STOP WIWISEKCJI - europejska inicjatywa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 08, 2013 6:16 Re: STOP WIWISEKCJI - europejska inicjatywa,petycja - podpis

Ja też się podpisałam.

Podnoszę temat.

AnnikAKrk

Od: Nie mar 31, 2013 12:03

Post » Pon kwi 08, 2013 9:00 Re: STOP WIWISEKCJI - europejska inicjatywa,petycja - podpis

Bardzo dziekuje... nastepnych zapraszamy... podpisujcie i mobilizujcie znajomych, wrogow, przyjaciol... kogo sie da!! I Ty i ja mozemy zmienic los zwierzat... :)

Anikakrk - podoba mi sie "stan zakocenia" :ryk:
(u mnie tez 1, ale za to prawie 17-toletni!! :) )

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pon kwi 08, 2013 10:13 Re: STOP WIWISEKCJI - europejska inicjatywa,petycja - podpis

Anikakrk - podoba mi sie "stan zakocenia" :ryk:
(u mnie tez 1, ale za to prawie 17-toletni!! :) )[/quote]

To dobrze. Podpis spełnił swoją rolę :mrgreen:

Ale... Ale... Jeszcze wszystko przede mną. Kota mamy w domu od grudnia, więc wszystko się może zdarzyć. Zwłaszcza me serducho zmiękło po tym jak oglądałam wtulone w siebie parki z konkursu na Miss i Mistera w lutym... ;)

AnnikAKrk

Post » Pon kwi 08, 2013 12:33 Re: STOP WIWISEKCJI - europejska inicjatywa,petycja - podpis

Nie tylko zagladamy, ale podpisujemy... proscie o podpisy meza, corke, sasiada, ojca. Jak najwiecej podpisow...

i prosze podbiajac, watek nie moze spadac!!!

alysia

Post » Śro kwi 10, 2013 10:40 Re: STOP WIWISEKCJI - europejska inicjatywa,petycja - podpis

alysia pisze:Nie tylko zagladamy, ale podpisujemy... proscie o podpisy meza, corke, sasiada, ojca. Jak najwiecej podpisow...

i prosze podbiajac, watek nie moze spadac!!!

No to HOP. Podbijam.

AnnikAKrk

Post » Czw kwi 11, 2013 7:06 Re: STOP WIWISEKCJI - europejska inicjatywa,petycja - podpis

No, spiochy z rana - podpisywac :lol: ... nie lenic sie... :lol:

alysia

Post » Czw maja 02, 2013 15:28 petycja Stop wiwisekcji Podpisz

http://www.facebook.com/events/126846004173084/

To ważne trzeba zebrać milion podpisów aby uratować cierpiące zwierzęta...

araksol

Od: Sob lut 18, 2012 17:26

Post » Śro paź 30, 2013 21:34 Re: STOP WIWISEKCJI - europejska inicjatywa,petycja - podpis

Brakuje jeszcze trochę podpisów po weryfikacji.
Zostały niecałe dwa dni - PODPISUJCIE KTO MOŻE.

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Czw paź 31, 2013 22:45 Re: STOP WIWISEKCJI - europejska inicjatywa,petycja - podpis

choc podrzuce, mam nadzieje, ze jeszcze ktos podpisze..

alysia

Post » Pt lis 01, 2013 0:22 Re: STOP WIWISEKCJI - europejska inicjatywa,petycja - podpis

Ja juz podpisałam , a link znalazłam na Przystani Ocalenie .
Szkoda że tylko raz jedna osoba może podpisać ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt lis 01, 2013 20:42 Re: STOP WIWISEKCJI - europejska inicjatywa,petycja - podpis

Nie bardzo rozumiem sens tej petycji ... Wiwisekcja to jest robienie sekcji NA ŻYWO, bez znieczulenia, to o ile dobrze pamiętam ze szkoły miało miejsce w średniowieczu. Czyli jakiś fałsz w tym jest. Z drugiej strony wiem, że eksperymentów naukowych na żywych zwierzętach w znieczuleniu praktycznie już od bardzo wielu lat się nie robi, ze względu na wiadome naciski większość badań robi się na hodowlach tkankowych, czyli na komórkach. Nawet nie wypada inaczej ...
A ze strony trzeciej, jak np. testować leki? Od razu na ludziach? Czasem tak się robi, np. na bezdomnych dorosłych za pieniądze, lub wałęsających się dzieciach ... Ale czy to jest w porządku? A leki używamy ...
Nie wiem, jaki prawdziwy cel ma ta akcja o dramatycznym tytule STOP WIWISEKCJI, z podpisem poczekam, aż ktoś wyjaśni ...
Bo informacji takiej w linku to raczej nie ma.

jul-kot

Od: Wto sty 27, 2004 18:10

Post » Sob lis 02, 2013 20:30 Re: STOP WIWISEKCJI - europejska inicjatywa,petycja - podpis

alysia pisze:Dziwie sie bardzo, ze zagladacie i nikt nie podnosi tego bardzo waznego watku. 135 osob juz go przeczytalo i tylko jedna osoba raz podniosla. A tu chodzi o bardzo wazna sprawe: PETYCJA W SPRAWIE ZAPRZESTANIE WYKORZYSTYWANIA ZWIERZAT DO EKSPERYMENTOW MEDYCZNYCH!!!

