POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM KOTY!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 01, 2013 16:55 Re: KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM!

"Koty.
Wszystko o kotach i dla kotów".

Wiem, banalne.
Ostatnio edytowano Śro maja 01, 2013 17:23 przez mb, łącznie edytowano 1 raz

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro maja 01, 2013 17:16 Re: KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM!

jaaana pisze:Proponując dla podforum Koty opis mówiący o pomocy, niejako zmusza się tych, którzy mają tam watki rezydentów, do przeniesienia na Nasze Koty. A przecież przenosiny są - jak na razie - dobrowolne.

żadnego przymusu nie dostrzegam 8O
zresztą jestem wręcz pewna, że przenosiny rezydentów, to tylko kwestia czasu ;)

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Śro maja 01, 2013 17:41 Re: KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM!

Proszę kod do podlinkowanego napisu kierującego na wątek na temat propozycji nowego opisu PODFORUM KOTY - czyli tutaj:
PROPONUJEMY NOWY OPIS DO PODFORUM KOTY - DOŁĄCZ DO DYSKUSJI - ZAPRASZAMY!
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152788][size=100][color=#BF0080][b]PROPONUJEMY NOWY OPIS DO PODFORUM KOTY - DOŁĄCZ DO DYSKUSJI - ZAPRASZAMY![/b][/color][/size][/url]
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro maja 01, 2013 17:56 Re: KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM!

mimbla64 pisze:
zunia pisze:Tu dzielimy się doświadczeniem, szukamy pomocy, wspieramy i doradzamy.

Według mnie to dość dobrze oddaje zawartość podforum.

tez tak uważam

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro maja 01, 2013 18:04 Re: KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM!

Dobrze oddaje tylko troszkę długie.

Porady - pomoc - wsparcie ?

Ciężko ująć to wszystko i najbardziej pasuje misz-masz, albo koty to wieczne kłopoty :wink:
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro maja 01, 2013 18:16 Re: KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM!

Monostra pisze:koty to wieczne kłopoty :wink:
:smiech3:
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Śro maja 01, 2013 18:26 Re: KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM!

a może
Kocie problemy i porady
albo
Koci Świat - problemy, porady, kocie historie

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro maja 01, 2013 18:38 Re: KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM!

Mała1 pisze:Koci Świat

To nazwa fundacji.

A może prosto:
KOTY
Pomoc i porady.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro maja 01, 2013 18:46 Re: KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM!

Może być prosto, ale nie będzie to zbyt chłodno brzmiało ? Sama nie wiem nadal, w sumie "Weci polecani" też mają rozbudowany opis.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Śro maja 01, 2013 19:31 Re: KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM!

Ciężko znoszę wszelkie zmiany,ale sensowne wydaje mi się utworzenie podforum "Nasze Koty", przeniosłam tam swój wątek."Kociarnia" powinna obejmować wątki kotów szukających domów.Bardzo często są to wątki, w których prosi się o radę i pomoc.Przyzwyczaiłam się do tego.Rozumiem, że na "Nasze Koty" są wątki rezydentów, na "Kociarnia" wątki kotów szukających domów, nowe podforum, jakkolwiek by je nie nazwał to wątki, na których będą prośby o pomoc, radę..itd.To co będzie na podforum "Koty"?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro maja 01, 2013 19:38 Re: KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM!

Monostra pisze:Dobrze oddaje tylko troszkę długie.

Porady - pomoc - wsparcie ?

Ciężko ująć to wszystko i najbardziej pasuje misz-masz, albo koty to wieczne kłopoty :wink:

Wersja opisowa zuni podoba mi się, ale jeśli ma być krócej, to Twoja propozycja straciła: dzielimy się doświadczeniem.
A pomoc i wsparcie pokrywają się.
Może:
Koty. Nasze doświadczenia - porady - pomoc.

