POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 02, 2013 21:07 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Obie macie rację, zarówno ten misz masz ma swoje uroki jak i evanka dobrze zauważyła, forum się rozrosło i wątki szybko schodzą na druga stronę albo i dalej.
Temat odciążenia "Kotów" padł już jakiś czas temu, ale jakoś właśnie nie było pomysłu jak to zrobić aby każdy był zadowolony :?
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Czw maja 02, 2013 21:22 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

evanka pisze:
terenia1 pisze:ktoś kto wchodzi na forum po raz piewrszy i potrzebuje pomocy nie myśli o tym gdzie to napisać po prostu pisze i tak tez ja zrobiłam kilka lat temu jak zagościłam na tym forum. Napisałam gdzie mi się wydawało, że będzie dobrze i pomoc uzyskałam :)
patrząc na datę, kiedy tu dołączyłaś, to raczej nie miałaś większego wyboru ;)
teraz to forum jest wielokrotnie większe

Mnie się wydaje że od czasu kiedy tu dołączyłam niewiele się zmieniło :) były koty była kociarnia, był bazarek i koci łapci może nie było podforum nerkowego, cukrzycowego o ile czegoś nie pomyliłam w nazwie, może nie miałam większego wyboru ale dałam sobie radę bo dla laika pisanie na kotach albo na kociarni na poczatku mnie osobiście nic nie mówiło :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw maja 02, 2013 21:24 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

bazarek juz był? 8O

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Czw maja 02, 2013 21:28 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Bazarek był, targu nie było. A ja tam jako laik od razu połapałam się gdzie co i jak, wystarczyło poczytać tytuły wątków i już. Tyle, że muszę stwierdzić, że koty aż tak różnorodne nie były. Albo inaczej, były, tyle, że było tego mniej. Tak mi się wydaje :?
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Czw maja 02, 2013 21:33 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

zunia pisze:Obie macie rację, zarówno ten misz masz ma swoje uroki jak i evanka dobrze zauważyła, forum się rozrosło i wątki szybko schodzą na druga stronę albo i dalej.
Temat odciążenia "Kotów" padł już jakiś czas temu, ale jakoś właśnie nie było pomysłu jak to zrobić aby każdy był zadowolony :?

Zunia ale co to znaczy odciążenie "Kotów" przecież zarówno osoby prowadzące watki swoich kotów rezydentów czytają wątki inne - pomocowe, schroniskowe i jak je tam zwał, i zarówno osoby prowadzące watki schroniskowe, pomocowe i inne czytają watki rezydentów - obydwie grupy czerpią pomoc jedni bo wzbogacają swoją wiedzę jak pomagać kociakom, jak sie nimi opiekować, co zrobić w nagłych wypadkach tu pomagają osoby prowadzące wątki kotów rezydentów, z drugiej strony osoby szukajace pomocy zarówno merytorycznej jak i finansowej mają tą pomoc od osób prowadzących wątki dla rezydentów. Te światy zarówno kotów rezydentów jak i innych kotów funkcjonuja równolegle, może dla osób które zaczynają swoją kocią działalność wzorem będzie jakiś wątek rezydentów, a jak to zostanie na maxa rozdzielone to komuś kto szuka pomocy nie będzie się chciało wchodzić w podforum nasze koty bo uzna że tam pomocy nie znajdzie i odwrotnie :( Oczywiście pisze to z mojego punktu widzenia.

terenia1

Post » Czw maja 02, 2013 21:46 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Ja to rozumiem terenia1, napisałam tak po lekturze wątku z taką sugestią na KŁ :? O tu, tylko nie wiem na której stronie http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=150711&start=765
Bo jeżeli o mnie chodzi to ze mną jak z dzieckiem...
No ale były głosy, że wątki (nie wiem jak to ująć) radosnych rezydentów dominują inne wątki, czy jakoś tak :?
Obrazek

zunia

Post » Czw maja 02, 2013 21:57 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

zunia pisze:
No ale były głosy, że wątki (nie wiem jak to ująć) radosnych rezydentów dominują inne wątki, czy jakoś tak :?