TO TAK NIEWIELE, ZAJMIE TYLKO KILKA MINUT PRZECZYTANIE, PODPISANIE I WYSLANIE. PETYCJA JEST TEZ W POLSKIM JEZYKU!!! Naprawde tak Was malo obchodzi los zwierzat??? Jakos mi sie nie chce wierzyc.

Potrzeba zebrac milion podpisow!!!! by cos drgenlo i by mozna bylo myslec o zmianie ustawy z 1963 roku o wykorzystywaniu zwierzat do eksperymentow.
Prosze o podpisywanie, podrzucanie i przekazywanie dalej. Poniezej link.
https://ec.europa.eu/citizens-initiativ ... do?lang=pl
Prosze czytajacych o podrzucanie, bo wazne!!

Mam chwilę czasu, więc podrzucam ... i myślę. Zajrzałem do linku:

Przedmiot:
Propozycja stworzenia europejskich ram prawnych mających na celu zniesienie doświadczeń na zwierzętach.
Główne cele:
Biorąc pod uwagę zastrzeżenia etyczne odnośnie eksperymentów na zwierzętach oraz solidne dowody naukowe podważające zastosowanie "modelu zwierzęcego" jako adekwatnej metody dla badania ludzkich reakcji, wzywamy Komisję Europejską do unieważnienia dyrektywy 2010/63/UE w sprawie ochrony zwierząt wykorzystywanych do celów naukowych oraz do przedstawienia nowej propozycji, która zniesie eksperymenty na zwierzętach, wprowadzając w zamian obowiązek stosowania w badaniach biomedycznych i toksykologicznych danych adekwatnych dla ludzkiego gatunku.

Co to może być ... "dane adekwatne dla ludzkiego gatunku" chyba wyniki badań przeprowadzonych na ludziach, zamiast na zwierzętach?
Skąd brać ludzi do eksperymentów?
Jest ich dosyć, bezdomni tak otumanieni narkotykami lub alkoholem, że nie wiedzą, co podpisują i za co dostają parę groszy, bezdomne dzieci, do których w niektórych miejscach się strzela ...
A może ludzkie embriony, wygodne toto, nie wyrywa się, nie wrzeszczy, nie potrzeba znieczulenia ... Jest ich dosyć, po eksperymentach in vitro, a można jeszcze podhodować, albo wyhodować z nich COŚ, technika się rozwija ...
Była już taka afera, dotycząca eksportu ludzkich embrionów do Niemiec, tam nie można używać niemieckich embrionów do eksperymentów, polskie można ...

Jak tak dalej pójdzie, będziemy europejską kolonią, również i w tej dziedzinie.
Najważniejsze, że uratujemy polskie zwierzęta, ekolodzy będą zadowoleni, bo na ludziach im nie zależy.

jul-kot

Post » Nie lis 03, 2013 1:02 Re: STOP WIWISEKCJI - europejska inicjatywa,petycja - podpis

Och, no cóż...każdy może wystąpić z własnym projektem i wystarczy tylko zebrać milion głosów. Więc do dzieła...
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Nie lis 03, 2013 1:19 Re: STOP WIWISEKCJI - europejska inicjatywa,petycja - podpis

Problem w tym, że ludzie i zwierzęta nie reagują zawsze tak samo na wszystkie leki, na przykład ibuprofen i aspiryna koty/psy zabiją, a ludziom pomogą, i wcale nie chodzi o wielkość dawki
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie lis 03, 2013 3:37 Re: STOP WIWISEKCJI - europejska inicjatywa,petycja - podpis

Ludzie i zwierzęta reagują zwykle podobnie, a drobne różnice to nie problem. Zresztą leki dla zwierząt też są potrzebne, co wtedy? Na czym robić badania leków dla zwierząt, jeśli nie będzie wolno "na zwierzętach"?

To jest demagogia, bo nie o to chodzi ... A tam, gdzie nie wiadomo, o co chodzi, najprawdopodobniej chodzi o pieniądze. Na przykład o wprowadzenie tylnymi drzwiami, przez dopuszczenie, a nawet nakaz (jak jest w projekcie), prowadzenia eksperymentów na materiale ludzkim, np. na embrionach. A stąd już tylko krok do przyzwolenia na hodowanie LUDZI/NIE LUDZI na organy i nie tylko. A to są ogromne pieniądze ...

jul-kot

[poprzednia][następna]