POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 02, 2013 11:42 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

anulka111 pisze:Jakoś nie widze w Twoich postach tytułow.

Wejdź na główną i postaw się w sytuacji osoby, ktora wpadła na forum z "ratunku! kot sika/nie sika/sika nie tam gdzie trzeba!"
To gdzie on pójdzie?
Tam gdzie "blaski i cienie", czy do "kocich pogawędek"?
Nie, nie chcę "Wam" zabierać podtytułu, ale uważam, że akuratnie są w tej chwili zamienione miejscami.
Bo w końcu czym są "kocie pogawędki", jeśli nie "kocioblogami" tylko po polsku bardziej? ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw maja 02, 2013 11:44 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

mam tylko linki do nich .
cz.1 to Kot - najlepszy przyjaciel
cz.2 i 3 Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki. :ok:
Ostatnio edytowano Czw maja 02, 2013 11:47 przez Ewa L., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw maja 02, 2013 11:46 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Oki dlatego dziwilam sie ,gdy ktos mial pretensje ,ze kocioblogi pisza i zajmuja miejsce na kocich pogawedkach. :roll: Ale to juz przeszłosc. Podzial jest dokonany,teraz tylko do uporzadkowania brakuje odpowiedniego podtytulu dla " Kotów"

Teraz skoro jest po podziale,tytul kotów nie jest adekwatny do zawartosci-bo ewidentnie dominuja watki pomocowe i poradnikowe.Stąd propozycje - "Podaj łapkę- pomoc i porady" i inne wymienione w tym watku.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw maja 02, 2013 11:50 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Ewa L. pisze:

Ewa L. ja sie odnosilam do wpisu OKI.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Czw maja 02, 2013 11:53 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

:wzdech:
To ja sobie poobserwuję deliberacje nad nowym tytułem :cat3:

OKI

Post » Czw maja 02, 2013 11:56 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Żeby nie było weszłam tu by i swój wątek przenieść, zagłosować na najlepszą nazwę. Po lekturze poczułam się jednak zniechęcona, niektórymi wypowiedziami wręcz zniesmaczona. Po latach aktywnej pomocy kotom poczułam się kimś gorszym, no prawie zabawne to :kotek:

Nazwa Rady i Porady jest za wąska, nie obejmuje DT i Fundacji.
Podaj łapkę tez mi się nei podoba. Zabawna to może byś nazwa jak Koci łapci, opis zawartości ma być merytoryczny.

Nasze koty- wątki (historie?) naszych kocich rezydentów.
Lub wątki blogerskie (nazwa nazwą ale wszyscy będą wiedzieć o co chodzi).

Dla Kotów ten opis był dobry Tu dzielimy się doświadczeniem, szukamy pomocy, wspieramy i doradzamy. jednak nadal nie łapie fundacji i DT.
Ma ktoś pomysł jak i tą zawartość ująć??
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw maja 02, 2013 11:57 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

anulka111 pisze:
Ewa L. pisze:

Ewa L. ja sie odnosilam do wpisu OKI.

nie szkodzi - jakbyś chciała wpaść to zapraszamy - zdecydowanie wątek rezydentek - ale i rady i porady też się tam znajdą. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw maja 02, 2013 12:01 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Ja już podawałam swoją propozycję, ale powtórzę: Koty w potrzebie (nie ukrywam, że to plagiat z dogo ;) ). I od razu dodam, że IMO jeśli już powstało podforum "kocioblogowe", to powinno to zostać sformalizowane. Czyli powinny się tam znaleźć z automatu wszystkie wątki o tym charakterze.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw maja 02, 2013 12:03 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Mysza pisze:Żeby nie było weszłam tu by i swój wątek przenieść, zagłosować na najlepszą nazwę. Po lekturze poczułam się jednak zniechęcona, niektórymi wypowiedziami wręcz zniesmaczona. Po latach aktywnej pomocy kotom poczułam się kimś gorszym, no prawie zabawne to :kotek:

Nazwa Rady i Porady jest za wąska, nie obejmuje DT i Fundacji.
Podaj łapkę tez mi się nei podoba. Zabawna to może byś nazwa jak Koci łapci, opis zawartości ma być merytoryczny.

Nasze koty- wątki (historie?) naszych kocich rezydentów.
Lub wątki blogerskie (nazwa nazwą ale wszyscy będą wiedzieć o co chodzi).

Dla Kotów ten opis był dobry Tu dzielimy się doświadczeniem, szukamy pomocy, wspieramy i doradzamy. jednak nadal nie łapie fundacji i DT.
Ma ktoś pomysł jak i tą zawartość ująć??

