Z piekła rodem II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 26, 2013 21:23 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Ekhem, jak się łasić zaczęło, to raczej potrzeba ewakuować i szukać albo starych ludzi albo nowych :roll:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt kwi 26, 2013 21:26 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

alix76 pisze:Ekhem, jak się łasić zaczęło, to raczej potrzeba ewakuować i szukać albo starych ludzi albo nowych :roll:

tylko mnie spotkałby taki sam los jak tego kota...i tu jest pies/kot (co tam chcecie) pogrzebane :(
kurczę, gdyby nie stuknięci rodzice to w tym momencie siedziałabym napieprzając ogłoszenia czy ktoś kotecka nie zgubił...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt kwi 26, 2013 21:42 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Ogłoszenia to możesz porobić tak czy inaczej - napisz, że sie błąka itd... I posprawdzaj w necie i okolicy, może jednak ktoś jej szuka?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt kwi 26, 2013 22:01 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

OKI pisze:Ogłoszenia to możesz porobić tak czy inaczej - napisz, że sie błąka itd... I posprawdzaj w necie i okolicy, może jednak ktoś jej szuka?

przejrzalam bielawskie, nic... a nigdzie papierowych ogloszen nie widzialam...
ale jaki kfiatek siem trafil: http://bielawa.olx.pl/pilnie-szukam-koc ... -483882916

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt kwi 26, 2013 22:05 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

No tak, to feler gmerania w necie :?

OKI

Post » Sob kwi 27, 2013 9:34 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Ech... i od rana znowu odkupianie chałupy :?

Zrobiło się troszku śmieszno, troszku straszno... W zasadzie jedynym kotem, co do którego obecnie jestem pewna, że zawsze trafia do kuwety, jest Kulokot :mrgreen: Odkąd siedzi w łazience i wychodzi tylko okresowo, znacznie się uspokoiła. Owszem, dalej się boi czarnych kotów (wszystkich jak leci), ale nawet pogoniona nie wpada w histerię. A jak chce do kuwety, to sobie każe łazienkę otwierać :twisted: Do cudzych robić nie będzie :twisted: Cudze miski są wprawdzie interesujące bardzo, ale na karmienie też idzie do siebie. Ona musi być jedynaczką, bo tak sobie życzy. I już.
Jedyne co jej nie przeszkadza, to wspólna woda - każda woda jest dobra. W każdej się świetnie kopie. Wszystkie miski fajnie jeżdżą. Ze wszystkich się równie dobrze wylewa zawartość :roll: Ślady Kulokota namierza się po miskach stojących w kałużach wody. Lub wywróconych do góry nogami :roll:
Widać tak czy inaczej Kulokot musi lać :roll:

OKI

Post » Sob kwi 27, 2013 10:13 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Jasne, posprzatanie, powycieranie, poustawianie to istna prowokacja. Skad ja to znam...
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob kwi 27, 2013 10:35 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

odskrobanie, ta biegunka błyskawicznie (przez czas roboty/snu) zasycha na podłodze :? Umycie podłogi w tym stanie to tylko rozmazanie wszystkiego po całości. No to najpierw sprzątam ręcznikiem pap. co się da, potem skrobiem, potem zamiatam odskrobane i dopiero mogę przelecieć odkurzaczem i zmyć podłogi. W weekend jeszcze przed myciem zlewam wszystko odsmradzaczem organicznym i czekam aż zadziała (tj. do wyschnięcia :roll: ), dopiero potem zmywam. W trakcie sprzątając nowe na bieżąco :?
Cholery można dostać - jeszcze w życiu tyle nie sprzątałam i jeszcze w życiu nie miałam przy tym takiego syfu w chałupie.
Mam koszmara, że natychmiast po moim powrocie z roboty zajrzy jakiś sąsiad (oni tak mają, czają się na zapalenie światła) :? A tu smród i wszędzie kupy :oops: I to stare, bo już zaschnięte :?
A koty tylko trzy... widać :mrgreen:
Materiał do interwencji jestem teraz :roll:

Że ja ich jeszcze nie wymordowałam, to się sama sobie dziwię :roll:
Znaczy kotów, nie sąsiadów :mrgreen:

OKI

Post » Sob kwi 27, 2013 13:41 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

O mamuniu... :( został już tylko korytarz na mokro :roll:

A to tylko podłogi, a gdzie reszta?! :crying: :crying: :crying:

Niech ktoś na mnie naśle TOZ!!! :crying: :crying: :crying:

OKI

Post » Sob kwi 27, 2013 15:08 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

OKi nie zazdraszczam :|
Ja dzisiaj postanowiłam wreszcie posprzątać dokładnie chałupę i dopiero niedawno skończyłam, więc łączę się w bólu :mrgreen: .