Nie ma w tym podtytule: kocich historii, ale chyba to tylko kwestia czasu, kiedy wątki rezydentne przeniosą się na "Nasze koty".
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro maja 01, 2013 20:18 Re: KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM!

ewar pisze:Ciężko znoszę wszelkie zmiany,ale sensowne wydaje mi się utworzenie podforum "Nasze Koty", przeniosłam tam swój wątek."Kociarnia" powinna obejmować wątki kotów szukających domów.Bardzo często są to wątki, w których prosi się o radę i pomoc.Przyzwyczaiłam się do tego.Rozumiem, że na "Nasze Koty" są wątki rezydentów, na "Kociarnia" wątki kotów szukających domów, nowe podforum, jakkolwiek by je nie nazwał to wątki, na których będą prośby o pomoc, radę..itd.To co będzie na podforum "Koty"?

Nowe podforum to Nasze Koty - watki rezydentów szeroko rozumiane.
Koty zostają z watkami pomocowymi - równie szeroko rozumianymi.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro maja 01, 2013 22:01 Re: KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM!

mb pisze:"Koty.
Wszystko o kotach i dla kotów".

Wiem, banalne.

A mnie się wlaśnie podoba :) Tylko może bez "Koty" juz :) Albo wręcz samo "Wszystko o kotach" :)
Fifi [*] 14.07.2011

meg80

Od: Śro lut 06, 2013 21:08

Post » Śro maja 01, 2013 22:48 Re: KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM!

evanka pisze:
jaaana pisze:Proponując dla podforum Koty opis mówiący o pomocy, niejako zmusza się tych, którzy mają tam watki rezydentów, do przeniesienia na Nasze Koty. A przecież przenosiny są - jak na razie - dobrowolne.

żadnego przymusu nie dostrzegam 8O

A czy zachowałabyś wątek rezydenta na podforum które zmieniłoby opis na, powiedzmy, "koty nad przepaścią", "koty do pilnej adopcji" czy "podforum kotów psychicznie chorych", czy też uznała opis za wypraszający Cię z niego, i to odgórnie, bo Twój wątek zrobiłby się (mam nadzieję) OT-em? ;-)

Tak jak Jaaana pisze - na razie "Nasze koty" to podforum utworzone przez grupę forumowiczów i administracyjnego nakazu przenosin na nie nie ma. Wobec tego opis podforum "Koty" powinien oddawać dotychczasowy i zarazem obecny stan "Kotów", bo wątki rezydentów ciągle tu są i mają prawo być. Inaczej wyjdzie z tego "meblowanie życia" osobom chcącym pozostać na Kotach przez osoby które wybrały przenosiny ;) .

evanka pisze:zresztą jestem wręcz pewna, że przenosiny rezydentów, to tylko kwestia czasu ;)

Dobrowolne, wszystkich? Nie jestem pewna. Widząc wiszącą sobie, w dodatku niemal "w majestacie prawa", propozycję opisu Kotów taką jak ta:
Zofia.Sasza w wątku KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM! dnia 1.05.13 o godz. 13.42 pisze:Albo po prostu "Podforum naciagaczy - wejdź, to cie oskubią" :mrgreen:

ja na przykład stwierdzam że póki co nie mam ochoty podążyć ze swoim wątkiem na podforum czystego, pięknego, uczciwego rezydenckiego świata ;) i pozostanę (dopóki się da, czyli dopóki Administracja nie zarządzi reorganizacji) w "slumsach", czy inaczej na "podforum naciągaczy, oszustów i żebraków, czyli DT, schronisk, fundacji i innych bytów psujących obraz świata, estetykę i dobre samopoczucie", jak zapewne niektórzy by to podforum najchętniej nazwali. Ot taki mam kaprys :mrgreen: . A poza tym - bez przenosin mam większe szanse zauważyć to co trzeba, mam bliżej do wątków które mnie najbardziej interesują, a lwia część osób zainteresowanych moją kotą ma bliżej do mnie. Po przenosinach pewnie nawet nie zauważyłabym nowych postów we własnym wątku, a tenże wątek umarłby całkiem i na śmierć ;)

