Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 29, 2013 23:14 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Eeeech , Rambuś będzie jutro nówka nierdzewka nieśmigana , a Zuza będzie Zombie :mrgreen:
Ja to niańczyłam pół nocki na kolanach, do kibelka wyjść nie mogłam....Tak to Pańcia synek ......

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto kwi 30, 2013 6:35 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Jestem z samego rana ciekawa jak tam Zuzce i Rambusiowi nocka minęła ?

Cudaczek to spał zapewne spokojnie, za to Zuzka ze trzy chusty wydziergała .... :wink:
Będę zaglądać .... :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto kwi 30, 2013 7:11 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witaj Zuziu!
Jak nocka minęła? Z Rambusiem w porządku?
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto kwi 30, 2013 7:34 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witam, dopiero wstałam...
Zasnęło mi się o szóstej, na dwie godzinki, gdy małż wstał...
Nocka minęła mi na "czatach" :mrgreen:
O pierwszej w nocy wzięłam Cudaczka do pokoju na kanapę, i tak sobie oglądaliśmy filmy...kocio "oglądało", ja zaczęłam robić następny sweterek :mrgreen:
Siedzieliśmy sobie do szóstej:)
Kocio jest już po śniadaniu, i tak jak Iza mówiła, kocio będzie śmigał a ja się przewracam :ryk: Jak spojrzałam do lustra to faktycznie zobaczyłam kogoś innego:)
Ale już robię sobie śniadanko i bedę czytała wąteczki :D

No i muszę pochwalić dziewczyny :ok:
Siedziały obie z nami w pokoju, tylko nie wiem dlaczego Kropka miała strasznie duże żrenice i ciągle siedziała mi na plecach, dosłownie, miałam za plecami poduchę a ona na nią wlazła i nie zeszła do rana.
Lunka spała na fotelu, tylko Kacperek się błąkał po domu, pewnie sam nie wiedział za czym, aż o drugiej położył się w sypialni na chodniczku.
Nigdy wcześniej tam nie spał.
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto kwi 30, 2013 7:35 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Właśnie Rambuś wskoczył na stół i się pcha pod rękę...

MMMMuszę wygłaskać biedaczka:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto kwi 30, 2013 7:45 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

ode mnie też wygłaskaj Cudaczka :ok: :1luvu: oboje byliście bardzo dzielni...
wydaje mi się, że zwierzaczki choć czasem się nie lubią to jednak sobie współczują, u mnie jak któreś było po narkozie to reszta nawet się nie bawiła
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto kwi 30, 2013 7:47 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Wygłaszcz go od wszystkich ciotek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto kwi 30, 2013 7:56 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Też tak myślę Basiu, że Kropcia czuła " coś przez skórę" :D :D
Była inna niż zwykle:)

No właśnie Ewo wygłaskuję Cudaczka od wszystkich Cioteczek :1luvu: :1luvu:
Siedzi ze mną na stole, tzn. on siedzi a ja piszę, ale kocio jest nachalny...głaski, głaski a on gada...

Wczorajszy Rambuś po powrocie z kliniki...
Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto kwi 30, 2013 8:51 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dobry dzionek Jamnisiu z Resztą :1luvu: :1luvu:

Rambusiu :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Wto kwi 30, 2013 8:55 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Na szczęście już po wszystkim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dzielny Rambuś :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Panienki czuły, że ich brat po ciężkich przeżyciach :wink: , a Kacperek pilnował na dywaniku kiedy Duża wróci do wyrka :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto kwi 30, 2013 9:06 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Duża żyjesz? :lol: jak kondycja? :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Wto kwi 30, 2013 15:34 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

:ok: Tak trzymać ! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto kwi 30, 2013 16:21 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze: Kropcia czuła " coś przez skórę" :D :D