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pon kwi 29, 2013 21:59 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Jakoś mnie ostatnio nic do pisania nie nastraja :roll:
Rzężączka ma ruję :roll: Dla odmiany, bo dawno mi się nic nie darło...
I do tego jakoś dziwnie potrafi nieźle złapać oddech :evil:
Od dziś dostaje nowe leki, w ciągu paru dni bedzie wiadomo, czy działają i czy termin sterylki da się ustalić w przewidywalnej przyszłości :roll:
Bo jeśli nie, to trzeba jej będzie obciąć pazury, strasznie przeszkadzają przy ugniataniu ręki.
Panna w końcu jest dzikim kotkiem, ktorego odruch obronny polega na wystawieniu brzucha do drapania :roll: Oczywiście przy tym straszy, syczy, kladzie uszy i pokazuje zęby :roll:

Clauda oczko już całkiem ładnie. Na tyle, że znów próbuje zaiwaniać SirNickowi zabawki z klatki :roll: Ma zapowiedziane, ze sam sobie będzie krople zakraplał, jak znów oberwie :roll:

Kara - jak pączek w maśle. Jej nic nie przeszkadza. Ani sterylka, ani biegunka, ani gruczoly chyba znów do wyciśnięcia... Futerko się świeci, szczupak wprawdzie, ale to taki zdrowy, elastyczny szczupaczek, energii ma za pięcioro, a apetyt jeszcze lepszy :twisted:
W przeciwieństwie do braciszka, któremu nie dolega nic obserwowalnego, wyniki ma w normie, biegunki nie ma, a ciągle jakiś taki zwiędły, niedomyty i bylejaki :? Noooo... nie podoba mi sie ten kot :?
Babcia też jakaś lewa ciągle :roll:

Idę zakneblować astmatyczkę :evil:

OKI

Post » Śro maja 01, 2013 12:35 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Obrazek
Taka panna się wprosiła na długi weekend :lol:
Fajna, spora, przylepka z charakterkiem.
Kotów nie lubi - mam nadzieję, że to tylko chwilowe i wynika ze zmiany sytuacji :roll:
Głaskanie lubi.
Na ręce nie lubi.
Mokre lubi.
Suche też lubi :mrgreen:
Do kuwety trafia. Wszystkim zresztą :roll:

OKI

Post » Pt maja 03, 2013 15:18 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

PILNE!!!
Dzwoniła jopop, do fundacji zgłosila się pani, której podrzucono 3 kocięta - podobno ok. 4-5 tygodniowe (pani bez doświadczenia, wiek niekoniecznie prawidłowo określiła).
Bardzo potrzebny jest odpowiedzialny i doświadczony dom tymczasowy, które te kocięta może przejąć!!!
Fundacja może objąc kocięta opieką weterynaryjną, ale kompletnie nie ma gdzie ich w tej chwili umieścić :(

Bardzo proszę o podwieszenie tej informacji.
Czekam na namiary do kontaktu, jak tylko dotrą,, to wrzucę.

edit: nieaktualne, pani znalazła już opiekę

OKI

Post » Pt maja 03, 2013 17:04 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

OKI pisze:PILNE!!!
Dzwoniła jopop, do fundacji zgłosila się pani, której podrzucono 3 kocięta - podobno ok. 4-5 tygodniowe (pani bez doświadczenia, wiek niekoniecznie prawidłowo określiła).
Bardzo potrzebny jest odpowiedzialny i doświadczony dom tymczasowy, które te kocięta może przejąć!!!
Fundacja może objąc kocięta opieką weterynaryjną, ale kompletnie nie ma gdzie ich w tej chwili umieścić :(

Bardzo proszę o podwieszenie tej informacji.
Czekam na namiary do kontaktu, jak tylko dotrą,, to wrzucę.

edit: nieaktualne, pani znalazła już opiekę

no to ufffff :D

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt maja 03, 2013 17:13 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

duże, duże ufff... :wink:

Ale koleżanka jopop prosiła o przekazanie, że jakby kto był bardzo rozczarowany i potrzebowal się zająć jakąś dzieciarnią, to w połowie maja będziemy zgarniać jakiś miot. Na pewno będzie krowiasty i zakatarzony - sama radość :roll:

OKI

[poprzednia][następna]