No bądzmy szczerzy były i głosy odwrotne, i nie było ich mało o zbieraczach kotów, o DT , o żebraniu przez DT, o braku rozliczeń itd itp :(
Ja osobiście nie zauważyłam, że radosne wątki rezydentów dominują inne wątki, bo wątki rezydentów na kotach i tak były w mniejszości, niestety kotów szczęśliwych mamy mniej niż kotów bezdomnych i nieszczęśliwych, a jak dla mnie osobiście wątki rezydentów są super przykładem dla nowych użytkowników naszego forum którzy mają wątplwość czy adoptować kota czy nie, jak pomóc kociakowi bo przecież wątki rezydentów to masa informacji dla nowych osób, a poza tym wiele wątków rezydenckich to także domy tymczasowe i pomagające kociakom bezdomnym w różny sposób.

terenia1

Post » Czw maja 02, 2013 22:04 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Wiem, wiem, i też mi się te glosy nie podobały.

EDIT
Tylko ja raczej opierałam się na sugestii administracji, że jest potrzeba odciążenia. I nie widziałam problemu ani w jedną ani w drugą stronę.
Zresztą inne fora to dopiero są rozdrobnione na różne podfora, osobno zdrowie, osobno pierwszy kot, osobno kuwety, pomoc, pytania itd.
Zresztą podfora to nie osobne forum tylko nadal to samo forum, kocie forum.
Obrazek

zunia

Post » Śro maja 08, 2013 23:49 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Mysza pisze:
Monostra pisze:Jedni rezydenci mają stres, inni nie i od tego zależy, czy dołączamy innego kota. Świadomie bierzemy rezydentów czy decydujemy o zmianie statusu i jego pozostaniu.
Bezustanne dołączanie do stada nowego zwierzaka i niezwracanie uwagi na czasem nawet drobne, a narastające czasem symptomy zdenerwowania, to właśnie zamykanie oczu w imię ideologii.
Tymczas (a nie ich stado, bo to ściema a nie socjalizacja) gdy ma się na to warunki i możliwość izolacji i metraż - tak, odgrywanie Kociej Matki Teresy kosztem rezydentów - nie.
Raz dawno temu poszłam do akademika, a niedawno do mieszkania studenckiego - przerażające. Można pewnie wytrzymać pięć lat, ale na pewno nie bez uszczerbku dla psychiki. Wyobraziłam sobie akademik przez całe życie - coś takiego funduje się rezydentom w imię pomocy.

mówisz ze swojego wieloletniego czy też wielorazowego doświadczenia domu tymczasowego? :kotek: Bo mocno generalizujesz. Są przepełnione DT ale sa i zbieracze rezydentów. Dla jednego kota katastrofą jest drugi rezydent, dla innego miot kociąt to miłe towarzystwo. Że tak przewrotnie napiszę, jakby więcej osób pomagało w adopcjach i sterylkach nie byłoby przepełnionych DT.

Piszę ze swojego wieloletniego (w ogóle półwiecznego, świadomego trochę mniej) doświadczenia z kotami, także tymi znalezionymi i wziętymi na DT. Coś, co się nazywa DT, sterylki, szukanie domów, obserwacja relacji w gromadzie nie zostało wynalezione przez miau - istniało trochę wcześniej. Zdrowy rozsądek i wyznaczanie granic też.
Z mojej strony EOT.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Czw maja 23, 2013 11:19 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Wątek upadł... :(
Czy mamy konkretne propozycje do zaproponowania zmiany opisu dla podforum KOTY, coś do wyboru żebym mogła utworzyć ankietę?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw maja 23, 2013 21:52 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Propozycje padaly rózne wcześniej :kotek:

Mnoe się dalej podoba ta:
1. Podaj łapkę -pomóż kotom :kotek:

2. Różne formy pomocy kotom- domy tymczasowe,schroniska,fundacje.
3. Jak można pomóc kotom?
4.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon lip 01, 2013 9:41 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Podnoszę - minęło trochę czasu od ostatniego wpisu.

