Nim6..EMIR z guzem w uchu-po operacji, jest DOM u fifi2005!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 02, 2013 6:27 Re: Nim6..EMIR zwykły burasek z guzem w uchu w schronisku :(

ruru pisze:w lewym uchu ma :(
Obrazek

W takim razie ja bym operację na cito umawiała. Bo potem to tak wygląda, że jeden dzień kot się nieswój robi, drugi dzień widać że chory, trzeciego zaczyna wymiotować, czwartego się zatacza i ma objawy neurologiczne, a potem jak się chce ratować to 1,5 tygodnia na kroplówkach (od 3-4 dnia kroplówek dokarmianie recovery w strzykawce po trochu), uderzeniowe dawki antybiotyków i ogólnie jazda na całego. Tak to wyglądało u Julinki za pierwszym razem - za drugim wiedziałam, że jak w uchu się paprać zaczyna (więcej wydzieliny) i jak oko po tej stronie się jakby mniejsze robi, to się na cito kroi. Znaczy ja przy papraniu od razu pojechałam, był antybiotyk i jak tylko się przeczyściło na tyle, żeby się dało ciąć, była operacja. I za drugim razem dzięki szybkiemu działaniu obyło się bez szopki z antybiotykami, kroplówkami i kotem lecącym przez ręce i spisanym przez osiedlowego weta na straty (tym bardziej, że obawiał się, że się pp przyplątała).
Przepraszam, że Was poganiam, ale po tym pierwszym razie który kosztował mnie kupę nerwów, kasy i zdrowia dowiedziałam się jakim wielkim niebezpieczeństwem jest polip w uchu gdy pęknie. Gdybym nie przeżyła, nie uwierzyłabym.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw maja 02, 2013 10:43 Re: Nim6..EMIR zwykły burasek z guzem w uchu w schronisku :(

napisałam do dziewczyn z prośbą, żeby zajrzały,
czy jest możliwość zabrać kota na zabieg i później oddać do schroniska
dziś będę w lecznicy i zapytam czy jest możzliwość go przyjąć

ja niestety w przyszłym tygodniu wyjeżdzam z Łodzi
i nic ponad prowadzenie wątku nie mogę zrobić :( :(
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw maja 02, 2013 11:45 Re: Nim6..EMIR zwykły burasek z guzem w uchu w schronisku :(

A kto w takiej sytuacji zapłaci za operację? schron?
Bo jakby co to Fundusz Onkologiczny może wspomóc w sfinansowaniu operacji a w szczególności badań histopatologicznych wycinków.
Wątek Funduszu: viewtopic.php?p=8416951#p8416951
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw maja 02, 2013 11:53 Re: Nim6..EMIR zwykły burasek z guzem w uchu w schronisku :(

ruru zaglądnij do wydarzenia Emirka na fb, pod zdjęciem, które wczoraj wkleiłam w komentarzach jest propozycja domu, a to w Twojej gestii oczywiście.
Boszszsz jak bardzo chciałabym aby się udało :ok: :ok: :ok:
Zaciskajcie paluchy dziewuchy co sił :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw maja 02, 2013 11:53 Re: Nim6..EMIR zwykły burasek z guzem w uchu w schronisku :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw maja 02, 2013 12:46 Re: Nim6..EMIR zwykły burasek z guzem w uchu w schronisku :(

Zaciskamy kciuki za domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: oby się udało!!!!!

fifi2005

Od: Nie sie 26, 2012 18:28

Post » Czw maja 02, 2013 12:50 Re: Nim6..EMIR zwykły burasek z guzem w uchu w schronisku :(

:ok: :ok: oby się udało :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw maja 02, 2013 12:59 Re: Nim6..EMIR zwykły burasek z guzem w uchu w schronisku :(

Z opisu w profilu wygląda, że ta dziewczyna mieszka w Niemczech, ale nie znam szczegółów, napisałam do niej na fb, jeszcze nie odpisała. Tatianko dowiedz się proszę wszystkiego.
Ja pędzę do pracy (Królowa maupa nie dała nam długiego weekendu :mrgreen: ) zaglądnę wieczorem.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw maja 02, 2013 13:04 Re: Nim6..EMIR zwykły burasek z guzem w uchu w schronisku :(

Byleby nie Julita Ś. - jakby do niej miał trafić to gorzej nie mógłby :( .

Alienor

Post » Czw maja 02, 2013 13:11 Re: Nim6..EMIR zwykły burasek z guzem w uchu w schronisku :(

Nie, to nie Julita tylko Sylwia. Mnie w przypadku Niemiec od razu zapala się czerwona lampka, ale ruru się wszystkiego dowie, bo napisała tylko że prosi o kontakt bo Emirek będzie miał domek, co, gdzie, jak nie wiem. I będę się denerwowała całe popołudnie w pracy nie mam dostępu do miau ani fb :(
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw maja 02, 2013 14:59 Re: Nim6..EMIR zwykły burasek z guzem w uchu w schronisku :(

Emirku , trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za najlepszy domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Czw maja 02, 2013 15:21 Re: Nim6..EMIR zwykły burasek z guzem w uchu w schronisku :(

udostępniam na bókfejsie, tylko tyle mogę...
no i mogę jeszcze potrzymać kciuki, oczywiście!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Czw maja 02, 2013 17:14 Re: Nim6..EMIR zwykły burasek z guzem w uchu w schronisku :(

Broszka pisze:A kto w takiej sytuacji zapłaci za operację? schron?
Bo jakby co to Fundusz Onkologiczny może wspomóc w sfinansowaniu operacji a w szczególności badań histopatologicznych wycinków.

To byłoby wspaniale.

ewan pisze:ruru zaglądnij do wydarzenia Emirka na fb, pod zdjęciem, które wczoraj wkleiłam w komentarzach jest propozycja domu, a to w Twojej gestii oczywiście.
Boszszsz jak bardzo chciałabym aby się udało :ok: :ok: :ok:
Zaciskajcie paluchy dziewuchy co sił :wink:

Z całych sił :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Czw maja 02, 2013 21:05 Re: Nim6..EMIR zwykły burasek z guzem w uchu w schronisku :(

Napisałam wiadomość do tej osoby,
ale jeszcze nie odpisała,
mam nadzieję, że to jednak Polska
:ok:
I jeśli będzie zgoda schroniska,
Emirek pojedzie na operację
trzymajcie kciuki
Broszka pisze:A kto w takiej sytuacji zapłaci za operację? schron?

Broszko, Funduszu Onkologiczny, bardzo bardzo dziękuję za deklarację pomocy!
co do finansowania,
to trzeba będzie założyć Emirkowi,
skarpetę, i będziemy zbierać na opłacenie szpitalika i operacji i wszystkiego co potrzebne :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt maja 03, 2013 7:29 Re: Nim6..EMIR zwykły burasek z guzem w uchu w schronisku :(

Czekam na informacje
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

[poprzednia][następna]