Uważam że opis mógłby być "koci worek, czyli wszelkie kocie sprawy" albo podobny. Oraz pozwolę sobie napisać że lepszym opisem podforum "Nasze koty" byłoby moim zdaniem "KOTOBLOGI - blaski i cienie życia z NASZYMI REZYDENTAMI" a nie ogólnie "z kotami". Że rezydent to kot wyjaśnia tytuł podforum, a po pierwsze: tymczas z wątku pomocowego który ma być na Kotach wszak też jest kotem i życie z nim ma również blaski i cienie ;) więc obecny opis Naszych kotów jest "za szeroki", po drugie - na razie chodzi o rezydenckie koty "nasze" (tj. uczestników podforum) a nie o wszystkie więc znowu opis jest "za szeroki", a po trzecie - słowo "kotoblogi" wyeliminowałoby z Naszych Kotów wątki nowicjuszy typu "poradźcie", bo jednorazowy problem z własnym kotem zdecydowanie do "cieni" zaliczyć można, a miejsce takiego wątku wszyscy widzieliby chyba raczej gdzie indziej ;)
Kicia ? - 09'96 ['] Czarnulka 1.06.97 - 24.12.08 ['] Myszka 26.05.96 - 4.06.11 ['] Mrówcia 05/06'13-13.03.16 ['] Szarusia Agatka ? - 7.02.18 ['] Kicia Liza 04/05'2000 - 29.05.18 ['] Pusia ~'2006/2007? -11.10.22 ['] Bercia ~11'2013 - 25.01.25 ['] Chudzina Mechatka ~2016 - 15.02.2025 ['] Misiu ~05'2012 - 9.06.2025
Taki mały kot; taki wielki brak......

włóczka

Od: Sob kwi 25, 2009 16:43

Post » Śro maja 01, 2013 23:01 Re: KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM!

włóczka pisze:Dobrowolne, wszystkich? Nie jestem pewna. Widząc wiszącą sobie, w dodatku niemal "w majestacie prawa", propozycję opisu Kotów taką jak ta:
Zofia.Sasza w wątku KOTY - POMÓŻ ZAPROPONOWAĆ NAJLEPSZY OPIS DLA PODFORUM! dnia 1.05.13 o godz. 13.42 pisze:Albo po prostu "Podforum naciagaczy - wejdź, to cie oskubią" :mrgreen:

ja na przykład stwierdzam że póki co nie mam ochoty podążyć ze swoim wątkiem na podforum czystego, pięknego, uczciwego rezydenckiego świata ;) i pozostanę (dopóki się da, czyli dopóki Administracja nie zarządzi reorganizacji) w "slumsach", czy inaczej na "podforum naciągaczy, oszustów i żebraków, czyli DT, schronisk, fundacji i innych bytów psujących obraz świata, estetykę i dobre samopoczucie", jak zapewne niektórzy by to podforum najchętniej nazwali. Ot taki mam kaprys :mrgreen: . A poza tym - bez przenosin mam większe szanse zauważyć to co trzeba, mam bliżej do wątków które mnie najbardziej interesują, a lwia część osób zainteresowanych moją kotą ma bliżej do mnie. Po przenosinach pewnie nawet nie zauważyłabym nowych postów we własnym wątku, a tenże wątek umarłby całkiem i na śmierć ;)

Uważam że opis mógłby być "koci worek, czyli wszelkie kocie sprawy" albo podobny. Oraz pozwolę sobie napisać że lepszym opisem podforum "Nasze koty" byłoby moim zdaniem "KOTOBLOGI - blaski i cienie życia z NASZYMI REZYDENTAMI" a nie ogólnie "z kotami". Że rezydent to kot wyjaśnia tytuł podforum, a po pierwsze: tymczas z wątku pomocowego który ma być na Kotach wszak też jest kotem i życie z nim ma również blaski i cienie ;) więc obecny opis Naszych kotów jest "za szeroki", po drugie - na razie chodzi o rezydenckie koty "nasze" (tj. uczestników podforum) a nie o wszystkie więc znowu opis jest "za szeroki", a po trzecie - słowo "kotoblogi" wyeliminowałoby z Naszych Kotów wątki nowicjuszy typu "poradźcie", bo jednorazowy problem z własnym kotem zdecydowanie do "cieni" zaliczyć można, a miejsce takiego wątku wszyscy widzieliby chyba raczej gdzie indziej ;)

Nie masz ochoty się przenosić - wolna wola i dobrze. Cel podforum był m.in. taki by wyeliminować takich nawiedzonych. Kto chce i nie jest ślepy, wejdzie i zauważy odpowiednie podforum i wątki jakie go interesują.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

[poprzednia][następna]