Ponieważ coraz częściej zdarzają się pomyłki i nowozarejestrowani użytkownicy zakładają wątki, w których szukają pomocy w różnych sprawach na Naszych Kotach ( są one przenoszone na Koty) uważam, że powinien być zmieniony opis podforum Koty, na taki który wyraźnie mówi, że to tu należy zakładać wątki kotów wymagających pomocy ( niezależnie od rodzaju i wagi problemu).
Również na Kotach te problemy powinno się rozstrzygać.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon lip 01, 2013 10:17 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

NITKA/KARINKA - jeśli liczysz na jakiś konsensus w temacie opisu podforum Koty i jedną propozycję satysfakcjonującą wszystkich to jesteś ogromną, niepoprawną optymistką. ;)

Jezeli modzi nie wybiorą z tego co tu proponowano, admin nie zaaprobuje i nie zostanie przez Was zmienione to dalej będzie tak jak jest.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon lip 01, 2013 10:24 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

W nocy jeśli będę miała dostęp do internetu i dopiero jak ogarnę dzisiejsze prywatne sprawy spróbuję dla ułatwienia zebrać propozycje i zacytować je do jednego posta- trudno ich szukać na 10 stronach i poczytać jak zostały sformułowane i zobaczymy czy dałoby się ewentualnie z tego utworzyć ankietę :wink:
Wątek jako mało popularny temat spada natychmiast. Nie wiem czy coś dałoby podwieszenie go :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon lip 01, 2013 23:46 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

kussad pisze:W tej chwili na podforum „KOTY – kocie pogawędki” są:
• Opowieści o życiu kotów w naszych DT, pomoc dla kotów!
• Kocie pogawędki, nasze tymczasy, pomoc dla kotów, kocie problemy, wątki fundacji i schronisk!
Zofia.Sasza pisze:Koty w potrzebie?
:mrgreen:
jaaana pisze:wszelkie sprawy związane z kotami

wszystko, co z kotem związane
anulka111 pisze::P Propozycje byly juz wcześniej-podoba mi się ta: Podaj łapkę -pomóż kotom :kotek:
zunia pisze:Kurcze nie przychodzi mi nic mądrego i zwięzłego do głowy, a należy też pamiętać, że to wołanie o pomoc bardzo często dotyczy np problemu z sikającym kotem, czy innych problemów np dokocenia, zachowania rezydentów w jakiś określonych warunkach np po jakimś zabiegu, to nie są wątki wołające tylko o pomoc finansową. Jest naprawdę dużo tego typu dylematów. Fajnie jakby tytuł ujmował w swojej treści jakoś ogólnie wszystkie dylematy, problemy, prośby o rady, oraz pomoc jakąkolwiek itd. Nie wiem czy zrozumiale napisałam, jakby co to wytłumaczę :mrgreen:
mimbla64 pisze:Mi się propozycja: Podaj łapkę - pomóż kotom." nie podoba.
Jest infantylna.
Wątki kotów w potrzebie, wątki domów tymczasowych - wolałabym coś takiego.
cytryna pisze:moja propozycja:
Podaj Łapkę- wątki pomocowe i domy tymczasowe.
NITKA/KARINKA pisze:@ mimbla64
Ale jest też mnóstwo innych tematów.
Zdrowie, pielęgnacja, żwirki, kuwety, drapaki, wiersze o kotach, ciekawe i straszne artykuły, filmy, wydarzenia itp
zunia pisze:Może Kocie S.O.S
Masz problem, szukasz pomocy to ten dział jest dla Ciebie.

