Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kussad pisze:Dziś mija rokMikusiu[*]
kussad pisze:Zdenerwowałam się o Piotrusia ale miałam nadzieję, że to jeszcze zęby mleczne….…..
MaryLux pisze:![]()
![]()
. Z Waszych opisów wygląda, że roślinność wszędzie rozwija się jednakowo.NITKA/KARINKA pisze:U nas pada codziennie od niedzieli i fiołkowa niebieskość została pochłonięta przez szalejącą zieloność w wielu odcieniach.
Kwitną wielobarwne pierwiosnki i tulipany.
Wkrótce rozkwitną lilaki i przetrwało kilka kwiatostanów białego bzu.
Wszyscy wkoło mają wolne a ja idę jutro do pracy na cały dzień
Bardzo dziękuję! Z tego wszystkiego nie wiedziałam, że wczoraj szliście do lekarza…Myszolandia pisze:to już rok...kussad pisze:Dziś mija rokMikusiu[*]
Wczoraj nie miałam mocy pisać,dobiły mnie pewne kwestie,ale myślałam o Was .......
[*]kussad pisze:Zdenerwowałam się o Piotrusia ale miałam nadzieję, że to jeszcze zęby mleczne….…..
Ja się i o niego i na niego zdenerwowałam,bo nie słucha wcale![]()
Tak mleczne Ewuś
Wczoraj byliśmy na przyspieszonej kontroli i niestety oba do usunięcia,co mnie załamało z lekka i dobiło
Dzisiaj zajrzałam w tę nieusłuchaną papę i widzę,ze jeden z nich chyba za niedługo sam wypadnie,a ten drugi ładnie się trzyma,rusza się mocno,ale się trzyma.Zobaczymy co będzie sie w ciągu tego tygodnia,bo równo za tydzień mamy umówioną wizytę
Jak będzie z nim dobrze,to wstrzymam usunięcie tego drugiego,co będzie to będzie
Już upieczony serniczek bardzo ładnie pachnie a jutro zostanie spróbowany…Szybki sernik z bakaliami
Dawno jakoś nie piekłam zwykłego sernika, takiego po prostu sernikowego. Ten właśnie taki jest - ser, rodzynki i gotowe !Mokrutki, pachnący, słodki, pyszny! Można go oblać polewą czekoladową, albo lukrem, ale ja tego nie robiłam, gdyż taki sernikowy jest najlepszy ! Za przepis dziękuję Gani76.
Składniki:
*3/4 kg sera do twarogowego (dałam taki gotowy do wypieków)
*5 jajek
*3/4 lub 1 szklanka cukru
*1/2 kostki rozpuszczonego masła
*opakowanie budyniu waniliowego
*płaska łyżeczka proszku do pieczenia
*dowolne bakalie - ja dałam rodzynki
Wykonanie:
Ser zmielić 3 razy albo dac taki gotowy do wypieków. Jaka ubić z cukrem i dodać do sera. Dodać rozpuszczone masło, dosypać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Następnie dodac bakalie uprzednio przesypane mąką, by nie opadły na dno ciasta.
Sernik wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec około 50 - 60 minut, aż będzie z wierzchu złotobrązowy. Pozostawić w piekarniku do ostygnięcia.
Smacznego
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152788][size=100][color=#BF0080][b]PROPONUJEMY NOWY OPIS DO PODFORUM KOTY - DOŁĄCZ DO DYSKUSJI - ZAPRASZAMY![/b][/color][/size][/url]
kussad pisze:Zmieniam skrzynki na kwiaty i zastanawiam się jak robić dziurki - czy wypalać na płaskim czy ucinać kawałek stozka - w obydwu są zaznaczone kółeczka.... leżę, oglądam to i myślę...
Haki pomógł mi umocować Krzyś
TZ się śmieje, że leżę i nic nie robię![]()
tutaj jest odpowiedź http://regiodom.pl/portal/ogrod/rosliny ... h-poradnik
Tymczasem nadal codziennie pada deszcz.kussad pisze:Dziurki w stożkach wypaliłam gwoździem tak jak zawsze to dawniej robiłam![]()
Jutro kolejny etap - przesadzanie rozchodnika okazałego i wsypywanie nowej ziemi..... a siew i cała reszta poczeka na dzień kwiatowy. Jeszcze tylko zobaczę co z przesadzaniem niezapominajek.
Tutaj już o wszystkim wiecie znacznie wcześniej zanim cokolwiek napisałam na własnym wątku - po prostu Wy na zadane pytanie odpowiadacie natychmiast i nie jest to monolog tak jak u mnie![]()
Zaraz to wszystko sobie do nas pocytuję ale najpierw chcę zobaczyć czy wyszło jakiekolwiek zdjęcie.
Zapraszamy do nas i może do rana wspólnie uda nam się rozgonić chmurykussad pisze:Wołowinka Wampira też właśnie rozmraża się w jego miseczce a największe zagrożenie stanowi 12 kg suka, która wszystko potrafi ściągnąć nawet jeśli stoi obok ściany!
Nie mogę mieć planów na rano bo wtedy wyjeżdża Krzyś
MaryLux pisze:Ale fajnie kfajtki
.Prześliczne! Nigdy w życiu nie widziałam takich hortensji!anulka111 pisze: http://www.futuregardens.pl/hortensja-d ... queen.html mam na nia chrapkeo na tą:) http://www.futuregardens.pl/hortensja-w ... winky.html
Krzyś mi wgrał na komputer program Nokia Ovi Suite… i próbuję się tym bawić…Szanowna Pani,
W odpowiedzi na Pani reklamację dotyczącą wpłaty kwoty 130 zł realizowanej w dniu 25.04.2013 we wpłatomacie nr .... uprzejmie informuję o pozytywnym rozpatrzeniu sprawy. Zwrot reklamowanej kwoty zostanie zaksięgowany na Pani rachunku.
Przepraszam za utrudnienia w korzystaniu z wpłatomatu PKO Banku Polskiego i powstałe w związku z tym niedogodności….
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 20 gości