Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 02, 2013 18:10 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Miraclle pisze:Normalnie jak widziałabym Tofisia, tylko mniej puchatego :mrgreen:
On też wywala tak brzucho i jeździ grzbiecikiem :ryk:
100% rodzeństwo :mrgreen:

Uśmiałam się przy zabawie z Żuczkiem :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Basiu, Żuk jak na jamnika jest bardzo...skocznym psiakiem :mrgreen:
Podczas śniadania też nam tak czasem jeszcze podskakuje ponad stół i robi to w zwolnionym tempie, żeby przed spotkaniem z podłogą zdążyć zobaczyć co smacznego mamy na stole :ryk:

A Kropka faktycznie, podobna do Toficzka jak dwie kropelki wody, tyle, że ona jest ciut bardziej pampuśna :wink:
Wczoraj ładnie się bawiła z Żukiem, ona nie wystawia pazurów, kocha jamnisia i jak go nie ma w pobliżu to idzie go szukać, cóż...miłość nie wybiera :mrgreen:

dorcia44 pisze:Zuza ,widziałam wczoraj jamnika szorstkowłosego ....ogolonego 8O włoski były tylko na pysiu i uszach ,wpadła byś na to :roll:

W życiu, Dorotko 8O 8O 8O :ryk:
Może był na coś chory i musieli go ogolić?
No bo nic mi do głowy nie przychodzi :mrgreen:
Dorciu, a ładnie on wyglądał :?: :wink:

rudy kociak pisze:
AnnAArczyK pisze:Zapomniałam dodać wczorajszą Kropcię:)

http://youtu.be/eXC_quGVGos

Kropcia fajnie prezentuje swoje wdzięki,ale Żuczek dostał bęcki od Kropeczki-jak można modelce przerywać prezentację wdzięków,no jak? :lol:

Ona zawsze się lansuje, gdy jest słoneczko, gdy Żuczek biega wokół niej i gdy pies sąsiada podgląda przez oczka w siatce :mrgreen: :mrgreen:
Ale Żuczka nie biła, one się tak bawią, bez wystawiania pazurów ze strony Kropki:)
Ona nigdy nikogo nie podrapała, za to Lunka raz mnie zajechała tylnymi łapami...
Była u nas krótko, wskoczyła na drzewo i bała sie zejść, podeszłam i zaczęłam ją wołąć, gdy już zeszła na tyle, że wzięłam ją na ręce, ktoś wszedł na ogród i trzasną furtką, ona się przestraszyła, odbiła się od mojego dekolda i uciekła do domu.
Ja zostałam z zadrapaniami i ociekająca krwią :mrgreen: :ryk:
Ślady mam na stałe:)
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Czw maja 02, 2013 18:59 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Żuczek - sprężynka :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw maja 02, 2013 19:09 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

U nas po południu zrobiło się zimno...
wszyscy wróciliśmy do chałupki, wczoraj było lepiej:) teraz włączyliśmy piec..

Ja sobie siedzę i piszę, małż ogląda jakiś mecz, Lunka siedzi na parapecie, Kropcia wywaliła brzusio i leży na fotelu, co robi reszta, nie wiem...i chyba już nie chcę wiedzieć:)

Właśnie przyszli goście, weszli do nas mocno zdziwieni, spytali, czy już rozbieramy chałupę, nie wiedziałam o co chodzi, dopóki nie wyszłam przed dom...
Żuczuś się popisał...pierwszy raz...właśnie oskubał cały próg w drzwiach wejściowych....dębowy...wyjął, zaniósł na środek tarasu i zamienił go w drzazgi...będziemy mieli na rozpałkę...takich mężowskich oczu mocno zdziwionych jeszcze nie widziałam...
Stwierdziliśmy, że Żuczek podsłuchuje nasze rozmowy :mrgreen:
No bo skąd on wie, że będziemy wymieniać drzwi?
Jeszczenie teraz, nie jutro, dopiero za pół roku, no ale Żuczek jest bardzo pracowity, zabrał się za wymianę już teraz...
Małż zawołał łobuza na miejsce przestępstwa :mrgreen: , a ten zadowolony z siebie leciał do pańcia pokazać co zrobił, a jak zarzucał zadkiem :mrgreen: jak panienka i kręcił ogonkiem dookoła, pycholek uradowany, no mówię Wam, cudo nie piesek:)

Dowód przestępstwa:)
Obrazek

I sam przestępca we własnej osobie:)
Obrazek

Żuczuś mógł zwalić winę na tego jamnisia:)
Obrazek

ale Żuczek jest uczciwy, przyznał się do winy i poddał się dobrowolnej karze 5-ciu minut leżenia na dziurawym kocyku :wink:
Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw maja 02, 2013 21:09 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

:ryk: :ryk: :ryk:
Żuczusiu, kochanie Ty słodkie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw maja 02, 2013 23:32 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Żuczuś , kochanie - on stary był , ten próg....