Wiem bezsensu, myślę dalej :?
EDIT
Albo:
Kocie S.O.S
Pomoc, pytania, akcje.

Kocie S.O.S
pytania/odpowiedzi, dylematy, pomoc, akcje

dobra dalej myślę
anulka111 pisze:
mimbla64 pisze:Mi się propozycja: Podaj łapkę - pomóż kotom." nie podoba.
Jest infantylna.
Wątki kotów w potrzebie, wątki domów tymczasowych - wolałabym coś takiego.

Ale chodzi tez o to ,by nowi uzytkownicy orientowali sie gdzie wchodzą- dt to obcy skrot dla nowych itd.

Podaj Łapkę- wątki pomocowe,poradnikowe i domy tymczasowe.

Pomysł cytryny jest fajny,bo łaczy to ,ze podtytuł jest zrozumialy i jednoczesnie odnosi się do zawartosci :kotek: Potem użytkownik może się zorientować o co chodzi z dt itd.

A podtytul nie da rady,by zawieral wszystko. A może tak?
Podaj Łapkę- wątki pomocowe,poradnikowe i domy tymczasowe.
NITKA/KARINKA pisze:Na KOTACH są też wątki fundacji i schronisk , nie tylko DT.
anulka111 pisze:A masz jakis pomysł ,jak to uwzględnić?

Podaj Łapkę- wątki pomocowe i poradnikowe.

Bo jak doda sie za duzo skladowych ,to nie bedzie czytelne :?:
zunia pisze:Może:
Tu pomagamy oraz szukamy pomocy, dzielimy się wiedzą lub jej szukamy.

no jakoś tak, albo taj jak anulka111 proponuje.
jaaana pisze:Proponując dla podforum Koty opis mówiący o pomocy, niejako zmusza się tych, którzy mają tam watki rezydentów, do przeniesienia na Nasze Koty. A przecież przenosiny są - jak na razie - dobrowolne.

W tej chwili na Kotach jest wszystko i wszystko powinno być uwzględnione w podtytule.
zunia pisze:no to może
Tu uczymy się kota, pytania, odpowiedzi, pomoc potrzebującym.

albo
Tu dzielimy się doświadczeniem, szukamy pomocy, wspieramy i doradzamy.
Myszolandia pisze:Koty - wszystkie kocie i około kocie sprawy
felin pisze:
anulka111 pisze::P Propozycje byly juz wcześniej-podoba mi się ta: Podaj łapkę -pomóż kotom :kotek:

Bardziej do psiego forum pasuje moim zdaniem.
CoToMa pisze:Wszystko co kocie nie jest nam obce :wink:
mimbla64 pisze:
zunia pisze:Tu dzielimy się doświadczeniem, szukamy pomocy, wspieramy i doradzamy.

Według mnie to dość dobrze oddaje zawartość podforum.
mb pisze:"Koty.
Wszystko o kotach i dla kotów".

Wiem, banalne.
Monostra pisze:Dobrze oddaje tylko troszkę długie.

Porady - pomoc - wsparcie ?

Ciężko ująć to wszystko i najbardziej pasuje misz-masz, albo koty to wieczne kłopoty :wink:
Mała1 pisze:a może
Kocie problemy i porady
albo
Koci Świat - problemy, porady, kocie historie
MariaD pisze:
Mała1 pisze:Koci Świat

To nazwa fundacji.

A może prosto:
KOTY
Pomoc i porady.
mimbla64 pisze:
Monostra pisze:Dobrze oddaje tylko troszkę długie.

Porady - pomoc - wsparcie ?

Ciężko ująć to wszystko i najbardziej pasuje misz-masz, albo koty to wieczne kłopoty :wink:

Wersja opisowa zuni podoba mi się, ale jeśli ma być krócej, to Twoja propozycja straciła: dzielimy się doświadczeniem.
A pomoc i wsparcie pokrywają się.
Może:
Koty. Nasze doświadczenia - porady - pomoc.

