POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 02, 2013 17:19 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Ale kussad bedzie miala material do ankiety :lol: ,wiec warto :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw maja 02, 2013 17:20 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

oj,to będzie chyba dłuuuga ankieta :P
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw maja 02, 2013 17:31 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

wcale niekoniecznie
sensownych propozycji jest zaledwie kilka

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Czw maja 02, 2013 18:00 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Podoba mi się nazwa
KOCI WOREK
i to dla całego forum
bo bałagan tu panujący jest nie do ogarnięcia
skoro administrator nie jest władny przesuwać wątków
wpisywanych w złe działy to o czym mowa,
polowa wątków z KOTÓW (starych) powinna byc w KOCIARNI
ale nikt tego nie egzekwuje
na nowych kotach za chwile bedzie taki sam bałagan
a na razie wolnosc....wiec wątki kotów rezydentów są dwutorowo w dwóch miejscach
super po prostu

ps a nazywanie naciągaczami wszystkich proszących o pomoc
....jest obrzydliwe, jadowite i wstrętne
zal mi ludzi którzy tak myślą
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Czw maja 02, 2013 18:17 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

evanka pisze:
mimbla64 pisze:Tu dzielimy się doświadczeniem, doradzamy, pomagamy i szukamy pomocy.

mnie się podoba

Tak mi się też podoba, no ale to zrozumiałe :D
Ej, no co z Wami mam wrażenie, że zachowujecie się jakby jakieś straszne nieszczęście się stało, a w/g mnie stało się dobrze, watki na kotach mogą teraz być bardziej przejrzyste. Nie zginie tak szybko np. watek nowej osoby, której kot ma problemy z kuwetą. To właśnie na kotach opis jest nieadekwatny do problemów tam poruszanych.

Opis dla podforum "Nasze koty" (tytuł mówi przecież sam za siebie :wink: ) jest dla mnie naturalny, życie z kotem pod jednym dachem to właśnie blaski i cienie. Nie jest tak, że rezydent nie zachoruje, nie nasika poza kuwetą, źle zniesie jakąś sytuację. Szczęśliwy kot też choruję i niejednokrotnie spędza sen z powiek swojego opiekuna.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Czw maja 02, 2013 19:26 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Mysza pisze:Bo dla mnie jest to podział na lepszych i gorszych

zawsze taki podział był
tylko odwrotnie sie układał
lepsi, to byli ci, co opisywali swoja pomoc kotom, mieli DT i organizowali na nie zbiórki
a tym, którzy pisali pitupitu o własnych kotach, nie daj bosz rasowych, to się głowy zmywało zarzucając, że zajmują miejsce na KOTACH i w realu tym najbardziej potrzebującym porzuconym :roll:

evanka

Post » Czw maja 02, 2013 19:38 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

zunia pisze:
evanka pisze:
mimbla64 pisze:Tu dzielimy się doświadczeniem, doradzamy, pomagamy i szukamy pomocy.

mnie się podoba

Dla mnie tez może być. jedno słowo w te czy we wte nie robi różnicy 8)
Chyba nikt nie protestuje głośno, a tym bardziej nie protestuje dużo osób więc olać ankietę ;)

Za to opis Naszym Kotom zdecyodwanie bym zmieniła.
Bo owszem np kot chory to te cienie życia z kotem, ale jak ktoś nowy wejdzie i zobaczy:
Nasz koty- o ja tez mam kota!
Cienie i blaski- no własnie te cienie, może ktoś mi powie czemu mi kot leje za kuwetę.
I założy tam wątek.

Sensowne byłoby choć dopisanie Cienie i blaski życia z kotem- wątki naszych rezydentów.
Albo same wątki naszych rezydentów.
Albo Koci pogaduszki o rezydentach.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw maja 02, 2013 19:54 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Czasami mam wrażenie, że ja i mój wątek to nigdzie nie pasujemy w takim razie :cry:

EDIT
Zresztą jak nowy ma kota to nic nie stoi na przeszkodzie aby mu założył wątek, no nie wiem ja po prostu nie widzę problemu, zarówno na jednym jak i na drugim podforum są kociarze i mogą odpowiedzieć na nurtujące pytanie, no ale powtarzam to ja nie widzę problemu. Zresztą osoby które trafiają na fora zazwyczaj najpierw orientują się w jakim podforum mogą ewentualnie się odnaleźć ze swoim problemem (przejrzą po prostu tematykę na podstawie tytułów wątków). No przynajmniej ja tak zrobiłam jako laik zupełny jeżeli chodzi o fora, w odpowiednim miejscu założyłam watek mojej kotki (wtedy jednej tylko) a w innym podforum zasygnalizowałam problem.