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw maja 02, 2013 23:33 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Jamniś tak pomaga a wy mu za to karę wlepiacie :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw maja 02, 2013 23:48 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

przybij piąteczkę, Żuczku :1luvu: dobra robota :ok: :piwa: :piwa: :piwa:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pt maja 03, 2013 6:56 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ojtam, ojtam :wink:

Żuczek tylko przyspieszył to co nieuniknione :wink:
Wymiana musi nastąpić troszeczkę wcześniej :D

taaak pieski muszą gryźć, "nie ma bata", a że to co zakazane smakuje najlepiej ...
wiedzą nie tylko ludzie :ryk: :ryk:

Żuczek prezentuje się doskonale .... ta postawa, to spojrzenie .... jamnikowe :ok:
oj, coś tak czuję, że jeszcze nie raz będzie bohaterem Twoich, Zuzko, opowieści :ryk:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt maja 03, 2013 9:15 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dzieńdoberek w ten majowy deszczowy dzionek! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt maja 03, 2013 10:05 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Żuczek demolka :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Pracowity z niego piesek, samodzielnie demontuje drzwi, skarb nie pies :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Aż mu się oczka świecą :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt maja 03, 2013 12:47 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Cześć :!: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt maja 03, 2013 15:12 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Żuczuś, pracuś :mrgreen:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pt maja 03, 2013 20:29 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Bry z wieczorka :1luvu:
Pokazałam Żuczusiowi co o nim piszecie...
Psio jest zachwycony Waszym zachwytem :mrgreen:
Ale dzisiaj nic nie zbroił, nie zbudował i nie rozebrał...
Z drobnym wyjątkiem...
Poszedł z pańciem na spacerek, pobiegał sobie po pustych działkach i zapomniał jak się nazywa :ryk: :ryk:
W naszym ogrodzie słyszeliśmy nawoływania, małż "dał z siebie wszystko" :mrgreen: ale piesio był bliżej...mógł nie słyszeć...

barbarados pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk:

Prawda, on jest cudowny :1luvu:

Caragh pisze::ryk: :ryk: :ryk:
Żuczusiu, kochanie Ty słodkie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ciociu, to jest mmmnnniiióóód na moje małe, psie serduszko :1luvu:

izka53 pisze:Żuczuś , kochanie - on stary był , ten próg....

Prawda Ciociu, on już miał 10 lat :mrgreen:

Ewa L. pisze:Jamniś tak pomaga a wy mu za to karę wlepiacie :mrgreen:

Nie prawda, sam sobie wymierzył karę, skorzystał z przywileja :mrgreen:
Jeszcze zerkał na zegarek :mrgreen: :ryk:

puszatek pisze:przybij piąteczkę, Żuczku :1luvu: dobra robota :ok: :piwa: :piwa: :piwa:

Baaardzo się starałem, Duża z Dużym powiedzieli, "no...bardzo ładnie....takie malutkie kawałeczki....teraz nie ma co nawet pozbierać"....pewnie by tak nie potrafili pogryżć, więc chyba mnie chwalili, co nie :roll:

Kotina pisze:Ojtam, ojtam :wink:

Żuczek tylko przyspieszył to co nieuniknione :wink:
Wymiana musi nastąpić troszeczkę wcześniej :D

taaak pieski muszą gryźć, "nie ma bata", a że to co zakazane smakuje najlepiej ...
wiedzą nie tylko ludzie :ryk: :ryk:

Żuczek prezentuje się doskonale .... ta postawa, to spojrzenie .... jamnikowe :ok:
oj, coś tak czuję, że jeszcze nie raz będzie bohaterem Twoich, Zuzko, opowieści :ryk:

Lepiej niech on się do budowlanki nie pcha :D :ryk:
A bohaterem naszego wąteczka pewnie będzie jeszcze nie jeden raz:)
Jego łepek jest pełen pomysłów, psich pomysłów, aż się boję...

Ewa L. pisze:Dzieńdoberek w ten majowy deszczowy dzionek! :1luvu:

A u nas nie było kropelki deszczyku :1luvu:
Sami laliśmy wodę, musieliśmy sobie podlać zielsko :mrgreen:
Dwa dni ciepełka, trochę wody i zaczęło się robić ładnie :1luvu:

Miraclle pisze:Żuczek demolka :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Pracowity z niego piesek, samodzielnie demontuje drzwi, skarb nie pies :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Aż mu się oczka świecą :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ciociu, on bardzo kocha samodzielną pracę, bez pomocników :D
Jest pieseczkiem bardzo pracowitym...
Chyba przyjdzie mi od teraz czuwać w nocy, co bym się któregoś dnia nie obudziła pod gołym niebem...

barbarados pisze:Cześć :!: :1luvu:

:wink: :piwa:

EVA2406 pisze:Żuczuś, pracuś :mrgreen:

Bardzo pracowity, mam nadzieję, że jednak chałupy mi cichaczem nie rozbierze :ryk: :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt maja 03, 2013 20:31 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dzisiaj, podobnie jak wczoraj i przed, spędziliśmy większość czasu w ogrodzie:)
Wszyscy, bez wyjątku :D

Kropeczka tylko cosik mniej "bywała" z nami, za to Pan Pers dziś wyjątkowo długo spał sobie pod swoim ulubionym iglakiem...nie wiem jak się nazywają te moje drzewka, mają już ok. 7 m wys. igły i takie lekko opuszczone gałęzie...i dalej rosną :ok:

Za to Rambuś troszkę odżył...buszował po chałupce ile sił w łapach:)
Gdy weszłam do kuchni o mało się nie przewróciłam, w misce miałam przygotowaną kolację dla zwierzorków, ale Cudaczek mnie wyprzedził...nie czekał aż nałożę na talerzyki :mrgreen:

Grunt to się najeść:)

Obrazek

A tak kocio dzisiaj leniuchował:)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kropcia w tym czasie przeniosła się do drugiego pokoju:)
Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]