kfiatek 1983 pisze:BOZENAZWISNIEWA pisze:no własnie ,ja własnie zajrzałam,ze promocja jest,i cena ładna...Chciałbym to kupic dla swoich "zdechlinek'jako cos na zmianę z TOTW..

romocja jest w Świat Karm...
[specyfikacja karmy]
Powtórzę za dziewczynami - czy ktoś znający się mógłby rzucić okiem? Bo na moje własne wygląda to przyjaźnie, ale co ja tam wiem ^^
Aniołek_ i jak twoje reagują?
Nie wiem, czy mogę się uznać za "znającą się", ale skoro nie ma innych chętnych...
Według angielskiego składu na pierwszym miejscu jest mączka z jednej, drugiej, i/lub trzeciej ryby - czyli w sumie nie wiadomo co i nie wiadomo z czego. Na drugim zaraz mamy ziemniaki, czyli zapychacz. Na trzecim tłuszcz z kurczaka, ok. Jagody rzekomo mają dobroczynny wpływ na układ moczowy, zaś DL-metionina jest substytutem aminokwasu, który w kocim pożywieniu powinien występować naturalnie, co jest dla mnie znakiem, że z karmą jest coś nie tak. Dalej jednak mamy całkiem niezły zestaw witamin i minerałów, niestety, ich dokładne ilości nie są podane (zresztą i tak nie wiem, jakie powinny być poza tauryną, więc, tego ^^').
Za to proporcje białka, tłuszczu i innych takich wydają się w porządku i tylko 21% węglowodanów. Ale żeby nie było za dobrze - przesadzony stosunek wapnia do fosforu

Nie ma też podanych informacji o kwasach tłuszczowych omega 3 i 6. Hm...
Ogółem karma nie jest zła, ale ma swoje wady. Czytałam też, że karmy oparte wyłącznie na rybach nie są najlepszym wyborem, dlatego osobiście nie mam do niej zaufania...
Ponoć w każdym kocie drzemie tygrys, trzeba go tylko obudzić
Choć przypuszczam, że stan zdrowia raczej nie zachęca do aktywności...