Post » Pon maja 06, 2013 21:04 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

O rany, ale Ci się przypadek medyczny trafił :?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon maja 06, 2013 21:09 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Jeszcze kilka takich przypadków i nasz wet się bedzie mógł habilitować :twisted:

Taki fart, nawet kotka na sterylkę ma astmę :?

Na razie maly po kroplowce z witaminkami poczuł się lepiej i strzelił Babci w pysk :roll: Bo mu miejsce zajęła :roll:

OKI

Post » Wto maja 07, 2013 18:17 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Uuuufff... z przebojami, ale udało się wreszcie oddać kuuupy do badania :twisted: Myślałby kto, że to takie proste :roll:
Ale już za drugim podejściem się udało - podwójnie drugim, bo kupy zbierane po raz drugi, a dzisiaj byłam dwa razy (rano przybyłam za wcześnie) :roll:
I kolejna stówka poleciała :? Mam nadzieję, że wreszcie coś znajdą - oddałam do Felixa :roll:
I że to coś będzie łatwe do wytłuczenia. I niskim kosztem :twisted:

Szalonemu Kotu dziękuje Szalony Kulokot :1luvu:

OKI

Post » Wto maja 07, 2013 18:40 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

A nie, na zdrowie Kulokotu to najlepiej by dietka wyszła :twisted:

Zamordowana jestem, a jak w badaniach nic nie wyjdzie, to się już tylko dobiję :roll:

OKI

Post » Wto maja 07, 2013 18:47 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Te co mają upodobanie do sraczki są zdrowe, te, co nie mają sraczki i żadnych konkretnych objawów, są chore :?
Jakoś muszę rozwiązać ten supeł, a coś mi mowi, że dopóki nie wysiudam tej sraczki z chałupy, to i z Kirysem nie ruszę do przodu :roll:

OKI

Post » Śro maja 08, 2013 13:15 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Chciałam, to mam :?

Obecność cyst Giardia sp. (Lamblia):
Stwierdzono: nieliczne (+)

Obecność Candida sp.:
Stwierdzono: średnio liczne (++)

Pozostałe pasożyty jelitowe:
Nie stwierdzono

Ja tak coś czułam, ze to jakiś połączony atak dwóch sił :crying: :crying: :crying:

OKI

Post » Śro maja 08, 2013 13:48 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Shit ... co na to pomaga? Candida to grzyb? Nystatyna?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro maja 08, 2013 13:52 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Tak, standardowo nystatyna... tylko, że ten badziew wraca. No i po nystatynie mogą być inne "atrakcje". Candida to... no, nie będę się wyrażać publicznie :roll:

elaelisheva

Od: Nie wrz 30, 2012 14:08

Post » Śro maja 08, 2013 13:55 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Candida to grzyb, pan wet dostał zadanie opracowania rozsądnego leczenia. Coby wytłuc gości, a futra zostawić przy życiu :roll:
Ma dużą głowę, niech myśli :?
A ja sobie w tym czasie pogmeram w necie :roll:

elaelisheva pisze:Tak, standardowo nystatyna... tylko, że ten badziew wraca. No i po nystatynie mogą być inne "atrakcje". Candida to... no, nie będę się wyrażać publicznie :roll:

A wyrażaj się dowoli :wink:
Bo to mniej więcej to samo, co lamblie :twisted:

Na razie to wychodzi na to, że jak będę tłuc pierwotniaka, to zrobię dobrze grzybu. I na odwrót.

OKI

[poprzednia][następna]