Nie ma w tym podtytule: kocich historii, ale chyba to tylko kwestia czasu, kiedy wątki rezydentne przeniosą się na "Nasze koty".
meg80 pisze:
mb pisze:"Koty.
Wszystko o kotach i dla kotów".

Wiem, banalne.

A mnie się wlaśnie podoba :) Tylko może bez "Koty" juz :) Albo wręcz samo "Wszystko o kotach" :)
włóczka pisze:[
Uważam że opis mógłby być "koci worek, czyli wszelkie kocie sprawy" albo podobny. /./ bo jednorazowy problem z własnym kotem zdecydowanie do "cieni" zaliczyć można, a miejsce takiego wątku wszyscy widzieliby chyba raczej gdzie indziej ;)
Monostra pisze:
Ewa L. pisze:W końcu koty to coś ciepłego więc dlaczego ma wiać grozą - mnie też ten tytuł się podoba. :ok:A ktoś wcześniej zarzucił że jest za ciepły.

Bo w tej chwili z podforum KOTY wieje grozą :wink: . Nazwa podforum i jego opis nie ma emanować ciepełkiem, tylko powinna informować czego dany dział dotyczy.
zunia pisze:Dlatego właśnie to "Koty" powinny zmienić opis na taki, który mówi o tym, że właśnie tam nowy użytkownik powinien trafić jak ma pytanie, problem, dylemat związany z kotem i to nie ważne czy swoim czy dopiero co znalezionym. Tak mi się wydaje :?
Mysza pisze:[To GDZIE jest wątek jest właśnie ważne. Dlaczego teraz na Kotach jest tyle wątków z prośbą o pomoc? Bo kiedyś nastąpił podział na Koty i Kociarnię. I na Kociarnię juz nikt ot tak nie zagląda i nikt prośby o pomoc dla kota szukającego domu nie zauważy. A przecież jest duża grupa osób, które tymczasów nie biorą, ale pomagają w inny sposób- karmą, transportem do weta, mają doświadczenie którym mogą się podzielić. Nowej osobie szukającej pomocy czasem potrzebna jest tylko rada, czasem przekierowanie do kogoś, innego wątku, poradzenie co można samemu zrobić.. Ta pomoc nie musi być fizyczna. Ale jak się ogromna grupa osób wyniesie, to tej pomocy większość nawet przypadkiem nie udzieli. Bo większośc na Koty nie będzie zaglądać, fizycznie nie będa mieli na to czasu, "bo i tak nie mam jak pomóc", dokładnie tak jak było przy wydzieleniu Kociarni. Mnie chodzi głównie o tą pomoc przypadkową jak udziela się widząc w tytule wątku np swoje osiedle albo zachowanie, chorobę kota o którym się sporo wie.
/./. Jestem za przeniesieniem ponownym na koty tych z tymczasami :!:
U mnie w wątku od zawsze przewijały się i moje koty i tymczasy, a te które już szukały domu miały swój wątek na Kociarni. Aktywnie tymczasować nie zamierzam, ale przecież znów mi coś może na taras przyjść jak ostatniej jesieni. W związku z tym jednak zostanę na Kotach, a kto będzie chciał poczytać czy o moich kotach, obejrzeć zabezpieczony ogród czy podziwiać małe brysie będzie musiał się dla slumsów pofatygować ;).
).
Ewa L. pisze:Może najprościej byłoby nazwać RADY I PORADY. :wink:
OKI pisze:A jeśli chodzi o podtytuły, to wystarczyłoby zamienić podtytuły z Kotów i Naszych Kotów - i będzie pasować jak ulał :roll:
W końcu życie ze szczęśliwymi kotami nie powinno mieć żadnych cieni :?
OKI pisze:
anulka111 pisze:Jakoś nie widze w Twoich postach tytułow.