No nadal myślę, że koty potrzebują bardziej adekwatnego tytułu.
Ostatnio edytowano Czw maja 02, 2013 20:12 przez zunia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Czw maja 02, 2013 20:11 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

a gdzie on jest?
jak chcesz, to pomogę ci się umiejscowić ;)

edit: znalazłam, przeciez juz jesteś z nami ;)

evanka

Post » Czw maja 02, 2013 20:15 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Mysza pisze:
zunia pisze:
evanka pisze:

mnie się podoba

Dla mnie tez może być. jedno słowo w te czy we wte nie robi różnicy 8)
Chyba nikt nie protestuje głośno, a tym bardziej nie protestuje dużo osób więc olać ankietę ;)

Za to opis Naszym Kotom zdecyodwanie bym zmieniła.
Bo owszem np kot chory to te cienie życia z kotem, ale jak ktoś nowy wejdzie i zobaczy:
Nasz koty- o ja tez mam kota!
Cienie i blaski- no własnie te cienie, może ktoś mi powie czemu mi kot leje za kuwetę.
I założy tam wątek.

Sensowne byłoby choć dopisanie Cienie i blaski życia z kotem- wątki naszych rezydentów.
Albo same wątki naszych rezydentów.
Albo Koci pogaduszki o rezydentach.

kussad rządzi,wiec mysle ,ze ankieta bedzie :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw maja 02, 2013 20:16 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

evanka pisze:a gdzie on jest?
jak chcesz, to pomogę ci się umiejscowić ;)

edit: znalazłam, przeciez juz jesteś z nami ;)

No jestem, i u nas było niestety bardzo dużo cieni, ale uważam, że właśnie na kotach zajmowałam miejsce ważniejszym sprawom. Ja ewentualnie potrzebowałam pomocy merytorycznej lub wsparcia duchowego... No i myślę, że na "Naszych kotach" też mogę na taką pomoc liczyć :oops:

EDIT
Edytowałam mój poprzedni post :idea:
Obrazek

zunia

Post » Czw maja 02, 2013 20:18 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Jak dla mnie to nazwa podforum Nasze koty też dziwna bo ja owszem mam swoje koty ale nie zamierzam zakładać im jakiegoś extra wątku bo nie czuję takiej potrzeby, a generalnie mogłabym założyć wątek na podforum nasze koty bo mamy koty pod opieka koty bezdomne, uliczne itd i jak dla mnie z mojego punktu widzenia to sa moje koty, nasze koty , choc bezdomne nie mające jeszcze swojego domku :wink: i w ten sposób dla ludzi z zewnątrz forum to dalej nic nie mówi Nasze koty, Wasze koty :wink:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw maja 02, 2013 20:23 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

jak nie czujesz potrzeby, to przymusu nie ma

a jaka jest twoja propozycja tytułu podforum?

evanka

Post » Czw maja 02, 2013 20:38 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

evanka pisze:jak nie czujesz potrzeby, to przymusu nie ma

a jaka jest twoja propozycja tytułu podforum?

Szczerze mówiąc to nazwa każdego z podforum jest mi kompletnie obojętna :wink: i nazwa podforum nie ma dla mnie jakiegoś kolosalnego znaczenia, i tak moim zdaniem nie da się wszystkiego wsadzić w ramki, normy, nazwy ktoś kto wchodzi na forum po raz piewrszy i potrzebuje pomocy nie myśli o tym gdzie to napisać po prostu pisze i tak tez ja zrobiłam kilka lat temu jak zagościłam na tym forum. Napisałam gdzie mi się wydawało, że będzie dobrze i pomoc uzyskałam :)
Do tej pory funkcjonowałam na kotach gdzie były różne wątki zarówno wątki kociaków w domach stałych super fajne, wątki pomocowe, watki schronisk, watki domów tymczasowych itd i mnie osobiście taki misz masz wątkowy nie przeszkadzał, a nawet był fajny :D bo było o kotach ogólnie naszych, waszych, cudzych itd itp o kotach ...

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw maja 02, 2013 21:02 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

terenia1 pisze:Szczerze mówiąc to nazwa każdego z podforum jest mi kompletnie obojętna :wink: i nazwa podforum nie ma dla mnie jakiegoś kolosalnego znaczenia
ale dla kogoś nowego sensowny tytuł ma duże znaczenie

terenia1 pisze:ktoś kto wchodzi na forum po raz piewrszy i potrzebuje pomocy nie myśli o tym gdzie to napisać po prostu pisze i tak tez ja zrobiłam kilka lat temu jak zagościłam na tym forum. Napisałam gdzie mi się wydawało, że będzie dobrze i pomoc uzyskałam :)
patrząc na datę, kiedy tu dołączyłaś, to raczej nie miałaś większego wyboru ;)
teraz to forum jest wielokrotnie większe

terenia1 pisze:Do tej pory funkcjonowałam na kotach gdzie były różne wątki zarówno wątki kociaków w domach stałych super fajne, wątki pomocowe, watki schronisk, watki domów tymczasowych itd i mnie osobiście taki misz masz wątkowy nie przeszkadzał, a nawet był fajny :D bo było o kotach ogólnie naszych, waszych, cudzych itd itp o kotach ...
tylko znaleźć cokolwiek było problemem
bo pytanie zadane rano, po południu było już na dziesiątej stronie

evanka

[poprzednia][następna]