Nasze koty już mają podtytuł,więc raczej nie będzie się go zmieniać.

Koty -"Dla Kotów ten opis był dobry Tu dzielimy się doświadczeniem, szukamy pomocy, wspieramy i doradzamy. jednak nadal nie łapie fundacji i DT". Według mnie działania fundacji i dt mieszczą się w tym wpisie.

anulka111

Post » Czw maja 02, 2013 12:10 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

teraz to chyba zostaje rozpisanie ankiety z propozycjami i która najwięcej głosów to.... :twisted:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw maja 02, 2013 12:11 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Zofia.Sasza pisze:Ja już podawałam swoją propozycję, ale powtórzę: Koty w potrzebie (nie ukrywam, że to plagiat z dogo ;) ). I od razu dodam, że IMO jeśli już powstało podforum "kocioblogowe", to powinno to zostać sformalizowane. Czyli powinny się tam znaleźć z automatu wszystkie wątki o tym charakterze.

A mnie się podoba dobrowolnosc przejscia-kto chce przejdzie,kto chce zostanie i juz.To decyzja prowadzacego watek i nie podnosi ciśnienia autorowi watku.

Tak Myszolandia- powoli sklada sie materiał na ankiete z tytulem " Kotów" :P

anulka111

Post » Czw maja 02, 2013 12:15 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

anulka111 pisze:
Zofia.Sasza pisze:Ja już podawałam swoją propozycję, ale powtórzę: Koty w potrzebie (nie ukrywam, że to plagiat z dogo ;) ). I od razu dodam, że IMO jeśli już powstało podforum "kocioblogowe", to powinno to zostać sformalizowane. Czyli powinny się tam znaleźć z automatu wszystkie wątki o tym charakterze.

A mnie się podoba dobrowolnosc przejscia-kto chce przejdzie,kto chce zostanie i juz.To decyzja prowadzacego watek i nie podnosi ciśnienia autorowi watku.

Za to w Kotach jak był misz masz, tak jest ;)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw maja 02, 2013 12:17 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

A 'kocioblogi' dt też czy nie? W końcu kilka takich jest - sama gdzieś w odmętach utopiłam kilkanaście części Wariatkowa :roll:
Rozwiązania siłowe nigdy sie nie sprawdzają na dłuższą metę.
Myślę, że lepiej jest tak jak teraz.
Na siłę utworzyłam wspólny wątek tymczasów (żeby nie śmiecić kilkoma watkami) na Kociarni. To sie nie sprawdza - aktualnie żaden nie jest do adopcji :roll: Powinnam poprosić o przeniesienie na "koty", a jak się ogarną, to z powrotem?
Mi się zdarza prosić o pomoc, choć staram się możliwie najrzadziej, ale są dt, które nigdy tego nie robią - to gdzie one? A jak one też staną pod ścianą, to co? Przeprowadzka? Obowiązkowa czy dobrowolna? :twisted:
Dopóki jest dowolność, to nie ma problemu ;)

anulka111 pisze:

I tu sie zgadzam w całej rozciągłości ;)

OKI

Post » Czw maja 02, 2013 12:23 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

O tym,,czy przejsc powinien zdecydowac autor watku.
Mam wat moich kotów- nigdy z zalozenia nie byl do opisywania ,jak pomagam zwierzakom-a jest w nim mix zycia mojego i moich kotów. Zdecydowalam o przenosinach watku. Zagladam ,jak wcześniej takze na "Koty" bo sa tam wątki ,które czytalam :lol:

Idealnego podzialu nie da sie przeprowadzic,bo by bylo maksymalne rozdrobnienie i dopiero balagan :lol:
To z załozenia ma byc jakaś forma kompromisu i zmiany. :P

Ciekawa jestem ,jakie jeszcze propozycje padna i jaka ankiete zbuduje kussad - autorka tego watku :)

anulka111

Post » Czw maja 02, 2013 12:25 Re: POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Zofia.Sasza pisze:
anulka111 pisze:

Za to w Kotach jak był misz masz, tak jest ;)

I będzie, nawet po potencjalnym przeniesieniu wszystkich kocioblogów.
Bo i kuwety, i żwirki, i choroby, i znalezione kocięta, fundacje, dt, drapaki, żywienie, szczepienia - wszystko. Żeby nie było pieprznika, trzeba by założyć pierdyliard podforów na każdy temat. Skutek dodatkowy byłby taki, że część ludzi by się wyniosła, jak z dogomanii ;) Ale czegóż się nie robi dla porządku...

W sumie misz-masz też byłby niezłym podtytułem :mrgreen:

OKI

[poprzednia][następna]