Wejdź na główną i postaw się w sytuacji osoby, ktora wpadła na forum z "ratunku! kot sika/nie sika/sika nie tam gdzie trzeba!"
To gdzie on pójdzie?
Tam gdzie "blaski i cienie", czy do "kocich pogawędek"?
Nie, nie chcę "Wam" zabierać podtytułu, ale uważam, że akuratnie są w tej chwili zamienione miejscami.
Bo w końcu czym są "kocie pogawędki", jeśli nie "kocioblogami" tylko po polsku bardziej? ;)
Mysza pisze:Żeby nie było weszłam tu by i swój wątek przenieść, zagłosować na najlepszą nazwę. Po lekturze poczułam się jednak zniechęcona, niektórymi wypowiedziami wręcz zniesmaczona. Po latach aktywnej pomocy kotom poczułam się kimś gorszym, no prawie zabawne to :kotek:

Nazwa Rady i Porady jest za wąska, nie obejmuje DT i Fundacji.
Podaj łapkę tez mi się nei podoba. Zabawna to może byś nazwa jak Koci łapci, opis zawartości ma być merytoryczny.

Nasze koty- wątki (historie?) naszych kocich rezydentów.
Lub wątki blogerskie (nazwa nazwą ale wszyscy będą wiedzieć o co chodzi).

Dla Kotów ten opis był dobry Tu dzielimy się doświadczeniem, szukamy pomocy, wspieramy i doradzamy. jednak nadal nie łapie fundacji i DT.
Ma ktoś pomysł jak i tą zawartość ująć??
Zofia.Sasza pisze:Ja już podawałam swoją propozycję, ale powtórzę: Koty w potrzebie (nie ukrywam, że to plagiat z dogo ;) ). I od razu dodam, że IMO jeśli już powstało podforum "kocioblogowe", to powinno to zostać sformalizowane. Czyli powinny się tam znaleźć z automatu wszystkie wątki o tym charakterze.
anulka111 pisze:
Mysza pisze:Żeby nie było weszłam tu by i swój wątek przenieść, zagłosować na najlepszą nazwę. Po lekturze poczułam się jednak zniechęcona, niektórymi wypowiedziami wręcz zniesmaczona. Po latach aktywnej pomocy kotom poczułam się kimś gorszym, no prawie zabawne to :kotek:

Nazwa Rady i Porady jest za wąska, nie obejmuje DT i Fundacji.
Podaj łapkę tez mi się nei podoba. Zabawna to może byś nazwa jak Koci łapci, opis zawartości ma być merytoryczny.

Nasze koty- wątki (historie?) naszych kocich rezydentów.
Lub wątki blogerskie (nazwa nazwą ale wszyscy będą wiedzieć o co chodzi).

Dla Kotów ten opis był dobry Tu dzielimy się doświadczeniem, szukamy pomocy, wspieramy i doradzamy. jednak nadal nie łapie fundacji i DT.
Ma ktoś pomysł jak i tą zawartość ująć??

Nasze koty już mają podtytuł,więc raczej nie będzie się go zmieniać.

Koty -"Dla Kotów ten opis był dobry Tu dzielimy się doświadczeniem, szukamy pomocy, wspieramy i doradzamy. jednak nadal nie łapie fundacji i DT". Według mnie działania fundacji i dt mieszczą się w tym wpisie.
OKI pisze:
Zofia.Sasza pisze:
anulka111 pisze:
Zofia.Sasza pisze:Ja już podawałam swoją propozycję, ale powtórzę: Koty w potrzebie (nie ukrywam, że to plagiat z dogo ;) ). I od razu dodam, że IMO jeśli już powstało podforum "kocioblogowe", to powinno to zostać sformalizowane. Czyli powinny się tam znaleźć z automatu wszystkie wątki o tym charakterze.

A mnie się podoba dobrowolnosc przejscia-kto chce przejdzie,kto chce zostanie i juz.To decyzja prowadzacego watek i nie podnosi ciśnienia autorowi watku.