Zuza , Kropcia czuła to dosłownie - Rambuś pachniał lecznicą , lekami , narkozą , obcymi ludżmi , strachem i bólem. Przeciez nasz nos jest niczym przy kocim powonieniu, a też czujemy na kocie ten specyficzny zapach weta.
A tak jak czytałam nieraz - nawet koty zaprzyjażnione bardzo ze sobą mogą zaatakować towarzysza po jego powrocie od weta. Kropcia moze bała się znajomego/ obcego zapachu Cudaczka i dlatego koczowała za Tobą.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto kwi 30, 2013 22:14 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

lidka02 pisze:Witamy :1luvu:

Witaj :wink: :ok:

Caragh pisze:Dobry dzionek Jamnisiu z Resztą :1luvu: :1luvu:

Rambusiu :ok: :ok: :ok:

Rambuś dziękuje za kciuki :wink: :1luvu:
Fotki, Ciocia Twojego Ukochanego będą jutro :D

Miraclle pisze:Na szczęście już po wszystkim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dzielny Rambuś :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Panienki czuły, że ich brat po ciężkich przeżyciach :wink: , a Kacperek pilnował na dywaniku kiedy Duża wróci do wyrka :ryk:

Ale Kacperek się nie doczekał :mrgreen: o 4-tej poszedł spać na fotel:)
Duża oszukała Pana Persa, wróciła do wyrka przed szóstą :ryk:

rudy kociak pisze:Duża żyjesz? :lol: jak kondycja? :wink:

Teraz już żyję i mam się dobrze :ok:
Ale kondycję odzyskałam dopiero po południu, jak się "zdrzemłam" :mrgreen:

barbarados pisze::ok: Tak trzymać ! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

No i się trzymamy :ok:
Rambuś też już się pozbierał do kupy :mrgreen: chociaż kondycja u kocia była dzisiaj troszkę słabsza :wink:

izka53 pisze:
AnnAArczyK pisze: Kropcia czuła " coś przez skórę" :D :D

Zuza , Kropcia czuła to dosłownie - Rambuś pachniał lecznicą , lekami , narkozą , obcymi ludżmi , strachem i bólem. Przeciez nasz nos jest niczym przy kocim powonieniu, a też czujemy na kocie ten specyficzny zapach weta.
A tak jak czytałam nieraz - nawet koty zaprzyjażnione bardzo ze sobą mogą zaatakować towarzysza po jego powrocie od weta. Kropcia moze bała się znajomego/ obcego zapachu Cudaczka i dlatego koczowała za Tobą.

Masz rację Izuś, Kropcia się poprostu bała...wiem, że tak było, ona już taka jest, np. przyjdzie ktoś obcy do domu, ona zaraz się chowa do sypialni, wtedy jest bardziej "czujna" i właśnie ma zawsze powiększone żrenice...
ale panience już przeszło :D,

Rambuś przez cały dzień był jakby mniej aktywny, ale apetyt mu dopisywał, choć go troszkę ograniczałam z jedzeniem, na szczęście nie zwracał, dużo spał, ale też i poszliśmy sobie na chwilkę do ogrodu, kocio zrobiło siu i kupaaaalka, ale pogoda nie zachęcała nas do zabawy, więc wróciliśmy do domciu
Rambuś przez cały dzień domagał sie głasków i miziania, bo on taki biedny :mrgreen:
O 22-giej zjadł ostatnią kolację, trochę poleżał na kanapie i przed chwilą mąż zaniósł go na rączkach :mrgreen: do jego apartamenta :ryk:

Tak dzisiaj prosiaczek jadł kolację:)
Obrazek

Ale on jest bardzo czyściutki więc wszystko co wypadło z talerzyka, starannie pozbierał :wink:
Obrazek

Dziewczyny z Panem Persem zgodnie się ułożyły do snu, nie wiem co się dzieje, chyba świat się przewraca do góry kołami, bo moja starzyzna coraz bardziej zgodna :lol: :lol:

Obrazek

Ciekawe, gdzie my się ułożymy do snu :wink: :mrgreen:
pewnie na chodniczkach...

Dobrej nocki :ok:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]