Tak Myszolandia- powoli sklada sie materiał na ankiete z tytulem " Kotów" :P

Za to w Kotach jak był misz masz, tak jest ;)

I będzie, nawet po potencjalnym przeniesieniu wszystkich kocioblogów.
Bo i kuwety, i żwirki, i choroby, i znalezione kocięta, fundacje, dt, drapaki, żywienie, szczepienia - wszystko. Żeby nie było pieprznika, trzeba by założyć pierdyliard podforów na każdy temat. Skutek dodatkowy byłby taki, że część ludzi by się wyniosła, jak z dogomanii ;) Ale czegóż się nie robi dla porządku...

W sumie misz-masz też byłby niezłym podtytułem :mrgreen:
włóczka pisze:
anulka111 pisze:Wątki rezydentów przeszkadzały,teraz przeszkadza,że się oddzielily :(

Ależ nikomu chyba nie przeszkadza że wątki niektórych rezydentów się oddzieliły. Jak najbardziej rozumiem że ktoś może chcieć mieć podforum powiedzmy "kawiarniane", pogaduszkowe i optymistyczne. Natomiast przeszkadza że zmianą nazwy Kotów na podforum POMOCOWE, Z PORADAMI itp. usiłuje się "wypchnąć" WSZYSTKIE wątki rezydenckie na Nasze Koty, mimo że przenosiny są jak na razie dobrowolne. Jak pisałam poprzednio: niech jedna grupa nie "mebluje życia" innej ;)

Jeśli forumowicze z Naszych Kotów nie chcą mieć tam wątków nowicjuszy typu "ratujcie mój kot choruje / sika / miał wypadek / muszę go leczyć ale nie mam za co" czy co tam jeszcze, to niech zmienią (lub także zmienią) opis SWOJEGO podforum tak żeby "zakazywał" takiej tematyki (bo obecny prawdę mówiąc wręcz tam zaprasza). A opis Kotów niech będzie taki żeby mieściło się w nim wszystko co dotychczas, w tym wątki rezydenckie osób nie mających ochoty / potrzeby się przenosić.
Zamianę opisów zaproponowaną przez OKI uważam za oki ;-) :ok:
anulka111 pisze:A kto usiłuje je wypchnąć? 8O
Jeśli już to watki pomocowe wypychaly watki kocich pogawędek z "Kotów".Teraz jest szansa na kompromis bez powodów do konfliktów. I to mi się podoba. :kotek:

Autor/autorka dokonuje wyboru ,gdzie chce mieć wątek.
Tytul niczego nie zmieni,tytuł oddać ma charakter większości watków na podforum,bo nie da się zamieścić w tytule wszystkiego. Jak w większości wątki dotyczą pomocy,to powinno to być ujęte w tytule według mnie. :P
Mysza pisze:
anulka111 pisze:Koty -"Dla Kotów ten opis był dobry Tu dzielimy się doświadczeniem, szukamy pomocy, wspieramy i doradzamy. jednak nadal nie łapie fundacji i DT". Według mnie działania fundacji i dt mieszczą się w tym wpisie.

w której cześci?

Chyba żeby dadać słowo POMAGAMY jeszcze, albo zamienić by obejmowało i szukanie pomocy i pomaganie- a fundacje i DT pomagają właśnie, hm??
Tu dzielimy się doświadczeniem, pomagamy, wspieramy i doradzamy.

Z czego wspieramy jest najmniej merytoryczne ;)
jaaana pisze:
Mysza pisze:
anulka111 pisze:Koty -"Dla Kotów ten opis był dobry Tu dzielimy się doświadczeniem, szukamy pomocy, wspieramy i doradzamy. jednak nadal nie łapie fundacji i DT". Według mnie działania fundacji i dt mieszczą się w tym wpisie.

w której cześci?

Chyba żeby dadać słowo POMAGAMY jeszcze, albo zamienić by obejmowało i szukanie pomocy i pomaganie- a fundacje i DT pomagają właśnie, hm??

Tu dzielimy się doświadczeniem, pomagamy i szukamy pomocy.
Bo dzielenie się doświadczeniem to doradzanie, a wspieranie to pomaganie.
mimbla64 pisze:
jaaana pisze:
Mysza pisze:

w której cześci?

Tu dzielimy się doświadczeniem, pomagamy i szukamy pomocy.
Bo dzielenie się doświadczeniem to doradzanie, a wspieranie to pomaganie.

Podoba mi się, ale z doradzamy bym nie rezygnowała.
Tu dzielimy się doświadczeniem, doradzamy, pomagamy i szukamy pomocy.

I zgadzam, się że podtytuł "Naszych kotów" może zmylić osoby szukające pomocy np. w sprawie kota sikającego poza kuwetą.
"Kocie opowieści" jak proponuje Oki byłyby znacznie trafniejsze.
Lub: Nasze koty. Wątki naszych kocich rezydentów. (Propozycja Myszy)
Mysza pisze:
zunia pisze:
evanka pisze:
mimbla64 pisze:Tu dzielimy się doświadczeniem, doradzamy, pomagamy i szukamy pomocy.

mnie się podoba

Tak mi się też podoba, no ale to zrozumiałe :D

Dla mnie tez może być. jedno słowo w te czy we wte nie robi różnicy 8)
Chyba nikt nie protestuje głośno, a tym bardziej nie protestuje dużo osób więc olać ankietę ;)

Za to opis Naszym Kotom zdecyodwanie bym zmieniła.
Bo owszem np kot chory to te cienie życia z kotem, ale jak ktoś nowy wejdzie i zobaczy:
Nasz koty- o ja tez mam kota!
Cienie i blaski- no własnie te cienie, może ktoś mi powie czemu mi kot leje za kuwetę.
I założy tam wątek.

Sensowne byłoby choć dopisanie Cienie i blaski życia z kotem- wątki naszych rezydentów.
Albo same wątki naszych rezydentów.
Albo Koci pogaduszki o rezydentach.
zunia pisze:Wiem, wiem, i też mi się te glosy nie podobały.

EDIT
Tylko ja raczej opierałam się na sugestii administracji, że jest potrzeba odciążenia. I nie widziałam problemu ani w jedną ani w drugą stronę.
Zresztą inne fora to dopiero są rozdrobnione na różne podfora, osobno zdrowie, osobno pierwszy kot, osobno kuwety, pomoc, pytania itd.
Zresztą podfora to nie osobne forum tylko nadal to samo forum, kocie forum.
anulka111 pisze:Propozycje padaly rózne wcześniej :kotek:

Mnie się dalej podoba ta:
1. Podaj łapkę -pomóż kotom :kotek:

2. Różne formy pomocy kotom- domy tymczasowe,schroniska,fundacje.
3. Jak można pomóc kotom?
4.

……..
Dopiero teraz nic z tego nie wiem – które propozycje możnaby wyłonić do utworzenia ankiety….
Zacytowałam najciekawsze wypowiedzi i dopiero z nich można dalej pogrubiać i zaznaczać najciekawsze i znowu zacytować w skróconej wersji... i propozycje wymienić w punktach!
Na razie propozycje się powtarzają i są cytowane przez następnych użytkowników a często uzupełniane!!!

Ciągle jest za dużo wersji i nie mamy konkretnej propozycji nawet do sformułowania i utworzenia ankiety.

Widzę tutaj wszystko – wymianę doświadczeń, pytania i odpowiedzi na każdy temat dotyczący kotów, porady na temat zdrowia, opieki, wyposażenia, pielęgnacji, problemów zdrowotnych, behawioralnych, jak rozpoznać kiedy natychmiast biec do weterynarza a co jest normalnym zachowaniem, pomoc udzielaną w formie opieki przez fundacje, domy tymczasowe i schroniska.
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]